Kiváló eredménnyel zárta az ALTEO az év első kilenc hónapját

Az energia-kiskereskedelem és a megújuló termelés-menedzsment üzletág mellett immár a hulladékgazdálkodási üzletág teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy az ALTEO. a csökkenő energiaárak mellett is tartani tudja kimagasló eredményét a szeptember végéig terjedő időszakban. Ez ismét visszaigazolja a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett vállalat 2022 elején frissített stratégiájának sikerét, amelyben az üzleti szempontok mellett kiemelt szerepet szánt a környezeti és társadalmi fenntarthatóságnak.

Kiváló eredménnyel zárta az ALTEO az év első kilenc hónapját

A bázisidőszaki számokkal nagyságrendileg megegyező konszolidált nettó eredmény (11,3 milliárd forint) és konszolidált EBITDA (16,3 milliárd forint) szerepel az ALTEO első háromnegyedéves eredménykimutatásában, ami továbbra is azt mutatja, hogy a vállalat eredményessége még mindig igen jelentős mértékben haladja meg a 2022 elején prezentált medián EBITDA tartományának felső sávját. A kimagasló eredményt egy olyan piacon érte el az ALTEO, amelyet az előző évhez képest konszolidálódó árak jellemeznek, bár ezek még mindig szignifikánsan magasabbak a 2021 végén kezdődő áremelkedés előttieknél.

„Felépítésének, fenntarthatóságra és megújuló alapú energiatermelés elterjedésére is alapozó stratégiájának, diverzifikált portfóliójának és kiemelkedő szakembergárdájának köszönhetően az ALTEO képes volt kihasználni a piac által nyújtotta lehetőségek maximumát.” – jelentette ki ifj. Chikán Attila, a társaság vezérigazgatója. Ugyanakkor leszögezte: a 2022-ben kezdődő és 2023-ban is folytatódó energiapiaci lehetőségek valószínűsíthetően nem tekinthetők hosszú távon fennmaradónak.

Az Alteo részvények árfolyama

A 2022 őszén visszamenőlegesen bevezetett, a kapacitásbevételt terhelő különadó hatását is figyelembe véve az idei első háromnegyedév eredménye kiemelkedőnek számít, és ez elsősorban az energia-kiskereskedelem, a megújuló termelés-menedzsment és a hulladékgazdálkodási üzletág teljesítményének köszönhető. Ez utóbbi szegmens számottevően hozzájárult a cégcsoport árbevételének növekedéséhez és EBITDA szintű eredményessége is pozitívba fordult.

„Már az első működési negyedév tapasztalatai is azt mutatják: további komoly lehetőségeket tartogat a 2023. július 1-jén elindult hulladékgazdálkodási koncesszió az ALTEO hulladékgazdálkodási szegmensének, amely a FE-GROUP INVEST Zrt. 2022-es felvásárlásával jelentős erősítést kapott” – fogalmazott a vezérigazgató, utalva a hulladékgazdálkodási koncesszióért felelős MOHU Zrt.-vel nyáron megkötött szerződésre.

A társaság vezetése a 2020 végén indított Megújuló Termelés Menedzsment üzletág felfutását is sikertörténetnek tartja. A szegmens jelenleg egyértelműen piacvezető a menedzselt megújuló erőművi kapacitásokat nézve a hazai piacon.

„A mostani eredmények is megerősítik, hogy sikeres és eredményes a 2019 végén prezentált, majd 2022 elején frissített stratégiánk és annak végrehajtása, amelyben az üzleti szempontok mellett kiemelt szerepet kapott a környezeti és társadalmi fenntarthatóság is” – tette hozzá ifj. Chikán Attila, kiemelve, hogy a stratégiában szereplő aktív befektetési tevékenységükre alapozva a jövőben is élni fognak azokkal a lehetőségekkel, amelyeket azok a szektorok tartogatnak, amelyekben a cég aktív.

A vezérigazgató példaként a 31 GWh-s éves termelési kapacitásával több mint 10 ezer háztartás ellátására képes tereskei naperőművet említette, melynek fejlesztését idén kezdi el a társaság. Ez várhatóan 2024. második félévében áll üzembe és megduplázza az ALTEO tulajdonában álló naperőműkapacitást. Folyamatosan zajlik a vállalat Szabályozási Központjának további fejlesztése is, beleértve az informatikai képességek, valamint az. energiatárolási és egyéb energiatermelési kapacitások bővítését.

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén is

Csökkenéssel indulhat a keddi kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt.
2024. 04. 16. 08:31
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 16. 08:00
Megosztás:

Indul a parkolóépítés Kaposváron

Parkolóépítési programot indít Kaposvár: az önkormányzat 4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakít ki a somogyi vármegyeszékhelyen - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.
2024. 04. 16. 07:30
Megosztás:

A 2024-ben robbanásra kész Top 3 kriptodeviza; KangaMoon, Gala és Sui

A kriptodeviza-piacot erős verseny jellemezi az új kriptodevizák részéről, amelyek egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok és hatalmas potenciáljuk arra irányulnak, hogy megszerezzék a befektetők bizalmát és befolyásolják a piaci hangulatot. Évről évre egyre több új kriptoprojekt lép be a piacra, így a kriptobefektetőknek mindig nehézséget okoz a nagy potenciállal rendelkező legjobb kriptodevizák kiválasztása. A szakértők elemezték a piacot, és a KangaMoon (KANG), a Gala (GALA) és a Sui (SUI) kriptovalutákat választották ki, amelyek az év folyamán kiemelkedő emelkedésekre lehetnek képesek. Olvass tovább, hogy megtudd, miért ezek a legjobb kriptó befektetések most.
2024. 04. 16. 07:00
Megosztás:

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.
2024. 04. 16. 06:30
Megosztás:

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.
2024. 04. 16. 06:00
Megosztás:

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak.
2024. 04. 16. 05:30
Megosztás:

Jókora nyereséget villantott a Goldman Sachs

A bank első negyedéves bevétele a tavalyihoz képest 16%-kal 14,21 milliárd dollárra emelkedett, több mint 1 milliárd dollárral meghaladva az elemzői várakozásokat.
2024. 04. 16. 05:00
Megosztás:

Egy nő keressen ugyanannyit mint a férfi kollégája - ezt akarja az Unió

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.
2024. 04. 16. 04:30
Megosztás:

Ne vegyél ilyen autót, mert tuti átvernek!

A carVertical autóipari adatszolgáltató friss tanulmánya feltárta, hogy melyik autómárkát éri a legtöbb sérülés Magyarországon: a lista élén a BMW járművek állnak. Ez hasonló a többi ország trendjére is, azaz a BMW a leginkább sérült márka világszerte. A spektrum másik végén a Fiat áll, amelyet hazánkban a legkevésbé érnek közúti balesetek. 2023 káradatainak tanulmányozása alapján a kutatás azt is feltárta, hogy a Mercedes-Benz, a Kia és az Audi rendelkezik a legmagasabb kárértékkel.
2024. 04. 16. 04:00
Megosztás:

Vigyázat, csalók élnek vissza a kibervédelmi intézet nevével!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) nevével és telefonszámával élnek vissza telefonos csalók - közölte a szakszolgálat hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 03:30
Megosztás:

Enyhült a német ipar anyaghiánya

Közel a koronavírus-járvány előtti szintre enyhült az anyaghiány a német iparban márciusban, a német feldolgozóipar egészét már szinte alig érintik az ellátási problémák - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.
2024. 04. 16. 03:00
Megosztás:

A K&H idén is támogatja a fiatal agrárszakembereket

Agrárképzésben tanuló hallgatókat támogat a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelyet 10. alkalommal hirdet meg a K&H - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 02:30
Megosztás:

Vigyázzunk! Nyugdíjas korban kockázatos a párkeresés!

A nyugdíjas évek gyakran hoznak magukkal egy új életszakaszt, amikor az embernek újra van ideje magánéleti kérdésekkel foglalkozni, köztük a párkereséssel is. Bár a társas kapcsolatok kiépítése életünk bármely szakaszában kulcsfontosságú lehet, az idősebb korosztály számára bizonyos egyedi kihívásokat és veszélyeket is rejt ez a folyamat.
2024. 04. 16. 02:00
Megosztás:

Csökkent a munkanélküliség Törökországban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 9,0 százalék után februárban 8,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) hétfői közlése szerint.
2024. 04. 16. 01:30
Megosztás:

Több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg egy piacon

Folytatódott a szőlő- és gyümölcs-szaporítóanyagok árusításának tavaszi ellenőrzése, az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron tartott akció során több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük az ellenőröknek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.
2024. 04. 16. 01:00
Megosztás:

Átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia Talentum-díjait

A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsor keretében átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) Talentum-díjait - tájékoztatta a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány hétfőn az MTI-t.
2024. 04. 16. 00:30
Megosztás:

A Dogeverse előértékesítése már 4 millió dollárnál jár

Míg a kriptopiac közelmúltbeli volatilitása megijesztett néhány befektetőt, egy mém érme projekt ellenáll a zuhanásnak.
2024. 04. 16. 00:01
Megosztás:

Eddig lehet jelentkezni a Kerékpárral 7 határon át pályázatra

A határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához nyújt támogatást idén is a Kerékpárral 7 határon át pályázat, amelyre május 5-ig lehet jelentkezni - közölte a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 23:30
Megosztás:

Jöhet a tartósan vízhiányos időszak

A gazdálkodók visszajelzései alapján tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) - közölte a NAK hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 23:00
Megosztás: