Sikeres az Erste munkavállalói részvényprogramja

Közel 120 millió forint extra juttatásban részesültek idén az Erste magyarországi munkavállalói, miután az osztrák pénzintézet részvényenként 1,90 eurós osztalék kifizetéséről döntött a közgyűlésén. A bank tavaly hirdette meg munkavállalói részvényjuttatási programját: a magyar Erste dolgozóinak közel 80 százaléka kapott 350 euró értékben Erste-részvényeket, és további kedvezményes részvényvásárlási lehetőséggel is élhetett. A tavalyi juttatás során szerzett részvények osztalékát az idén már kézhez is kapták a dolgozók, miközben a társtulajdonosi program folytatódik: újabb körben kaptak részvényt a munkavállalók.

Sikeres az Erste munkavállalói részvényprogramja

Sikeresen zárta első évét az Erste munkavállalói részvényprogramja, amely az idén folytatódik. A bank tavaly hirdette meg társtulajdonosi programját, amelyben az összes jogosult munkavállaló 350 euró értékű Erste-részvényt kapott szeptemberben. Ezen túl az érintett munkavállalók további részvényeket vásárolhattak saját megtakarításukból, a befektetést pedig a bank akár meg is duplázta a számukra.

A programban az elmúlt évben az Erste magyarországi munkavállalóinak közel 80 százaléka vett részt. Közülük rendkívül sokan éltek az extra részvényvásárlás lehetőségével is. Az ő befektetésük értéke – a bank részvényárfolyamának emelkedése miatt – már most 40 százalékkal nagyobb, ám a program értelmében ehhez a többlethez még nem juthatnak hozzá. A társtulajdonosoknak ugyanis vállalniuk kellett, hogy a szavazati jogokat öt évre átadják az Erste Mitarbeiter Stiftungnak (az Erste Munkavállalói Alapítványnak), és a részvényeket öt évig nem adják el.

Ugyanakkor az éves osztalékot mindenki megkapja – márpedig az osztrák bank közgyűlésének döntése nyomán ez részvényenként 1,90 eurót jelent. A magyar munkavállalók így már most összességében közel 120 millió forintos juttatásban részesültek. Ez munkavállalónként átlagosan 40 ezer forint körüli összeget jelent.

A bank a programmal köszöni meg kollégáinak, hogy hozzájárultak a közös sikerhez. A részvényjuttatás ugyanakkor nem egy egyszerű honorárium, hiszen hozzájárul a vállalati kultúra és a tulajdonosi szemlélet erősítéséhez – hangsúlyozta Mihók Krisztina, a pénzintézet HR vezetője. Kiemelte: az Erste vállalati kultúrája a munkatársak, az ügyfelek és a tulajdonosok elégedettségére épül, amit ez a program különösen kiemel. „Ha a kollégáink elégedettek, akkor az ügyfeleink is azok lesznek, ami hozzájárul a tulajdonosi érték növekedéséhez” – tette hozzá.

A részvényprogram a bank széleskörű juttatási programját egészíti ki, amelynek része a 2019-ben elindított lojalitás program. A rugalmas, több elemében is szabadon variálható programban két év munkaviszonyt követően négy lépcsőben nő a választható juttatások köre. Az Erste extra szabadsággal, saját fejlődésre fordítható tanulmányi kerettel, nyugdíjpénztári hozzájárulással, valamint az akár a családra is kiterjeszthető egészségbiztosítással támogatja a munkavállalókat a teljes körű élet megteremtésében.

Az Ersténél hisznek a kollégákban, és szeretnék, ha a munkatársak is hosszabb távra terveznének a bankkal. A társtulajdonosi program erősíti a kollégák lojalitását, és azt is mutatja, hogy a dolgozók is hisznek az Erstében és magukban, hiszen saját pénzükből is vásárolnak a bank részvényeiből – szögezte le Mihók Krisztina.

A bank döntése értelmében a program idén is folytatódik, a munkatársak ismét 350 euró értékű részvényjuttatást kaptak, és újra lehetőségük volt további kedvezményes részvényvásárlásra is a tavalyihoz hasonló feltételek mellett. A program mindemellett egy edukációs eszköz is, hiszen segítségével az Erste minden kollégája szinte kockázat nélkül belekóstolhat a befektetések világába. A program szoros kiegészítője egy pénzügyi edukációs webinárium sorozat is, ami támogatja a munkatársakat ismereteik bővítésében és befektetési döntéseik megalapozásában, ezzel segítve a pénzügyi egészségük kialakítását. Ennek köszönhetően ők is jobban tudják majd segíteni az ügyfeleket az eligazodásban, hogy a bankolás emberközeli, mindenki számára érthető legyen.

Gáz ára 2024 kalkulátor, mennyibe kerül 1 köbméter földgáz?

Lakossági gáz ára 2024 Magyarország. Gázár kalkulátor 2024 és gázszámla magyarázat, hogy mindenki értse, hogy mennyibe kerül egy köbméter (m3) földgáz úgy, hogy a számlán közben átalakul MegaJoul-lá (MJ)? Gáz ára 2024 táblázat és videós magyarázat.
2023. 11. 29. 02:00
Megosztás:

Hőszivattyú? Tényleg ez a megoldás az olcsó vagy akár nulla rezsire?

Számtalan fűtési és hűtési megoldás közül választhatunk napjainkban, de miért érdemes éppen a hőszivattyúk mellett dönteni?
2023. 11. 29. 01:01
Megosztás:

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.
2023. 11. 29. 00:01
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 11. 28. 23:30
Megosztás:

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Szent István körúton

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2023. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Biztosított Magyarország energiaellátása

Biztosított Magyarország energiaellátása, az öt nagy hazai gáztároló fel van töltve, a rezsivédelmet fenntartja a kormány - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.
2023. 11. 28. 22:30
Megosztás:

Megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon

Idén is megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon, az országba érkező működőtőke a tavalyi duplája, 13 milliárd euró lesz, a magyar kivitel a 2022-es 142 milliárd euróról 150 milliárd euróra nő - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.
2023. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás kedden Csepelen, a kormány és a kerületi önkormányzat támogatásából, az Egészséges Budapest Program fejlesztéseként.
2023. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Csökkent a német vállalatok foglalkoztatási hajlandósága

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága novemberben a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.
2023. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Jövőre kiszámíthatóbb feltételek között gazdálkodhatnak az önkormányzatok

Az ideinél kiszámíthatóbb, nyugodtabb feltételek között gazdálkodhatnak jövőre a költségvetési szervek és az önkormányzatok - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartási szabályozásért, humán és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkára kedden, a Magyar Államkincstár (MÁK) XXIII. Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferenciájának sajtótájékoztatóján, Egerben.
2023. 11. 28. 20:30
Megosztás:

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

Idén tizenegyedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége a sertéshús fogyasztását ösztönző kampányát.
2023. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2023. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Működési hatékonyság növelő programot indít a Gloster

A társaság Gloster Level UP néven kétéves, komplex vállalatfejlesztési programot indít januártól, melynek célja, hogy kiaknázzák a megvásárolt társaságok közti szinergiákat és egy hatékonyabban működő, integrált szervezetet hozzanak létre.
2023. 11. 28. 19:00
Megosztás:

Ma az OTP felminősítése húzta magával a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1288,16 pontos, 2,30 százalékos emelkedéssel, 57 176,11 ponton zárt kedden.
2023. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Lezárult a Körtvélyesi szivattyútelep átépítése

Jelentősen javul Hódmezővásárhely térségének vízgazdálkodási állapota a több mint hatvanéves Körtvélyesi szivattyútelep átépítésének köszönhetően, amely uniós támogatással csaknem 3 milliárd forintból valósult meg.
2023. 11. 28. 18:00
Megosztás:

Nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.
2023. 11. 28. 17:30
Megosztás:

Kell a társadalmi innováció

A társadalmi innováció segít újszerű, modellértékű válaszokat adni a helyben felmerülő kihívásokra - hangsúlyozta Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a KIM és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Pontja szervezésében megvalósuló Új utakon című társadalmi innovációs konferencián kedden, Budapesten.
2023. 11. 28. 17:00
Megosztás:

A magyar bankrendszer stabil és ellenálló

A magyar bankrendszer stabil és ellenálló, idei profitja kiugró mértékű lehet, de a következő évek során csökkenhet - mondta Dancsik Bálint főosztályvezető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitási jelentésének keddi online ismertetőjén.
2023. 11. 28. 16:30
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat. Az alapanyagok, a beszállítók, a tulajdonosok, a munkavállalók és az ötletek is magyarok ebben a cégben. Az Absolute Live és Power Fruit márkákat is jegyző vállalkozás a Coca Cola és a Pepsi összefogását és a kiskermultik piacralépését is túlélte, jelenleg pedig már egy Európában is egyedülálló üzemben készítik egészséges termékeiket.
2023. 11. 28. 15:45
Megosztás: