Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Az Ethereum proof of stake konszenzusos mechanikája lehetővé teszi egyes altcoinok tulajdonosai számára, hogy stakeléssel, vagyis a tokenek lekötésével állandó hozamot szerezhessenek.

A színfalak mögött amikor lekötsz egy kriptót, azt a hálózat különböző tranzakciók validálásához fogja használni. Ezért cserébe pedig jutalomra számíthatsz, melynek mértéke számos tényező függvénye.

A folyamat során az érméid egy stakelési medencébe kerülnek melynek mérete, illetve az általad lekötött érmék száma együttesen határozza meg, hogy mekkora jutalomra számíthatsz. 

A jutalmakra a legtöbb esetben egy projekt fejlesztői külön félre szoktak tenni érméket, így biztosítva a közösség számára az állandó jutalom. A jutalom adagonként szabadul fel, általában 5-10 percenként ami azonnal szétosztásra kerül a lekötött érmék birtokosai között.

Ez a módszer nem kizárólag a kereskedőkre, hanem az érme árfolyamára nézve is ideális. Az érmék lekötésével ugyanis hatalmas mértékben csökkenthető az eladási kedv.

Más szóval a projekt képes hosszú távon is az állandó növekedés fenntartására. Mindezt úgy, hogy közben a közösség tagjai is jól járnak.

Így válassz jól

Ezt a megoldást számos kezdeményezés előszeretettel használja, azonban érdemes alaposabban is megvizsgálni néhány fontos szempontot.

Mielőtt lekötnéd az érméidet alaposan ellenőrizd, hogy mekkora a minimális lekötési idő. Igyekezz olyan projektet találni, aminél ez maximum 1-2 hét. 

Még talán a lekötési időnél is fontosabb azonban az, hogy milyen lehet a kriptó árfolyama az idő előrehaladtával. Amennyiben a kezdeményezés nem kínál semmilyen különleges felhasználási módot, úgy feltételezhető, hogy a kriptotőzsdei megjelenés után rövid időn belül sokat gyengül majd az érmék árfolyama.

Végezetül, nézd meg, hogy van-e lehetőség már a listázás előtt lekötni az érméket. Amennyiben van, úgy közvetlenül a vásárlás után élvezheted a befolyt passzív jutalmat. 

Sőt, ha még az elsők között el tudsz csípni egy projektet, úgy a stakelési medence apró mérete miatt akár döbbenetesen magas napi jutalomra számíthatsz.

how staking works

Ha még nem találkoztál volna előértékesítésekkel, ezek olyan események ahol egy-egy érmét “előfinanszírozni” lehet. Ez azt jelenti, hogy fix áron lefoglalsz magadnak egy adag tokent, majd ezeket a listázáskor fel tudod venni. A legtöbb esetben az előértékesítésen látható árfolyam alacsonyabb annál, mint a kripto későbbi, listázás utáni értéke.

Kétségtelen, hogy az ilyen befektetések magas kockázattal járnak, azonban az elérhető profit is magasabb, mint bármely más befektetési eszköz esetében.

A csatlakozáshoz általában csak egy MetaMask tárcára, illetve némi Ethereumra vagy Tetherre (USDT) van szükséged, amiket bármely kriptotőzsdén be tudsz szerezni. De akár közvetlenül a MetaMask tárcádból is vásárolhatsz Ethereumot.

A felsorolt szempontok alapján kutatásunk során arra jutottunk, hogy a legjobb választás az érmék egyedi felhasználási módja, továbbá a projekt korai fázisa miatt a Meme Kombat lehet.

Látogass el a Meme Kombat oldalára

Szórakozz stakelés közben

A Meme Kombat egy napokban indult előértékesítés, ami hamarosan szinte példátlan sikereket érhet el. 

Köszönhetően a különleges stakelési mechanizmusának, minden bizonnyal a legtöbb befektető a szórakoztató, egyúttal magas hozamot ígérő lehetőségek miatt hosszú távon fog befektetni a projektbe.

Az ökoszisztémában már a kezdetektől fogva lehetőség nyílik lekötni az ERC-20 $MK érméket, amiért cserébe jelenleg 100%-nál is magasabb éves hozamra lehet számítani.

Az igazán izgalmas rész azonban csak akkor jön, miután az érmék listázásra kerültek.

Ekkor azok, akik kitartanak a stakelés mellett, egészen egyedi lehetőségekkel élhetnek. 

Ahogy a Meme Kombat neve is mutatja, különböző mémek, pontosabban mém érmék mérhetik majd össze tudásokat.

Meme Kombat

Kezdetben, az első évad során összesen 11 különböző mém érme lesz elérhető kártyaformában, melyek más és más attribútummal fognak rendelkezni. A harcok pontos folyamata még nem ismert, azt azonban tudni lehet, hogy egy fejlett mesterséges intelligencia segítségével dől majd el, ki lett a nyertes.

Csatát te is kezdeményezhetsz majd, és győzelem esetén $MK érméket kaphatsz jutalmul.

A harcok mellett továbbá lehetőséged lesz fogadásokat is kötni mások mérközéseire, vagy akár egy mérkőzés bizonyos részleteire. 

Más szóval a hosszú távú befektetők folyamatosan élvezhetik a stakeléssel járó passzív jutalmat, továbbá barátságos csatákon és fogadásokon keresztül további haszonhoz juthatnak majd hozzá.

Ilyen felhasználási mód mellett pedig a Meme Kombat képes lesz a listázás után az állandó növekedés fenntartására.

Ha szeretnéd jobban megismerni a projektet, látogass el a magyar nyelven is elérhető weboldalra.

Látogass el a Meme Kombat oldalára

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).
2023. 12. 03. 08:00
Megosztás:

630 milliós turisztikai fejlesztés zárult le Miskolctapolcán

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése - tájékoztatta az MTI-t Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya pénteken.
2023. 12. 03. 07:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2023. 12. 03. 06:00
Megosztás:

Világvezető logisztikai vállalat költözteti hazai operációját Pátyra

A világ egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a DHL Group részét képező DHL Supply Chain 2024 január elején veszi birtokba 20 ezer négyzetméteres bérleményét Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épületében. A HelloParks Páty megapark 58 ezer négyzetméteres, „zero ready” PT1-es raktárcsarnokát úgy készítették elő, hogy akár a nettó nulla kibocsátású működést is lehetővé teszi, aminek köszönhetően a logisztikai cég már most teljesítheti 2025-re kitűzött vállalati elvárásait. Az üzlet megkötése fontos mérföldkő, hiszen ez az első karbonsemleges operációra alkalmas épülete a társaságnak a régióban.
2023. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Tisztább helyzetet teremtenek az új energetikai tanúsítványok a napelemek piacán is

Novembertől új épületenergetikai szabályok lesznek érvényesek, s megváltozott az energetikai tanúsítványi rendszer is – mindez komoly változást jelent, hiszen még inkább felértékeli a napelemekkel, hőszivattyúval, okosotthon-irányítással működő ingatlanok értékét. Mindemellett kulcsfontosságúvá válik az energiafelhasználási adatok értelmezése és a modern technológiák alkalmazása.
2023. 12. 03. 04:00
Megosztás:

Fluktuációs trendek és válaszstratégiák a munkaerőpiacon a generációs különbségek fényében

Miközben a legfrissebb nemzetközi kutatások szerint az alkalmazottak elkötelezettségi szintje szerte a világon rendkívül alacsony, a generációs különbségek jelentősége is egyre nyilvánvalóbbá válik a munka világában. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte, hogy a korosztályok értékrendje közötti eltérések fényében mit tehetnek a HR szakemberek az alkalmazottak hatékonyabb bevonzásának és megtartásának előmozdítása érdekében.
2023. 12. 03. 03:00
Megosztás:

Világelső lett a Soproni Egyetem e-hulladék kezelési módszere

A világ legjobb gyakorlatait bemutató, e területen élen járó 54 egyetem közül első helyre rangsorolták az UI GreenMetric versenyében a Soproni Egyetem e-hulladék gyűjtését és a hulladékkezelést bemutató pályázatát - írta az egyetem az MTI-nek küldött szombati közleményében.
2023. 12. 03. 02:00
Megosztás:

Megdőlt az országos melegrekord szombaton

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2023. 12. 03. 01:00
Megosztás:

Kriptovaluta 2024 - A 6 legjobb kripto, amibe még most befektethetsz

Közeleg az év vége, ezért érdemes lehet a legnagyobb profitok reményében még most betárazni néhány kriptóból. 
2023. 12. 03. 00:01
Megosztás:

Egy év alatt a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piac meghatározó szereplőjévé vált az ORLEN

Az ORLEN egy éve jelent meg Magyaroroszágon, és látványosan gyorsan az ország vezető benzinkút-hálózatainak egyikévé vált. A vállalat megerősítette pozícióját a magyar piacon, így a második évében további növekedésre és fejlődésre készül. Kelet-Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalata a hazai piacra lépését követő tizenkét hónapban számos, a vásárlók igényeire szabott újítást vezetett be, s ezeket a fejlesztéseket a továbbiakban is folytatják majd. Minőségi üzemanyagkínálatának, a Stop.Cafe éttermek ízletes kávéinak, DESPAR-élelmiszerüzleteinek, valamint az ORLEN-mobilalkalmazás egyénileg lehívható kedvezményeinek köszönhetően egyre többen választják a társaság töltőállomásait, ismertségét pedig tovább növelik az izgalmas nyereményjátékok és sportszponzorációs aktivitások.
2023. 12. 02. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 12. 02. 22:15
Megosztás:

Webshopból rendelhetők a mobilházak

Miért egyre népszerűbbek a mobilházak Magyarországon is? Magyarországon a mobilházak népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt. Ennek egyik fő oka a növekvő lakásárak.
2023. 12. 02. 21:15
Megosztás:

Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába Görögországot a Fitch Ratings

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a görög államadós-osztályzatot a Fitch Ratings.
2023. 12. 02. 20:00
Megosztás:

Drasztikusan csökken a CSOK kamata – ennek az állam örül a legjobban

Több, mint 3 százalékponttal kisebb kamattal indul majd a CSOK Plusz a januárig érvényben lévő CSOK hitelhez képest – ez döntően a szerződésben szereplő kamat és az ügyfél által fizetett 3 százalékos kamat közötti különbséget kamattámogatásként kifizető költségvetésnek jelent majd számottevő könnyebbséget – kommentálta a csütörtök éjjel megjelent CSOK kormányrendeletet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2023. 12. 02. 19:00
Megosztás:

Erős harmadik negyedévet zárt a 4iG csoport

Továbbra is tart 4iG Nyrt. lendületes növekedése. Az előző év azonos időszakához képest a vállalatcsoport az első háromnegyed évben kiemelkedően növelte árbevételét és eredményességét. A növekedés motorja a Vodafone Magyarország, valamint a 2022 első félévig lezárt akvizíciókkal megszerzett vállalatok jelentős eredménynövekedése volt. A Csoport 2023. első három negyedévében 421,3 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, konszolidált EBITDA-ja 147,5 milliárd forintot tett ki, míg a működési cash-flow 101,5 milliárd forint volt. A Cégcsoport vételár-allokációs hatásoktól megtisztított korrigált adózott eredménye 10,7 milliárd forint volt.
2023. 12. 02. 17:00
Megosztás:

Ezen a napon lehet még utoljára 2023-as feltételekkel leszerződni a babaváró hitelre

Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből. Ez azokat érintheti hátrányosan, ahol a feleség már elmúlt 29 éves, ám még nem töltötte be a 41. életévét, hiszen ők 2024-től már nem lesznek jogosultak a támogatott hitelkonstrukcióra. A Bankmonitor szakértői szerint azonban az igénylést semmiképpen sem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert például egy esetleges hiánypótlás meghosszabbíthatja a bírálati időt.
2023. 12. 02. 16:00
Megosztás:

272,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredménnyel zárta az első három negyedévet az MBH Bank

Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett eredménykimutatás alapján 2023 harmadik negyedévében közel 107 milliárd forint korrigált adózás előtti eredményt ért el a bank, az első három negyedév korrigált adózás előtti eredménye így 272,3 milliárd forintot tett ki. A féléves adathoz képest a társaság mérlegfőösszege 2,4%-kal emelkedett, összesen közel 10 737 milliárd forintra. Az MBH Bank kiemelkedő jövedelemtermelő képesség mellett, a magas inflációs környezet ellenére is erős költséghatékonysággal, erős tőkehelyzettel, magas likviditási szintekkel, valamint stabil portfólióminőséggel zárta az év első kilenc hónapját.
2023. 12. 02. 15:00
Megosztás:

Szívelégtelenség, amely világszerte hozzávetőlegesen 64 millió embert érint

Van egy betegség, ami világszinten többeket érint, mint a tüdőgyulladás és a szívroham. Ez nem más, mint a szívelégtelenség, amely kevéssé szerepel a köztudatban, így azt is kevesen tudják, hogy világszerte legalább 64 millió ember küzd ezzel a problémával1. Ma Magyarországon megközelítőleg 250-300 ezer beteg szenved szívelégtelenségben, és éves szinten 30-35 ezer főre tehető az újonnan diagnosztizáltak száma[2]. Bár végleges gyógymód egyelőre nem létezik, vannak olyan kezelési lehetőségek, amelyek segíthetnek lassítani a betegség egyes formáinak előrehaladását. Éppen ezért fontos a megfelelő tájékoztatás és párbeszéd kialakítása a betegséggel kapcsolatban, illetve a betegek és az egészségügyi dolgozók támogatása.
2023. 12. 02. 14:00
Megosztás:

Hatósági eljárások indultak az RTL Sztárbox és Reggeli műsorai kapcsán

A „Sztárbox” és a „Reggeli” című műsorszámok egy-egy epizódja miatt is eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület több, külföldi hatóság alá tartozó műsorszám helytelen korhatár-besorolásáról is tájékoztatta az illetékes társszabályozókat.
2023. 12. 02. 13:00
Megosztás:

Adatvizualizációs versenyt rendez az SAP és az IFUA Horváth

Az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) egyre nagyobb szerepet kap a vállalati üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) és teljesítménymenedzsment (Corporate Performance Management, CPM) projektekben. Annak érdekében, hogy a SAC minél szélesebb körben ismertté váljon, az SAP Hungary és az IFUA Horváth közös adatvizualizációs versenyt indít, ahova vállalatok szakemberei mellett intézmények, egyetemisták, illetve magánszemélyek jelentkezését is várják.
2023. 12. 02. 12:00
Megosztás: