Kapaszkodjunk, mert pénzügyi vihar jön! Heti Horoszkóp a jövő hétre

Szakmai horoszkópunk kiemelten foglalkozik a pénzügyi, anyagi lehetőségekkel és a csillagok állása alapján megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a következő héten az egyes horoszkóp-jegy szülötteinek. Horoszkóp: egészség, szerelem, pénzügyek. Érvényesség: 2022. május 15-21. közötti időszakra.

Kapaszkodjunk, mert pénzügyi vihar jön! Heti Horoszkóp a jövő hétre

Bak

Gondolatait nem tudja elterelni napok óta egy dologról és folyamatosan arra vár, hogy megerősítést kapjon. Hamarosan üzenetet kap és szinte mindenben úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezte. Az elkövetkezendő napokban legyen hatékony és vigye véghez, valósítsa meg terveit, amely oly sok örömöt fog okozni, majd az Ön számára.

Pénzügyekben ne engedje befolyásolni magát és bízzon önmagában. Nem bizonytalanodjon el akkor sem, ha mások erre bíztatják.

Olyan régi ismerőssel találkozik, aki annak idején nagyon közel állt önhöz, de idővel eltávolodtak egymástól és talán önök sem tudják ennek az okát. Az azóta eltelt idő alatt sok minden változott, így önök is. Talán itt lenne az ideje egy jót beszélgetni és nem a múlton rágódni.

Heti szerencse állata az elefánt

Szerencseszáma: 4

Vízöntő

Hivatalos ügyeidet ne hanyagold el, mert nem mindenki akarja, hogy dolgaid jól alakuljanak. Legyél körültekintő és precízen állj hozzá a rád váró feladatokhoz. Vannak emberek, akik nem mindig örülnek, ha valakinek egyszerűen mennek a dolgaik, ezért ha nem is mindig szánt szándékkal, de akadályokat gördítenek elé. Ezért fontos, hogy a jelenleg Rád váró feladatot jól végezd el.

Többször is kísértésbe esel a pénzügyek területén, de ne hagyd magad befolyásolni. A jelenlegi helyzet amúgy is eléggé ingatag és talán senki nem tudja mi lesz a helyes döntés. A kiadásaidat azért érdemes egy kicsit optimalizálni és csak a nagyon szükséges dolgokat megvásárolni.

Egy olyan új kapcsolat kerül előtérbe, amelyre már úgy gondolt, hogy talán soha nem jön létre. Talán még ön sem tudja ki az az ismerős, aki egyik napról a másikra be fog robbanni az életébe, de amikor ott lesz sok minden meg fog változni.

Szerencse állata az egér

Szerencseszáma: 72

Halak

Munkahelyén rengeteg kompromisszumot kötött az elmúlt időszakban. Gondolja át, hogy jó úton jár-e és, hogy folytatni szeretné e így a munkáját.

Lehet, hogy el kellene gondolkoznia a pályamódosításon, amely talán sokkal közelebb áll önhöz és boldogabbá is tenné.

Anyagiak sem jól alakulnak a következő időszakban, amelynek okán sokkal ingerlékenyebb azokkal szemben, akik viszont nagyon szeretik önt. Legyen türelmesebb minden téren és akkor lehetősége lesz az anyagiak helyreállítására is.

Amennyiben nem él párkapcsolatban úgy, az elkövetkezendő időszakban bekopogtat Önhöz a szerelem a nagy Ő személyében. Ez egy nagyon csodálatos kapcsolat eleje és elmondhatatlanul boldog időszak következik. Amennyiben párkapcsolatban van, úgy kapcsolatuk megújul, és ha nem is lesz minden pillanat rózsaszín álom mindenképp új mérföldkőhöz ér kapcsolatuk és ismét egymásra fognak tudni koncentrálni.

Szerencse állata a teknősbéka

Szerencseszáma: 21

Kos

Az elkövetkezendő napokban egy idősebb hölgy ismerőse nagyon sok mindenben lesz segítségükre, melyre igen nagy szükség lesz. Fogadja meg tanácsait, mert az élettapasztalata és pozitív hozzáállása a dolgokhoz nagyban fogja segíteni jövőbeni életük alakulását.

Szerencsés időszak elé néz a pénzügyek területén is és sok olyan gondolat, amelyet dédelgetett most meghozza a várva várt sikert. De ennek ellenére ne legyen könnyelmű és ne menjen bele kétes ügyletekbe.

Munka területén számtalan kihívás várja, amelyet odafigyeléssel, jó szervezéssel, kitartó szorgalommal meg fog tudni oldani.

Párja hamarosan meglepi önt egy olyan dologgal, amelyre már régóta várt és ezzel nagyon nagy örömöt fog önnek okozni.

Szerencse állata a ló

Szerencseszáma: 63

Bika

Egészségével kapcsolatosan komoly gondok merülnek fel, ezért fontos, hogy vegye komolyan és tartsa szem előtt, hogy a mielőbbi gyógyuláshoz nem elegendő az idő múlását várni. Lelkileg is össze kell szednie magát és nem sokáig búslakodni.

Az hogy jelenleg a kiadások nagyobbak, mint a bevételek nem feltétlenül ad okot az örömre, de a búslakodásra sem, mert ha belemerül ebbe az állapotba nagyon nehéz lesz kilépni belőle.

Párja mindenben ön mellett áll és ketten mindent meg fognak tudni oldani, ezért legyen türelmes vele és figyeljen jobban rá.

Szerencse állata a leveli béka

Szerencseszáma: 91

Ikrek

Az elmúlt időszak nem teljesen úgy alakult, ahogy szerette volna. Figyeljen oda, mert ha nem szedi össze magát és nem koncentrál jobban a teendőire sok bosszúság fogja érni.

Nézzen körül környezetében, mert vannak olyan személyek, akik nem feltétlenül az Ön érdekeit szolgálják, és nem tetszik nekik, hogy Ön jobban boldogul az életben mint ők.

Amennyiben megvizsgálja a kialakult helyzetet és azokat, akik befolyással lehetnek életre sok veszteséget elkerülhet mind erkölcsileg, mind anyagilag. Ne hagyja magát befolyásolni ismerősei által, de ha még is bizonytalan kérjen szakembertől segítséget.

Ne keverjen könnyű kalandokba, mert a jövőben nagy árat kell majd fizetni érte. Legyen türelmes és várja ki a megfelelő alkalmat.

Szerencse állata a tatu

Szerencseszáma: 82

Rák

Az elkövetkezendő időszakban nagyon sok jó üzenetet, levelet, hírt fog kapni, mely a jövőjére nagy befolyással lesz és megalapozza mind az erkölcsi, mind az anyagi biztonságát. Ezért ne hagyja abba azt a pozitív hozzáállást tevékenységeihez, amely eddig is jellemezte, mert mint látszódni fog meg érte az időt és energiát bele fektetni ezekbe a munkákban.

A pozitív energiák meghozzák eredményüket a párkapcsolat területén, mert olyan személlyel fog találkozni, aki az egész további életében nagy szerepet fog játszani. Ha türelmesen áll ehhez az új kapcsolathoz, még az is lehet, hogy egy életre szóló tárását találja meg.

Munkájában nagyon kreatív és munkatársai is csak ámulnak-bámulnak eredményein. Ne hagyja abba a szorgalmas, tevékeny munkát, mert egy igen komoly megbízást is fog kapni ennek köszönhetően.

Szerencse állata a puputeve

Szerencseszáma: 22

Oroszlán

Valaki a környezetében folyamatosan ellenségesen viselkedik Önnel és aláássa a tekintélyét. Ez által mindaz, amit eddig olyan lelkesen felépített veszélybe kerülhet.  

Munkájában egy bizonyos területen elbizonytalanodik és kétségei támadnak. Gondolja át, hol lehetnek gyenge pontok és azokat erősítse meg. Nem baj az sem, ha esetleg néhány munkafázist újra kell terveznie és ismét energiát kell befektetni, hogy még tökéletesebb legyen a végeredmény. Ha így tesz sok kellemetlen dolgot fog tudni elkerülni.

Anyagi területen igen komoly pozitív változásra számíthat, amely nagyban fogja befolyásolnia az elkövetkezendő időszak eseményeit.

Szerelmi téren is jelentős pozitív előrelépés fog bekövetkezni azzal a személlyel kapcsolatosan, akire az elmúlt időszakban olyan sokat gondolt.

Szerencseállata a kecske

Szerencseszáma: 51

Szűz

Gyermekével/fiatal családtagjával kapcsolatosan nagyon sokat tervezget, amelynek azért is van különös jelentősége, mert ez nagyban befolyásolni fogja az elkövetkezendő időszak anyagi előrelépését. Vonja be gyermekét/ismerősét is hisz az ő életéről, jövőjéről van szó.

Munkájával kapcsolatosan gondolja át hol és milyen területeken tud még hozzátenni azokhoz a már kitűzött célhoz, amelybe olyan sok energiát fektetett.

Az eddigi életében megszerzett tapasztalataira nagy szüksége lesz, mert olyan segítséget fognak öntől kérni, amelynek kimenetele jelentősen fogja befolyásolni mindenki életét, így az önét is.

Ne rágódjon a múlton és nézzen előre, mert ha kis ügyekből továbbra is hatalmasat csinál el fogja veszíteni azt az embert, aki a legfontosabb az ön számára.

Szerencse állata a méhecske

Szerencseszáma: 75

Mérleg

Elkövetkezendő időszakban minden reménye valóra fog válni és Fortuna Ön mellé fog szegődni, ezért itt az ideje, hogy terveit megvalósítsa. Ez a jó széria nem a véletlennek köszönhető, hiszen sokat tett érte és ami a jó hír, hogy nem is szakad meg, így lehetősége lesz további terveit is tető alá hoznia.

Eljött az idő, hogy egy kicsit élvezze az elvégzett munka gyümölcsét és megengedjen magának egy kis kikapcsolódást, akár egy rövidebb külföldi utazás megszervezésével.

Egy Önhöz közel álló személy nagy szerepet fog betölteni életében és az elkövetkezendő időszakban sok mindenben számíthatnak egymásra.

 

Szerencse állata a réti sas

Szerencsszáma: 3

Skorpió

Az elkövetkezendő időszakban valami elszomorítja, és ha nem figyel, ez a mélabú eluralkodhat Önön, ezért gondolja át ki az, aki miatt napja nem úgy telik, ahogy szeretné. Ha valakire gyanakszik, beszélje meg vele azokat a gondolatokat, amelyek nem hagyják nyugodni és így elejét veheti a nagyobb bajnak, ami akár az egészsége rovására is mehet.

Anyagiak miatt nem kell aggódni, mert az elmúlt időszakban igen körültekintően szervezte dolgait és így most a dolguk maguktól mennek.

Szerelemre is igen jó kilátásai vannak, hisz az a személy, akiért úgy dobog a szíve csak arra vár, hogy megtegye a kezdő lépést és ő viszonozni tudja azt.

Szerencse állata a pillangó

Szerencsszáma: 2

Nyilas

Szerencsés embernek mondhatja magát, mert van a környezetében egy férfi, aki mindig, mindent meg tesz annak érdekében, hogy az Ön dolgai a lehető legjobban alakuljanak. Ez a valaki nem feltétlenül családtag. Lehet, hogy munkahelyről, vagy egy olyan helyről van a kapcsolatuk, ahol Ön gyakran megfordul és valamilyen rendszeres tevékenységet végez. Becsülje meg ezt a személyt és biztosítsa arról, hogy nagyon hálás azért, amit Önért tesz.

Pénzügyei területén lesz egy kis megingás, de ne aggódjon hamar minden megoldódik és a kezdeti nehézségek egy pillanat alatt eltűnnek.

Olyan ismerőssel fog találkozni, aki már rég óta nagyon szeretne önnel közelebbi kapcsolatba kerülni és ez nem csak baráti. Csak önön múlik, hogy kialakul-e önök között komolyabb érzelmi kötődés.

Szerencse állata a mezei pocok

Szerencseszáma: 44

Minden ötödik munkavállaló váltana egy éven belül a magasabb fizetés reményében

A PwC globális felmérésében megkérdezett munkavállalók közül minden ötödik dolgozó nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg munkahelyet vált a következő 12 hónapban. Több mint egyharmaduk tervezi, hogy fizetésemelést kér, az anyagi elismerés mellett azonban a munkahelyi kiteljesedést is ugyanolyan fontosnak tartják. A PwC 44 ország több mint 52 000 munkavállalója körében végzett kutatásából - mely során 500 fős magyar mintát is vizsgáltak - az is kiderül, hogy a hazai munkavállalók mindössze 33%-a elégedett a munkájával, míg globális szinten ez az arány 71%.
2022. 05. 25. 14:30
Megosztás:

Az Allianz 2022. évi globális biztosítási jelentése: meghatározó évtized

Fellendülés: globális szinten a biztosítási díjak 5,1 százalékkal, azaz több mint 200 milliárd euróval nőttek 2021-ben Visszaesés: a 2022-ben várható növekedés mindössze 4,8 százalék, miközben a globális infláció 6,2 százalék. Kilátások: a társadalmi, politikai és gazdasági változások miatt növekvő kockázatok évi 4,8 százalékos díjbevétel-növekedést eredményezhetnek a következő évtizedben. Kétszámjegyű növekedés: a magyar biztosítási piac előretört 2021-ben, a díjbevételek több mint 10 százalékkal emelkedtek
2022. 05. 25. 14:00
Megosztás:

Mi mozgatja a részvény és devizapiacokat?

Piaci összefoglalónkban a Magyar Bankholding elemzői hátterét olvashatják a részvény és devizapiacok alakulásának háttereként.
2022. 05. 25. 13:30
Megosztás:

Oroszországnak más megoldást kell találni a kamatfizetésre

Az amerikai kormány nem hosszabbította meg a türelmi időszakot, ami eddig lehetővé tette, hogy Oroszország amerikai bankokon keresztül fizesse ki a kötvényei utáni kamatot.
2022. 05. 25. 13:03
Megosztás:

ÁSZ: Jó alapok a biztonsághoz

Nem túlzás, hogy áram nélkül megállna az élet. Felsorolni is lehetetlen, hogy a létünkhöz szükséges dolgok és szolgáltatások milyen tömegét működteti az elektromosság, amelyhez az igények majdnem felét hazánkban az atomenergia fedezi. Ráadásul, ahogy a szén, gáz, olaj környezetvédelmi és politikai okokból egyre inkább visszaszorul, úgy nő az egyéb források, köztük a nukleáris energiatermelés jelentősége. Mivel pedig az atomerőművi munkánál, beleértve az atomhulladék kezelését, elhelyezését is, aligha van nagyobb szakszerűséget és precizitást követelő tevékenység, a nukleáris létesítmények és a radioaktívhulladék-tárolókat érintő hatósági ellenőrzési feladatok ellátása, valamint a Nukleáris Pénzügyi alap kezelése és felhasználása is ugyanilyen szabályszerűséget kíván meg. Ennek megfelelően az Állami Számvevőszék az érintett szervezeteknél ellenőrizte a feladatellátás, illetve a pénzügyi folyamatok szabályozottságát. Most, amikor a szomszédunkban háború dúl, különösen fontos még a biztonságérzetünkhöz is a jó hír, hogy az ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult.
2022. 05. 25. 12:00
Megosztás:

Újabb MRP javadalmazási politikát indított az AutoWallis

Az AutoWallis elindította harmadik, céleléréshez kötött, a stratégiai céljait támogató javadalmazási politikáját a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) keretében. A kétéves javadalmazási program célja, hogy a csoport meghatározott vezetői és munkavállalói körét még jobban ösztönözze, és érdekeltté tegye a stratégiai célok elérésében.
2022. 05. 25. 11:30
Megosztás:

AccorInvest - új kommunikációs és közkapcsolati alelnök: Laurent Turpault

Laurent Turpault májusban csatlakozott az AccorInvesthez kommunikációs és közkapcsolati alelnökként. Az új pozíció létrehozása összhangban áll a csoport átalakítási stratégiájával. Az új vezető elsődleges feladata az AccorInvest hírnevének és imázsának erősítése a vállalat üzleti partnerei, a közszféra, illetve a munkavállalók körében abban a 27 országban, ahol a cég működik. A párbeszéd révén jobban érthetővé válik az AccorInvest egyedülálló üzleti modellje szállodatulajdonosként és -üzemeltetőként, munkáltatói márkája, illetve növekedési céljai.
2022. 05. 25. 11:00
Megosztás:

K&H: Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.
2022. 05. 25. 10:30
Megosztás:

Elindult az azonnali fizetés az egyik hazai élelmiszerláncnál

Az azonnali fizetési rendszer 2020-as bevezetése óta minden adott, hogy a korszerű, a gazdaság egésze számára előnyös módszer a boltok kasszazónáiban is elterjedjen, ez a folyamat azonban eddig meglehetősen lassan haladt. A kereskedelmi informatika vezető hazai vállalatának, a Laurelnek most friss fejlesztéseivel sikerült lebontania több, a technológia népszerűségének útjában álló akadályt. A május 31-i szakmai, innovációs konferenciájára készülő cég QR-kódon alapuló megoldása a nagy itthoni retailláncok közül elsőként a CBA Príma egyik budapesti üzletében debütált a napokban.
2022. 05. 25. 10:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Erősödéssel kezdték a napot a főbb európai értékpapírpiacok szerdán.
2022. 05. 25. 09:30
Megosztás:

HiQ Connect a startup rendezvények új dimenziója

Igen, kellenek startupok és befektetők. Kellenek kerekasztal beszélgetések hiteles és releváns szereplőkkel. De ilyenről hallottunk már, részt vettünk hasonlón. Akkor mi hiányzik még? A HiQ Connect a startup rendezvények egy új dimenzióját hozza el Budapestre.
2022. 05. 25. 09:00
Megosztás:

A konzervipar kilátásait is rontják a piaci bizonytalanságok

Jelentősen rontják a konzervipar kilátásait az évtizedek óta nem tapasztalt piaci bizonytalanságok - derül ki a Fruitveb - Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet honlapján kedden közzétett összefoglalóból.
2022. 05. 25. 08:30
Megosztás:

Tovább gyorsult a bérkiáramlás

Márciusban felgyorsult a keresetek növekedési üteme, és a vállalkozások nem rendszeres kifizetésekkel prémiumokkal jutalmakkal is igyekeznek megtartani a munkaerőt. Az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint a reálkeresetek emelkedéséből táplálkozó fogyasztás az egész évben segíteni fogja a gazdasági növekedést.
2022. 05. 25. 08:00
Megosztás:

75 új helyszínen alakítanak ki Mol Bubi gyűjtőállomást

A közeljövőben 75 új helyszínen alakítanak ki Mol Bubi gyűjtőállomást, ezért társadalmi egyeztetést indítottak, hogy felmérjék, hol van a legnagyobb igény a közbringa-szolgáltatásra - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
2022. 05. 25. 07:00
Megosztás:

Visszatér a Nautica Magyarországra

Visszatér Magyarországra a népszerű amerika vízi és vitorlás sportmárka. A Nautica már több mint 65 országban elérhető, és az elmúlt 35 év alatt a legismertebb brandek közé nőtte ki magát. 291 nemzetközi márkaboltja van és több mint 1400 boltban árulják ruházatukat.
2022. 05. 25. 06:00
Megosztás:

300 informatikai munkahelyet hoz Magyarországra az ALDI

Folytatja dinamikus bővülését, és megduplázza létszámát Magyarországon az ALDI informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az ALDI International IT Services Kft. A vállalat 300 olyan informatikai munkahelyet hoz létre itthon, amelyek jó része otthonról is ellátható feladatokból áll, így immáron az egész ország területéről várják otthoni (Home office) munkavégzéssel pályázók jelentkezését. A budapesti és a pécsi szolgáltató központját is bővíti a cég, a több nyelven beszélő pályakezdők mellett szoftverfejlesztők és SAP-szakemberek számára is számos álláslehetőség nyílik az ALDI-nál.
2022. 05. 25. 05:30
Megosztás:

Új FAO platform az agrárium strukturális változásairól

Új eszköz áll rendelkezésre a döntéshozók és kutatók számára: a FAOSTAT, a világ vezető mezőgazdasági adatbázisa, melyet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezel, fontos új funkcióval bővült, ami könnyebb összehasonlítást tesz lehetővé az agrárium strukturális változásai esetében.
2022. 05. 25. 05:00
Megosztás:

Az osztrák nyugdíjat könnyebb megszerezni? Miben más a magyar nyugdíjrendszertől?

Ausztriában ma milyen feltételekkel kaphat valaki öregségi nyugdíjat? Mennyiben különbözik az osztrák nyugdíjkorhatár urak és hölgyek esetében? Hogyan, mi elvek szerint számolják ki Ausztriában az öregségi nyugdíját egy nyugdíjba vonulónak? Milyen feltételekkel lehet nyugdíj mellett tovább dolgozni Ausztriában? Van-e minimálnyugdíj Ausztriában? A számos feltett kérdésre adja meg a választ az Osztrák Pénzügyek elnevezésű (magyar nyelvű) pénzügyi portál szakmai anyaga (osztrakpenzugyek.hu), melyből most cikkünkben idézünk.
2022. 05. 25. 04:01
Megosztás:

Újabb Patriot rakétákat szerez be Lengyelország

Lengyelország újabb Patriot-rakétaütegeket szerez be - jelentette be Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter kedden a Twitter közösségi honlapján, hozzátéve, hogy hat üteg beszerzésére írt alá ajánlattételi felhívást.
2022. 05. 25. 03:30
Megosztás:

Jóideje töretlenül nőnek a reálkeresetek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatsora a keresetek változatlanul lendületes növekedését jelzi a háború okozta gazdasági nehézségek és a járvány ellenére - közölte az MTI-vel kedden a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).
2022. 05. 25. 03:00
Megosztás: