Tésztás finomságok - ha biztosra akarsz menni!
Végtelen ízkavalkád
Az étlapokat olvasva gyakran a bőség zavarában nem tudjuk eldönteni, hogy milyen ebédet válasszunk, egyszerűen csak valami ínycsiklandozó különlegességet keresünk, ami könnyen és gyorsan elérhető. Az egyik kedvencünk a tésztában az, hogy a forma és a szósz párosításai végtelennek tűnnek, és az egyik finomabb, mint a másik.
Jó hírünk van, a legjobb helyen kutakodsz, rátaláltál a Pizzafutár Szeged tésztás arzenáljára, kifejezetten éhes, ínyenc embereknek készítve. Páratlan élmény vár rád, ha kipróbálod.
Az olasz konyha esetében minden recept egyszerű, mégis fenséges; minél jobb minőségűek az összetevők, annál finomabb lesz az eredmény. Nálunk ez a tényező kivételesen igaz, ráadásul csapatunk magyar alapanyagokból állítja elő a már közel három évtizede tőlünk megszokott magas minőséget.
Időtálló próbatételek
Indításnak az Alfrédo tésztát említjük, ezt a fogást több mint 110 éve alkotta meg Alfredo di Lelio Rómában, hogy feleségét, Inest étkezésre csábítsa, miután megszülte első gyermeküket. Ez az egyszerűen nagyszerű fogás méltán terjedt el Amerikában majd Európában, és ennyi éven át pályán is maradt.
A szintén olasz eredetű, Nápoly városából származó Lasagne is zászlóvivő nálunk, ráadásul húsos és zöldséges fogás is van a terítéken. Ez egy évszázadok óta mindenki által kedvelt, tökéletes recept alapján készül - sőt, bizonyíték van arra, hogy már az ókori rómaiak is élvezték ennek az ételnek egy korai, azonos nevű változatát. A Pizzafutár Szeged az eredeti olasz receptet felhasználva egy kissé magyar ízlésre faragott változatát mutatja be nektek, ami egy garantált telitalálat minden éhes szájnak.
A jól ismert Bolognait és Carbonarát is gondos fortéllyal készítik, mindennek megvan a helye a konyhánkban, ami igazán számít. A magyaros ízeket belopva a füstölt sonka, az erős paprika és a kolbász is alapanyag, ezekből az összetevőkből is választhatsz tésztás varázslatokat.
Tegyünk még egy lapáttal az éhségedre? Sajt! Trappista, parmezán, márványsajt, camembert és a porcelánfehér olasz mozzarella, amely négyszáz éve változatlan recept alapján gyúródik össze. Csak egy pár összetevő, és valósággá válnak az ellenállhatatlan tésztaételek a Pizzafutár Szeged repertoárjában.
Tészta és a sajt együtt a legjobb
A sajtot mindnyájan szeretjük, és legtöbbünk akkor is szívesen fogyasztja, ha mondjuk nem az éhség, hanem a gourmet ízélmények keresése késztet minket erre. Ennek az ellenállhatatlanul finom és sokrétű alapanyagnak köszönhető, hogy a tésztás ételek méltán foglalnak helyet a legkedveltebb fogások listáján. Legyen szó egy romantikus vacsoráról egy finom bor mellett, baráti látogatásról vagy a szülőknél tett látogatásról, a tészta és a sajt örök párost fognak alkotni.