Készül a következő bikafutam? A Fed bejelentése pozitívan hatott a kriptoszektorra

A világgazdaság jelenleg nehéz időszakon megy keresztül, ezért sok kereskedő számára az inflációt ellensúlyozni képes kriptopénzek jelentették az előző hetekben a biztos menedéket. A legutóbbi Fed bejelentés tovább fokozta a szektorba vetett bizalmat, így sokan úgy látják, hamarosan a végéhez érhet a régóta tartó stagánálás.

Készül a következő bikafutam? A Fed bejelentése pozitívan hatott a kriptoszektorra

Erre a folyamatra nem kizárólag a Bitcoin 30,000 dollár feletti értéke ékes példa, hanem a mém érmék körében tapasztalható erősödés is.

A PEPE értéke képes volt jelentős árfolyanövekedést elérni az elmúlt időszak során és egyáltalán nem zárható ki, hogy a most látható javulás még csak a kezdet. 

Írásunkban ezért megvizsgáljuk, merre mozoghat a PEPE értéke. Továbbá bemutatunk egy új projektet, mely képes lehet akár a Pepe eddigi sikereit is túlszárnyalni.

Nagyot ugrott a zöld béka

Az előző napok során kiugróan sokat volt képes a PEPE árfolyam erősödni. Mindössze 24 óra leforgása alatt az egyik legnépszerűbb mém érme értéke közel 7%-kal növekedett.

A token értéke így írásunk idején 0.000000736065 dolláron áll.

Ez a kiugrás képes volt az 50 napos EMA-t (exponenciális mozgóátlag) értékét áttörni a 4 órás grafikonon. Ez azt jelenti, hogy jelenleg rövid távon a korábbi negatív trend megfordulni látszik.

Pepe/Tether price chart árfolyam grafikon

Lényeges szint volt az előző hét során a 0.00000062 dollár, ami korábban több alkalommal is elutasításra került. Ennek sikeres áttörését követően a PEPE értéke gyors ugrásra volt képes és jelenleg egy konszolidációs időszaknak lehetünk tanúi.

A CoinMarketCap adatai szerint az elmúlt 24 óra során összesen 125 millió dollár értékben cseréltek gazdát Pepe tokenek, ami a korábbi időszakokhoz képest 42%-os ugrást jelent. Jelenleg a békás érme piaci kapitalizációja megközelíti a 300 millió dollárt.

Szintén bíztató adat a jövővel kapcsolatban, hogy az Etherscan.io szerint a Pepevel rendelkező új kriptotárcák száma is növekedni kezdett. 

Mindezek alapján arra lehet következtetni, hogy a mém érmével szemben egyre több kereskedő vélekedik pozitívan.

A dovish Fed a kriptoszektort is beindította

A PEPE mostani erősödése szerves részét képezi egy sokkal nagyobb, pozitív folyamatnak. Legutóbbi ülésén az amerikai jegybank (Fed) elnöke, Jerome Powell mindenki legnagyobb meglepetésére kifejezetten “dovish” beszédet mondott

Ez azt jelenti, hogy szemben a “Hawkish” politikával, a kamatlábak csökkentése és a gazdaság élénkítése kerül majd előtérbe. Más szóval a Fed számára az infláció mértéke közelít az ideális szinthez, így hosszabb távon a befektetők is magabiztosabban fektetnek rizikósabb eszközökbe.

Írásunk idején a CME FedWatch eszköze a legnagyobb elemzők véleménye alapján 98%-os bizonyossággal állítja, a következő FOMC ülésen nem kerül sor kamatemelésre. 

Amennyiben ez valóban bekövetkezik, abban az esetben várhatóan további likviditás fogja felélénkíteni a kriptoszektort.

Ebben a folyamatban pedig a Bitcoin mellett érdemes a mém érméket is figyelemmel követni. Utóbbiak ugyanis jellemzően nagyobb hozamot képesek elérni a BTC méretű érmék.

Vásárolj a legújabb mém érméből

Új kriptocsillag a mém érmék egén: ismerd meg a Meme Kombatot

Ahogy a szektor hangulata pozitív irányba változik, úgy bukkan fel egyre több kereskedő a Meme Kombat háza táján.

Bár a projekt neve után azt lehetne hinni, hogy a Meme Kombat egy mém érme, ez egy cseppet sincs így. A készítők egy egészen egyedi ökoszisztéma létrehozásával egy olyan világot alkottak meg, melyben magas aktív és passzív jutalmakat egyaránt meg lehet szerezni.

meme kombat

Az előértékesítés során megvásárolható $MK tokenek segítségével mód nyílik különböző, mémekkel végrehajtott csatákra fogadni. A fogadások azonban kizárólag azok számára lesznek majd elérhetők, akik lekötötték a korábban megvásárolt tokenjeiket.

Vagyis egyszerre élvezheted majd az éves szinten megszerezhető 112%-os profitot, plusz a csaták után járó jutalmat. 

A csaták során olyan különböző mémek fogják összemérni erejüket egymással mint a Wojak, a Pepe vagy a Doge. 

Az első évada a harcoknak közvetlenül a listázással egyidőben indul majd el, majd ezt követi a kibővült kínálattal kecsegtető következő évad. 

A Meme Kombat még a gyűjtési szakaszának kezdeténél jár, ennek ellenére a csapatnak csupán néhány hét leforgása alatt sikerült több mint 650,000 dollárt gyűjteni.

válassz győztest

Jelenleg a tokeneket mindössze 0.1667 dollárért cserébe meg lehet vásárolni, így már minimális befektetéssel hozzá tudsz jutni az $MK-hoz.

Jó azonban ha tudod, a vásárlást ugyan ETH és USDT mellett BNB-vel is el lehet végezni, azonban utóbbi esetében nincs lehetőség a listázás előtti stakelésre.

Ha szeretnél többet megtudni erről a különleges kezdeményezésről, látogasd meg a projekt magyar nyelven is elérhető weboldalát, még ma!

Ismerd meg Meme Kombatot

Ez is érdekelhet:

Így szállj be könnyedén a Bitcoin bányászatba a Bitcoin Minetrix segítségével

Hogyan vásárolj Launchpad XYZ érmét 2023-ban?

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Gyengült szerdán a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest, és a hét eleji kezdéshez képest is egy-másfél százalékos veszteségbe csúszott.
2024. 05. 29. 20:05
Megosztás:

Veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Gyenge kezdés után nagy, egy-másfél százalékos veszteségbe csúsztak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 05. 29. 19:30
Megosztás:

Eladói nyomás miatt a nap végére csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,35 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 68 485,50 ponton zárt szerdán.
2024. 05. 29. 19:00
Megosztás:

Közel húszezer hektár földrészletet kínál megvételre az állam

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán.
2024. 05. 29. 18:30
Megosztás:

Nagy összegű uniós támogatást kaptunk a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.
2024. 05. 29. 18:00
Megosztás:

A kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható

Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos éves díja, ami a 2023-as éves átlagos infláció utóhatása, de az alatt alakult. Az infláció csökkenésével, a biztosítói kárráfordítások mérsékelt, 8 százalékos emelkedésével a díjak konszolidációja várható - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Kgfb-indexében.
2024. 05. 29. 17:30
Megosztás:

Csődeljárás indult egy romániai hajógyár ellen

Csődeljárás indult a Damen Shipyards Mangalia romániai hajógyár ellen - írta az economedia.ro.
2024. 05. 29. 17:00
Megosztás:

Bezáratott egy debreceni éttermet a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a jogsértések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették - tájékoztatta a hatóság szerdán az MTI-t.
2024. 05. 29. 16:30
Megosztás:

Külhoni gazdálkodókat segít a Kárpát-medencei falugazdász hálózat

Bővült a falugazdászok létszáma, és a hálózat területi lefedettsége a Csángóföldre történő terjeszkedéssel - jelentette be kedden Tokajban a 2. Kárpát-medencei Falugazdász Konferencia és Csapatépítő Program megnyitóján Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára.
2024. 05. 29. 16:00
Megosztás:

Az év első harmadában közel tízmillió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) legfrissebb adatai alapján 2024. január és április között összesen mintegy 10 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ez közel 8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának forgalmát - emelte ki az adatokat kommentálva szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 05. 29. 15:30
Megosztás:

Javult a GfK júniusi német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet júniusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 05. 29. 15:00
Megosztás:

Áprilisban csökkent a vendégéjszakák száma az előző évhez képest

Áprilisban a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 05. 29. 14:30
Megosztás:

Áprilisban nőtt a mobiltelefonok kiszállítása Kínában

Kínában éves összevetésben 28,8 százalékkal, 24,07 millióra nőtt a mobiltelefonok kiszállítása áprilisban a kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) adatai szerint.
2024. 05. 29. 14:00
Megosztás:

Az IMF javított Kína GDP-növekedési kilátásain

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az eddigieknél nagyobb idei és jövő évi kínai gazdasági növekedéssel számol, de arra figyelmeztetett, hogy a következő években lassulhat a GDP bővülése.
2024. 05. 29. 13:30
Megosztás:

A régióban terjeszkedne az InstaCash

Az InstaCash a közeljövőben régiós szintű fintech céggé szeretne válni a dinamikusan növekvő, Buy Now Pay Later (BNPL - vásárolj most, fizess később) digitális részletfizetési megoldások piacán - tájékoztatta Bruzsa Géza, az InstaCash vezérigazgatója az MTI-t.
2024. 05. 29. 13:00
Megosztás:

Kezdetét veszi a dorogi gimnázium energetikai korszerűsítése

Megkezdődik a dorogi gimnázium 50 éves épületének felújítása, a beruházás 662 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el - tájékoztatta a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-t.
2024. 05. 29. 12:30
Megosztás:

Oroszország és Üzbegisztán megállapodott egy kis teljesítményű orosz moduláris atomerőmű építéséről

Vlagyimir Putyin orosz elnök üzbegisztáni látogatása során módosították az üzbegisztáni atomerőmű építéséról szóló korábbi kormányközi megállapodást, amely szerint egy kis teljesítményű atomerőmű épül Üzbegisztánban orosz technológiával.
2024. 05. 29. 12:00
Megosztás:

Ethereum ETF jóváhagyása emeli a Bitcoint - mondja Michael Saylor; a Raboo előértékesítés szárnyal

A Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) legitimálása pozitív hatással volt a kriptovalutákra. Így nem meglepő, hogy egy Ethereum ETF jóváhagyása is hasonló hatást vált ki. Ez új befektetők beáramlását hozta magával, ami emelte a kripto tokenek árát.
2024. 05. 29. 11:45
Megosztás:

Az agráriumban továbbra is biztosított az erő a haladáshoz

Az új pályázatok forrásainak felhasználása révén 2900 milliárd forintból újulhat meg az agrárium. A támogatások célja, hogy 2030-ra a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar Európa élvonalába kerüljön - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Szatmári cégcsoport beruházásának átadóján kedden Jászladányban a szaktárca közleménye szerint.
2024. 05. 29. 11:30
Megosztás:

A nehézségek ellenére is sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Dunavecsén.
2024. 05. 29. 11:00
Megosztás: