Az Arbitrum (ARB) 2 dollár fölé emelkedik – tovább nőhet? A Meme Moguls (MGLS) bevezeti a Play-to-Earn (P2E) ökoszisztémát

Az Arbitrum (ARB) pozitív irányú mozgást mutat a diagramon, és a legfrissebb trend alapján egy bikapiaci zónában halad. A grafikon elemzés alapján a pozitív bikapiaci hangulat maradhat a meghatározó, és hosszú távon jelentősen emelkedhet tovább. A Meme Moguls (MGLS) kriptovaluta elővásárlása is nagy lendületet kap, különösen azért, mert rövid idő alatt több mint 1,8 millió dollárt gyűjtött össze. Mindkét kriptovalutát áttekintjük és megvizsgáljuk, milyen növekedési potenciál van bennük.
2024. 01. 24. 10:00
Megosztás:

Emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Emelkedéssel indulhat szerdán a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 01. 24. 09:30
Megosztás:

A Cardano (ADA) várhatóan eléri a 7 dolláros árat, állítja egy vezető elemző. A Pullix (PLX) az indulásra készül, míg a Shiba Inu (SHIB) tranzakciói 551%-kal emelkedtek

Egy kripto elemző előrejelzése szerint a Cardano (ADA) árfolyama elérheti a 7 dolláros árat. Emellett a Shiba Inu (SHIB) is a hírekbe került a bálna tranzakciók 551%-os növekedésével, ami tükrözi a növekvő népszerűségét. Közben a Pullix készül a 2024. első negyedévében történő indulásra, ami jelenleg a legjobb kripto befektetésnek tűnik. Elemzők 100x-es nyereséget várnak az indítás után.
2024. 01. 24. 09:00
Megosztás:

Ahogyan a Bonk és a Dogecoin (DOGE) mémcoinok felkeltették a figyelmet, most az Algotech (ALGT) kezdi megvetni a lábát a DeFi területen

A kriptopiaci volatilitás a viccből indulva végül is jelentős befektetési lehetőségekké emelte a meme coinokat. A BONK, a piac legújabb szereplője, és a Dogecoin (DOGE) a legnépszerűbbek a meme coinok közül. Azonban az Algotech (ALGT) további lehetőséget kínál a meme coin befektetőknek a profitszerzésre.
2024. 01. 24. 08:30
Megosztás:

Kis mértékben erősödött a forint szerda reggelre

Erősödött kissé a forint szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 01. 24. 08:00
Megosztás:

Szlovéniában idén megemelik a bruttó minimálbért

Szlovéniában a bruttó minimálbér idén 4,2 százalékkal, 1254 euróra (mintegy 482 ezer forint) emelkedik - jelentette be kedden Luka Mesec munkaügyi miniszter.
2024. 01. 24. 07:30
Megosztás:

Itt a legjobb dolgozni Magyarországon - a 10 legjobb munkahely TOPlista

A Munkahelyeink.hu nemzetközi karrier platform nyilvánosságra hozta a legkedveltebb munkaadók toplistáját. A Top Employers Hungary jelenleg az egyetlen független rangsor, amely kizárólag a munkavállalók értékelésén alapul. A platformon a legmagasabbra értékelt munkáltatók sorrendben a Yettel Magyarország, a Pepco Magyarország, és a Harman Magyarország.
2024. 01. 24. 06:30
Megosztás:

Több millió eurós befektetést kapott a magyar takarmánycélú rovarfehérje-gyártó cég

Újabb sikeres tőkebevonáson van túl az Agroloop: több millió euró értékű tőkebefektetésről írt alá szerződést a Kék Bolygó Tőkealapok és a Lead Ventures Alapkezelő által képviselt Enter Tomorrow Kockázati Tőkelappal. A friss finanszírozást az Agroloop fekete katonalégy lárvatenyésztési és feldolgozási tevékenységének bővítésére fogja fordítani a Pest megyei Üllő határában található üzemcsarnokukban. A befektetés elősegíti a vállalat termelési kapacitásának növelését, valamint a technológiai fejlesztést is, melynek köszönhetően a cég még inkább hozzájárulhat a hazai körforgásos gazdaság fejlődéséhez. Korábban az Eprolius Hungary Zrt. és a Gran Private Equity vezető magyar kockázati tőketársaság is jelentős befektetéssel segítette elő a vállalat indulását.
2024. 01. 24. 06:00
Megosztás:

2024-ben tovább emelkednek a hazai bérek

A recesszióból való kilábalással egyidőben növekedni fog a munkaerő iránt kereslet, így várhatóan a foglalkoztatás 2024-ben enyhén bővülhet majd. A munkaerőpiac továbbra is feszes, a gyorsuló gazdaság és magas foglalkoztatás ellenére minden ágazatot érintő munkaerőhiányra számíthatunk idén is.
2024. 01. 24. 05:30
Megosztás:

Beindult a kamatcsökkentési verseny a személyi hiteleknél

Tavaly a folyósított lakossági kölcsönök harmada személyi kölcsön volt, miközben a lakáshitel piac harmada eltűnt, a személyi hitel kihelyezés meghaladta a 2022. évit. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint idén a bankok egymás közötti versenyének köszönhetően végre a személyi kölcsönök kamatai is nagyot csökkenhetnek – januárban már látszanak ennek jelei.
2024. 01. 24. 05:00
Megosztás:

Közel a duplájára nő az ORLEN-töltőállomások száma Magyarországon

A magyarországi hálózatbővítés következő lépéseként januártól április végéig további 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába, ezekkel együtt összesen 141 helyszínen lesznek elérhetők a vállalat szolgáltatásai a hazai piacon. A második ütemben átvett kutak közül az elsőt január 8-án kapta meg a vállalat, négy nappal később pedig meg is nyitották az ORLEN színeiben ezt a töltőállomást Budapesten, a Budaörsi úton. Az átalakítások a tervek szerint hasonló ütemben zajlanak majd, átlagosan öt nap telik el a munkálatok kezdetétől a nyitásig.
2024. 01. 24. 04:30
Megosztás:

Egyedülállók is vásárolhatnak 10% önerővel lakást

Eddig 20% önerővel lehetett lakáshitelt felvenni, de 2024-től egy új jogszabály lehetővé teszi, hogy 10% saját erővel is vásárolhatunk ingatlant. Sokaknak lett így elérhető az ingatlanvásárlás, ám szigorú feltételekhez kötötték a kölcsönt. A szakértő most elárulja, mire kell figyelnie a hitelkérelmezőknek.
2024. 01. 24. 04:00
Megosztás:

Csúcson a magyarországi villamosenergia-rendszer terhelése

A magyarországi villamosenergia-rendszer terhelése új csúcsra, 7441 megawattra emelkedett hétfőn délután - közölte a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MAVIR Zrt.) a Facebook-oldalán kedden.
2024. 01. 24. 03:30
Megosztás:

Új igazgató a budapesti Continental gyár élén

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárának igazgatói posztját 2024. január 1-től Dapsy Zoltán vette át, aki korábban a Continental veszprémi gyárát vezette. A vállalat budapesti fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult elődje, a pozíciót 10 évig betöltő Dr. Keszte Róbert. Irányítása alatt megújultak a termelési rendszerek, ipar 4.0 mintagyárrá fejlődött a létesítmény és racionalizálták a termékportfóliót is, melynek köszönhetően a gyár növekedési pályára állt.
2024. 01. 24. 03:00
Megosztás:

Jászteleken is elindult a postapartneri szolgáltatás

Postapartneri szolgáltatás indult Jászteleken is, ahol egy élelmiszer-vegyesüzletet működtető vállalkozás csatlakozott a Magyar Posta Zrt. postapartneri programjához - közölte az állami vállalat az MTI-vel kedden.
2024. 01. 24. 02:30
Megosztás:

Uniós forrásoknak köszönhetően országos lefedettségű lett a gyermeksürgősségi ellátás

Európai uniós forrásból országos lefedettségűvé vált a gyermeksürgősségi ellátás; a fejlesztésre hat helyszínen 19,1 milliárd forintot fordítottak - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) kedden az MTI-vel.
2024. 01. 24. 02:00
Megosztás:

Tévhit! Ha feltekered hirtelen a termosztátot, hülyeséget csinálsz!

Néha nincs nagyobb fejfájást okozó gondolat, mint annak a kitalálása, hogy hogyan tudnánk otthonunk fogyasztását úgy alakítani, hogy az energiafelhasználásunk a lehető legoptimálisabb legyen – a fűtés esetén ez egészen pontosan azt jelenti, hogy minden helyiségben megfelelő hőmérséklet legyen, miközben a fűtésszámlánk sem szökik a magasba, és a környezetünkre is minél kisebb hatást gyakorolunk.
2024. 01. 24. 01:00
Megosztás:

Romlott a fogyasztói hangulat ebben a hónapban az euróövezetben

Az euróövezetben a várt javulás helyett romlott januárban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló keddi jelentése szerint.
2024. 01. 24. 00:40
Megosztás:

Mi az: Sárga, szivacsos és közel ötszörösére nőtt az értéke?

Nem más mint a Sponge token. A népszerű kriptó értéke ugyanis az előző hetekben a sokszorosára emelkedett, a befektetők legnagyobb örömére. Továbbá ami a legjobb, hogy a szakértők szerint ez még csak a kezdet!
2024. 01. 24. 00:01
Megosztás:

Tovább folynak a bértárgyalások a MÁV-Volán csoportnál

Folytatódtak a bértárgyalások a MÁV-Volán csoportnál kedden, az egyeztetésen a szakszervezetek többsége elfogadhatónak nevezte egy hosszabb távra szóló bérmegállapodás megkötését a reálbér értékének megőrzését biztosító garanciák esetén - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.
2024. 01. 23. 23:30
Megosztás: