Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: van miből választania a diákoknak

Sok fiatal 14 évesen vagy akár előbb is megnyitja az első bankszámláját, és akár 26 éves korukig is élvezhetik a kedvezményes feltételeket. Amellett, hogy általában díjmentes a számlavezetés és a bankszámlakivonat, nem kell sokat fizetni a tranzakciókért és a bankkártyáért sem. Utóbbi akár díjmentes is lehet, ha kifogunk egy kedvező ajánlatot.

Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: van miből választania a diákoknak

A kedvezményes diákszámlák között is meg lehet találni azokat, amelyek az éves díjat tekintve még annál az évi néhány ezer forintnál is olcsóbbra jönnek ki, mint amihez hozzászoktunk. A legtöbbet az éves kártyadíjak terén lehet faragni, mivel általában ez kerül a legtöbbe a diákoknak - írja az diákoknak szánt ajánlatokat összegyűjtő Bank360.hu.

Az OTP Bank Junior számlája mellé például teljesen díjmentesen lehet Mastercard bankkártyát igényelni 7 éves kortól, ennek kibocsátási és éves díja 0 forint, ahogy a számlavezetés is díjmentes nullától 24 éves korig. Emellett folyamatosan elérhető junioros kedvezményprogram, amelyben a partnereknél 5-30 százalék közötti visszatérítést ad a bank a kártyás vásárlások esetén. A bankok a diákok speciális igényeihez alkalmazkodva gyakorta kínálnak akciókat. Az OTP Juniorral például a Campus Fesztiválra juthatnak akár féláron (maximum 10 ezer forint értékben, egyszeri alkalommal) napijegyhez azok, akik július 7-ig nyitják meg új számlájukat.

Kifejezetten a fiataloknak fejlesztett applikáció, az OTP Junior Next, amivel kikalkulálható, mennyire pénzre lesz szüksége havonta egy egyetemistának, támogatja a felhasználót az első megtakarításaiban, tanácsot ad a karrierépítésben és a pályaorientációban, de akár önkéntes munkát is segít találni. Az alkalmazásba 16 éves kortól lehet regisztrálni, ehhez még a bank ügyfelének sem kell lenni. Segítség lehet még a OTP MolbilBank Kiadásfigyelője is, amivel könnyebben átláthatják a diákszámlások, mire és mennyit költenek el a bevételeikből.

Az Erste Bank az időszakos akciók mellett személyre szabott kedvezménnyel próbálja meg vonzóbbá tenni a diákok számára a szolgáltatást. Három lehetőséget ajánl azoknak, akik számlát nyitnak, ezek közül egyet lehet választani, számlahasználattól függően: átutalási kedvezményt, kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatást, kedvezményes dombornyomott kártyát. A diákszámlához több kártya közül lehet választani, ezek között nagy a szórás, hiszen a legolcsóbb kibocsátási és éves díja 2030-2692 forint, a többié viszont már 6631-nél kezdődik, és egészen 29 768 forintig tart, igaz, az utóbbi már egy Matercard Gold.

A Gránit Banknál az ügyfélajánlással lehet plusz zsebpénzre szert tenni: egy kóddal tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választása esetén a Neo, nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig díjmentes.

A K&H Banknál is működik ajánlóprogram, amelyben a diákszámlával rendelkezők is részt vehetnek: a személyes ajánlóikkal három ismerőst lehet meghívni, amivel összesen 30 ezer forint gyűjthető össze. A bankkártya a 14-18 éves korosztálynak az első évben ingyenes, a második évtől pedig féláron, 4155 forintba kerül. 18-26 év között az első év szintén ingyenes, a második évtől 25 százalékos kedvezménnyel 6232 forintba kerül az éves díj. Már nem tanuló, pályakezdő fiataloknak 26 év alatt a Mastercard nyombornyomott kártya 8310 forintba kerül. 

Az MBH Banknál a diákszámlához igényelhető Mastercard Standard, illetve VISA Classic bankkártya kibocsátási díj megfizetése nélkül igényelhető, emellett az éves kártyadíj is 0 forint. 

A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 18 éves kortól érhető el, és 25 éves korig lehet ebben a csomagban maradni. A Yelloo csomaggal csatlakozni lehet a Yelloo Klubhoz, ami további kedvezményekkel jár, például konditerembe vagy kiállításokra. A csomaghoz igényelhető VertiCard első kibocsátása és az első éves kártyadíja is ingyenes.

Betoncserépgyár épül Hejőpapin

A tégla- és tetőcserépgyártással is foglalkozó Wienerberger 12 milliárd forintból építi fel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hejőpapin új betoncserépgyárát, a cég első ilyen üzemét az országban.
2024. 04. 17. 15:00
Megosztás:

A BP bejelentette, hogy elindítja az ACG mező 7. platformjáról is a termelést

A BP, az azeri ACG blokkot működtető angliai olajvállalat bejelentette, hogy a hetedik platform is megépült a tengeri mezőn, ami a napokban elkezdi az szénhidrogén felszínre hozását.
2024. 04. 17. 14:30
Megosztás:

Újra felütötte fejét a madárinfluenza Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
2024. 04. 17. 14:00
Megosztás:

Megnyílt az első éjjel-nappali posta

Megnyitotta első éjjel-nappal működő, postai ügyintézésre alkalmas ügyfélterét a Magyar Posta Zrt. Nyíregyházán, ahol az ügyfelek egyebek mellett csomagot adhatnak fel és vehetnek át, egy speciális ügyintézési automatán keresztül hivatalos okmány- és járműügyeket intézhetnek, illetve készpénzt is felvehetnek az ATM-ből - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 04. 17. 13:30
Megosztás:

Nemnsokára lezárul a Debrecen és környéke biztonságos ivóvízellátását segítő beruházás

Tovább növeli Debrecen és környéke ivóvízellátásának biztonságát a Keleti főcsatorna balmazújvárosi felszíni ivóvíztisztító művét a debreceni 1. számú vízművel összekötő távvezetékek korszerűsítése; a kilencven százalékban elkészült beruházás 17 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból valósul meg - ismertették kedden a helyszínen tartott projektrendezvényen.
2024. 04. 17. 13:00
Megosztás:

Új szerződéseket írt alá az INA

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.
2024. 04. 17. 12:30
Megosztás:

Felülvizsgálatot sürget a NAK

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi. A napokban nyilvánosságra került súlyos, emberéletet követelő eset is rámutat arra, hogy gyökeres fordultra van szükség az európai agrárpolitikában - hangoztatta szerdai közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 04. 17. 12:00
Megosztás:

Csökkent az LVMH negyedéves bevétele

Az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának bevétele 2 százalékkal, 20,69 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 21,04 milliárd euróról, elsősorban a geopolitikai és gazdasági bizonytalanságok hatására.
2024. 04. 17. 11:30
Megosztás:

Lezárult egy komoly fejlesztés a nyíregyházi Chem-System Kft.-nél

Nagyrészt uniós forrásból, mintegy 179 millió forintból fejlesztette gyártástechnológiáját a tisztítószerek nagykereskedelmi forgalmazásával és gyártásával foglalkozó nyíregyházi Chem-System Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
2024. 04. 17. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a főbb európai tőkepiacok szerdán. A londoni FTSE-100 index 0,02 százalék, a frankfurti DAX index 0,11 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,47 százalék erősödéssel indított.
2024. 04. 17. 10:40
Megosztás:

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Enyhe pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán, mert a nemzetközi befektetői hangulat is nyugodtabb - jelezte az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2024. 04. 17. 10:20
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán.
2024. 04. 17. 10:00
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 17. 09:30
Megosztás:

Legjobb kriptodeviza-előértékesítés a felezés előtt: a DTX tőzsde lehet a következő Dogecoin 25-szörös megtérüléssel vezető elemző szerint, miközben a DTX előértékesítése átlépi a 230 ezer dollárt

Ahogy közeledik a 2024. április 21-re várt Bitcoin-felezési esemény, a kriptopiac jelentős változásokra készül. A befektetők mindig nagy reményeket fűztek ehhez az eseményhez, mivel általában áremelkedéssel jár, ami izgalmas pillanatot teremt.
2024. 04. 17. 09:00
Megosztás:

Szépen teljesített a Yettel tavaly

Jó évet zárt tavaly a Yettel Magyarország: a távközlési szolgáltató árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint kétszámjegyű mértékben, 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége enyhe csökkenéssel 6 millió euró lett - ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese egy keddi sajtóbeszélgetésen Törökbálinton.
2024. 04. 17. 08:30
Megosztás:

A vártnál jobb számokat hozott az április az euróövezetre nézvre

Az elemzők által becsültnél erőteljesebben javult a ZEW német gazdaságkutató intézet áprilisi euróövezeti és Németországra vonatkozó gazdasági hangulatindexe.
2024. 04. 17. 08:00
Megosztás:

Nagy Márton Németországban tárgyalt

A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, valamint a hétfőn Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral és Heiko Thoms nemzetközi pénzügyekért és Európa-politikáért felelős államtitkárral - közölte keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 04. 17. 07:30
Megosztás:

Az erőteljes pénzügyi eredmények lehetővé teszik a MET Csoport növekedési stratégiájának folytatását

A svájci központú energiavállalat, a MET 2023-ban is erősen teljesített, és a cég történetének második legjobb pénzügyi évét zárta. Az eredmények azt mutatják, hogy a vállalatcsoport kevésbé volatilis piaci környezetben is képes kiváló teljesítményt elérni. A MET továbbra is növekedési stratégiájára és az energiaszektorban betöltött megbízható partneri pozíciójára összpontosít.
2024. 04. 17. 07:00
Megosztás:

Európában csökkent, Magyarországon változatlan a tévénézésre fordított idő

A televíziózás továbbra is meghatározó napi szabadidős tevékenység hazánkban annak ellenére, hogy Európa legtöbb országában, de a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége. A Föld népessége napi szinten 2 óra 25 percet tévézik. Az európaiak majdnem egy órával többet, átlagosan 3 óra 22 percet, míg mi, magyarok az ezredforduló óta töretlenül legalább négy órát ülünk a televízió képernyője előtt egy átlagos napon – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss elemzéséből.
2024. 04. 17. 06:30
Megosztás:

Veszteséggel zárt a Trans-Sped

Kissé csökkenő bevétel mellett mintegy 916 millió forint veszteséggel zárt 2023-ban a Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett éves beszámolóban.
2024. 04. 17. 06:00
Megosztás: