Jó látás jó áron – szó szerint megéri a pénzét a lézeres szemműtét!

Olyan ember, akinek egész életében nincs szüksége szemüvegre (vagy kontaktlencsére), ritka, mint a fehér holló. Sőt: ritkább! Vannak, akiknek már gyerekkorukban gondjuk van a látásukkal, másoknak viszont csak negyven felett kezd el romlani a szemük. A végeredmény ugyanaz. De van megoldás!

Jó látás jó áron – szó szerint megéri a pénzét a lézeres szemműtét!

A korszerű lézeres szemműtétnek köszönhetően pár perc alatt szabadulhatnak meg a szemüveghordással, a kontaktlencse-viseléssel járó minden kellemetlenségtől. Mi több, a látásuk valóban jobb lehet, mint újkorában! Elképesztő, de ezekkel a csúcstechnológiás eljárásokkal a rövidlátás -12, a távollátás pedig +5,5 dioptriáig korrigálható, mi több, 6 dioptriáig még a cilinder is!

Ha autót vásárolunk, sok apró dolgot figyelembe veszünk a választásnál, de az igazán fontos szempont az: mennyi pénzért mit tud a kiszemelt kocsi. Nos, valami hasonló van a lézeres szemműtéteknél is: vannak gazdaságos, de kevésbé „komfortos” eljárások, és vannak drágább, nagyobb kényelmet és gyorsabb gyógyulást nyújtó beavatkozások is. Egy dolgot azonban az összehasonlítások előtt még le kell szögezni: mindegyik kezelés biztonságos.

Alapvetően három kategóriába soroljuk a kezeléseket, lássuk, melyik mit tud! (Az összehasonlítás minden kategóriában a legtapasztaltabb hazai klinika árai alapján készült!)

1. Alsó árkategóriások: gazdaságos, de kicsit lassabb regenerálódással

Az ebbe a csoportba tartozóknál (Sasszem PRK, Sasszem No-Touch)  a kezelések költsége szemenként már 159 000 forintnál kezdődik. Ez a legrégebb óta alkalmazott eljárás és bátran kijelenthető, hogy a relatív olcsósága ellenére kiváló látásélességet nyújt. Persze az alacsony árnak – stílszerűen: „ára van” –, ugyanis a lézer a szaruhártya felső részén végzi el a korrekciót, s pár nap kell, míg ez behámosodik. Az első két-három napban lehet kisebb kellemetlenségre, idegentestérzésre, enyhén szúró, égő érzésre számítani, s a gyógyulási idő is valamivel hosszabb más kezelésekhez képest. Öt-hét nap után azonban lehet már dolgozni egy hét után pedig autót vezetni, tévézni, sportolni is.

2. Középső árkategóriások: egy nap után vissza lehet térni a megszoktott hétköznapokhoz

A harmadik generációs, Femto típusú (Pl. Sasszem FEMTO), úgynevezett lebenyes eljárások szemenként 279 000 forintnál kezdődnek. A lézer ezeknél a kezeléseknél a szaruhártya érzéketlen, mélyebb rétegeiben „dolgozik”, ezért a pár perces beavatkozás teljesen fájdalommentes. A látás óráról-órára javul, legfeljebb két-három óráig tartó erősebb könnyezés okozhat minimális kényelmetlenséget. Már 24 órával a műtét után újra munkába állhatunk, beülhetünk az autónk volánjához, számítógépezhetünk és tévézhetünk.

3. Felső árkategóriások: ideális választás azoknak, akiknek tényleg számít az idő

Ebbe a prémium kategóriába a jelenleg elérhető legkorszerűbb kezelés, a negyedik generációs Visumax Relex SMILE lézeres szemműtét kezelés tartozik. Ennek ára szemenként 467 000 forintnál kezdődik. Ez a világon ma elérhető legkorszerűbb eljárás az olcsóbb kezelések minden előnyét nyújtja, ugyanakkor hihetetlenül gyors gyógyulást ígér. A fájdalom a kezelés alatt és után is nulla, és a páciens már másnap visszatérhet a mindennapos, akár rendkívül aktív életéhez. Ideális választás extrémebb sportokat űzőknek és olyanoknak, akiknek tényleg kiemelten fontos, hogy szinte azonnal a szó minden értelmében harcképesek legyenek.

Pénztárcakímélő is!

Számoljunk csak együtt! Vegyünk a példa kedvéért egy Sasszem PRK kezelést, ami a két szemünkre 318 000 forintért már elérhető. A kontaktlencse (+ tárolófolyadék) nagyjából évi 80 000, a mellé kiegészítőnek megvett, kétévente cserélendő szemüveg 60 000, az éves szemvizsgálat meg 10 000 forint. Elvégezve a szorzást és az összeadást, kijön a végeredmény: két és fél év alatt megtérül a műtét ára. És akkor a megváltozott, jobb életminőségről még nem is beszéltünk!

És még mindig lehet spórolni!

Óriási könnyebbséget jelent, hogy vannak olyan klinikák, amelyek minden jelentősebb egészségpénztárral szerződéses kapcsolatban állnak. Azaz a páciensek fizethetnek egészségpénztári kártyával, így a kezelési költség 20%-át visszatérítik nekik a személyi jövedelemadójukból. Kezelés típusától függően ez 60 000-180 000 forint megtakarítást jelent.

Ha kell a segítség…

Természetesen még így is sokan vannak, akik szívesen műttetnék meg a szemüket, de egyszerre nem tudnak ekkora összeget előteremteni. Őket a részletfizetési lehetőséggel segítik, van klinika, ahol (szemenként) 29 000 forint kezdőrészlet befizetése után, havi 19 000 forintos részletfizetéssel törleszthetik a kezelés díját.

Mindent összevetve: ez azért jó ajánlat – pláne a jó látásért!

Hat előadással várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház

Hat előadás keretében kínál bohózatokat, vígjátékokat a Pécsi Nyári Színház a baranyai vármegyeszékhelyen július 11. és 26. között - tájékoztatta a helyi Káptalan utcai szabadtéri színpadot működtető Pécsi Balett az MTI-t.
2023. 05. 29. 21:00
Megosztás:

13 esetben indult eljárás megbízhatósági vizsgálat nyomán

Tavaly 278 megbízhatósági vizsgálatból 13 esetben indult eljárás - tudatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hétfőn a Facebook-oldalán.
2023. 05. 29. 20:00
Megosztás:

Hány euró egy sör most Spanyolországban?

Ha Spanyolországba látogatsz, akár csak nyaralási céllal, akkor mindenképp kóstold meg a finomabbnál finomabb és a nyári melegben kiválóan hűsítő spanyol söröket. Spanyolország híres a világszerte elismert sörfajtáiról is, melyeket cikkünkben mutatunk meg most Neked. A cikk végén található mini-videóban azt is megmutatjuk, hogy mennyibe kerül most egy korsó/pohár sör Spanyolországban, hány euró egy sör a tengerparton?
2023. 05. 29. 19:00
Megosztás:

Népszerű horgásztavak környezetét fejlesztik

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 163 millió forintos támogatásával fejleszti a település két népszerű horgásztavának környezetét a kisszékelyi önkormányzat.
2023. 05. 29. 18:00
Megosztás:

Ezért érdemes előre megvenni a jegyet a nyári Adria InterCity-re

Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity-re - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2023. 05. 29. 17:00
Megosztás:

A lengyel elnök aláírja az orosz befolyást vizsgáló bizottságról szóló törvényt

Aláírja a lengyel elnök azt a törvényt, amelynek értelmében állami vizsgálóbizottságot hoznak létre az orosz befolyás és nyomás feltárására a belbiztonság és az energetika terén - a döntést maga Andrzej Duda jelentette be hétfőn. Közölte egyúttal, hogy utólagos normakontrollt kér az alkotmánybíróságtól.
2023. 05. 29. 16:00
Megosztás:

Németország Patriot rakétarendszert telepít Litvániában

Patriot légvédelmi rakétarendszerrel is hozzájárul Németország a júliusi vilniusi NATO-csúcs biztonságához - közölték pénteken Berlinben.
2023. 05. 29. 15:00
Megosztás:

Manfred Weber szerint véget kell vetni a török EU-csatlakozási folyamatnak

Végleg le kell zárni Törökország EU-csatlakozási folyamatát az Európai Néppárt (EPP) elnöke, Manfred Weber szerint.
2023. 05. 29. 14:00
Megosztás:

Folytatódik a pedagógusok sztrájkja Romániában

Romániában folytatódik az oktatásban dolgozók tiltakozása; bár a bukaresti kormány vasárnap újabb bérpótlékokra tett ígéretet, a tanügyi szakszervezetek nem fogadják el az újabb ajánlatot - jelentette be Marius Nistor szakszervezeti vezető.
2023. 05. 29. 12:30
Megosztás:

Spanyol helyhatósági választások eredménye: a konzervatív Néppárt nyert

Spanyolországban a konzervatív Néppárt (PP) nyerte a helyhatósági választásokat a szavazatok hétfő hajnali, 99 százalékot meghaladó feldolgozottsága alapján.
2023. 05. 29. 11:30
Megosztás:

A Fehér Ház és a republikánusok véglegesítik az elvi megállapodást a fizetésképtelenség elkerülése érdekében

A republikánusok és a Fehér Ház vasárnap véglegesíti az amerikai költségvetési kiadáscsökkentésről szombaton elért elvi megállapodást, amely a jövő héten kerülhet a törvényhozás elé - közölte a képviselőház elnöke.
2023. 05. 29. 09:45
Megosztás:

Itt a friss és hivatalos totónyeremények listája - mennyit fizet a 10 találat és a többi nyereményosztály?

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. fogadási heti, második fordulós Totó és Góltotó nyereményei a jövedelemadó levonása után a következők:
2023. 05. 29. 09:16
Megosztás:

Kétmilliárd közelében tart az online számlák száma

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek, kiemelve, hogy Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.
2023. 05. 29. 08:48
Megosztás:

Saját fejlesztésű fertőtlenítő robotot mutatott be a B+N Referencia Zrt.

Elkészült a B+N Referencia Zrt. saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciát (MI) is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robot prototípusa; a szükséges tesztek után még idén elindulhat a gyártás, a fejlesztés iránt már külföldről is érdeklődnek - közölte a létesítményüzemeltetéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalat az MTI-vel.
2023. 05. 29. 06:00
Megosztás:

Az MI terjedésével emberek tömegei veszíthetik el az állásukat

A mesterséges intelligencia már most is fontos szerepet játszik az élet szinte minden területén, térhódítása várhatóan még nagyobb méreteket ölt majd az elkövetkezendő években. Ez a dinamikus fejlődés megállíthatatlan, tudatosan azonban előnyt kovácsolhatunk a technológiából. A rugalmasság és a gyors válaszreakció jelenthet megoldást mindazok számára, akiknek munkáját kiváltja majd az MI.
2023. 05. 29. 04:00
Megosztás:

Özvegyi nyugdíj 2023-tól törvényesen - Meddig kaphatja valaki az özvegyi nyugdíjat?

Az özvegyi nyugdíj Magyarországon azoknak a házastársaknak jár, akiknek az egyik fél elhunyt, és a házasság időtartama alatt legalább egyikük ellátásra jogosult volt a társadalombiztosítási rendszerben. Az özvegyi nyugdíj a megmaradt házastársnak az elhunyt házastárs által a nyugdíjbiztosításba befizetett járulékokból számított összeg, amely az elhunyt házastárs halálát követően a megmaradt házastárs számára folyósításra kerül. Kinek jár az özvegyi nyugdíj és meddig folyósítják az özvegyi nyugdíjat a hatályos szabályozás szerint? A kérdésekre a választ az ado.hu szakmai portál blogbejegyzése alapján ismerjük meg.
2023. 05. 29. 02:00
Megosztás:

Informatikai probléma miatt nő a várakozás a határátkelőhelyeken és a repülőtéren

nformatikai rendszerprobléma merült fel vasárnap 22 óra 53 perctől több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a probléma miatt megnövekedett várakozási idővel kell számolni - ismerteti a police.hu
2023. 05. 29. 00:01
Megosztás:

Darázs irtása a ház körül, házi módszerek darázs ellen és darázscsapda készítése

Darázs elleni szerek házilag. Darázsirtó és risztó módszerek. Hogyan lehet házilag darázscsapdát készíteni? A darazsak jelenléte körül a ház körül kellemetlenséget és potenciális veszélyt jelenthet. Íme néhány módszer, amelyek segíthetnek a darazsak elűzésében:
2023. 05. 28. 22:00
Megosztás:

Ipari, beruházási, külkereskedelmi adatok érkeznek a napokban

Több statisztikai jelentés várható a jövő héten, közöttük az ipari termelői árak, a beruházásokról szóló és a külkereskedelmi statisztika.
2023. 05. 28. 21:00
Megosztás:

Június 24-én rendezik meg a Múzeumok éjszakáját

Június 24-én, szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelynek kiemelt helyszíne az idén Veszprém lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.
2023. 05. 28. 20:00
Megosztás: