Jó látás jó áron – szó szerint megéri a pénzét a lézeres szemműtét!

Olyan ember, akinek egész életében nincs szüksége szemüvegre (vagy kontaktlencsére), ritka, mint a fehér holló. Sőt: ritkább! Vannak, akiknek már gyerekkorukban gondjuk van a látásukkal, másoknak viszont csak negyven felett kezd el romlani a szemük. A végeredmény ugyanaz. De van megoldás!

Jó látás jó áron – szó szerint megéri a pénzét a lézeres szemműtét!

A korszerű lézeres szemműtétnek köszönhetően pár perc alatt szabadulhatnak meg a szemüveghordással, a kontaktlencse-viseléssel járó minden kellemetlenségtől. Mi több, a látásuk valóban jobb lehet, mint újkorában! Elképesztő, de ezekkel a csúcstechnológiás eljárásokkal a rövidlátás -12, a távollátás pedig +5,5 dioptriáig korrigálható, mi több, 6 dioptriáig még a cilinder is!

Ha autót vásárolunk, sok apró dolgot figyelembe veszünk a választásnál, de az igazán fontos szempont az: mennyi pénzért mit tud a kiszemelt kocsi. Nos, valami hasonló van a lézeres szemműtéteknél is: vannak gazdaságos, de kevésbé „komfortos” eljárások, és vannak drágább, nagyobb kényelmet és gyorsabb gyógyulást nyújtó beavatkozások is. Egy dolgot azonban az összehasonlítások előtt még le kell szögezni: mindegyik kezelés biztonságos.

Alapvetően három kategóriába soroljuk a kezeléseket, lássuk, melyik mit tud! (Az összehasonlítás minden kategóriában a legtapasztaltabb hazai klinika árai alapján készült!)

1. Alsó árkategóriások: gazdaságos, de kicsit lassabb regenerálódással

Az ebbe a csoportba tartozóknál (Sasszem PRK, Sasszem No-Touch)  a kezelések költsége szemenként már 159 000 forintnál kezdődik. Ez a legrégebb óta alkalmazott eljárás és bátran kijelenthető, hogy a relatív olcsósága ellenére kiváló látásélességet nyújt. Persze az alacsony árnak – stílszerűen: „ára van” –, ugyanis a lézer a szaruhártya felső részén végzi el a korrekciót, s pár nap kell, míg ez behámosodik. Az első két-három napban lehet kisebb kellemetlenségre, idegentestérzésre, enyhén szúró, égő érzésre számítani, s a gyógyulási idő is valamivel hosszabb más kezelésekhez képest. Öt-hét nap után azonban lehet már dolgozni egy hét után pedig autót vezetni, tévézni, sportolni is.

2. Középső árkategóriások: egy nap után vissza lehet térni a megszoktott hétköznapokhoz

A harmadik generációs, Femto típusú (Pl. Sasszem FEMTO), úgynevezett lebenyes eljárások szemenként 279 000 forintnál kezdődnek. A lézer ezeknél a kezeléseknél a szaruhártya érzéketlen, mélyebb rétegeiben „dolgozik”, ezért a pár perces beavatkozás teljesen fájdalommentes. A látás óráról-órára javul, legfeljebb két-három óráig tartó erősebb könnyezés okozhat minimális kényelmetlenséget. Már 24 órával a műtét után újra munkába állhatunk, beülhetünk az autónk volánjához, számítógépezhetünk és tévézhetünk.

3. Felső árkategóriások: ideális választás azoknak, akiknek tényleg számít az idő

Ebbe a prémium kategóriába a jelenleg elérhető legkorszerűbb kezelés, a negyedik generációs Visumax Relex SMILE lézeres szemműtét kezelés tartozik. Ennek ára szemenként 467 000 forintnál kezdődik. Ez a világon ma elérhető legkorszerűbb eljárás az olcsóbb kezelések minden előnyét nyújtja, ugyanakkor hihetetlenül gyors gyógyulást ígér. A fájdalom a kezelés alatt és után is nulla, és a páciens már másnap visszatérhet a mindennapos, akár rendkívül aktív életéhez. Ideális választás extrémebb sportokat űzőknek és olyanoknak, akiknek tényleg kiemelten fontos, hogy szinte azonnal a szó minden értelmében harcképesek legyenek.

Pénztárcakímélő is!

Számoljunk csak együtt! Vegyünk a példa kedvéért egy Sasszem PRK kezelést, ami a két szemünkre 318 000 forintért már elérhető. A kontaktlencse (+ tárolófolyadék) nagyjából évi 80 000, a mellé kiegészítőnek megvett, kétévente cserélendő szemüveg 60 000, az éves szemvizsgálat meg 10 000 forint. Elvégezve a szorzást és az összeadást, kijön a végeredmény: két és fél év alatt megtérül a műtét ára. És akkor a megváltozott, jobb életminőségről még nem is beszéltünk!

És még mindig lehet spórolni!

Óriási könnyebbséget jelent, hogy vannak olyan klinikák, amelyek minden jelentősebb egészségpénztárral szerződéses kapcsolatban állnak. Azaz a páciensek fizethetnek egészségpénztári kártyával, így a kezelési költség 20%-át visszatérítik nekik a személyi jövedelemadójukból. Kezelés típusától függően ez 60 000-180 000 forint megtakarítást jelent.

Ha kell a segítség…

Természetesen még így is sokan vannak, akik szívesen műttetnék meg a szemüket, de egyszerre nem tudnak ekkora összeget előteremteni. Őket a részletfizetési lehetőséggel segítik, van klinika, ahol (szemenként) 29 000 forint kezdőrészlet befizetése után, havi 19 000 forintos részletfizetéssel törleszthetik a kezelés díját.

Mindent összevetve: ez azért jó ajánlat – pláne a jó látásért!

Gyengült a forint pénteken

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2022. 10. 07. 21:00
Megosztás:

Gyengüléssel zárták a hetet a főbb nyugat-európai piacok

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2022. 10. 07. 20:00
Megosztás:

Bukarestnek nincs gázellátási vészforgatókönyve

Három héttel a téli fűtési szezon kezdete előtt a román hatóságok még nem dolgoztak ki gázellátási vészforgatókönyvet, Románia pedig Oroszországon kívül semmilyen más országgal nem kötött importszerződést, nem tudni, hogyan boldogul a Gazprom szállítmányai nélkül - hívta fel a figyelmet a Hotnews.ro hírportál az energiaválsággal foglalkozó pénteki összeállításában.
2022. 10. 07. 19:30
Megosztás:

Alacsony forgalom mellett pluszban zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,34 pontos, 0,72 százalékos emelkedéssel, 39 537,63 ponton zárt pénteken.
2022. 10. 07. 19:00
Megosztás:

Új raktárbázist avatott Üllőn a külügyminiszter

A SAG-Autonet csoport új raktára több mint 27 millió eurós beruházással, állami támogatással épült. A 130 új munkahelyet is teremtő, világszínvonalú, teljesen robotizált, 16 500 m2-es raktárkomplexumot október 7-én adták át Üllőn. A svájci központú, Európa egyik legnagyobb alkatrészellátójaként számontartott, itthon is több száz fős cég 6 különböző szervizhálózatot is működtet.
2022. 10. 07. 18:30
Megosztás:

Csaknem 340 millió forint értékű transzformátoregységet szállított a Ganz egy franciaországi szélerőműhöz

Nagyteljesítményű transzformátoregységet szállított az észak-franciaországi Poste du Mont Varin szélerőműhöz, a Volkswind Gmbh szélerőmű-fejlesztő vállalat részére a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A transzformátorok, valamint nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, illetve nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó magyar társaság a közel 340 millió forint értékű megrendeléssel az első projektjét teljesítette Franciaországban az új Ganz érában. Az egyedi tervezésű teljesítménytranszformátor üzembe helyezését és tesztelését a nehézgépgyártó vállalat szervizcsapata valósította meg a helyszínen.
2022. 10. 07. 18:00
Megosztás:

Fél éve csökken a FAO élelmiszerár-index

Már a hatodik hónapja tart a lejtmenet a globális élelmiszerár mutatónál, miután szeptemberben bezuhant a növényi olajok ára, ellensúlyozva a magasabb gabonaárakat – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
2022. 10. 07. 17:30
Megosztás:

Segítséget kérnek az európai autógyártók

Ismét csökkenhet a legyártott személygépjárművek száma Európában, mondta az Európai Automobil Szövetség.
2022. 10. 07. 17:00
Megosztás:

A világ élelmiszerárai hatodik hónapja csökkentek szeptemberben

Mérséklődtek globálisan az élelmiszerárak szeptemberben, már a hatodik egymást követő hónapban.
2022. 10. 07. 16:30
Megosztás:

Átadták a Greenergy-csoport paksi naperőművét

Átadták pénteken a Greenergy-csoport tíz megawatt teljesítményű naperőművét, amely tízmillió eurós beruházással épült Paks mellett.
2022. 10. 07. 16:00
Megosztás:

A francia kormány kiáll az olajfinomítók sztrájkoló dolgozóiért

A francia kormány felszólította a nagy olajipari vállalatokat, hogy hallják meg a fizetésemelésért sztrájkoló dolgozóikat és teljesítsék a követeléseket. Az olajfinomítókban hét elején kezdődött munkabeszüntetés következtében a francia benzinkutak mintegy 15 százalékánál voltak pénteken ellátási problémák.
2022. 10. 07. 15:30
Megosztás:

Részesedést szerzett a 4iG az izraeli Spacecom vállalatban

A 4iG Nyrt. (4iG) megszerezte az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő, izraeli Space Communications Ltd. (Spacecom) részvénycsomagjának 9,538 százalékát. A több lépésből álló tranzakció első lépéseként az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően nyilvános részvénykibocsátáson szerezte meg a pakettet - közölte a 4iG a tőzsde honlapján pénteken.
2022. 10. 07. 15:00
Megosztás:

Ott tartunk, hogy már két év alatt megtérül a napelemes rendszer kiépítése

A korábbi években a több lábon állás, esetleg a fenntarthatóság szem előtt tartása sarkallta a magyar cégeket a napelemes rendszerek kiépítése felé, ma már a kőkemény valóság: egy átlagos, fémiparban működő vállalkozás például azért ruház be 20 millió forintot a saját napelemmel termelt áram használatára, mert 2023-tól az éves áramszámlája különben 3 millió forintról több mint 15 millió forintra nőne. Ez már nem csak a „zöldenergia forradalma” - ez a magyar valóság.
2022. 10. 07. 14:30
Megosztás:

Gyorsult a német kiskereskedelmi forgalom csökkenése augusztusban éves szinten

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom csökkenése Németországban augusztusban éves bázison júliushoz képest, miközben havi összevetésben is csökkenést jegyeztek fel a júliusi emelkedést követően.
2022. 10. 07. 14:00
Megosztás:

Új alpolgármestert választottak Szegeden

Binszki József ügyvédet, a DK helyi elnökét várospolitikai alpolgármesterré választotta pénteki ülésén a szegedi közgyűlés, a politikus feladata a kulturális, oktatási és szociális intézmények működésének folyamatos, kiemelt felügyelete lesz.
2022. 10. 07. 13:30
Megosztás:

Helytelen adózói gyakorlat miatt 80 millió forintot kellett befizetnie egy cégnek

Helytelen adózói gyakorlat miatt pótlólag 80 millió forintot fizetett be az állami költségvetésbe egy ingatlan-bérbeadással foglalkozó cég - közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.
2022. 10. 07. 13:00
Megosztás:

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz a szakszervezetek

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). A szervezetek javaslataik figyelembevételével mielőbbi intézkedést követelnek a kormánytól.
2022. 10. 07. 12:30
Megosztás:

Stagfláció felé halad az osztrák gazdaság

Az év első felében tapasztalt erőteljes növekedés után az év második felében lendületet veszített és a visszaesés fázisába esett az osztrák gazdaság, ami a makacsul magas inflációval együtt a stagfláció kialakulását jelzi előre a Wifo gazdaságkutató intézet pénteken publikált 2022-2023-as őszi prognózisa szerint.
2022. 10. 07. 12:00
Megosztás:

A magyar háztartások energiaköltségei még mindig kedvezőek?

Míg szeptemberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások továbbra is kedvező áron juthattak földgázhoz és villamos energiához - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 11:30
Megosztás:

3,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma augusztusban

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 11:00
Megosztás: