Ön is tehet a jobb alvásért - még pénzbe sem kerül!

Az anyagiak mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak, ez tagadhatatlan tény - azonban vannak fontos dolgok, melyeket nem lehet pénzért megvenni: ezek közé tartozik az egészségünket szolgáló jó alvás is.

Ön is tehet a jobb alvásért - még pénzbe sem kerül!

A minőségi pihenés nem luxus, hanem alapszükséglet minden ember számára, ezért meg kell tenni mindent azért, hogy ez megvalósulhasson. A Lakberendezési Webáruház - idealisalvas.hu matracai ebben nagy segítségünkre lehetnek, de ez csak egy apró részlete a jó alvás titkának. Cikkünk további részében adunk néhány tanácsot, mellyel anyagi befektetés nélkül teheti jobbá az éjszakáit.

Nem csak csendes szoba, elcsendesülés is kell

Ahhoz, hogy jól aludjunk, nem csupán a fizikai tényezőknek kell ideálisnak lenni - nagyon sokat számít az is, hogy mi magunk milyen állapotban fekszünk le aludni.

Érdemes kialakítani egy esti rutint, mely segít ráhangolódni a pihenésre. Ez mindenkinek személyre szabott: van, akit egy forró fürdő lazít el, egyesek szeretnek meditálni vagy relaxálni. A lényeg az, hogy legyen egy szokásos menetrendje az estének, amikor már nem foglalkozunk a napi feladatokkal és megengedjük a testünknek és lelkünknek, hogy lazítson.

A fizikai aktivitás csodákra képes

Az álmatlan éjszakák vagy éjszakai ébredések oka sokszor a megfelelő mennyiségű mozgáshiányban keresendő.

Természetesen számos munkakör létezik, melyek során egész nap ülnünk kell, de apróságokkal még így is fokozhatjuk a napi mozgásmennyiséget: érdemes beiktatni sétákat, de akár az is segíthet, ha autó helyett gyalog járunk bizonyos helyekre.

Persze, ha érez hozzá kedvet, akkor a legjobb megoldás valamilyen sport rendszeres beiktatása - egy fárasztó edzés után biztosan remekül fog aludni!

Figyeljen a megfelelő hőmérsékletre és hőérzetre!

Az ideális hőfok 18-19 Celsius körül van a szakértők szerint, ha alvásról van szó. A megfelelő hőmérséklet mellett viszont figyelni kell arra is, hogy a hőérzetünk rendben legyen: magas páratartalom esetén például melegebbnek érezhetjük az adott helyiséget, mint amilyen valójában.

Ezenkívül számos olyan személy van, akiknek rendszeresen hideg a keze és a lába: ez kellemetlen lehet alvás közben. Nekik ajánlott éjszakára zoknit húzni, ezzel is segítve a megfelelő hőérzet kialakítását.

Tegye le az elektronikai eszközöket!

A modern eszközök számos pozitívumot hoznak életünkbe, ám a képernyők kék fénye felboríthatja a cirkadián ritmust. Ahhoz, hogy ez ne befolyásolja az alvásunkat, érdemes félretenni az okoseszközöket lefekvés előtt 1-2 órával.

Ügyeljen az alvásra, az egészsége múlhat rajta!

A minőségi pihenés az egészség alappillére, hiszen a szervezet regenerációs folyamatai ilyenkor tudnak a leghatékonyabban működni. Ne vegye félvállról, ha álmatlanság gyötri - szükség esetén kérje szakember segítségét, vagy ha nem olyan súlyos még a helyzet, fogadja meg a fent említett tanácsainkat!

Higgye el, a mindennapok minősége jelentősen javulni fog, ha ki tudja magát pihenni!

Míg az eladó ingatlanok piacán mérsékelt a lelkesedés, a bérleti piac virágzik

Megtorpanás nélkül emelkedtek az elmúlt hónapokban a kiadó ingatlanok bérleti díjai, hiszen a kereslet folyamatosan erős, ugyanakkor a kínálat már nem annyira.
2024. 09. 17. 13:30
Megosztás:

Csökkenhetnek a klímatelepítési költségek az őszi szezonban

Az őszi szezon ideális időszak a klímaberendezések vásárlására és telepítésére, hiszen ilyenkor a csökkenő kereslet miatt a cégek kedvezőbb árakat kínálnak.
2024. 09. 17. 13:00
Megosztás:

Minibölcsőde épült Ladánybenén

Minibölcsőde épült a Bács-Kiskun vármegyei Ladánybenén, ahol eddig nem volt a három év alatti gyermekek ellátását biztosító intézmény – közölte a település polgármestere az MTI-vel.
2024. 09. 17. 12:30
Megosztás:

Már lehet nevezni a KSH országos statisztikai versenyére

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idén is meghirdeti a középiskolások számára a STAT WARS, a felsőoktatásban tanulók részére pedig a STAT WARS UNI országos statisztikai csapatversenyt, mindkettőre október 15-én éjfélig lehet jelentkezni - közölte a KSH az MTI-vel.
2024. 09. 17. 12:00
Megosztás:

Új egészségháló a ChinaCham tagvállalatainak

A ChinaCham együttműködési megállapodást kötött a BOKMED Kft-vel azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a Magyarországon működő kínai érdekeltségű vállalatok, intézmények, kiemelten a ChinaCham tagvállalatai részére orvosi-gyógyítói, kiemelten foglalkozás egészségügyi, egészségszűrési és -megőrzési, az érvényes jogszabályi kötelezettségek alapján megvalósuló tevékenységek megszervezésére, ellátására.
2024. 09. 17. 11:30
Megosztás:

Estek a fejlett gazdaságok kötvényhozamai, nem változott a forint értéke

Tegnap tovább araszoltak lefelé a kötvényhozamok a fejlett piacokon és folytatódott a dollár gyengülése is a Fed eheti kamatmeghatározó ülése előtt, amikor legalább 25 bázispontos lépéssel megindulhat az amerikai kamatcsökkentési ciklus.
2024. 09. 17. 11:00
Megosztás:

Annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell

Az árhullám okozta megnövekedett feladatok ellátását napról napra nagyobb létszámban segítik a katonák, mostanra mintegy 1400-an van a gátakon, de annyi katona megy a gátakra a következő órákban és napokon is, amennyi csak kell – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 09. 17. 10:30
Megosztás:

Vegyes hangulatban telt a kereskedés az amerikai tőzsdéken, emelkedtek az olajárak

A tengerentúli piacok vegyesen nyitották a hetet a múlt heti szárnyalás után.
2024. 09. 17. 10:00
Megosztás:

Szijjártó Péter szerint a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kedden, miután Bécsben találkozott Haitam al-Gejsszel, az OPEC főtitkárával.
2024. 09. 17. 09:30
Megosztás:

Csökkenéssel nyitották a hetet a nyugat-európai tőzsdék

A páneurópai Stoxx600 index 0,2%-os csökkenéssel zárt hétfőn, megszakítva háromnapos növekedési sorozatát. Az európai technológiai index 1,2%-ot esett, ami a legnagyobb százalékos csökkenést jelentette a főbb Stoxx szektorok közül.
2024. 09. 17. 09:00
Megosztás:

Az első lépés a Bet Match-nél: Regisztráció és hozzáférés a személyes fiókjához

A Bet Match egy online platform, amely innovatív szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek a szerencsejáték-üzletágban. A platform fejlesztői fennállása során a felhasználóbarát felületre és a különféle nyerőgépekre helyezték a hangsúlyt.
2024. 09. 17. 08:49
Megosztás:

Vigyázzon! Hitelt vesznek fel csalók az Ön nevében és a pénzt ellopják!

Havi hárommilliárd forintot lopnak el a bankügyfelektől a csalók.
2024. 09. 17. 08:30
Megosztás:

A Dogecoin és a Shiba Inu árfolyama emelkedik, miközben a TradFi óriás DTX Exchange vezeti a rohamot

A mémcoinok ismét reflektorfénybe kerültek bika teljesítményükkel, miközben a kriptopiac szárnyal, követve a BTC ármozgásait. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) vezeti a mémcoinokat jelentős nyereségekkel, amelyeket a grafikonokon is láthatunk, és amelyeket top szintű elemzők bikás előrejelzései támogatnak.
2024. 09. 17. 08:00
Megosztás:

A Ripple-SEC ügy "lezárult" – A bullish hangulat megnövelte a keresletet a NEAR Protocol (NEAR) és egy új AI-DeFi token iránt

A kriptoközösség megkönnyebbülten sóhajtott fel, miután a Ripple-SEC ügy lezárult. Annak ellenére, hogy az augusztus 7-i végleges ítélet több mint négy évvel az ügy kezdete után született meg, voltak félelmek, hogy a szabályozó hatóság fellebbezni fog. Stuart Alderoty, a Ripple vezető jogi tisztviselőjének szavai szerint azonban az „ügy lezárult.”
2024. 09. 17. 07:00
Megosztás:

Az új tanévben is 150 ezerre tehető Erdélyben a magyarul tanuló diákok száma

A 2024-2025-ös tanévben is 150 ezerre tehető Erdélyben a magyar nyelven tanuló diákok száma - közölte a Krónikaonline.ro hírportállal Kallós Zoltán, a román oktatási minisztérium kisebbségi oktatásért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy később sem számítanak csökkenésre.
2024. 09. 17. 06:30
Megosztás:

Százezernél is több új bankszámlát nyitottak a magyarok

Átlépte a 10 milliót a lakossági bankszámlák száma, miután félév alatt több mint százezer újat nyitottak belőlük. A bankkártyák egyre nagyobb részét digitalizálják, gyors tempóban terjed a mobilbankolás, és egyre kevesebben használnak készpénzt. Az ATM-ek száma ennek ellenére növekszik, hiszen a jegybank előírta a telepítésüket - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 09. 17. 06:00
Megosztás:

Csődgondnokság alá kerül a Titanicot gyártó hajógyár

Csődgondokság alá kerül az észak-írországi Harland and Wolff hajógyár, amely a világ egyik leghíresebb hajóját, a tragikus sorsú Titanicot is építette.
2024. 09. 17. 05:00
Megosztás:

Tovább nőtt a magyar turisták száma Horvátországban

Az idén újabb rekordot döntve tovább nőtt Horvátországban a magyar turisták és vendégéjszakáik száma, szeptember közepéig 736 ezer magyar utazó 3,7 millió éjszakát töltött az adriai államban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2024. 09. 17. 04:30
Megosztás:

Magyar biotech startup került be az AWS globális AI programjába

Az Amazon Web Services (AWS) bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával rákellenes megoldásokat kutató biotech céget, a Turbine-t, egyetlen magyarként beválasztották az AWS Global Generative AI Accelerator 10 hetes programjába, amelybe globálisan mindössze 80 vállalkozás került be idén.
2024. 09. 17. 04:00
Megosztás:

Keddtől nem lehet behajtani a Margitszigetre

A Dunán levonuló árhullám miatt kedd reggel lezárják a Margitszigetet, ezért a 26-os autóbusz nem közlekedik, a 4-es és a 6-os villamos pedig nem áll meg a margitszigeti megállóban - közölte a BKK hétfőn este az MTI-vel.
2024. 09. 17. 03:30
Megosztás: