Hogyan könnyíthető meg a padló tisztítása? 

A padló tisztítása általánosságban nem a legkedveltebb házimunka. Természetesen ettől függetlenül rendszeresen el kell végezni, hiszen a por, az esetlegesen lehulló morzsák, illetve az egyéb szennyeződések hamar zavaróvá válhatnak. 

Hogyan könnyíthető meg a padló tisztítása? 

A legtöbben a hagyományos felmosó segítségével szeretnék tisztára varázsolni a padlót, ám ennek megvan a hátránya. Sajnos gyakran előfordul, hogy felmosás előtt muszáj felporszívózni, hiszen csak így lehet megszabadulni bizonyos fajta szennyeződésektől. 

Ha akkumulátoros padlótisztítót használunk, akkor erre nem lesz szükségünk! De vajon milyen előnyei vannak egy ilyen gépnek, és milyen darabot érdemes beszereznünk? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat! 

Az akkumulátoros padlótisztító használatának előnyei

A hagyományos, felmosóval történő padlótisztítás nem túl hatékony. Sajnos sokszor előfordul, hogy a művelet előtt fel kell porszívózni, de még úgy sem biztos, hogy minden egyes szennyeződést képesek leszünk eltűntetni. 

Ennek a problémának a kiküszöbölésében nyújthat nekünk segítséget egy minőségi akkumulátoros padlótisztító, amely akár 20-szor hatékonyabb, mint a hagyományos padlótisztító módszerek. 

Ezek a készülékek egyetlen lépésben mossák fel a padlót, illetve szívják fel a nedves szennyeződéseket. Ennek köszönhetően nem lesz szükségünk többé előporszívózásra. 

További előny még, hogy a padló rendkívül hamar, néhány percen belül felszáradhat, hiszen optimális mennyiségű víz kerül rá, így nem kell hosszú ideig várakoznunk. Ez a hagyományos felmosásra nem jellemző. 

Ha ez nem lenne elég, akkor pedig még egy pozitív tulajdonság, hogy nem kell vacakolnunk az állandó vízcserével, hiszen ezek a gépek tartályokkal vannak ellátva, amit csak használat előtt fel kell töltenünk. Az akkumulátoros padlótisztító külön tartályban tárolja a tiszta és a használt vizet. 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárláskor? 

Ha kedvet kaptunk ahhoz, hogy kipróbáljuk az akkumulátoros padlótisztítót otthonunkban, akkor az alábbi szempontokat vegyük figyelembe vásárlás előtt: 

- Mint minden egyéb elektromos készülék esetén, az akkumulátoros padlótisztítóknál is érdemes megbízható gyártótól származó gépet vásárolni. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy az eszköz hosszú ideig hű társunk maradhat. 

- Mindig vizsgáljuk meg a padlótisztító teljesítményét! Eltérő ugyanis, hogy az akkumulátor egyetlen töltéssel mekkora négyzetméternyi területet bír megtisztítani.

- Gondoljuk át, hogy pontosan milyen célokra szeretnénk használni az eszközt! Vannak olyan modellek ugyanis, amelyek kimondottan az erős szennyeződések eltűntetésére lettek kitalálva. 

Ha tehát szeretnénk gyorsabbá és egyszerűbbé tenni a padlótisztítást, akkor szerezzünk be egy megbízható, akkumulátoros padlótisztító készüléket! 

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás:

Légtérberepülést tart hétfőn a Magyar Honvédség

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.
2022. 08. 14. 19:00
Megosztás:

Most kell nagyon odafigyelni az életveszélyes mustgázra!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.
2022. 08. 14. 18:00
Megosztás:

Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést szeptemberben

Szegeden szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szeptember 22-23-án - közölte az MKT az MTI-vel.
2022. 08. 14. 15:00
Megosztás: