Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: van miből választania a diákoknak

Sok fiatal 14 évesen vagy akár előbb is megnyitja az első bankszámláját, és akár 26 éves korukig is élvezhetik a kedvezményes feltételeket. Amellett, hogy általában díjmentes a számlavezetés és a bankszámlakivonat, nem kell sokat fizetni a tranzakciókért és a bankkártyáért sem. Utóbbi akár díjmentes is lehet, ha kifogunk egy kedvező ajánlatot.

Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: van miből választania a diákoknak

A kedvezményes diákszámlák között is meg lehet találni azokat, amelyek az éves díjat tekintve még annál az évi néhány ezer forintnál is olcsóbbra jönnek ki, mint amihez hozzászoktunk. A legtöbbet az éves kártyadíjak terén lehet faragni, mivel általában ez kerül a legtöbbe a diákoknak - írja az diákoknak szánt ajánlatokat összegyűjtő Bank360.hu.

Az OTP Bank Junior számlája mellé például teljesen díjmentesen lehet Mastercard bankkártyát igényelni 7 éves kortól, ennek kibocsátási és éves díja 0 forint, ahogy a számlavezetés is díjmentes nullától 24 éves korig. Emellett folyamatosan elérhető junioros kedvezményprogram, amelyben a partnereknél 5-30 százalék közötti visszatérítést ad a bank a kártyás vásárlások esetén. A bankok a diákok speciális igényeihez alkalmazkodva gyakorta kínálnak akciókat. Az OTP Juniorral például a Campus Fesztiválra juthatnak akár féláron (maximum 10 ezer forint értékben, egyszeri alkalommal) napijegyhez azok, akik július 7-ig nyitják meg új számlájukat.

Kifejezetten a fiataloknak fejlesztett applikáció, az OTP Junior Next, amivel kikalkulálható, mennyire pénzre lesz szüksége havonta egy egyetemistának, támogatja a felhasználót az első megtakarításaiban, tanácsot ad a karrierépítésben és a pályaorientációban, de akár önkéntes munkát is segít találni. Az alkalmazásba 16 éves kortól lehet regisztrálni, ehhez még a bank ügyfelének sem kell lenni. Segítség lehet még a OTP MolbilBank Kiadásfigyelője is, amivel könnyebben átláthatják a diákszámlások, mire és mennyit költenek el a bevételeikből.

Az Erste Bank az időszakos akciók mellett személyre szabott kedvezménnyel próbálja meg vonzóbbá tenni a diákok számára a szolgáltatást. Három lehetőséget ajánl azoknak, akik számlát nyitnak, ezek közül egyet lehet választani, számlahasználattól függően: átutalási kedvezményt, kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatást, kedvezményes dombornyomott kártyát. A diákszámlához több kártya közül lehet választani, ezek között nagy a szórás, hiszen a legolcsóbb kibocsátási és éves díja 2030-2692 forint, a többié viszont már 6631-nél kezdődik, és egészen 29 768 forintig tart, igaz, az utóbbi már egy Matercard Gold.

A Gránit Banknál az ügyfélajánlással lehet plusz zsebpénzre szert tenni: egy kóddal tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választása esetén a Neo, nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig díjmentes.

A K&H Banknál is működik ajánlóprogram, amelyben a diákszámlával rendelkezők is részt vehetnek: a személyes ajánlóikkal három ismerőst lehet meghívni, amivel összesen 30 ezer forint gyűjthető össze. A bankkártya a 14-18 éves korosztálynak az első évben ingyenes, a második évtől pedig féláron, 4155 forintba kerül. 18-26 év között az első év szintén ingyenes, a második évtől 25 százalékos kedvezménnyel 6232 forintba kerül az éves díj. Már nem tanuló, pályakezdő fiataloknak 26 év alatt a Mastercard nyombornyomott kártya 8310 forintba kerül. 

Az MBH Banknál a diákszámlához igényelhető Mastercard Standard, illetve VISA Classic bankkártya kibocsátási díj megfizetése nélkül igényelhető, emellett az éves kártyadíj is 0 forint. 

A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 18 éves kortól érhető el, és 25 éves korig lehet ebben a csomagban maradni. A Yelloo csomaggal csatlakozni lehet a Yelloo Klubhoz, ami további kedvezményekkel jár, például konditerembe vagy kiállításokra. A csomaghoz igényelhető VertiCard első kibocsátása és az első éves kártyadíja is ingyenes.

Ha kitörne a 3. világháború, akkor ide menekülj a ChatGPT szerint

A jelenlegi geopolitikai helyzetben a 3. világháború kitörésének esélye sajnos nem teljesen kizárható. Bár senki sem szeretne ilyen forgatókönyvre gondolni, érdemes felkészülni arra az eshetőségre, hogy hol találhatunk biztonságot egy ilyen konfliktus esetén.
2024. 05. 14. 02:00
Megosztás:

Nyugdíjasok figyelmébe is: Július 1-től hatalmas változás jön az orvosi rendelőkben!

Ma az emberek legfontosabb elvárása az egészségügy szervezésével foglalkozók felé az, hogy minél hamarabb bejussanak az orvoshoz. Így most egy jó hírrel szolgálhatunk.
2024. 05. 14. 01:00
Megosztás:

Ez a három mém érme akár 50-szeres profittal is kecsegtet

A mém érmék 2024-ben elképesztő sebességgel férkőztek be újra a befektetők kegyeibe. Látványos hozamokat termelnek, miközben - köszönhetően a technológia fejlődésének – egyre több extrával rendelkeznek. Ezek közül a legnépszerűbbek a különböző lekötési lehetőségek, amelyek már az előértékesítés ideje alatt elérhetők. Az eredeti mém érme koncepció mellé tehát határozottan bekerült a hasznosság is, ami még ellenálhatatlanabbá teszi ezeket a mém érméket.
2024. 05. 14. 00:01
Megosztás:

Minden korábbi rekordot megdöntött az Emirates

Az Emirates Group minden idők legjobb pénzügyi teljesítményéről számolt be a ma közzétett éves pénzügyi jelentésében: a cégcsoport rekordot jelentő, 5,1 milliárd dolláros nyereséget ért el, amely 71%-kal több, mint tavaly. A cégcsoport bevételei 15%-kal, 37,4 milliárd dollárra, új csúcsra emelkedtek. A pénzügyi év vége az eddigi legmagasabb 12,8 milliárd dolláros készpénzegyenleggel zárul. Az elmúlt két év összesített, csoportszintű nyeresége meghaladja a 2020-2022-es, pandémiás időszak veszteségét.
2024. 05. 13. 23:30
Megosztás:

Szigorúbb versenyszabályok hatálya alá vonták a Booking.com-ot

Az Európai Bizottság a szálláshely-közvetítő Booking.com-ot felvette azon digitális vállalatok listájára, amelyek méretüknél fogva szigorúbb versenyszabályok hatálya alá tartoznak, egyúttal vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy az X közösségimédia-platform mentesülhet-e e szabályok alól - tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.
2024. 05. 13. 23:00
Megosztás:

Szeretünk családon belül dönteni a piszkos anyagiakról

Pénzügyi kérdésekben szakértők és banki tanácsadók véleményét kevesen kérik ki Magyarországon, a többség családon belül dönt, azonban sokan gondolják fontosnak a pénzügyi ismeretek tanítását akár már az óvodától kezdve - ismerteti az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében felmérésének megállapításait.
2024. 05. 13. 22:30
Megosztás:

Több mint húszezren szavaznának átjelentkezéssel az önkormányzati választáson

A határidő lejárta előtt két és fél héttel már több mint húszezren jelezték, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a lakóhelyüktől távol, bejelentett tartózkodási helyükön kívánnak szavazni - derült ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adataiból.
2024. 05. 13. 22:00
Megosztás:

Szigorított előírásokat fogadott el a nehézgépjárművekre az unió

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a nehézgépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokról, valamint a hatályos uniós szabályok módosításáról és szigorításáról szóló rendeletet, az immár naprakész szabályok tovább kívánják csökkenteni a közúti közlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátását, valamint 2030-ra, 2035-re és 2040-re vonatkozóan új célértékeket állapítanak meg - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 05. 13. 21:30
Megosztás:

Az Európai Bizottság elé került egy új polgári kezdeményezés

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy nyilvántartásba veszi az üvegházhatású gázok kibocsátásának megadóztatását célzó polgári kezdeményezést, mely egyebek mellett arra kéri a brüsszeli testületet, segítse elő, hogy a szén-dioxid-árazásból származó bevételeket újraosszák az alacsony jövedelmű háztartások között - tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.
2024. 05. 13. 21:00
Megosztás:

Homokos strand lesz a Desedánál

Homokos strandot alakíttat ki a kaposvári önkormányzat a városhoz közeli Deseda-tónál a következő másfél évben - közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen hétfőn.
2024. 05. 13. 20:30
Megosztás:

Az EU Tanácsa rábólintott az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatára

Az Európai Unió Tanácsa véglegesen elfogadta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálatát, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, és nagyobb rugalmasság biztosítása bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós tanács hétfőn.
2024. 05. 13. 20:00
Megosztás:

Erősödött hétfőn a forint

Erősödött hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 05. 13. 19:30
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Vegyesen, többségében csökkenő indexekkel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 05. 13. 19:00
Megosztás:

Átlag alatti forgalomban csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 284,4 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 68 917,55 ponton zárt hétfőn.
2024. 05. 13. 18:30
Megosztás:

A Cordia megkezdi első brit bérlakás-projektjét

A Cordia megkezdte első nagy-britanniai bérlakásépítési (BTR, build-to-rent) projektjének kivitelezési munkálatait - közölte a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia lakóingatlan-fejlesztő hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 13. 18:00
Megosztás:

Az április volt az idei év eddigi legerősebb hónapja az ingatlanpiacon

A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta: a becsült 11 200 adásvétel éves szinten 65 százalékos növekedés - közölte saját adatai alapján a Duna House hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 13. 17:30
Megosztás:

Globális klímaproblémák megvitatását kezdeményezte az E21

A globális klímapolitikáról és vonatkozó alapproblémákról, a jelenleg is zajló zöldátállás kapcsolódó hatásairól és a hazai geotermiában rejlő lehetőségekről is egyeztettek az Energia21 Kezdeményezés tagjai és meghívott szakértők a májusi találkozójukon - tájékoztatta a szervezet az MTI-t hétfőn.
2024. 05. 13. 17:00
Megosztás:

Romániában tüntettek a szakszervezetek

A munkát terhelő adók csökkentését, igazságosabb társadalombiztosítási rendszert követelve rendezett tüntetést és felvonulást Bukarestben hétfőn az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS).
2024. 05. 13. 16:30
Megosztás:

Holnap jelent a Richter, de…

Holnap jelent a Richter, de beszéljünk másról — hiszen a várakozásról itt található az összefoglaló — legalábbis a Richter kapcsán.
2024. 05. 13. 16:00
Megosztás:

Év elején nehezen keltek el a használt házak

Idén az első negyedévben a használt családi házak eladása volt a legnehezebb: ezek az ingatlanok országos átlagban 185 napig voltak a piacon, ami az előző negyedév átlagához képest 30 nappal hosszabb idő - közölte az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.
2024. 05. 13. 15:30
Megosztás: