Megváltoztak az irodatrendek: mindenki flexibilis tereket szeretne

Jelentősen átformálta az irodapiaci igényeket az elmúlt két esztendő. Soha ekkora kereslet nem volt még a szabadon átalakítható munkahelyi terekre, mint most. A Business Wire felmérése szerint a flexibilis irodahelyiségek globális piaca 2025-re elérheti a 13 milliárd dollárt, ami 70%-os növekedést jelent a 2020-as évhez képest. A variálható terek mellett egyre népszerűbbek a kikapcsolódást és az egészségmegőrző megoldásokat ötvöző, úgynevezett well-being szolgáltatások. Ennek megfelelően a G-Green Interior Kft. termék- és szolgáltatáspalettája lefedi a felmerülő igényeket és tehermentesíti a megrendelőt egyedi megoldásaival.

Megváltoztak az irodatrendek: mindenki flexibilis tereket szeretne

 Tökéletes munkahelyi feltöltődés akár 8 perc alatt

A G-Green Interior Kft. innovatív, fenntartható és egyedi igényekre szabott belsőépítészeti megoldásaival nem másolja az irodapiac trendjeit, hanem tudatos munkával törekszik rá, hogy diktálja azokat. Ennek a kézzelfogható példája a 2022. június 9-i Business Festen debütált, 100%-ban saját fejlesztésű és kivitelezésű, az ergonómiai szempontok szerint tervezett irodai pihenőbútor, a LEVITA. A kialakításának köszönhetően szinte lebegő testhelyzetet biztosító és bármilyen igényes irodai enteriőrbe könnyen beilleszthető pihenőbútort a cég egyéves fejlesztőmunkát követően dobta piacra. „A LEVITA nem véletlenül kapta a nevét a lebegésről. Abból indultunk ki, hogy a 130-140 fokos dőlésszög az, ami a jelen tudásunk szerint a maximális pihenést nyújtja a fekvő ember számára” – avatott be Rankl Dániel, a tervező, aki egyúttal azt is elárulta, hogy az attraktív megjelenésű LEVITA mindössze 8 perces használata is hozzájárul már a munkatársak feltöltődéséhez.

A pihenőbútorba egy mágneses érterápiás orvostechnológiai rendszer került beépítésre, ami 20-30 fő kiszolgálására alkalmas, és többféle konstrukcióban elérhető. „A pihentető érzés kiegészül egészségmegőrző és energetizáló tulajdonsággal, hiszen mindössze napi 8 perc rendszeres használat következtében akár 29%-kal több oxigén felvételére is képes lehet egy-egy munkavállaló szervezete. Ezzel növelni tudja szellemi, fizikai és mentális képességeit. Dizájnjának köszönhetően bármilyen enteriőrben megállja a helyét. Az irodaterektől a sportlétesítményekig, és egyéb közösségi terekbe is beilleszthető, de saját otthonainknak is hasznos darabja lehet” – hangsúlyozzák a fejlesztők.

Az innovációs fejlesztésekben otthonosan mozgó cég további új és hasznos termékek, megoldások létrehozása érdekében 2022 szeptemberétől közös termékek fejlesztésébe kezdett, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársaival és hallgatóival karöltve.

Már nem extra, hanem az alapfelszereltség része az ergonomikus irodabútor

A modern, nagyvárosi ember az ideje 90%-át épületekben tölti, leginkább a munkahelyén, az irodában. Rétfalvi Gábor, a fenntartható fejlődés és az innovatív megoldások iránt elkötelezett G-Green Interior Kft. ügyvezetője tapasztalatai alapján állítja, hogy 2022-ben 10-ből 10-en olyan irodabelsőt terveztettek velük, amelyben helyet kaptak a well-beinget erősítő extrák. „Szinte alapértelmezett, hogy legyenek motorikusan, magasságban állítható asztalok, a hát, a nyak, a derék védelmét szolgáló, ergonomikus kialakítású székekkel együtt. Az is elvárás, hogy egy akusztikailag tudatosan kialakított és zöld környezet vegye körül a munkavállalót, ahol az otthonán kívül is jól érzi magát. Egy ilyen munkaállomás (beleértve az asztalt, a széket, az irattároló szekrényt, a fényviszonyokat, az akusztikai tulajdonságokat stb.) olyan komplex fizikai környezet, melynek részleteit gondosan megtervezve nemcsak javul a munkatársak közérzete, de fokozhatjuk a hatékonyságukat is” – osztja meg velünk a szakember, aki több mint 50 nemzetközi gyártó termékeit forgalmazva naprakészen tud reagálni a folyton változó iparág kihívásaira.

Hibrid és multifunkcionális irodákat keresnek a megrendelők

2022 slágere a hibrid iroda, melynek lényege, hogy az irodai jelenlétet és a távmunkát ötvözzük. Feladatorientáltan tudjuk szervezni kapacitásainkat, pl. az adminisztratív, home office-ból is végezhető munkákat otthonunk kényelmében vagy más helyen is elláthatjuk, míg az irodai közeget és a közös, kreatív munkát igénylő feladatokat pedig a munkaállomásainknál.

Az irodaházak bérlői továbbá olyan modulárisan szervezhető, multifunkcionális tereket alakíttatnak ki, amelyekben szabadon kombinálhatóak a formális és az informális terek. Rétfalvi Gábor szerint egyre többen vannak, akik olyan irodában gondolkodnak, ahol a kötetlen brainstormingnak éppen úgy helye van, mint az egymástól szeparáltan elhelyezett munkaállomásoknak. A szakember úgy látja, hogy a mai munkaerőhiányos környezetben a cégek hajlandóak több pénzt áldozni a minőségi és ergonómiai szempontok szerint kialakított munkahelyi környezetre. „Találó mondás lett, hogy a megtartás az új toborzás. Az egészségesebb munkakörnyezetet biztosító munkahely pedig nem feltétlenül kerül többe, ha abból indulunk ki, hogy az ilyen helyen foglalkoztatott munkaerő jobb teljesítményre képes a nyolcadik munkaórában, mint az a kollégája, akit nem ilyen körülmények fogadnak a munkahelyén” – szögezi le ennek kapcsán a tervezéstől a kivitelezésig, komplett irodakialakítást vállaló G-Green Interior Kft. ügyvezetője.

Felelősségteljes piaci szereplőként, valamint saját faipari és fémipari gyártó üzemmel a háta mögött érdeklődve figyeli a cég az aktuális gazdasági és piaci környezetet, hogy átgondolt stratégiával készülhessen az új, még nem ismert kihívásokra. Ennek kapcsán novembertől nagy teljesítményű napelemparkkal csökkenti a gyártása energiaköltségeit, és ezáltal az ökológiai lábnyomát. Támogató és együttműködő jelenléte mellett az eddig is képviselt kreatív, ügyfélközpontú megoldások a biztosítékai annak, hogy a G-Green Interior megbízható partnere legyen leendő és új megrendelőinek.

Putyin szerint Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtökön az Oroszország Hőse címmel kitüntetett katonákat fogadott a Kremlben.
2022. 12. 09. 03:00
Megosztás:

Az EU jóváhagyta Horvátország schengeni csatlakozását, Bulgáriáét és Romániáét nem

Az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa csütörtökön jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez, nem született viszont döntés arról, hogy Bulgária és Románia mikor csatlakozhat a személyek szabad mozgását is garantáló nemzetközi zónához.
2022. 12. 09. 02:30
Megosztás:

Szellemi honvédőket díjazott a CÖF-CÖKA

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője és a Regőczi Alapítvány vehette át a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Szellemi honvédő díját csütörtökön Budapesten.
2022. 12. 09. 02:00
Megosztás:

Jelentős szakpolitikai eszközök segítik a kertészeti ágazat modernizációját

A mostani kihívások, többek között az aszály és a drasztikusan emelkedő inputárak felhívják a figyelmet az inputhatékonyságot és a termelési biztonságot növelő fejlesztések fontosságára - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a FruitVeB Kertészeti Évzáró konferenciáján, csütörtökön, Kecskeméten a tárca közleménye szerint.
2022. 12. 09. 01:30
Megosztás:

Franciaország vonzza a legtöbb külföldi befektetést Európában

Franciaország vonzza a legtöbb külföldi befektetést Európában, tavaly 1222 új befektetés valósult meg, és a 17 ezer külföldi vállalkozás több mint kétmillió franciát foglalkoztatott 2021-ben - derül ki a francia statisztikai hivatal, az INSEE csütörtökön közzétett adataiból.
2022. 12. 09. 01:00
Megosztás:

Romániában 18 százalékkal emelkedik januártól a bruttó minimálbér

Romániában 17,6 százalékkal 3000 lejre (253 ezer forint) emelkedik a bruttó minimálbér január elsejétől - határozott csütörtöki ülésén a bukaresti kormány.
2022. 12. 09. 00:30
Megosztás:

A Fitch szerint negatív a közép- és kelet-európai térség kilátása

Várhatóan romlanak jövőre a közép- és kelet-európai államadósok hitelkondíciói, elsősorban az ukrajnai háború átgyűrűző gazdasági, főleg energiapiaci hatásai és a valószínűleg meredeken lassuló növekedés miatt, ezért a régió egészének általános besorolási kilátása negatív - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban bemutatott térségi szektorelemzésében. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor Magyarországra változatlanul stabil államadós-osztályzati kilátást tart érvényben.
2022. 12. 09. 00:05
Megosztás:

Neked van otthon pumpád?

Nem, most nem a bringához való pumpára gondoltunk, bár általában az is a férfiak tipikus alapfelszereléséhez tartozik. Persze a nők is tudnak pumpálni, de most mi egy kicsit inkább a férfiakkal szeretnénk most foglalkozni.
2022. 12. 08. 23:30
Megosztás:

Elfogadta a román kormány a jövő évi költségvetés-tervezetet

Elfogadta a román kormány a jövő évi költségvetés-tervezetet, amely 2,8 százalékos gazdasági növekedéssel és 4,4 százalékos államháztartási hiánnyal számol.
2022. 12. 08. 23:00
Megosztás:

Béremelés nélkül is erősíthető a munkavállalói lojalitás

A SZÉP kártya mellett a céges programok, a telefon vagy laptop, a vállalati autók és a tréningek a legnépszerűbb, sztenderd béren kívüli juttatások a hazai vállalatoknál – derül ki az EY Adókonferencia több mint 250 résztvevője körében készített felmérésből. A tanácsadócég szakértői arra is felhívták a figyelmet, hogy a megszokott megoldásokon túl számos adóhatékony lehetőség kínálkozik – ideértve bizonyos értékpapír programokat is – amelyekkel a vállalkozások a bérköltségek jelentős emelése nélkül is növelhetik a munkavállalók motivációját és lojalitását.
2022. 12. 08. 22:30
Megosztás:

Tíz kategóriában adták át a közmédia díjait

Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat csütörtökön Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.
2022. 12. 08. 22:00
Megosztás:

Regionális kamarai együttműködés keretében támogatná a területfejlesztési miniszter a hazai vállalkozásokat

A területfejlesztési minisztérium stratégiai partnerséget ajánlott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának (BKIK) a Budapest és Pest megyei gazdasági zónára vonatkozó fejlesztési elképzelések kidolgozásában. Ezzel tovább erősödhet a BKIK által is támogatott megyei szintű kamarai egyeztetés gyakorlata, és hatékonyabb lehet a vállalkozókkal való közvetlen tapasztalatcsere – derült ki a budapesti kamara Önkormányzati Kapcsolatok Kollégiumának ülésén. A december 7-i eseményen Dr. Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes és Dr. Balogh Ádám, a BKIK általános alelnöke is részt vett.
2022. 12. 08. 21:30
Megosztás:

LED-es tükör a szakszerűbb és szebb megvilágításért

Bármekkora is legyen a fürdőszobánk, egy tükör mindig jó szolgálatot tesz, a hasznossága megkérdőjelezhetetlen. Reggel vele indítjuk a napot, és este vele fejezzük be. Ráadásul nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy tágítja a teret, így egy kis méretű fürdőben igazán előnyös.
2022. 12. 08. 21:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Folytatódott a részvénypiacokon az árfolyamok csökkenése, a vezető nyugat-európai tőzsdék veszteséggel zártak csütörtökön.
2022. 12. 08. 20:40
Megosztás:

Ha elromlik a WC tartály

Talán veled is előfordult már, hogy az éjszaka közepén valamilyen zavaró zajra egyszerre csak kipattant a szemed. Persze álomittasan először még talán azt sem igazán tudtad, hol vagy, de valami zavart éreztél az “erőben”. Egy idő után talán még a zaj irányát is kezdted beazonosítani. 
2022. 12. 08. 20:25
Megosztás:

Gyorsabb és hatékonyabb lesz a jegyellenőrzés Budapesten

Decembertől új adatkiolvasási technológia bevezetésével teszi egyszerűbbé a jegyellenőrök munkáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2022. 12. 08. 19:00
Megosztás:

Már zajlik a téli felkészülés a Volánbusznál

A Volánbusz minden évben kiemelt figyelmet fordít a téli felkészülésre, a járműállományt és a közszolgáltatást nyújtó munkavállalókat is felkészítik a megváltozott út- és látási viszonyokra - közölte a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
2022. 12. 08. 18:30
Megosztás:

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását - mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.
2022. 12. 08. 18:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia segíti a cégeket a szabálykövetésben

Az év végéhez közeledve nem csak az üzletek forgalma pörög fel, hanem a jogalkotás is dömpinghez érkezik. Az elmúlt évek trendjeit figyelve várhatóan idén is több, mint ezer jogszabály módosul az év utolsó pár hetében - jelezte előre a JOXA.hu fejlesztőcsapata.
2022. 12. 08. 17:30
Megosztás:

Nőtt a munkaerő mobilitása egy év alatt Magyarországon

A munkavállalók 53 százaléka hajlandó a lakóhelyéről elköltözni munkahelyváltás miatt a Trenkwalder idei felmérése szerint, szemben a tavalyi 35 százalékkal - ismertette a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég csütörtökön sajtótájékoztatón.
2022. 12. 08. 17:00
Megosztás: