Most ingyenesen tervezhetjük meg álmaink otthonát

Négy helyszínen több száz nappali, konyha, hálószoba és étkezőbútor várja a látogatókat október 4. és 6. között Magyarország egyik legnépszerűbb otthonkiállítása. Az ingyenes eseményen szakmai bemutatókkal és szaktanácsadással kerülhetnek közelebb a látogatók álmaik otthonához. A programsorozat egyik fénypontja az RS Bútoráruházban kialakított látványkonyha lesz, ahol Megyeri Csilla, Kamarás Norbert, Kármán Odett, Rékasi Károly és fia, Rékasi Zsigmond is főznek és kóstoltatnak, így a sztárokkal kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílik majd.

Most ingyenesen tervezhetjük meg álmaink otthonát

Számos hazai bútorgyártó széles kínálata mellett nemzetközi márkák is megjelennek október első hétvégéjén a 4 Helyszín Konyha&Otthon kiállításon, ami a jól ismert három budapesti és egy budaörsi helyszínen túl +1 helyszínen, a nyíregyházi MediaMarktban is megtekinthető. Az esemény egyben egy rekordkísérlet is, hiszen több száz enteriőr – a tervek szerint az országban a legtöbb - lesz egyszerre kiállítva a bemutatótermekben.

A szervezők tájékoztatása szerint a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy ergonómiai szempontból teszteljék a több száz bútort, megismerjék az exkluzív, magas minőségű anyagokból készült darabokat, valamint a letisztult, egyszerű vonalvezetésű termékeket. Emellett bemutatásra kerülnek a magas kényelmi faktorral rendelkező, extra funkciókkal felszerelt franciaágyak is.

Mindegyik szakmai helyszínen az érdeklődők első kézből kapnak segítséget álmaik otthonának megtervezéséhez, az esemény központi programhelyszínén, a Reitter Ferenc utcai RS Bútoráruházban (Bp, XIII.) pedig magas színvonalú szakmai előadásokat is tartanak, ahol érdeklődni lehet a különböző bútorok extráiról.

Jól ismert márkák, az Andante és a MobilaDalin segít eligazodni az üléskomfort világában, emellett például a Multikomplex avat be mindenkit a megfelelő konyhagépek kiválasztásába, az Extra Leder Line szakmai tanácsai által kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb bőrbútort, a Moduló Bútor pedig 3D látványtervező felületével mutatja be a modern, egyedi nappalik új dimenzióját. A program összeállításánál a bútorszövetekről sem feledkeztek meg, így további szakmai tanácsokkal lát el mindenkit ezen a téren az Aste Esztétika.

"Hetek óta folyik a munka, hogy minden a helyére kerüljön a hétvégére. Örömünkre szolgál, hogy helyszínt biztosíthatunk az ország egyik legnagyobb bútorpiaci eseményének, ahol a legnívósabb magyar bútorgyártók mellett a nemzetközi márkák is felvonulnak. Bízom benne, hogy az év eleji, az ország legtöbb konyhabútort felvonultató esemény rekordja után ez a rekordkísérlet is sikerül, és most az ország legtöbb enteriőrjét is a nálunk rendezett eseményen lehet majd megtekinteni." - nyilatkozta Pólya Ádám, az RS Bútor vezérigazgatója.

Megyeri Csilla, Kamarás Norbert, Kármán Odett, Rékasi Károly és Rékasi Zsigmond főztjéből is kóstolhatunk

Az ingyenes kiállítás-sorozat fő helyszínén több hazai hírességgel is találkozhat a közönség. A sztárok kedvenc receptjeikbe és konyhai praktikáikba avatják be a látogatókat, a látványkonyhában készített fogásaik pedig az előadások végén meg is kóstolhatók.

Megyeri Csilla, Rékasi Károly és fia, Rékasi Zsigmond egyaránt a látványkonyhában fognak főzni és kóstoltatni, de emellett marad majd idejük beszélgetni is a látogatókkal.

Kóstolóból egyébként sem lesz hiány, hiszen a résztvevőknek lehetősége nyílik megízlelni például az Amicorn popcornjait, a bejáratnál egy FoodTruck kocsi várja szeretettel vendégeit, ahol a Smokey Monkies kiválói hamburgereit vásárolhatják meg, továbbá a Csak a Mentes piactéren kiváló mentes termékeket kóstolhatnak, valamint receptjeiket is elleshetik majd a látogatók.

A programsorozat – melynek fő partnerei között szerepel az RS Bútor, a MediaMarkt, a Andante és a MobilaDalin is – számos további érdekességet is tartogat, hiszen lehetőség lesz ingyenes 3D látványtervezést kérni, és nyereményjátékokkal is készülnek a szervezők.

A kiállítás további részletei és pontos programterve a 4 Helyszín Konyha&Otthon kiállítás oldalán is megtalálható.

300%-os figyelmeztetés: 5 kiemelten figyelendő kriptovaluta: XRP, DOGE, SHIB, SUI, WIF, MTAUR

Ahogy az év vége felé közeledünk, a kriptovaluta piac nagy felfutást jósol, és a hírek is erről számolnak be. A Ripple (XRP), a Dogecoin (DOGE), a Shiba Inu (SHIB), a Sui (SUI) és a DogWifHat (WIF) kiemelkednek a legígéretesebb altcoinok közül, amelyek akár 300%-os növekedési potenciállal is rendelkezhetnek. Ezen túlmenően egy új előértékesítés is felkelti a figyelmet.
2024. 09. 30. 19:00
Megosztás:

100 hazai ingatlanvásárlóból 26 első lakására szerződött

Az otthonteremtési támogatások, a csökkenő lakáshitelkamatok és a gazdasági helyzet javulása valódi fellendülést hozott idén a magyarországi ingatlanpiacon, ahol 100 eladott lakásból Budapesten 23-ra, a vidéki területeken 26-ra első otthonukat szerző vevők kötnek szerződést, mindez 1, illetve 2 százalékos növekedés 2023-hoz képest - közölte a Duna House saját adatai alapján hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 30. 18:30
Megosztás:

Elindult az állatvédelmi témahét

Kezdetét vette az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által szervezett állatvédelmi témahét, melyhez több mint 307 ezer gyermek és közel 2400 oktatási és gyermekvédelmi intézmény csatlakozott - tájékoztatta az állatvédelemért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-t.
2024. 09. 30. 17:30
Megosztás:

Egy márka, aminek a termékei közül bátran válogathatunk, ha barkácsolni támad kedvünk

Nagyon változó, hogy ki milyen tevékenységgel szereti elütni a szabadidejét, ki milyen elfoglaltságban leli igazán örömét. A férfiak között sokan vannak, akik előszeretettel barkácsolnak, szerelnek akár otthon is, amivel két legyet ütnek egy csapásra. Egyrészt kikapcsolódnak, másrészt pedig pénzt is spórolnak azáltal, hogy nem kell szakembert hívni, hanem ők maguk oldják meg a feladatokat.
2024. 09. 30. 17:00
Megosztás:

Unod már, hogy vársz a Dogecoin (DOGE) és a Pepe (PEPE) emelkedésére? Vásárolj ETFSwap (ETFS) tokent, és érj el 6700%-os növekedést egy hónap alatt!

Az év eleje óta számos előrejelzés szerint a Dogecoin (DOGE) és a Pepe (PEPE) áttörést érhet el, és új csúcsokra emelkedhet 2024-ben. Azonban ezek a kriptovaluták már kilenc hónapja konszolidálódnak, ami miatt sok befektető fáradtnak érzi magát, és az ETFSwap (ETFS) felé fordul. Ha belefáradtál a Dogecoin (DOGE) és a Pepe (PEPE) emelkedésére való hosszú várakozásba, az ETFSwap (ETFS) egy lehetőséget kínál arra, hogy akár 6700%-os növekedést érj el egy hónap alatt.
2024. 09. 30. 16:00
Megosztás:

Nagyot lassult az infláció Európában

Jelentősen csökken az infláció Franciaországban és Spanyolországban is.
2024. 09. 30. 15:30
Megosztás:

1 millióval kevesebben isznak bort

Októberben a Halloween - események és a boros kulináris fesztiválok inspirálják majd a turistákat utazásra Az ilyen rendezvényekre azért is szükség van, mert csökken a borfogyasztás egész Európában - állítja a Balatoni Turizmus Szövetség előrejelzése.
2024. 09. 30. 15:00
Megosztás:

Ennyit emelkedtek az ipari termelői árak

2024. augusztusban az ipari termelői árak átlagosan 3,0 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A belföldi értékesítés árai 1,2, az exportértékesítésé 4,0 százalékkal nőttek - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 09. 30. 14:30
Megosztás:

Nagyszabású energetikai pályázat indul ősszel

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre bocsátottak egy új rendelettervezetet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, ezzel csökkentve a földgázfüggőséget és a költségeket - mondta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Portfoliónak adott, hétfőn megjelent interjújában.
2024. 09. 30. 14:00
Megosztás:

A bankoknak fel kell mérniük a vállalati hitelfelvevők ESG-kockázatait

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlást adott ki, amelynek alapján a hitelező pénzügyi szervezeteknek hitelnyújtás előtt kérdőívben kell felmérni a kölcsönt igénylő vállalatok környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) kockázatait, mivel kockázatkezelési folyamataikban ezeket is figyelembe kell majd venniük. A felügyeleti elvárást 2025 júliusától az 500 millió forintot meghaladó céges hitelkihelyezések esetében kell alkalmazni, majd a következő években fokozatosan egyre alacsonyabb szerződéses összegeknél is - jelentette be hétfői közleményében a jegybank.
2024. 09. 30. 13:30
Megosztás:

Októbertől jön új tranzakciós illeték, miközben a mentesség emeléséből nem sokat láttak az ügyfelek

Október elsejétől a pénznemváltásos ügyletek után már kiegészítő tranzakciós illetéket is kell fizetni az auguszban jelentősen megemelt eddigin felül. Az év végéig élő díjstop miatt ezt a bankok nem háríthatják át a lakossági ügyfelekre, de cserébe a többségük egyelőre az illetékmentesség 20 ezer forintos határának 50 ezerre emelkedéséből sem élvezhet semmit - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024. 09. 30. 13:00
Megosztás:

Augusztusban is dübörgött a turizmus

A Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ legfrissebb adatai szerint 2024 augusztusában tovább nőtt a turisztikai szektor teljesítménye Magyarországon - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 09. 30. 12:30
Megosztás:

Tudta? Magyarország élen jár a napenergia-termelésben

Magyarország az európai élmezőnybe tartozik azzal, hogy - megfelelő időjárási körülmények között - a villamosenergia-fogyasztás több mint kilenctizedét adja a napelemes csúcstermelés - olvasható az Energiaügyi Minisztérium vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében.
2024. 09. 30. 12:00
Megosztás:

Bitcoin bálnák ezt az alulértékelt DeFi kriptót vásárolják – Íme, miért!

A Bitcoin bálnák, akik hatalmas kriptobefektetéseikről híresek, újabb lépéseket tesznek, amelyek felkeltik a figyelmet. Miközben a Bitcoin továbbra is uralja a piacot, ezek a nagy befektetők csendben egy alulértékelt DeFi kriptót halmoznak fel, amely kezd figyelmet kapni: az FXGuys ($FXG). Ahogy a decentralizált pénzügyi (DeFi) piac növekszik, az FXGuys jelentős növekedési esélyekkel bíró versenyzőként emelkedik ki. A Bitcoin bálnák úgy pozícionálják magukat, hogy kihasználják az ebben rejlő hatalmas potenciált.
2024. 09. 30. 11:00
Megosztás:

Erősödő kamatcsökkentési várakozásokra estek a hozamok a itthon és a fejlett piacokon is

A szeptemberi francia és spanyol inflációs adatok, illetve az euróövezet inflációs várakozásai a vártnál is nagyobb mértékben estek és gyenge lett a gazdasági hangulatindex is; az USA-ban pedig a Fed kedvenc inflációs mutatója, a PCE maginfláció is alacsonyabb lett a vártnál. Így nem csoda, hogy végül a fejlett országokban erősödtek a kamatcsökkentési várakozások.
2024. 09. 30. 10:30
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Ma reggel több kínai adat is érkezett: a gyári aktivitás már az ötödik egymást követő hónapban zsugorodott, a szolgáltatási ágazat pedig meredeken lassult szeptemberben, ami arra utal, hogy Pekingnek még több ösztönzőre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a 2024-es növekedési célját, mivel az évből már csak három hónap van hátra.
2024. 09. 30. 10:00
Megosztás:

A BNB tulajdonosok áttérnek a szárnyaló SUI-re és a következő nagy dobásra, a Raboo-ra

A BNB tulajdonosok egyre inkább a SUI-ra és a Raboo-ra helyezik át a fókuszt. Ahogy a BNB árfolyama nyomás alatt áll és stagnál, ezek a feltörekvő projektek jövedelmező alternatívákat kínálnak. A SUI gyors DeFi-elfogadása és a Raboo innovatív AI-mém kombinációja révén mindkettő esélyes a következő nagy kriptovalutaként.
2024. 09. 30. 09:30
Megosztás:

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).
2024. 09. 30. 09:00
Megosztás:

Csúcson a Dow, kedvezően alakult a Fed által figyelt PCE

Bizonytalan irányba mozdultak a tengerentúli tőzsdék a hét végéhez közeledve. Az S&P 500 kismértékben esett, míg a NASDAQ 0,4%-kal csökkent, a Dow pedig 0,3%-kal növekedett, így elérte eddigi csúcsát. Szektorok szintjén az energia 2%-os, illetve a közművek 1%-os emelkedése volt a legmeghatározóbb, míg a Nasdaqot a technológiaszektor 0,9%-os visszaesése húzta vissza.
2024. 09. 30. 08:30
Megosztás:

Árvíz - Romániában újabb áradástól tartanak

Újabb áradástól tartanak Romániában a két hete bekövetkezett árvíz által sújtott térségben, ezért vasárnap elrendelték 23 moldvai településen több mint ezer ember evakuálását megelőző jelleggel.
2024. 09. 30. 08:00
Megosztás: