Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Az Ethereum proof of stake konszenzusos mechanikája lehetővé teszi egyes altcoinok tulajdonosai számára, hogy stakeléssel, vagyis a tokenek lekötésével állandó hozamot szerezhessenek.

A színfalak mögött amikor lekötsz egy kriptót, azt a hálózat különböző tranzakciók validálásához fogja használni. Ezért cserébe pedig jutalomra számíthatsz, melynek mértéke számos tényező függvénye.

A folyamat során az érméid egy stakelési medencébe kerülnek melynek mérete, illetve az általad lekötött érmék száma együttesen határozza meg, hogy mekkora jutalomra számíthatsz. 

A jutalmakra a legtöbb esetben egy projekt fejlesztői külön félre szoktak tenni érméket, így biztosítva a közösség számára az állandó jutalom. A jutalom adagonként szabadul fel, általában 5-10 percenként ami azonnal szétosztásra kerül a lekötött érmék birtokosai között.

Ez a módszer nem kizárólag a kereskedőkre, hanem az érme árfolyamára nézve is ideális. Az érmék lekötésével ugyanis hatalmas mértékben csökkenthető az eladási kedv.

Más szóval a projekt képes hosszú távon is az állandó növekedés fenntartására. Mindezt úgy, hogy közben a közösség tagjai is jól járnak.

Így válassz jól

Ezt a megoldást számos kezdeményezés előszeretettel használja, azonban érdemes alaposabban is megvizsgálni néhány fontos szempontot.

Mielőtt lekötnéd az érméidet alaposan ellenőrizd, hogy mekkora a minimális lekötési idő. Igyekezz olyan projektet találni, aminél ez maximum 1-2 hét. 

Még talán a lekötési időnél is fontosabb azonban az, hogy milyen lehet a kriptó árfolyama az idő előrehaladtával. Amennyiben a kezdeményezés nem kínál semmilyen különleges felhasználási módot, úgy feltételezhető, hogy a kriptotőzsdei megjelenés után rövid időn belül sokat gyengül majd az érmék árfolyama.

Végezetül, nézd meg, hogy van-e lehetőség már a listázás előtt lekötni az érméket. Amennyiben van, úgy közvetlenül a vásárlás után élvezheted a befolyt passzív jutalmat. 

Sőt, ha még az elsők között el tudsz csípni egy projektet, úgy a stakelési medence apró mérete miatt akár döbbenetesen magas napi jutalomra számíthatsz.

how staking works

Ha még nem találkoztál volna előértékesítésekkel, ezek olyan események ahol egy-egy érmét “előfinanszírozni” lehet. Ez azt jelenti, hogy fix áron lefoglalsz magadnak egy adag tokent, majd ezeket a listázáskor fel tudod venni. A legtöbb esetben az előértékesítésen látható árfolyam alacsonyabb annál, mint a kripto későbbi, listázás utáni értéke.

Kétségtelen, hogy az ilyen befektetések magas kockázattal járnak, azonban az elérhető profit is magasabb, mint bármely más befektetési eszköz esetében.

A csatlakozáshoz általában csak egy MetaMask tárcára, illetve némi Ethereumra vagy Tetherre (USDT) van szükséged, amiket bármely kriptotőzsdén be tudsz szerezni. De akár közvetlenül a MetaMask tárcádból is vásárolhatsz Ethereumot.

A felsorolt szempontok alapján kutatásunk során arra jutottunk, hogy a legjobb választás az érmék egyedi felhasználási módja, továbbá a projekt korai fázisa miatt a Meme Kombat lehet.

Látogass el a Meme Kombat oldalára

Szórakozz stakelés közben

A Meme Kombat egy napokban indult előértékesítés, ami hamarosan szinte példátlan sikereket érhet el. 

Köszönhetően a különleges stakelési mechanizmusának, minden bizonnyal a legtöbb befektető a szórakoztató, egyúttal magas hozamot ígérő lehetőségek miatt hosszú távon fog befektetni a projektbe.

Az ökoszisztémában már a kezdetektől fogva lehetőség nyílik lekötni az ERC-20 $MK érméket, amiért cserébe jelenleg 100%-nál is magasabb éves hozamra lehet számítani.

Az igazán izgalmas rész azonban csak akkor jön, miután az érmék listázásra kerültek.

Ekkor azok, akik kitartanak a stakelés mellett, egészen egyedi lehetőségekkel élhetnek. 

Ahogy a Meme Kombat neve is mutatja, különböző mémek, pontosabban mém érmék mérhetik majd össze tudásokat.

Meme Kombat

Kezdetben, az első évad során összesen 11 különböző mém érme lesz elérhető kártyaformában, melyek más és más attribútummal fognak rendelkezni. A harcok pontos folyamata még nem ismert, azt azonban tudni lehet, hogy egy fejlett mesterséges intelligencia segítségével dől majd el, ki lett a nyertes.

Csatát te is kezdeményezhetsz majd, és győzelem esetén $MK érméket kaphatsz jutalmul.

A harcok mellett továbbá lehetőséged lesz fogadásokat is kötni mások mérközéseire, vagy akár egy mérkőzés bizonyos részleteire. 

Más szóval a hosszú távú befektetők folyamatosan élvezhetik a stakeléssel járó passzív jutalmat, továbbá barátságos csatákon és fogadásokon keresztül további haszonhoz juthatnak majd hozzá.

Ilyen felhasználási mód mellett pedig a Meme Kombat képes lesz a listázás után az állandó növekedés fenntartására.

Ha szeretnéd jobban megismerni a projektet, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra.

Látogass el a Meme Kombat oldalára

BTC, ETH, SOL árfolyam előrejelzés: Egy erősebb versenytárs várhatóan 0,03 dollárról akár 100 000 dollárig emelkedhet 2024 végére

Egy eddig a háttérben maradó versenyző a kriptovilágban elképesztő növekedést érhet el, néhány centes árfolyamról indulva az egészen megdöbbentő 100 000 dollárig 2024 végére. Miközben a piac már most is pezseg a BTC, ETH és SOL által keltett hullámok miatt, a spekulációk egyre csak szaporodnak. Ez a cikk azt vizsgálja meg, hogy bizonyos kriptovaluták robbanásszerű növekedése hogyan alakulhat a közeljövőben.
2024. 09. 20. 19:00
Megosztás:

Ártéri ingatlan hitelfedezetként?

A bankok általában óvatosan kezelik az ártéren elhelyezkedő ingatlanokat, valamint a biztosítási lehetőségek korlátozottsága is gátat szabhat a hitelnyújtásnak. A money.hu szakértője összefoglalja, mire számíthatnak azok, akik vízparton, folyó közvetlen közelében szeretnének ingatlant vásárolni, milyen, a szokványostól eltérő feltételek mellett fogadnak el a bankok ártéri ingatlanokat fedezetként.
2024. 09. 20. 18:30
Megosztás:

Szabó Barnabás a VELUX Cégcsoport új üzemeltetésért és ellátásért felelős vezérigazgató-helyettese

Új üzemeltetési és ellátási vezérigazgató-helyettest nevezett ki a VELUX Cégcsoport: Szabó Barnabás 2024. szeptember 1-jétől felel a terület irányításáért és fejlesztéséért annak érdekében, hogy fenntartsák a vállalat versenyképességét, értéket teremtsenek partnereik és ügyfeleik számára, valamint teljesítsék a VELUX Cégcsoport fenntarthatósági célkitűzéseit. A kinevezés mellett Barnabás a VELUX Cégcsoport Vezetői Testületének tagjává is vált.
2024. 09. 20. 18:00
Megosztás:

A fiatalabb generáció tudatosabb, a 60 év felettiek viszont eladósodtak

Alaposabban mérlegelik a fiatalok a banki hitel felvételét mint 5 évvel ezelőtt, a 60 év felettiek esetében viszont nagy mértékben emelkedett a tartozások aránya – derül ki az EOS Csoport kutatásából.
2024. 09. 20. 17:30
Megosztás:

Visszatért Magyarországra a 9. Turkish Airlines World Golf Cup, a világ legjelentősebb vállalati golfversenye

Budapest bajnoka képviseli Magyarországot a Turkish Airlines World Golf Cup világdöntőjében.
2024. 09. 20. 17:00
Megosztás:

Új csúcsok a tőzsdéken, miért olcsók a bankrészvények?

Tegnap a DAX, az S&P500 és a Dow Jones is új csúcsra emelkedett. Habár a Nasdaq emelkedése volt a legnagyobb ezek közül (2,5 százalékos felértékelődéssel), valójában még mindig kb. 4 százalékkal a júliusban elért történelmi csúcs alatt tartózkodik.
2024. 09. 20. 16:30
Megosztás:

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken napközben az MTI-vel.
2024. 09. 20. 16:00
Megosztás:

4iG 20 éve a Tőzsdén

Tőzsdei jelenlétének 20 éves évfordulója alkalmából ünnepélyes csengetéssel indította a mai kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén a 4iG Nyrt. Az 1995-ben alapított, magyar többségi tulajdonban lévő vállalat Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik meghatározó informatikai és távközlési szolgáltatója, amely a jövő technológiái iránti elkötelezettségéről ismert. A társaság jelentős tőkepiaci eredményei révén egyúttal a BUX index jelentős súllyal bíró kibocsátója, amely a Prémium kategóriában van jelen.
2024. 09. 20. 15:30
Megosztás:

640 köbméter homok, 145 ezer homokzsák – megtettük, amit a Római védelmében meg lehetett tenni

A Duna vízszintje Óbudán csütörtök éjszaka várhatóan eléri a 8 méteres vízállást. A Római-parti árvízi védekezéshez estig felhasználtunk, kiadtunk 640 köbméter homokot, 145 ezer homokzsákot. A Rómain elvégezhető, a tulajdonosok által kért feladatokat elláttuk. A hullámtérbe mostantól kezdve önkénteseket biztonsági okokból már nem hívunk, nem fogadunk. Hálásan köszönjük a védekezésben segítő több száz önkéntes önzetlen munkáját!
2024. 09. 20. 15:00
Megosztás:

Csalódást okozott a FedEx

A logisztikai vállalat tegnap tőzsdezárás után számolt be 2025-ös üzleti évének első negyedéves eredményeiről.
2024. 09. 20. 14:30
Megosztás:

Szárnyal az arany árfolyama a kamatvágás után

Az arany árfolyama 2.600 dollár fölé ugrott, mivel a Fed kamatvágása nyomán a pénzügyi befektetők vásárolták a nemesfémet.
2024. 09. 20. 14:00
Megosztás:

OTP: Az NGM újra csökkentené a THM-et

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Bankszövetség képviselőivel tartott megbeszélésén négy pontban kérte a bankok együttműködését.
2024. 09. 20. 13:30
Megosztás:

A legfontosabb tudnivalók a teherautó-abroncsok használatához

Amikor abroncsokról esik szó, a legtöbben a személyautók abroncsaira gondolunk, pedig a teherautók abroncsainak biztonsága, állapota, és karbantartása legalább ennyire fontos.
2024. 09. 20. 13:00
Megosztás:

Húszezer hamis játékot talált a NAV

Közel húszezer hamis játékot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy budapesti játékbolt titkos raktárában - tájékoztatta a NAV pénteken az MTI-t.
2024. 09. 20. 12:30
Megosztás:

Kínai hackerek több ezer okoskészüléket törtek fel

Kínai hackerek egy globális akció részeként több mint 2700 okoskészüléket törtek fel Hollandiában - közölt a holland kiberbiztonsági központ (NCSC) az amerikai és a brit hatóságok figyelmeztetését követően.
2024. 09. 20. 12:00
Megosztás:

Mi a helyzet a koronavírussal?

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján.
2024. 09. 20. 11:30
Megosztás:

Lakáshitel: milliókat lehetett spórolni a kivárással

Erős és egyelőre nehezen teljesíthető kérést fogalmazott meg Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a bankok felé az 5 százalékos lakáshitel THM-plafon bevezetésére. Nagy kérdés, hogy mi lesz a piac reakciója, de Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a részleges alkalmazkodás egész biztosan megtörténik és már ez is önmagában jelentős forgalmat és az új lakások építésének indulását hozhatja magával.
2024. 09. 20. 11:00
Megosztás:

A Fed döntését követően tovább araszoltak felfelé a hosszú hozamok

Az 50 bázispontos kamatcsökkentés után az USA-ban a rövid hozamok kissé mérséklődtek, a hosszabbak viszont tovább araszoltak felfelé a korábbi lokális minimumszintekről. Az emelkedésben közrejátszott, hogy váratlanul csökkent az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma.
2024. 09. 20. 10:30
Megosztás:

Kiemelkedően jó hangulatban zártak az amerikai tőzsdék

A Fed kamatvágása után a három fő amerikai index 1,3% és 2,5%-kal növekedett, az S&P 500 ás a Dow Jones Ipari Átlag rekordmagasan zárt.
2024. 09. 20. 10:00
Megosztás:

Növekedéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek

Pozitívan reagáltak az európai piacok a Fed szerdai 50 bázispontos kamatcsökkentésére, jó hangulatban folyt a kereskedés: a pán-európai Stoxx600 1,4%-os emelkedéssel zárt, ami több mint két hete a legmagasabb zárószint.
2024. 09. 20. 09:30
Megosztás: