Hogyan fektessünk be helyesen pénzt és szerezzünk profitot?

Sok ember, akik a megszerzett pénzükből összegyűjtik a megtakarításukat, elgondolkodnak azon, hogyan fektethetnék be sikeresen és profitálhatnának belőle.

Hogyan fektessünk be helyesen pénzt és szerezzünk profitot?

Ehhez pedig rengeteg információt kell felkutatni, bizonyos tudásra kell szert tenni és rá kell jönni, hogyan és mikor érdemes pénzt befektetni. Rögtön leszögezzük, hogy nem kell csak úgy spórolni. A pénznek dolgoznia kell és profitot kell hoznia még akkor is, ha valahol csak úgy hever. Ezért, ha van fölösleges pénze, fektesse be és sokszorozza meg. Előtte ismerkedjen meg a befektetés fő alapelveivel azért, hogy megérthesse a folyamatot. 

A sikeres befektetés következő szabályait különítik el:

1. Ismerkedjen meg a befektetés eszközével mielőtt pénzt fektetne bele.

Az embereknek gyakran épp azért vannak pénzügyi sikereik a befektetés által, mert értik és rendelkeznek minden információval az eszközről. Nem érdemes másokat utánozni és meggondolatlanul pénzt befektetni, mert valaki ezt tette. Valószínűleg, az a személy tudással rendelkezik és kockáztat, mert tisztában van az összes körülménnyel. Találja meg a saját szakterületét, amelyhez a legjobban ért, tanulmányozza és fektessen be pénzt. Csak így érhető el a siker és őrizhető meg a megtakarítás. Például, ha ért a sporthoz, fogadhat a magyar kaszinó GGBet oldalon és többet is visszakaphat.

2. Ne tegyen sok fölösleges dolgot.

Nem hiába mondják, hogy a pénz szereti a nyugalmat. Nem kell a pénzt állandóan egyik valutáról a másikra váltani, cserélgetni a befektetés eszközét, állandóan bizonyos összegeket utalni egyik bankból a másikba, stb. Így komoly összeget veszíthetünk csak a jutalékok és egyéb fölösleges költség miatt.

3. Fektessen be úgy, hogy a lehetséges jövőbeni profit több legyen, mint a meglévő kockázat.

Elemezze a helyzetet és mérlegelje az összes „mellette” és „ellene” érvet. Csak abban az esetben fektessen be pénzt, ha mindent részletesen átgondolt. Nem érdemes túlságosan kockázatos projektekbe befektetni, hiszen nagy az esély mindenünk elvesztésére.

4. Döntsön helyesen a befektetés időtartalmáról.

Ha szeretne nyereséget szerezni rövid időn belül, akkor ennek megfelelő projektekbe kell befektetni. Hiszen abban az esetben, ha a pénzre itt és most van szükség, az pedig egy hosszú távú üzletbe lett befektetve, ne várjon gyors profitot. Azonnal dönteni kell a befektetett összeg mértékéről és annak időtartalmáról, hogy meddig nem számíthatunk rá.

5. Válasszon jó befektetési stratégiát.

Befektetés előtt érdemes dönteni a területről, az összegről és más dolgokról. Nem érdemes megggondolatlanul úgy cselekedni, mint mások. Mások tetteinek másolása ritkán vezet sikerhez. Ezenkívül kövesse figyelemmel a befektetési piacot. Néhány projektnek sok befektetője van, ami jelentheti a lehetséges profitot rövid időn belül. Kevesen tudnak az igazán jó befektetésekről, ezért tanulmányozza és elemezze a hasonló jeleket a profit maximalizálása érdekében.Érdemes helyesen dönteni a projektről, amely jelenleg elég olcsó, azonban bizonyos idő múlva akár tízszer is többet érhet. Kockáztasson olcsó, de potenciálisan sikeres befektetésekkel. 

6. Ne számítson a befektetett pénzre.

Befektetés alkalmával meg kell érteni egy egyszerű dolgot. Úgy kell hozzáállni a pénzhez, amelyet valamibe befektettünk, mintha az már nem létezne és soha többé nem kapnánk vissza. Minden munka a befektetésig zajlik. Tanulmányozza az információkat, a piacot és tegyen meg sok mindent mielőtt pénzt fektet be. Azonban azután egyszerűen felejtse el. Befektetés – időszakos játék. Ne várjon gyors profitot és készüljön fel a hosszú folyamatra.

A sikeres befektetés alapelveinek megismerésével jelentősen növelheti a sikeres pénzbefektetés esélyét. 

Az unió újabb ingyenes InterRail-bérleteket biztosít a fiataloknak

Újabb pályázati kör nyílik meg kedden az Európai Unió ingyenes InterRail-bérleteket biztosító, úgynevezett DiscoverEU-programja keretében, idén közel 800 magyar fiatal nyerhet ingyenes európai vonatbérletet - közölte Ujhelyi István szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) képviselő, a program mentora hétfőn.
2024. 04. 15. 22:00
Megosztás:

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak, nem ritka 3 hónapra 10 százalék hozam

A tavalyi év is kiválóan sikerült, az idei első negyedévben pedig még jobban rákapcsoltak a nyugdíjpénztárak. A magas kockázatot vállaló portfóliók már három hónap után kétszámjegyű pluszban állnak - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 04. 15. 21:30
Megosztás:

Az OTP részvény célárfolyamát megemelték

Az Erste 20.500 forintra emelete meg az OTP célárfolyamát és továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt a ma közzétett angol nyelvű elemzésében. A céláremelésben számos tényező játszik szerepet.
2024. 04. 15. 21:00
Megosztás:

Februárban emelkedett az euróövezet ipari termelése

Februárban az elemzői várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése havi összevetésben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat honlapjára hétfőn felkerült adatok szerint.
2024. 04. 15. 20:30
Megosztás:

Idén is meghirdetik a hungarikum-pályázatokat

Az idén 445 millió forint értékben hirdet hungarikum-pályázatokat az agrártárca, a felhívások célja az identitás megerősítése - mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
2024. 04. 15. 20:00
Megosztás:

A Samsung megelőzte az Apple-t

A Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben, miután a tavalyi utolsó három hónapban még az amerikai Apple állt az élen - derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára hétfőn feltett jelentéséből.
2024. 04. 15. 19:30
Megosztás:

Márciusban tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 624 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a Bamosz hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 19:00
Megosztás:

A jó nemzetközi hangulatban emelkedett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt hétfőn.
2024. 04. 15. 18:30
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

Vegyes kezdés után London kivételével indexemelkedéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 15. 18:00
Megosztás:

Kevesebb járművet értékesített az AutoWallis az első negyedévben

Az AutoWallis 11 603 gépjárművet adott el az első negyedévben, 15,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban; a nagykereskedelmi volumen csökkent, a kiskereskedelmi értékesítések azonban emelkedtek; az év egészében érdemi bővülésre számít a cég mindkét üzletágban - közölte a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2024. 04. 15. 17:30
Megosztás:

Már lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra

Hétfőtől lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra. A program az Európai szociális alap plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 04. 15. 17:00
Megosztás:

Harmadik alkalommal rendezik meg a Konica Minolta Live Show-t

Harmadik alkalommal szervezi meg a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Konica Minolta IoT Live Show-t 2024. április 23-25-én a BOK Sportcsarnokban, a programot az InnoElectro 2024 Kiállítás és Konferencia hivatalos társrendezvényeként tartják - közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 04. 15. 16:30
Megosztás:

Megkezdte hetedik szezonját a jégkármérséklő rendszer

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn beüzemelte az országos jégkármérséklő rendszert (JÉGER), amely ezzel megkezdte hetedik védekezési szezonját - jelentette az MTI-hez eljuttatott közleményében a kamara.
2024. 04. 15. 16:00
Megosztás:

Erősödött az ingatlanpiac márciusban

Tovább erősödött az ingatlanpiac márciusban, így az első negyedévben összesen 30 154 tranzakcióval, a tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai piac, amely 52 százalékos növekedést mutat - közölte a Duna House szombaton.
2024. 04. 15. 15:30
Megosztás:

Újabb pályázat indul napelemekre

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból - jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban.
2024. 04. 15. 15:00
Megosztás:

Komoly célunk a magyar-német kapcsolatok erősítése

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t vasárnap.
2024. 04. 15. 14:30
Megosztás:

Lazulnak az adózók adminisztrációs terhei

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
2024. 04. 15. 14:00
Megosztás:

Te mi alapján választasz gyógyhatású készítményt?

Persze itt most nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a panaszoknak megfelelő terméket keresel-e, hanem azt, hogy ha két-három változat közül választhatsz, akkor mi alapján fogod meghozni a végső döntést.
2024. 04. 15. 13:30
Megosztás:

Fontos fejlesztés zárult le Zalaegerszegen

Csaknem 1,9 milliárd forint értékű önkormányzati fejlesztések valósultak meg az elmúlt években Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál - tájékoztatta a városháza az MTI-t.
2024. 04. 15. 13:00
Megosztás:

Miért hasznos a pólya? Ismerd meg az alapvető babakelengye-tartozékot!

A régmúltban természetes volt a pólya használata, de vajon napjainkban is ugyanolyan hasznos? Milyen funkciókat lát el, miért van rá szükség? Ebben az írásunkban ezt a témakört fejtjük ki, hogy segítsünk eligazodni.
2024. 04. 15. 12:30
Megosztás: