Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Az Ethereum proof of stake konszenzusos mechanikája lehetővé teszi egyes altcoinok tulajdonosai számára, hogy stakeléssel, vagyis a tokenek lekötésével állandó hozamot szerezhessenek.

A színfalak mögött amikor lekötsz egy kriptót, azt a hálózat különböző tranzakciók validálásához fogja használni. Ezért cserébe pedig jutalomra számíthatsz, melynek mértéke számos tényező függvénye.

A folyamat során az érméid egy stakelési medencébe kerülnek melynek mérete, illetve az általad lekötött érmék száma együttesen határozza meg, hogy mekkora jutalomra számíthatsz. 

A jutalmakra a legtöbb esetben egy projekt fejlesztői külön félre szoktak tenni érméket, így biztosítva a közösség számára az állandó jutalom. A jutalom adagonként szabadul fel, általában 5-10 percenként ami azonnal szétosztásra kerül a lekötött érmék birtokosai között.

Ez a módszer nem kizárólag a kereskedőkre, hanem az érme árfolyamára nézve is ideális. Az érmék lekötésével ugyanis hatalmas mértékben csökkenthető az eladási kedv.

Más szóval a projekt képes hosszú távon is az állandó növekedés fenntartására. Mindezt úgy, hogy közben a közösség tagjai is jól járnak.

Így válassz jól

Ezt a megoldást számos kezdeményezés előszeretettel használja, azonban érdemes alaposabban is megvizsgálni néhány fontos szempontot.

Mielőtt lekötnéd az érméidet alaposan ellenőrizd, hogy mekkora a minimális lekötési idő. Igyekezz olyan projektet találni, aminél ez maximum 1-2 hét. 

Még talán a lekötési időnél is fontosabb azonban az, hogy milyen lehet a kriptó árfolyama az idő előrehaladtával. Amennyiben a kezdeményezés nem kínál semmilyen különleges felhasználási módot, úgy feltételezhető, hogy a kriptotőzsdei megjelenés után rövid időn belül sokat gyengül majd az érmék árfolyama.

Végezetül, nézd meg, hogy van-e lehetőség már a listázás előtt lekötni az érméket. Amennyiben van, úgy közvetlenül a vásárlás után élvezheted a befolyt passzív jutalmat. 

Sőt, ha még az elsők között el tudsz csípni egy projektet, úgy a stakelési medence apró mérete miatt akár döbbenetesen magas napi jutalomra számíthatsz.

how staking works

Ha még nem találkoztál volna előértékesítésekkel, ezek olyan események ahol egy-egy érmét “előfinanszírozni” lehet. Ez azt jelenti, hogy fix áron lefoglalsz magadnak egy adag tokent, majd ezeket a listázáskor fel tudod venni. A legtöbb esetben az előértékesítésen látható árfolyam alacsonyabb annál, mint a kripto későbbi, listázás utáni értéke.

Kétségtelen, hogy az ilyen befektetések magas kockázattal járnak, azonban az elérhető profit is magasabb, mint bármely más befektetési eszköz esetében.

A csatlakozáshoz általában csak egy MetaMask tárcára, illetve némi Ethereumra vagy Tetherre (USDT) van szükséged, amiket bármely kriptotőzsdén be tudsz szerezni. De akár közvetlenül a MetaMask tárcádból is vásárolhatsz Ethereumot.

A felsorolt szempontok alapján kutatásunk során arra jutottunk, hogy a legjobb választás az érmék egyedi felhasználási módja, továbbá a projekt korai fázisa miatt a Meme Kombat lehet.

Látogass el a Meme Kombat oldalára

Szórakozz stakelés közben

A Meme Kombat egy napokban indult előértékesítés, ami hamarosan szinte példátlan sikereket érhet el. 

Köszönhetően a különleges stakelési mechanizmusának, minden bizonnyal a legtöbb befektető a szórakoztató, egyúttal magas hozamot ígérő lehetőségek miatt hosszú távon fog befektetni a projektbe.

Az ökoszisztémában már a kezdetektől fogva lehetőség nyílik lekötni az ERC-20 $MK érméket, amiért cserébe jelenleg 100%-nál is magasabb éves hozamra lehet számítani.

Az igazán izgalmas rész azonban csak akkor jön, miután az érmék listázásra kerültek.

Ekkor azok, akik kitartanak a stakelés mellett, egészen egyedi lehetőségekkel élhetnek. 

Ahogy a Meme Kombat neve is mutatja, különböző mémek, pontosabban mém érmék mérhetik majd össze tudásokat.

Meme Kombat

Kezdetben, az első évad során összesen 11 különböző mém érme lesz elérhető kártyaformában, melyek más és más attribútummal fognak rendelkezni. A harcok pontos folyamata még nem ismert, azt azonban tudni lehet, hogy egy fejlett mesterséges intelligencia segítségével dől majd el, ki lett a nyertes.

Csatát te is kezdeményezhetsz majd, és győzelem esetén $MK érméket kaphatsz jutalmul.

A harcok mellett továbbá lehetőséged lesz fogadásokat is kötni mások mérközéseire, vagy akár egy mérkőzés bizonyos részleteire. 

Más szóval a hosszú távú befektetők folyamatosan élvezhetik a stakeléssel járó passzív jutalmat, továbbá barátságos csatákon és fogadásokon keresztül további haszonhoz juthatnak majd hozzá.

Ilyen felhasználási mód mellett pedig a Meme Kombat képes lesz a listázás után az állandó növekedés fenntartására.

Ha szeretnéd jobban megismerni a projektet, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra.

Látogass el a Meme Kombat oldalára

Lottó és szerencse horoszkóp a hétvégéig - melyik csillagjegyre vár nagy nyeremény?

Pénzügyi horoszkóp a hét hátralévő részére (május 30. - június 2.) Ezen a héten az univerzum különleges üzeneteket küld minden csillagjegy számára, tele pénzügyi csodákkal és szerencsés találkozásokkal! Olvasd el részletes és izgalmas horoszkópunkat, hogy megtudd, milyen váratlan lehetőségeket rejtenek a csillagok számodra a jövő hétre! Tudd meg, melyik nap lesz a legkedvezőbb a lottózásra, és mely szerencsés állat jelzi a bőséget az életedben!
2024. 05. 30. 02:00
Megosztás:

Melyik most a legjobb állampapír? Számoljuk ki!

Június 3-tól a Magyar Állampapír Plusz megújult formában lesz elérhető: jelentősen megemelték a befektetés kamatát, így az öt évre vetített éves átlagos hozam 6,73% lesz. Felmerül a kérdés, hogy az új befektetési lehetőség mennyire alakítja át az állampapírpiacot. A Bankmonitor szakértői most összehasonlítják a jelenleg kapható állampapírokat, így MÁP Plusz mellett a FixMÁP, BMÁP, PMÁP, a DKJ és az 1MÁP is az elemzés része. Melyik a legjobb kamatozású állampapír most?
2024. 05. 30. 01:00
Megosztás:

Az új play-to-earn mém érme már 250.000 dollárt gyűjtött az előértékesítés során, vajon legyűri a Flokit?

A Doge mém érmék már egy ideje igazi nagykutyák a kripto világban, úgy, ahogy a play-to-earn (P2E = játssz, hogy keress) GameFi kriptovaluták is.
2024. 05. 30. 00:01
Megosztás:

Emelkednek az állampapír hosszú hozamok - mit jelent ez?

Azzal, hogy a Fed döntéshozók egyre inkább a kivárás mellett teszik le a voksukat, s több megerősítő adatra várnak az infláció csökkenését illetően, a kötvénybefektetőket is elbizonytalanították az elmúlt időszakban.
2024. 05. 29. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a május 29-én megtartott 22. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 29. 23:00
Megosztás:

Online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 22:30
Megosztás:

Világviszonylatban elmaradnak az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén

Az Európai Unió kihívásokkal néz szembe a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazására irányuló beruházásokért folytatott globális versenyben, az uniós beruházások elmaradnak a világelsők mögött - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke szerdán.
2024. 05. 29. 22:00
Megosztás:

Jóvátételt kapnak az Eventim ügyfelei

Több mint 80 ezer fogyasztó kaphat kompenzációt az Eventim jegyértékesítő portáltól a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának eredményeképpen - közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 21:30
Megosztás:

Segítséget kapnak az online pénzügyi csalások áldozatai

Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére a Magyar Bankszövetség tagjai számára - jelentették be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 05. 29. 21:00
Megosztás:

Ismét csúcsot döntött a Szerencsejáték Zrt. adózott eredménye

Ismét rekord évet zárt a Szerencsejáték Zrt.: a nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt és 39,6 milliárd forint adózott eredményt ért el; adók, járulékok, díjak és osztalék formájában mintegy 170 milliárd forint költségvetési befizetést teljesített, így az előző évhez képest 14,9 százalékkal nagyobb összeggel járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához - közölte a vállalat az MTI-vel szerdán.
2024. 05. 29. 20:30
Megosztás:

Gyengült szerdán a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest, és a hét eleji kezdéshez képest is egy-másfél százalékos veszteségbe csúszott.
2024. 05. 29. 20:05
Megosztás:

Veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Gyenge kezdés után nagy, egy-másfél százalékos veszteségbe csúsztak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 05. 29. 19:30
Megosztás:

Eladói nyomás miatt a nap végére csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,35 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 68 485,50 ponton zárt szerdán.
2024. 05. 29. 19:00
Megosztás:

Közel húszezer hektár földrészletet kínál megvételre az állam

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán.
2024. 05. 29. 18:30
Megosztás:

Nagy összegű uniós támogatást kaptunk a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.
2024. 05. 29. 18:00
Megosztás:

A kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható

Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos éves díja, ami a 2023-as éves átlagos infláció utóhatása, de az alatt alakult. Az infláció csökkenésével, a biztosítói kárráfordítások mérsékelt, 8 százalékos emelkedésével a díjak konszolidációja várható - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Kgfb-indexében.
2024. 05. 29. 17:30
Megosztás:

Csődeljárás indult egy romániai hajógyár ellen

Csődeljárás indult a Damen Shipyards Mangalia romániai hajógyár ellen - írta az economedia.ro.
2024. 05. 29. 17:00
Megosztás:

Bezáratott egy debreceni éttermet a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a jogsértések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették - tájékoztatta a hatóság szerdán az MTI-t.
2024. 05. 29. 16:30
Megosztás:

Külhoni gazdálkodókat segít a Kárpát-medencei falugazdász hálózat

Bővült a falugazdászok létszáma, és a hálózat területi lefedettsége a Csángóföldre történő terjeszkedéssel - jelentette be kedden Tokajban a 2. Kárpát-medencei Falugazdász Konferencia és Csapatépítő Program megnyitóján Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára.
2024. 05. 29. 16:00
Megosztás:

Az év első harmadában közel tízmillió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) legfrissebb adatai alapján 2024. január és április között összesen mintegy 10 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ez közel 8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának forgalmát - emelte ki az adatokat kommentálva szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 05. 29. 15:30
Megosztás: