Mexikó utazás: mit ne csináljunk az országban

A legtöbb útikalauz programlistát javasol a különböző nyaralási desztinációkhoz, de gyakran egy mit ne tegyünk listát legalább annyira fontos lenne készíteni.

Mexikó utazás: mit ne csináljunk az országban

Így például Mexikó utazás szempontjából rengeteg lehetőséget tartogat, viszont érdemes foglalkozni a veszélyekkel is. Nem árt tehát, ha végignézzük mik azok a tevékenységek, melyeket érdemes elkerülni a mexikói állam területén.

1. Ne szálljunk be ingyenes taxiba

A taxik rendkívül népszerűek a turisták körében, de ha Mexikóban kell közlekedni, mindenképpen el kell kerülni ezt a közlekedési módot. Sok taxitársaság nem rendelkezik engedéllyel, ami azt eredményezi, hogy sofőrjeit nem figyelik és felügyelik. Mielőtt bármilyen régi járműbe beülnénk, és veszélybe sodornánk az életünket, győződjünk meg arról, hogy a taxi világos és megfelelő jelzésekkel rendelkezik. Ha szállodában szállunk meg, akkor a személyzet garantálni tudja, mely taxis cégek legálisak és melyek nem. Bónusz tipp: még a taxiba szállás előtt érdemes kitárgyalni a viteldíjat.

2. Ne fitogtassuk értékeinket

Ez elég evidens, de azért álljon itt leírva, arra az esetre, ha azt terveznénk, hogy becsomagoljuk az összes díszes cuccát a mexikói utazás időtartamára. Ha csillogó ékszerekkel sétálunk, egy drága fényképezőgép lóg a nyakunkban, drága kézitáska lóg a vállunkon, könnyű célpont leszünk a tolvajok számára. Bár turistaként nem könnyű, de próbáljunk meg beilleszkedni a helyiek közé úgy, hogy a kevesebb több megközelítést alkalmazzuk ruházatunk és kiegészítőink tekintetében.

3. Ne fejezzük be az éjszakát anélkül, hogy elmennénk Dietrich Romába

Marlene Dietrich német színésznőtől ihletett Dietrich Roma Mexikóvárosban egy kastélyból lett koktélbár, ahol a város krémje összeül. Az ország legfinomabb konyháinak felfedezésével és elfogyasztásával töltött nap után a Dietrich Roma tökéletes hely egy koktélozós estére, ahol kipróbáljuk a gyümölcsös Lily Tequilat vagy a rummal teli Man by the Roadside-ot. És ne felejtsünk el fényképet készíteni a helyszíni fotófülkékben!

4. Ne tervezzünk túl

Mexikó utazás szempontjából rengeteg élményt tartogat, viszont fontos, hogy teret hagyjunk a spontaneitásnak. Ekkor történik meg az utazás varázsa, nem egy előre eltervezett turistabuszon vagy a szálloda medencéje körül. Menjünk ki a természetbe, és fedezzük fel az ország mindennapi kincseit is. Nem tudhatjuk, mikor találunk egy hangulatos kávézót, mikor botlunk bele egy utcai előadásba, vagy mikor ragadunk le egy zocalo fiestán.

5. Ne használjuk a metrórendszert csúcsforgalom idején

Amikor eljön a hora pico (csúcsidő), az utak az ország nagyobb városaiban és autópályáin parkolókká változnak. A csúcsidőben, reggel 7-10 és 17-20 óra között érdemes elkerülni a metrórendszer használatát - hacsak nem bánjuk, ha elakaduk a forgalomban, és egy tömött buszban zsúfolódunk.

6. Ne igyunk vizet

A „Montezuma bosszúja nagyon is valóságos. Kezdjük a nyilvánvalóval; Cancún és az előkelő üdülőhelyeken/éttermeken túl, amelyek tisztított vízszűrő rendszert használnak, a „ne igyál vizet tanácsok helytállóak. A mexikói nyaralás alatt végig ragaszkodjunk a palackozott vízhez. Ebben a meleg éghajlatban hidratáltnak kell lennünk, a palackozott víz mindenhol olcsó, ezért mindenképp ügyeljünk rá, hogy csak ezt fogyasszuk. Ügyeljünk arra, hogy a vásárolt palack le legyen zárva, és ne a csapból legyen újratöltve. Ha tehetjük, a legjobb, ha palackozott vízzel is mosunk fogat, csak a biztonság kedvéért.

7. Ne számítsunk arra, hogy a turisztikai területeken kívül talál WC-ülőkét

Sok kisebb városban és intézményben, távol Mexikó turisztikai központjaitól, úgy tűnik, hogy a WC-ülőkék pusztán opcionális tartozékok. A szokásos porcelán peremet megkapjuk ugyan, de a lehajtható ülést már nem, amely még kényelmesebbé teszi a folyamatot (különösen a nőknek, akik többet ülnek le, mint férfiak). Egy másik WC-finomság, hogy a WC-papír leöblítése az edényben nem elterjedt gyakorlat. A divatos üdülőhelyek vízvezetékei valószínűleg megbírják ezt, de máshol a komód mellett találunk egy szemeteskukát, amelyben elhelyezhetjük a papírköteget.

Ha még szükség lenne információkra, Mexikó utazás szempontjából egy szuper célpont, hiszen az izgalmas hegyvidéki helyszínektől, a homokos tengerpartokig minden megtalálható. Chihuahua, Coahuila, Durango és Zacatecas államok tengertől távoli, hegyvidéki vagy sivatagi tájain a fagy sem, sőt a fagypontalatti -10, -15 fok sem ritka a téli hónapokban. A tengerparti részeken, pedig több tíz kilométer hosszan találunk kiváló nyaralási helyszíneket.

Elindult az Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében

Közös európai uniós vállalás részeként elindult a fiatalok körében megjelenő munkanélküliség ellen küzdő Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében, ahol több mint 1500, 30 év alatti fiatalnak nyújtanak támogatást - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi főosztálya pénteken.
2024. 06. 16. 14:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Japánban

Japánban csökkent az ipari termelés áprilisban havi és éves összevetésben egyaránt.
2024. 06. 16. 13:00
Megosztás:

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

A kormány stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra, ezért az ágazat a következő években is kiemelt támogatási lehetőségekre számíthat. A 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására - jelentette be Nagy István agrárminiszter a szaktárca közleménye szerint pénteken.
2024. 06. 16. 12:00
Megosztás:

MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési menetrend június 22-től szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtják meg a nyarat szeptember 22-ig - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 11:00
Megosztás:

Támogatja a villamosenergia-ágazat szereplőinek kiberbiztonsági felkészülését az energiahivatal

Hatályba lépett a rendelet, amely európai szabályrendszert állít fel a határokon átnyúló villamosenergia-áramlás kiberbiztonságára; az egységes európai szabályozás hazai végrehajtásának felügyeletét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) látja el - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 10:00
Megosztás:

Elrendelte a Centrál Workout pénzügyi vállalkozás végelszámolását az MNB

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a budapesti székhelyű Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 09:00
Megosztás:

Minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal - erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2024. 06. 16. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 15. 23:00
Megosztás:

Mit gondol Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról?

Ferenc pápa elbűvölő, de félelmetes eszköznek nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyhez szerinte "etikai algoritmusok" szükségesek. A katolikus egyházfő a hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján, a dél-olaszországi Borgo Egnazia üdülőhelyen mondott beszédet pénteken.
2024. 06. 15. 22:00
Megosztás:

Ingyenes startup dizájntábort szervez a Kék Bolygó Alapítvány

A fenntarthatósági témák, a dizájn és a startupok világa iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várják június 26-ig a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) és a HelloWood Junior ingyenes táborába - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 15. 21:00
Megosztás:

Megünnepelték a brit uralkodó hivatalos születésnapját

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 75 esztendős III. Károly király hivatalos születésnapját.
2024. 06. 15. 20:00
Megosztás:

Miért jó az alumínium autóbeálló?

Az alumínium autóbeállók nagyszerűen ötvözik az időtállóság, a modern megjelenés és a könnyű kezelhetőség minden előnyét. Ezeken keresztül kitűnő választást jelentenek mindazoknak, akik praktikusan és egyben stílusosan kívánják megválaszolni az autójuk parkolásának kérdését.
2024. 06. 15. 19:00
Megosztás: