Kétéves csúcson a Bitcoin - Merre tovább?

Bár 2023 utolsó hónapja fantasztikus hozamot biztosított a BTC befektetőinek, úgy látszik a legnépszerűbb kriptó szerelmesei ezzel nem elégedtek meg.

Kétéves csúcson a Bitcoin - Merre tovább?

A napokban ugyanis a bitcoin értéke 2022 áprilisi csúcsot ért el, miután áttörte a hónapokkal ezelőtt lehetetlennek tűnő 45,000 dolláros árfolyamot. 

A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a siker az altcoinok piacára is kihatott, így számos népszerű kriptó értéke ment át kiugró változáson.

Természetesen a lendület legnagyobb részét továbbra is a spot Bitcoin ETF híre szolgáltatja, hiszen jelenlegi ismereteink szerint napokon belül kiadhatja a hatóság a szükséges engedélyeket.

A BTC mellett az ETH ETF is érkezhet hamarosan

Bár a bitcoin jelenleg 45,400 dolláros áron érhető el, ez az árfolyam elmarad a korábbi, 69,000 dolláros csúcstól. 

A futamból az Ethereum is kivette a részét, így egyetlen hét alatt az ETH hálózatának értéke közel 6 százalékkal tudott emelkedni. Ez viszont csak töredéke a teljes profitnak, amit azok értek el, akik még 2023 elején vásároltak a legnépszerűbb altcoinból.

Ők ugyanis éves szinten közel 100 százalékos profitot vihettek haza, köszönhetően a 2022 decemberében látott beszakadásnak. 

Ethereum árfolyam grafikon

Az Ethereum kapcsán továbbá mindenképpen érdemes szót ejteni arról, hogy a bitcoin mellett a BlackRock a spot Ethereum ETF engedélyeztetését is megkezdte. A legnagyobb pénzügyi vállalat ugyanis két kriptóra is szemet vetett, ennek köszönhetően különösen nagy az izgalom az ETH körül.

Az ETF engedélyezése azért is történelmi jelentőségű, mivel így azok a lakossági befektetők is hozzá tudnak majd férni a kriptókhoz, akik mostanáig a hatályos szabályozás hiánya miatt távol tartották magukat a blokklánc-befektetésektől.

A BlackRock azonban nem az egyetlen intézmény aki a fogát feni a digitális aranyra. Mostanáig összesen 13 különböző vállalat nyújtotta be igényét az ETF-re, vagyis valóban elmondható, hogy új korszak kezdődik a BTC történelmében.

Mi jöhet a 45,000 dolláros BTC után?

A várható árfolyam kapcsán számos elemzés látott napvilágot, melyek közül nem mindegyik feltétlenül bizakodó.

Például a Pepperstone vezető kutatója, Christ Weston azon az állásponton van, hogy az ETF körül tipikusan egy “Sell the news” jelenség. A kutató szerint ugyanis az engedélyezés idejére a BTC értéke annyira magas lesz, hogy a legtöbb befektető az eladás mellett fog dönteni.

Ennek hatására pedig a vártakkal szemben, gyengülésre lehet inkább számítani.

Westonnal szemben viszont több olyan elemzőt is találni, akik szerint a vízionált folyamatnak pontosan az ellenkezője fog bekövetkezni. Ilyen például Jupiter Zheng is, a HashKey Capital Fund munkatársa is.

Szerinte azzal, hogy széles rétegek számára elérhetővé válik a bitcoin, eddig nem látott likviditás szabadul fel. Ráadásul az új tőke nem kizárólag lakossági ügyfelektől, hanem intézményi oldalról is érkezni fog.

Arról nem is beszélve, hogy áprilisban immáron negyedik alkalommal kerül sor a BTC felezésre. Mivel ilyenkor a megszerezhető jutalom mértéke a felére csökken, ezért az előző évekhez hasonlóan ezúttal is rapid árfolyamnövekedést láthatunk majd.

Végezetül Zheng kiemeli, hogy a Bitcoin ideális eszköz az infláció ellensúlyozására, ezért várhatóan egy nehezebb gazdasági időszakban széles rétegek döntenek majd a digitális arany mellett.

Bitcoin rövid távú árfolyam-előrejelzés

2023 kétségtelenül a BTC számára az egyik legjobb év volt fennállása óta. Ezt jól szemlélteti, hogy az év eleji 16,000 dollárhoz képest decemberben már 40,000 dollár felett volt elérhető a bitcoin.

Ennek hatására az 50 és a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) is messze a jelenlegi érték alatt mozog.

Előfordulhat, hogy egy konszolidáció során azonban a 40,000 dolláros támasz nem lesz elég erős. Ilyen esetben akár az EMA szintek is terítékre kerülhetnek, melyek 38,000 és 32,000 dollárnál állnak.

bitcoin árfolyam grafikon

Ennek ellenére a bitcoin körül egyelőre nem lehet nagyobb eladást tapasztalni, továbbá a kereskedési volumen is kielégítő szinten mozog. 

Más szóval a kételyek ellenére a legtöbb befektető számára még a jelenlegi értéken is csábító a BTC, így könnyen lehet, hogy rövid időn belül akár a 48,000 dollár is valósággá válhat.

Bitcoin mellett érdemes Bitcoin Minetrixet is vásárolni

Kétség sem fér hozzá, hogy a BTC jó befektetés, ennek ellenére egy új altcoinnal döbbenetes hozamokat lehet elérni. Ráadásul segítségével a bitcoin magas árfolyamából is profitálni lehet, így két különböző módon is hozamhoz juthatunk.

Elsősorban ezért, illetve biztonságos és transzparens felépítése miatt tudott a Bitcoin Minetrix ekkora sikereket elérni.

bitcoin

Az altcoin előértékesítése 3 hónappal ezelőtt kezdődött el, és azóta már közel 7.5 millió dollárt gyűjtöttek a fejlesztők. A siker az ERC-20 BTCMTX tokeneknek köszönhető, hiszen használatukkal egyszerűen van mód bevételhez jutni.

Működés tekintetében a lekötött BTCMTX után forgalomba nem hozható krediteket fogsz kapni, melyeket elégetve felhőalapú teljesítményt kapsz jutalmul. A megszerzett teljesítmény arányában pedig a kibányászott bitcoin arányos része kerül a számládon jóváírásra.

Vagyis úgy profitálhatsz a bitcoin bányászata után járó profitból, hogy nem szükséges költséges gépeket beszerezned.

Ami a legjobb, hogy a teljes folyamat on-chain adatok formájában is ellenőrizhető lesz, továbbá az eredeti befektetésedhez is gyorsan hozzá tudsz férni.

Vagyis a konkurenciával szemben a Bitcoin Minetrix segítségével valóban megvalósulhat a felhőalapú bányászat.

A tokenek várhatóan az idei év első negyedében válnak majd elérhetővé, aminek köszönhetően a közelgő bitcoin felezés biztosan fel fogja nyomni az árfolyamot.

bitcoin

A csapat úgy tervezi, hogy a megjelenéssel párhuzamosan a Bitcoin Minetrix alkalmazás is elérhetővé fog válni. Ennek használatával nem csupán a megszerzett jutalmat ellenőrizheted, hanem egyúttal fel is veheted a megszerzett BTC-t, és krediteket is égethetsz.

Ha nem szeretnél lemaradni a BTCMTX tokenekről, abban az esetben jó ha tudod, a tokenek értéke folyamatosan emelkedik. 

Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a vásárlást akár bankkártyával is el tudod végezni. 

Amennyiben szeretnéd közelebbről is megismerni a projektet, abban az esetben látogass el a Bitcoin Minetrix magyar nyelven is elérhető weboldalára.

Érdekel a Bitcoin Minetrix

Ezek is érdekelhetnek:

Lehetséges a 250 dolláros Solana 2024-ben? 

Találtunk egy kriptót, ami a Pepe-nél is népszerűbb lehet

A legjobb 13 play to earn játék 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.
2024. 02. 25. 03:00
Megosztás:

Burkolt nyugdíj korhatár emelés? Nők 40 nyugdíj helyett jöhet a Nők 41, Nők 42 nyugdíjak?

Simovits András közgazdász és egyetemi tanár javaslata szerint érdemes lenne bevezetni egy rugalmas korhatárt a hazai nyugdíjrendszerben. Azt állítja, hogy a korhatártól lefelé történő elmozdulás esetén büntetés járna, míg felfelé történő elmozdulás esetén jutalmazás lenne a cél. Erről az elképzelésről a HVG 31. számában olvashattunk részletesebben. Emellett Simovits azt is javasolja, hogy a Nők 40 korkedvezményes nyugdíját is át kellene alakítani, így jönne a Nők 41, Nők 42 vagy a Nők 43 nyugdíja. Mit kell erről tudnunk? Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat.
2024. 02. 25. 02:00
Megosztás:

Egyre zöldebb a kriptopiac, és ez új lehetőség a befektetőknek is

A kriptók vezető érméjét, a Bitcoint sűrűn éri kritika amiatt, hogy rengeteg energiát használ, egyáltalán nem környezetbarát, miközben a technológia már lehetővé teszi, hogy ne így legyen. Az új fejlesztésű kriptók esetében már ez is fontos szempont, így sorra jelennek meg a „zöld” kriptoeszközök. Ezek többféle módon valósítják meg a zöld célt, egyrészt a működésükkel, másrészt a támogatott funkciókkal, amilyen például a környezetbarát közlekedés.
2024. 02. 25. 00:01
Megosztás:

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum területén

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület - jelentette be Rétvári Bence pénteken Vácon, a Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése elnevezésű projekt indítóján pénteken Vácon.
2024. 02. 24. 23:00
Megosztás:

Nőtt a Budapesti Állatkert látogatottsága

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, tavaly pedig további több mint hét százalékkal több látogatót fogadott.
2024. 02. 24. 22:00
Megosztás:

Hiányzik még egy lökés a lakáspiacnak

A KSH friss adatai szerint tavaly csak 18,65 ezer új lakás épült fel, ami 9,2 százalékkal kevesebb, mint a 2022-es adat. Az építési engedélyek száma 39%-kal csökkent. Idén sorfordító hónapok jöhetnek a lakáspiacon, ám a szereplők még óvatosak. Ahhoz, hogy 2024-ben érdemben nőjön az otthon-építési kedv, még szükség van egy lökésre, további érdemi kormányzati ösztönzőkre – véli Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.
2024. 02. 24. 21:00
Megosztás:

Közzétette negyedéves jelentését az ORLEN Csoport

A lengyel ORLEN Csoport energetikai vállalat a 2023. december 31-én zárult negyedévben 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2024. 02. 24. 20:00
Megosztás:

Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák

2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható - tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.
2024. 02. 24. 19:00
Megosztás:

Stabil a hazai munkaerőpiac

Stabil a belföldi munkaerőpiac, a foglalkoztatottság a rendszerváltás utáni rekordját elérve csúcsközelbe jutott Magyarországon - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorban.
2024. 02. 24. 18:00
Megosztás:

Javította Csehország adósosztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Csehország magasan elsőrendű, "AA mínusz" szintű devizaadósság-besorolásának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő egyidejűleg megerősítette a cseh szuverén osztályzatot.
2024. 02. 24. 17:00
Megosztás:

Alig drágult a személyautóknál a kgfb

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.
2024. 02. 24. 16:00
Megosztás:

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 02. 24. 15:00
Megosztás:

Leválás: új módszer a vállalatok átalakulására

2024. január 1-jétől új jogintézménnyel, a leválással bővül a Polgári Törvénykönyvnek a jogi személyek szétválására vonatkozó szabályrendszere. Mint minden egyéb átalakulás, egyesülés és szétválás, a leválás is adókövetkezményekkel járhat.
2024. 02. 24. 14:00
Megosztás:

Közzétette 2023-as, negyedik negyedéves konszolidált üzleti eredményeit az ORLEN Csoport

A 2023. december 31-én zárult negyedévben az ORLEN Csoport 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el. A teljes 2023-as évre vonatkozó LIFO-alapú EBITDA1 elérte a 44,8 milliárd zlotyt, a nettó nyereség pedig 27,6 milliárd zloty volt. Az ORLEN Csoport negyedik negyedéves eredményeire pozitív hatással volt a gázszegmens teljesítménye, amely 11 milliárd zlotyval járult hozzá az EBITDA-hoz, elsősorban az alacsonyabb beszerzési költségeknek és a magasabb értékesítési volumennek köszönhetően. Az ORLEN emellett több mint 20 százalékkal növelte kiskereskedelmi értékesítési volumenét az előző évhez képest, részben a magyarországi és szlovákiai hálózatbővítések eredményeként.
2024. 02. 24. 13:00
Megosztás:

Elégedetlenség: A versenyszféra munkavállalóinak közel kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésének mértékével, 63 százalékuk tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – derült ki a Trenkwalder február első felében elvégzett munkaerőpiaci kutatásából.
2024. 02. 24. 12:00
Megosztás:

A BAYC társalapítója Greg Solana lett az új vezérigazgató, és az NFC-hez kapcsolódó projektek lendületet kapnak - a MultiversX, az ApeCoin és a Meme Moguls felívelő pályán

A Bored Ape Yacht Club NFT-k alkotója, Greg Solana lett az új vezérigazgató a Yuga Labs-nál. Ő váltja Daniel Alegre-t, aki 2023 áprilisában vette át a vezérigazgatói szerepet. Ennek eredményeként az ApeCoin (APE) hirtelen lendületet kapott, a két hetes grafikonon 23%-kal emelkedett az árfolyama. Emellett a MultiversX (EGLD) is optimista hangulatban van, de a legnagyobb figyelem a Meme Moguls (MGLS) meme érmék felé fordul. Hamarosan indul, és a gyors előértékesítés miatt az egyik legforróbb projekté válhat 2024-ben. Most áttekintjük, hogy mi áll a háttérben. Megvizsgáljuk, hogy melyik a legjobb kriptovaluta jelenleg befektetési célból.
2024. 02. 24. 11:20
Megosztás:

Accor: rekorderedmények 2023-ban globálisan és Magyarországon

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja bejelentette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az EBITDA meghaladta az 1 milliárd eurót, és az eredmény felülmúlja a 2023-ra vonatkozó előrejelzést. A vállalat folytatta vonzó részvényesi hozampolitikáját, és bízik a 2024-es növekedési kilátásokban.
2024. 02. 24. 11:00
Megosztás:

Csak 2023-ban, 55 millió dollárt szerzett vissza a Binance a csalóktól

A digitális pénzügyi eszközök egyre szélesebb körben vállnak elfogadottá, a velük való kereskedelem volumene, a tranzakciók száma ezzel együtt fokozatosan nő. A kriptotér éppen ezért került a csalók és hekkerek célkeresztjébe, habár a törvénytelen tranzakciók száma a kriptotérben elenyésző és fokozatosan csökken. A Binance ügyfélszolgálata és biztonsági csapata a hatóságokkal és a kriptoközösséggel együttműködve sok százmillió dollár értékben mentett meg, vagy szerzett vissza digitális pénzeszközöket hekkerektől, csalóktól, és juttatta őket vissza tulajdonosaiknak az elmúlt két évben.
2024. 02. 24. 10:00
Megosztás:

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.
2024. 02. 24. 09:00
Megosztás:

4,6%-os munkanélküliségi ráta és 10,3%-os reálbérnövekedés a hazai munkaerőpiacon

A november-januári időszakban továbbra is csúcsközelben állt a foglalkoztatottság, a hazai elsődleges munkaerőpiacon 17 ezer új munkahely jött létre az előző év azonos időszakához képest, a közfoglalkoztatottak száma 8 ezer fővel csökkent, a külföldre ingázók száma pedig nem változott érdemben, így a legutolsó háromhavi átlag alapján a gazdaság teljes foglalkoztatotti létszáma 4.718 ezer fő volt.
2024. 02. 24. 08:00
Megosztás: