Lehetséges a 250 dolláros Solana 2024-ben?

A napokban a SOL árfolyama sikeresen törte át a 100 dolláros szintet, amire a Terra összeomlása óta nem volt példa.

Lehetséges a 250 dolláros Solana 2024-ben?

Ekkor a Terra példa nélküli beszakadása a Solana hálózatára terelte a befektetőket, ezért 2021-ben a SOL elérhet az azóta is lehetetlennek tűnő 260 dollárt. A siker azonban rövid ideig tartott, mivel a “minden rally” után a teljes szektor értéke a töredékére esett vissza.

A zuhanás a kriptoszektorra elemi hatást gyakorolt, így a SOL 2023-ban mindössze 20 dollárért volt elérhető.

Köszönhetően azonban az éppen zajló SOL mémfutamnak a népszerű kriptó régóta nem látott szintekre jutott.

A mostani futam szeptemberben indult, ekkor 18 dollárért lehetett Solanat venni, mostanra azonban 115 dollár fölé jutott az árfolyam. 

Sokak szerint ez még csak a kezdet, míg mások úgy vélik rövidesen fundamentális korrekciót láthatunk majd.

Pontosan ezért bemutatjuk mire készülhetnek a Solana befektetői, továbbá mutatunk néhány alternatívát, amivel mesterien diverzifikálhatod a portfóliódat.

A Solana megelőzi az Ethereumot napi kereskedési volumenben

Érthető módon a kiugró figyelem miatt a SOL napi kereskedési volumene is példátlan szinteket ért el. Erre ékes bizonyíték, hogy több időszakban is képes volt a SOL még az ETH-t is maga mögé utasítani.

Sőt, még arra is sor került, hogy több befektető kereskedett Solanával mint USDT-vel. Néhány nappal ezelőtt ugyanis míg a napi USDT kereskedés szintje 4.68 milliárd dollár volt, a SOL esetében 5.56 milliárd dollárról beszélhetünk.

solana árfolyama grafikonon

A múlt viszont csak egy dolog, hiszen ami a legfontosabb, hogy a mostani értékről merre vezet tovább a Solana útja.

Ahogy azt már megszokhattunk, a legtöbb szakértő véleménye erősen megosztott ezzel kapcsolatban.

Nathan Jacobs, a Money Mongers senior elemzője úgy látja, 2024-ben 250, sőt akár 300 dollár is lehet a SOL árfolyama.

“Ha a Solananának tartós marad a népszerűsége és elkerüli a technikai problémákat, 2024 során szerintem 250 és 300 dollár között mozog majd az árfolyam. A DeFi és az NFT szektor számára egyaránt vonzó alternatíva lehet, továbbá a tranzakciók ára is kiugróan alacsony” - mondta Nathan még novemberben.

Vele szemben Derek Rodriguez, a Gridlock alapítója azonban már kevésbé bizakodó. Szerinte 2024 elején a SOL a 100 dollár után erős korrekción esik majd át, aminek végeztél 60 dollárnál köt majd ki az árfolyam.

Jelenleg Derek jóslata tűnik valószínűbbnek, azonban korai lenne még bármit ennek kapcsán kijelenteni.

Megérkezett a Sponge V2, az első generációs Sponge frissített változata

Egyre inkább úgy néz ki, hogy nem csupán a SOL, hanem a SPONGE is képes lehet korábbi rekordokat elérni. 

2023 egyik legnagyobb sztárja teljesen megújult, így ismét karnyújtásnyira kerülhetnek a 100 millió dolláros méret feletti szintek.

Ráadásul a stake-to-bridge rendszer miatt az, SPONGEV2 tokenekre kiugróan nagy lehet a kereslet. Arról nem is beszélve, hogy a május eleji listázás óta hatalmas közösséget tudtak építeni maguk köré a Sponge fejlesztői.

Az új tokenek mellett továbbá a közeljövőben egy play-to-earn játék is elérhetővé fog válni. Ezzel a SPONGEV2 tulajdonosok folyamatosan juthatnak majd hozzá magas bevételekhez. 

A játék bevezetésével a SPONGEV2 már felhasználási móddal is rendelkezni fog, vagyis kilép a klasszikus mém tokenek árnyékából.

On-chain adatok szerint jelenleg is több mint 11,300 befektető rendelkezik SPONGE kriptóval ami azt jelenti, hogy az erős korrekció ellenére a közösség kitartott a szivacsos fickó mellett.

Írásunk idején még viszonylag alacsony piaci mérettel rendelkezik a SPONGE, ezért 2024-re ideális választás lehet ez a mém token.

Érdekel a Sponge

A Bitcoin Minetrix demokratizálja a kriptobányászati szektort

Szintén izgalmas alternatívát kínálhat a különleges lehetőségek kedvelőinek számára a Bitcoin Minetrix.

A projekt befektetői egy felhőalapú bányászati ökoszisztéma szerves részesei lehetnek, amiben transzparens módon van lehetőség magas hozamokat szerezni.

Egyszerűen összefoglalva a natív ERC-20 BTCMTX tokeneket le tudod kötni, amiért cserébe a stakelési jutalom mellett forgalomba nem hozható krediteket is kapni fogsz.

Utóbbit kizárólag elégetni tudod, amiért cserébe felhőalapú számítási teljesítmény lesz a számládon jóváírva.

Végezetül, annak mértékében hogy mekkora teljesítményt gyűjtöttél össze, részesülsz majd a sikeresen kibányászott BTC egy részéből.

Vagyis lényegében alacsony költségek mellett van lehetőséged két különböző bevételhez is hozzáférni.

Mivel az eredetileg lekötött BTCMTX-et bármikor fel tudod majd venni, ezért biztonságosan, egyúttal maximális transzparencia mellett élvezheted a BTC jutalmakat.

A projekt várhatóan a közelgő bitcoin felezés előtt lesz majd elérhető, aminek köszönhetően kiugróan jól fognak teljesíteni a BTCMTX tokenek.

Jelenleg 0.126 dollárért érhetők el a natív tokenek, azonban napokon belül emelkedik majd az árfolyam. Jó hír viszont ezzel kapcsolatban, hogy a vásárlást akár bankkártyával is el lehet végezni.

Irány a Bitcoin Minetrix

A 3 legnagyobb szektort egyesíti a Meme Kombat

Végezetül mindenképpen érdemes lehet megfontolni a befektetésre az előző hetek sztárját, a Meme Kombatot.

Az előértékesítés mindössze 3 hónappal ezelőtt indult, ennek ellenére a csapatnak sikerült közel 6 millió dollárt gyűjteni az MK tokenek eladásával.

meme coin

A siker kulcsa, hogy a Meme Kombat ökoszisztémája egyesíti a GambleFi, a P2E és a mém tokenek világát.

Más szóval egyedi felhasználási mód mellett rendkívül virálisak is lesznek az MK tokenek.

Ahogy arra a nevéből is következtetni lehet, a Meme Kombatban különböző mém tokenek kabalái mérik majd össze erejüket.

A csatákat egy fejlett mesterséges intelligencia fogja levezényelni és minden fontos adat on-chain elérhető lesz. Ezekre a harcokra fogadásokat tudnak majd kötni az MK tokeneket stakelők, amivel további jutalomban részesülhetnek.

A projekt egyik érdekessége, hogy a jutalmakat akár off-chain is fel lehet majd venni, amennyiben azokat fogadásokra fordítod. Vagyis bármilyen egyéb díj megfizetése nélkül, másodpercek alatt fel tudod majd használni a jutalmad egy részét.

A token népszerűségét a magas bevétel mellett az is jól szemlélteti, hogy a legtöbb vásárló azonnal le is kötötte a beszerzett MK-t.  Elmondható, hogy az eddig csatlakozók több mint háromnegyede hosszú távú befektetésként gondol a Meme Kombatra.

Az MK ára egyetlen napon belül emelkedni fog, ezért a mostani 0.268 dollár helyett már csak 0.279 dolláros lehet hozzájutni az MK-hoz.

A projekt részleteit a Meme Kombat magyar nyelve is elérhető weboldalán keresztül ismerheted meg. 

MK vásárlása itt

Ezek is érdekelhetnek:

Erre senki nem számított: Szokatlan mém kriptókból vásárol a milliárdos befektető

Találtunk egy kriptót, ami a Pepe-nél is népszerűbb lehet

A 10 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez – Kezdeti érmék összehasonlítása

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás: