Lehetséges a 250 dolláros Solana 2024-ben?

A napokban a SOL árfolyama sikeresen törte át a 100 dolláros szintet, amire a Terra összeomlása óta nem volt példa.

Lehetséges a 250 dolláros Solana 2024-ben?

Ekkor a Terra példa nélküli beszakadása a Solana hálózatára terelte a befektetőket, ezért 2021-ben a SOL elérhet az azóta is lehetetlennek tűnő 260 dollárt. A siker azonban rövid ideig tartott, mivel a “minden rally” után a teljes szektor értéke a töredékére esett vissza.

A zuhanás a kriptoszektorra elemi hatást gyakorolt, így a SOL 2023-ban mindössze 20 dollárért volt elérhető.

Köszönhetően azonban az éppen zajló SOL mémfutamnak a népszerű kriptó régóta nem látott szintekre jutott.

A mostani futam szeptemberben indult, ekkor 18 dollárért lehetett Solanat venni, mostanra azonban 115 dollár fölé jutott az árfolyam. 

Sokak szerint ez még csak a kezdet, míg mások úgy vélik rövidesen fundamentális korrekciót láthatunk majd.

Pontosan ezért bemutatjuk mire készülhetnek a Solana befektetői, továbbá mutatunk néhány alternatívát, amivel mesterien diverzifikálhatod a portfóliódat.

A Solana megelőzi az Ethereumot napi kereskedési volumenben

Érthető módon a kiugró figyelem miatt a SOL napi kereskedési volumene is példátlan szinteket ért el. Erre ékes bizonyíték, hogy több időszakban is képes volt a SOL még az ETH-t is maga mögé utasítani.

Sőt, még arra is sor került, hogy több befektető kereskedett Solanával mint USDT-vel. Néhány nappal ezelőtt ugyanis míg a napi USDT kereskedés szintje 4.68 milliárd dollár volt, a SOL esetében 5.56 milliárd dollárról beszélhetünk.

solana árfolyama grafikonon

A múlt viszont csak egy dolog, hiszen ami a legfontosabb, hogy a mostani értékről merre vezet tovább a Solana útja.

Ahogy azt már megszokhattunk, a legtöbb szakértő véleménye erősen megosztott ezzel kapcsolatban.

Nathan Jacobs, a Money Mongers senior elemzője úgy látja, 2024-ben 250, sőt akár 300 dollár is lehet a SOL árfolyama.

“Ha a Solananának tartós marad a népszerűsége és elkerüli a technikai problémákat, 2024 során szerintem 250 és 300 dollár között mozog majd az árfolyam. A DeFi és az NFT szektor számára egyaránt vonzó alternatíva lehet, továbbá a tranzakciók ára is kiugróan alacsony” - mondta Nathan még novemberben.

Vele szemben Derek Rodriguez, a Gridlock alapítója azonban már kevésbé bizakodó. Szerinte 2024 elején a SOL a 100 dollár után erős korrekción esik majd át, aminek végeztél 60 dollárnál köt majd ki az árfolyam.

Jelenleg Derek jóslata tűnik valószínűbbnek, azonban korai lenne még bármit ennek kapcsán kijelenteni.

Megérkezett a Sponge V2, az első generációs Sponge frissített változata

Egyre inkább úgy néz ki, hogy nem csupán a SOL, hanem a SPONGE is képes lehet korábbi rekordokat elérni. 

2023 egyik legnagyobb sztárja teljesen megújult, így ismét karnyújtásnyira kerülhetnek a 100 millió dolláros méret feletti szintek.

Ráadásul a stake-to-bridge rendszer miatt az, SPONGEV2 tokenekre kiugróan nagy lehet a kereslet. Arról nem is beszélve, hogy a május eleji listázás óta hatalmas közösséget tudtak építeni maguk köré a Sponge fejlesztői.

Az új tokenek mellett továbbá a közeljövőben egy play-to-earn játék is elérhetővé fog válni. Ezzel a SPONGEV2 tulajdonosok folyamatosan juthatnak majd hozzá magas bevételekhez. 

A játék bevezetésével a SPONGEV2 már felhasználási móddal is rendelkezni fog, vagyis kilép a klasszikus mém tokenek árnyékából.

On-chain adatok szerint jelenleg is több mint 11,300 befektető rendelkezik SPONGE kriptóval ami azt jelenti, hogy az erős korrekció ellenére a közösség kitartott a szivacsos fickó mellett.

Írásunk idején még viszonylag alacsony piaci mérettel rendelkezik a SPONGE, ezért 2024-re ideális választás lehet ez a mém token.

Érdekel a Sponge

A Bitcoin Minetrix demokratizálja a kriptobányászati szektort

Szintén izgalmas alternatívát kínálhat a különleges lehetőségek kedvelőinek számára a Bitcoin Minetrix.

A projekt befektetői egy felhőalapú bányászati ökoszisztéma szerves részesei lehetnek, amiben transzparens módon van lehetőség magas hozamokat szerezni.

Egyszerűen összefoglalva a natív ERC-20 BTCMTX tokeneket le tudod kötni, amiért cserébe a stakelési jutalom mellett forgalomba nem hozható krediteket is kapni fogsz.

Utóbbit kizárólag elégetni tudod, amiért cserébe felhőalapú számítási teljesítmény lesz a számládon jóváírva.

Végezetül, annak mértékében hogy mekkora teljesítményt gyűjtöttél össze, részesülsz majd a sikeresen kibányászott BTC egy részéből.

Vagyis lényegében alacsony költségek mellett van lehetőséged két különböző bevételhez is hozzáférni.

Mivel az eredetileg lekötött BTCMTX-et bármikor fel tudod majd venni, ezért biztonságosan, egyúttal maximális transzparencia mellett élvezheted a BTC jutalmakat.

A projekt várhatóan a közelgő bitcoin felezés előtt lesz majd elérhető, aminek köszönhetően kiugróan jól fognak teljesíteni a BTCMTX tokenek.

Jelenleg 0.126 dollárért érhetők el a natív tokenek, azonban napokon belül emelkedik majd az árfolyam. Jó hír viszont ezzel kapcsolatban, hogy a vásárlást akár bankkártyával is el lehet végezni.

Irány a Bitcoin Minetrix

A 3 legnagyobb szektort egyesíti a Meme Kombat

Végezetül mindenképpen érdemes lehet megfontolni a befektetésre az előző hetek sztárját, a Meme Kombatot.

Az előértékesítés mindössze 3 hónappal ezelőtt indult, ennek ellenére a csapatnak sikerült közel 6 millió dollárt gyűjteni az MK tokenek eladásával.

meme coin

A siker kulcsa, hogy a Meme Kombat ökoszisztémája egyesíti a GambleFi, a P2E és a mém tokenek világát.

Más szóval egyedi felhasználási mód mellett rendkívül virálisak is lesznek az MK tokenek.

Ahogy arra a nevéből is következtetni lehet, a Meme Kombatban különböző mém tokenek kabalái mérik majd össze erejüket.

A csatákat egy fejlett mesterséges intelligencia fogja levezényelni és minden fontos adat on-chain elérhető lesz. Ezekre a harcokra fogadásokat tudnak majd kötni az MK tokeneket stakelők, amivel további jutalomban részesülhetnek.

A projekt egyik érdekessége, hogy a jutalmakat akár off-chain is fel lehet majd venni, amennyiben azokat fogadásokra fordítod. Vagyis bármilyen egyéb díj megfizetése nélkül, másodpercek alatt fel tudod majd használni a jutalmad egy részét.

A token népszerűségét a magas bevétel mellett az is jól szemlélteti, hogy a legtöbb vásárló azonnal le is kötötte a beszerzett MK-t.  Elmondható, hogy az eddig csatlakozók több mint háromnegyede hosszú távú befektetésként gondol a Meme Kombatra.

Az MK ára egyetlen napon belül emelkedni fog, ezért a mostani 0.268 dollár helyett már csak 0.279 dolláros lehet hozzájutni az MK-hoz.

A projekt részleteit a Meme Kombat magyar nyelve is elérhető weboldalán keresztül ismerheted meg. 

MK vásárlása itt

Ezek is érdekelhetnek:

Erre senki nem számított: Szokatlan mém kriptókból vásárol a milliárdos befektető

Találtunk egy kriptót, ami a Pepe-nél is népszerűbb lehet

A 10 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez – Kezdeti érmék összehasonlítása

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Bizonyítani kell, hogy életben van-e a nyugdíjas - ha nem bizonyítja, nem kap nyugdíjat!

Miért fizessen olyan ember után a nyugdíjfolyósító aki már nincs is az élők sorában? - teheti fel a jogos kérdést bármelyik ország intézménye. De kinek kell bizonyítania, hogy él a nyugdíjas? Neki magának vagy a nyugdíjfolyósítónak? Egy izgalmas kérdés után jártunk most.
2024. 02. 23. 01:00
Megosztás:

3 kriptó, ami milliomossá tehet

Mindenki tisztában van vele, hogy hamarosan nyakunkon a Bitcoin felezés időpontja, és ez bizony elindíthat bizonyos ciklusokat. Ahhoz, hogy erről megbizonyosodjunk, elég átnéznünk a történelmi kriptovaluta árfolyamokat, és ráébredünk, hogy itt az ideje megtennünk magunknak egy szívességet, azaz mielőbb diverzidikálnunk kell a portfóliónkat.
2024. 02. 23. 00:01
Megosztás:

Egyre több elektromos járművet vásárolnának támogatással a vállalatok

A vállalkozások február 5-e óta kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.
2024. 02. 22. 23:30
Megosztás:

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre

Újabb 5 évig, legalább 2028 végéig az AutoWallis csoport leányvállalata, az AutoWallis Distribution lesz az Opel márka nagykereskedelmi forgalmazója Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában - közölte az AutoWallis csoport csütörtökön az MTI-vel.
2024. 02. 22. 23:00
Megosztás:

Beadta első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary

Az elmúlt hónapok projektelőkészítési munkájának eredményeként benyújtotta nyíregyházi beruházásához kapcsolódó első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary. Pozitív elbírálás esetén az egyes ütem épületeire vonatkozó talajelőkészítő munkálatok, vagyis a cölöpözés és a mélyalapozás várhatóan tavasszal indulhatnak meg a területen. A kérelem kitér a gyár ivóvízfelhasználására is, amely maximális értéke a dokumentáció alapján nem fogja meghaladni a napi 630 köbmétert – ez egy nagyobb közintézmény átlagos napi felhasználásának felel meg. Továbbá a helyi szennyvíztisztító telep 2026 második negyedévre tervezett üzembe helyezésével az ivóvízfogyasztás mértéke nagymértékben csökkenni fog a tisztított szennyvíz használatának köszönhetően.
2024. 02. 22. 22:30
Megosztás:

Járvány van Belgrádban

Kanyarójárvány van Belgrádban - erősítette meg a szerb főváros közegészségügyi hivatala a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) csütörtökön.
2024. 02. 22. 22:00
Megosztás:

ERP rendszerbe épített webáruház? Mi ez egyáltalán?

Számos webáruház tulajdonos jut el arra a pontra, hogy szükségessé válik számára egy ERP (vagyis vállalatirányítási) rendszer, ennek megfelelően pedig rengeteg fejlesztő kínál különböző webáruházhoz kapcsolható szoftvereket. Na de itt más a helyzet, a következőkben nem két különálló rendszer kapcsolatáról fogunk beszélni, hanem egy olyan megoldásról, ami ERP és WEBSHOP is egyben. Érdekes, igaz? Nézzük meg közelebbről!
2024. 02. 22. 21:30
Megosztás:

Csúcson a japán tőzsde

Új történelmi csúcsára futott a japán tőzsde, a befektetők bátrabban áramoltatnak pénzt a szigetország vállalatainak részvényeibe, miután egyre inkább úgy néz ki, hogy az ország gazdaságának sikerült megmenekülnie a deflációtól.
2024. 02. 22. 21:00
Megosztás:

Elfogadták a 13. szankciós csomagot Oroszországgal szemben

Az EU jóváhagyta az Oroszországgal szembeni 13. szankciós csomagot, ami meglehetősen enyhe és inkább csak szimbolikus lépés a háború második évfordulója előtt néhány nappal.
2024. 02. 22. 20:30
Megosztás:

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon: gyengült az euróval és a dollárral szemben, erősödött kissé a svájci frank ellenében.
2024. 02. 22. 20:00
Megosztás:

Vakcinabankot nyitott a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve vakcinabankot hozott létre a HPAI (highly pathogenic avian influenza) madárinfluenza vírus elleni védekezés érdekében - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.
2024. 02. 22. 19:30
Megosztás:

Gyengébben muzsikált a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 19:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 02. 22. 18:30
Megosztás:

Enyhén csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 18:00
Megosztás:

A spanyol gazdák is színre léptek

Traktorokkal vonult fel több ezer tiltakozó gazda a spanyol fővárosban szerdán, hogy megoldásokat követeljen az agrárágazat problémáira.
2024. 02. 22. 17:30
Megosztás:

Szorgoskodnak a munkások Gyökön

Csaknem 400 millió forintos beruházással korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Gyönkön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.
2024. 02. 22. 17:00
Megosztás:

Finom változást hozott az euróövezetben a február

Az euróövezetben a vártnál kissé nagyobb mértékben javult februárban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló szerdai jelentése szerint.
2024. 02. 22. 16:30
Megosztás:

Jelentés érkezett a belvízhelyzetről

Az országban 2024. elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága - közölte az MTI-vel kedden az Agrárminisztérium (AM).
2024. 02. 22. 16:00
Megosztás:

Összefogják az erdélyi hegyi falvakat

Romániában úttörő kezdeményezésként ökomúzeumba szervezik az Erdélyi-szigethegység hagyományos hegyvidéki településeit, több község márciusban dönt a csatlakozásról - jelentette be szerdán Alin Mos, az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park igazgatója.
2024. 02. 22. 15:30
Megosztás:

Csúcsot döntött a jelzálogkamat

Az Egyesült Államokban több mint kéthavi csúcsra emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata a február 16-án záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 02. 22. 15:00
Megosztás: