Szomszédainknál erősít a piacvezető magyar HR-szolgáltató: felveszi a Prohuman nevet a szerb leánycég, új ügyvezető Szlovéniában

Prohuman néven folytatja tevékenységét Szerbiában a CityScope HR-szolgáltató, amely tavaly került az immár 7 országban működő magyar tulajdonú cégcsoport irányítása alá. Tovább erősödik a Prohuman Szlovéniában is, ahol a két évtizedes szakmai tapasztalattal bíró Slavica Jerebet nevezték ki az ügyvezető igazgatói posztra. A 20 éves, több mint ezer ügyfelet kiszolgáló és mintegy 25 ezer embernek munkát adó Prohuman Group nem titkolt célja, hogy a hazai piacvezető és meghatározó régiós szerep után egész Kelet-Közép-Európa első számú HR-szolgáltatójává váljon.

Szomszédainknál erősít a piacvezető magyar HR-szolgáltató: felveszi a Prohuman nevet a szerb leánycég, új ügyvezető Szlovéniában

Két mérföldkövet is elért a közelmúltban a magyar tulajdonú Prohuman Group.  A szerb CityScope, amely 2023. márciusban került a Prohuman tulajdonába, fennállása 20. évfordulóját ünnepelte azzal, hogy felvette az anyavállalat nevét. A cég ezáltal egy hét országban működő hálózat teljes támogatásával folytatja tevékenységét, és még gyorsabban tud reagálni az üzleti környezet változásaiból fakadó kihívásokra.

„Miután az elmúlt 20 évben erős és hosszú távú bizalmi kapcsolatot építettünk ki ügyfeleinkkel, most a Prohuman márkanév alatt kezdjük el írni a cégtörténet következő fejezetét. Küldetésünk nem változik: magas színvonalú, személyre szabott munkaerőpiaci szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket céljaik elérésben, immár a Prohuman Group régiós tapasztalatával, tudásával és innovációival a hátunk mögött” – mondta el Ivana Milošević, a Prohuman Serbia ügyvezető igazgatója.

A CityScope 2004-es alapítása óta meghatározó HR-szolgáltatóvá nőtte ki magát Szerbiában, amely megbízható és személyre szabott megoldásaival járul hozzá ügyfelei üzletmenetének sikeréhez. A vállalat 2023-ban 13 millió euró forgalmat realizált. 

"A CityScope integrálása a Prohuman Groupba jelentős mérföldkő régiós jelenlétünk erősítésében. Több mint 20 év tapasztalatával a hátunk mögött, több mint 1000 ügyfelet kiszolgálva 135 milliárd forint bevételt értünk el 2023-ban. Hiszünk benne, hogy erőforrásaink és szakértelmünk egyesítésével még több értéket kínálunk majd ügyfeleinknek Szerbiában, megágyazva a további növekedésnek és fejlődésnek” – mondta el Zakor Sándor, a Prohuman Group igazgatósági elnöke.

Új vezető a Ljubljanai Nemzetközi Repülőtértől

A Prohuman szlovén leányvállalata már tavaly óta Prohuman Slovenia néven működik. Miután 2023-ban bővítették a szolgáltatási portfóliót, idén új ügyvezető igazgató kinevezésével erősített a vállalat. A Prohuman Slovenia élére Slavica Jerebet nevezte ki a vállalatcsoport, aki több mint 20 év szakmai tapasztalattal a háta mögött csatlakozik a céghez. Az új ügyvezető igazgató több iparágban szerzett tapasztalatot a létesítménygazdálkodástól a nemzetközi kereskedelmen át a repülőtér-menedzsmentig, és olyan fontos pozíciókat töltött be, mint például a Ljubljanai Nemzetközi Repülőtér infrastruktúráért felelős igazgatója.

„Izgatottan várom a közös munkát új kollégáimmal, és hogy olyan innovatív projekteket indítsunk el, amelyek megkerülhetetlen szereplővé teszik a Prohuman Sloveniát a HR és az outsourcing területén. Célom egy olyan stratégia kidolgozása és végrehajtása, amelyek hosszú távon sikeres pályára állítja a vállalatot, továbbá a működési hatékonyság növelése és piaci jelenlétünk erősítése, hogy minden partnerünk számára értéket teremtsünk. Egy olyan csapat része akarok lenni, amely bátran nyit új területekre és megteremti a hosszú távú, fenntartható siker alapjait” – mondta el Slavica Jereb, a Prohuman Slovenia újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója.

Regionális vezető szerep 7 országban működő hálózattal

„A Prohuman hosszú évek óta Európa legkifeszítettebb munkaerőpiacain bizonyítja, hogy minden követ meg tud mozgatni az ügyfelek munkaerőigényének és HR-problémáinak megoldására. Cégünk Magyarországon régóta piacvezetője és az elmúlt évtizedben a térség meghatározó HR-szolgáltató vállalatcsoportjává is vált, ebben a folyamatban érkeztünk most két újabb mérföldkőhöz” – tette hozzá Zakor Sándor.

„Romániában, Szerbiában és Szlovéniában már bekerültünk az öt legnagyobb szolgáltató közé, aktív szereplők vagyunk Németországban, Ausztriában és Horvátországban, míg Szerbiában új névvel, Szlovéniában pedig új, rátermett ügyvezető igazgatóval folytatjuk a munkát. Mindez nem csak a Prohuman számára siker, hanem a hazai gazdaság egésze számára is fontos, hogy egy magyarországi alapítású vállalkozás nemzetközi cégcsoporttá, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó és talán a jövőben vezető HR-szolgáltatójává válik” – fogalmazott a Prohuman igazgatósági elnöke.

Fontos szerepet játszik a gépipar a magyar iparfejlesztésben

A gépipar fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarország 2030-ra az európai ipar élvonalába kerüljön - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2024 elnevezésű szakmai rendezvényen.
2024. 06. 30. 23:00
Megosztás:

170 millió dollár növekedési tőkét kap a Rohlik csoport

A Rohlik online élelmiszer-szogláltatással foglalkozó nemzetközi cégcsoport, a hazai Kifli.hu márka tulajdonosa 170 millió dollár (160 millió euró) növekedési tőkét kap az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD), a meglévő - a Sofina, az Index Ventures, a Quadrille és a TCF Capital - befektetőktől, és az Európai Beruházási Banktól (EIB) - jelentette be pénteken a cégcsoport.
2024. 06. 30. 22:00
Megosztás:

A Bábolnai Gazdanapok idén szeptember 5-7. között várja az érdeklődőket

A 37. Bábolnai Gazdanapok szeptember 5-7. között várja az érdeklődőket, akik 20 ezer négyzetméteren, 200 kiállítóval találkozhatnak a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 06. 30. 21:00
Megosztás:

Július végére elbontják a Deák téri beléptetőkapukat

Elkezdődik az M2-es metróvonal Deák Ferenc téri állomásának Sütő utcai kijáratánál található beléptetőkapuk elbontása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken, a munkálatok első napján az MTI-vel.
2024. 06. 30. 20:00
Megosztás:

Koncessziós pályázatot írnak ki a szegedi víziközmű-szolgáltatásra

Koncessziós pályázatot ír ki a szegedi önkormányzat a város víziközmű-rendszerének üzemeltetésére, a sikeres jelentkező 2025. január 1-jétől 15 éven át nyújthat ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást a településen - döntött a szegedi közgyűlés pénteki ülésén.
2024. 06. 30. 19:00
Megosztás:

Egy éves lesz az online Árfigyelő

Július 1-jén lesz egy éve, hogy élesedett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszer, a platformot a versenyhivatal és a magyar kormánya azzal a céllal hozta létre, hogy az árak összehasonlíthatóságával fokozza a verseny intenzitását a kiskereskedelmi piacon, ezzel pedig hozzájáruljon az infláció letöréséhez - hívta fel a figyelmet a GVH pénteken az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 06. 30. 18:00
Megosztás:

Nagy-Britanniában véget ért a technikai recesszió

Az előzetes becslésnél gyorsabban nőtt a brit gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben. A pénteken ismertetett felülvizsgált adatok megerősítik azt is, hogy Nagy-Britanniában véget ért a tavalyi év második felében kialakult technikai recesszió.
2024. 06. 30. 17:00
Megosztás:

Nőtt a munkanélküliség Németországban

Németországban az elemzők által várt stagnálással szemben emelkedett a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta júniusban - derült ki a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) pénteken ismertetett adataiból. Az előző hat hónapban stagnált a munkanélküliség.
2024. 06. 30. 16:00
Megosztás:

Hát ezért ilyen drága a benzin?!

A Nemzetgazdasági Minisztérium a KSH jelentése alapján megállapította, hogy mind a benzin mind a gázolaj esetében csökkenteni kell az árakat. Ezért a kormány felszólítja az üzemanyagkereskedőket, hogy a családok védelme érdekében térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre. Ellenkező esetben a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 30. 15:00
Megosztás:

Tavalyhoz képest eddig jobban teljesít a belföldi turizmus

2024 májusában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,6 millió vendég 3,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 18, a vendégéjszakáké 13 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál - ismertette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 06. 30. 14:00
Megosztás:

Így alakul itthon a munkanélküliségi ráta

2024 májusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 36 ezerrel, 4 millió 749 ezer főre nőtt. A munkanélküliek száma 212 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalék volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 06. 30. 13:00
Megosztás:

Pár éven belül a vezetői pozíciók 40 százalékát nők fogják betölteni

Az "alulreprezentált nem" képviselőinek, vagyis nőknek kell betölteniük 2026-ra a nyilvánosan működő részvénytársaságok vezetői pozícióinak 40 százalékát - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára szombaton Tarcalon.
2024. 06. 30. 12:00
Megosztás:

Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1715,87 pontos, vagyis 2,44 százalékos emelkedéssel történelmi csúcson, 72 094,79 ponton zárta a hetet.
2024. 06. 30. 11:00
Megosztás:

Jól teljesít a japán ipar

Japánban az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés májusban, miközben negyedik hónapja nem változott a munkanélküliség.
2024. 06. 30. 09:00
Megosztás:

Csökkent az autógyártás az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban 69 ezer 652 autót gyártottak májusban, 11,9 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára felkerült statisztikából.
2024. 06. 30. 08:00
Megosztás:

A kompakt design üzleti szempontból is előnyös lehet

Az üzleti világban tevékenykedők hajlamosak kizárólag a nyereségre, a célközönségre és saját termékeik, szolgáltatásaik minőségére koncentrálni. Természetesen ezek a legfontosabb adalékanyagok a sikerhez, de egy márka egységes, impozáns arculata is sokat javíthat a megítélésen. 
2024. 06. 30. 07:30
Megosztás:

Az EU kilép a nemzetközi Energia Charta Szerződésből

Az Európai Unió csütörtökön bejelentette, hogy kilép a nemzetközi Energia Charta Szerződésből, mivel az már nem egyeztethető össze az EU éghajlat-politikai céljaival.
2024. 06. 30. 07:00
Megosztás:

Bemutatták a magyar fejlesztésű VR űrkabint

Bemutatták az első teljesen magyar fejlesztésű, VR technológiával felszerelt szimulációs űrkabint csütörtökön Budapesten. A SpaceBuzz-HU, amellyel virtuális űrutazást lehet tenni, a bolygónk törékenységét bemutató oktatási program részeként ingyenesen juthat el magyar iskolákhoz.
2024. 06. 30. 06:00
Megosztás:

Megállapodást írt alá az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Együttműködési megállapodást írt alá az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, ezáltal az egyetem hallgatói közvetlen betekintést kapnak a versenylovak kezelésébe és gondozásába - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.
2024. 06. 30. 05:00
Megosztás:

Az AI felpörgette a pangó mobilpiacot, az 5G pedig átalakítja az otthoni előfizetések világát

Elérte a 45%-ot az 5G középsáv globális lefedettsége, azaz már szinte minden második ember számára hozzáférhető az a mobilhálózati technológia a földön, ami a lefedettség és sebesség szempontjából ideális egyensúlyt és felhasználói élményt kínál – derül ki az Ericsson Mobility Report 2024 júniusi kiadásából.
2024. 06. 30. 04:00
Megosztás: