Többségi tulajdont szerez a WING a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő Bauwert-ben

A WING, Közép-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja és a Griffin Capital Partners (Griffin), Lengyelország vezető befektetési és vagyonkezelője megállapodást írt alá arról, hogy közösen 60%-os részesedést vásárolnak a Bauwert AG (Bauwert) vállalatban. A két cég közötti szerződés szerint a WING 90%-os tulajdonjoggal rendelkezik a Bauwert-részesedést megszerző vállalatban, míg a Griffin 10%-ot tudhat magának. A Bauwert Németország egyik legelismertebb lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő cége. A tranzakció újabb fontos mérföldkő a WING nemzetközi terjeszkedési stratégiájában, melynek célja, hogy az európai ingatlanpiac vezető szereplőjévé váljon.

Többségi tulajdont szerez a WING a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő Bauwert-ben

1983-as alapítása óta a Bauwert több, mint 330 ingatlanfejlesztési projektet adott át, összesen 2 millió négyzetméter megépítését is meghaladva. Lakó és kereskedelmi épületeinek több, mint 70%-a Berlinben valósult meg, a vállalat eddigi fejlesztési volumene pedig meghaladja a 4,5 milliárd eurót. A Bauwert jelenleg folyamatban lévő projektjeinek értéke meghaladja a 2,5 milliárd eurót, melyek Berlinben és a német főváros agglomerációjában, elsőrangú városi helyszíneken, illetve dinamikusan fejlődő elővárosi területeken találhatóak.

A társaság részvényeinek 40%-át továbbra is a Bauwert korábbi tulajdonosainak birtokában marad, akik a tranzakciót követően is ellátják a vállalat irányítását, felelnek a folyamatban lévő, összesen több mint 550 000 négyzetméternyi fejlesztés megvalósításáért és a jövőbeni projektek előkészítéséért. A tranzakció lezárásához szükséges a lengyel és a német verseny- és fogyasztóvédelmi hivatal jóváhagyása. Az adásvétel lezárása 2023. elején várható.

A WING Csoport a közép-európai ingatlanpiac egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője és -befektetője, meghatározó jelenléttel Magyarországon és Lengyelországban, valamint ambiciózus nemzetközi terjeszkedési tervekkel. 2019-ben a WING és a Griffin korábban, a mostanihoz hasonló felállásban már sikeresen működött együtt a Varsói Értéktőzsdén jegyzett piacvezető lengyel ingatlanfejlesztő, az Echo Investment 66%-os részesedésének megszerzésekor. Ezt a partnerséget a két cég most tovább erősíti a német ingatlanpiacon történő közös megjelenéssel.

„Németország egyik legjelentősebb és legelismertebb ingatlanfejlesztőjében történő többségi részesedésszerzés fontos mérföldkő a WING életében. Már eddig is meghatározó jelenléttel bírtunk a kelet-közép- európai ingatlanpiacon, a Bauwert-be történő befektetés révén pedig immáron Németországban is jelentős szereplővé lépünk elő. Így tovább erősítjük cégcsoportunk pozícióját és újabb lépést teszünk nemzetközi terjeszkedési stratégiánkban, aminek célja, hogy az egyik vezető európai ingatlanfejlesztő vállalattá váljunk. A tény, hogy egy ilyen léptékű tranzakciót tudunk lebonyolítani a nemzetközi piacon azt jelzi, hogy magyar vállalatként is fel tudjuk venni a versenyt a globális versenytársakkal.” - nyilatkozta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Új partnereink osztják a hosszú távú befektetési stratégiáról vallott nézeteinket, amelyet a Bauwertben folytatni fogunk. Szilárdan hiszünk abban, hogy a WING és a Griffin nagyszerű partnereink lesznek, így a növekedésre összpontosítva közösen profitálhatunk az együttműködésünkből” – közölte Dr. Jürgen Leibfried, a Bauwert társtulajdonosa és ügyvezető partnere.

„Stratégiai befektetőt kerestünk, aki csatlakozna hozzánk a vállalat továbbfejlesztésében. Kihívást jelentett azonban olyan, hasonló értékrendű partnert találni, aki egyaránt rendelkezik gyakorlati tapasztalattal és az ingatlanpiac átfogó ismeretével is. Meggyőződésem, hogy ez egy kiváló, hosszú távú partnerkapcsolat kezdete” – tette hozzá Michael Staudinger, a Bauwert társtulajdonosa és ügyvezető partnere.

„A Bauwert az egyik vezető, Berlinre összpontosító fejlesztő cég, amelynek kiváló és széles körben elismert menedzsment-csapatát évek óta ismerjük. A németországi terjeszkedés már egy ideje szerepelt a terveink között. Fontos része a nemzetközi stratégiánknak, ezért nagyon örülünk, hogy olyan nagyra becsült partnerekkel valósul meg, mint a WING és a Bauwert” – mondta el Nebil Senman, a Griffin ügyvezető partnere.

„A Lengyelországban megvalósult sikeres együttműködésünket követően várakozással tekintünk a WING-gel közös partnerkapcsolatunk új fejezetére Németországban, ami véleményünk szerint idővel az egyik legellenállóbb piacnak fog bizonyulni az ingatlanszektorban. Nagyra becsüljük Dr. Leibfried és Staudinger úr tapasztalatát és szakértelmét, és izgatottan várjuk a jövőbeni együttműködésünket” – fűzte hozzá Maciej Dyjas, a Griffin ügyvezető partnere.

A folyamathoz kapcsoló tanácsadást a Bauwert számára a CMS és a PWC, a WING és a Griffin számára pedig a Greenberg Traurig, az EY és a CBRE biztosította.

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás:

Csendesen döntött csúcsot a hazai lakáspiac

Tavaly október-decemberben történelmi csúcsra ért az új otthonok árszintjét jellemző index a KSH legfrissebb, előzetes adatai szerint. Ugyanebben az időszakban a használt lakásoknál viszont árcsökkenést regisztrált a statisztika. Az ellentmondás ellenére az Eurostat adatai azt mutatják, hogy a hazai lakáspiac nagyjából belesimul az európai trendbe.
2024. 04. 14. 11:00
Megosztás:

Konferenciát rendezett a MÁV-Start

A MÁV-Start szervezésében rendezték meg pénteken az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition rendezvényt - tudatta a vasúttársaság az MTI-vel.
2024. 04. 14. 10:00
Megosztás:

Csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában

Éves viszonylatban 8 százalékkal csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában az év első két hónapjában - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 09:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomban nőtt a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett nőtt a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken, 761,66 ponttal, 1,14 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2024. 04. 14. 08:00
Megosztás:

A Bitgo támogatást nyújt az ARB-nek, a medve trend új mélypontra süllyeszti az ADA-t, míg a KANG szárnyal

Ez a cikk egy áttekintés a kriptopiac aktuális trendjeiről, kiemelve néhány vezető kriptovaluta fontos fejleményeit az iparban. Az egyik ilyen fejlemény, hogy a Bitgo partnerségre lépett az Arbitrum (ARB) tokennel. Eközben, miután a Cardano (ADA) veszített lendületéből, a token a piaci kapitalizáció alapján elvesztette kilencedik helyét legnagyobb kriptovaluták között.
2024. 04. 14. 07:00
Megosztás:

Romlott az amerikai fogyasztói hangulat áprilisban

Az elemzők által vártnál jelentősebben romlott a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe áprilisban.
2024. 04. 14. 06:00
Megosztás:

Új jelölési rendszert vezetne be a GVH

Megkönnyítené a tudatos fogyasztói döntést, ha környezetterhelést mutató jelölési rendszert kapnának az élelmiszerek - mondta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pénteken közzétett podcastjében a GVH vezető közgazdásza.
2024. 04. 14. 05:00
Megosztás:

Segély helyett lehetőséget kell nyújtani a vállalkozásoknak

Az ország első, kifejezetten hátrányos helyzetű emberek támogatására, mentorálására létrehozott vállalkozásfejlesztési központja segély helyett lehetőséget nyújt - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter az intézmény pénteki átadásán, Kiskunhalason.
2024. 04. 14. 04:00
Megosztás:

A fehér kenyér maga a méreg?! A kenyérevés egészségügyi kockázatai, amelyekről tudnia kell

A fehér kenyér, az asztalok állandó kedvence, első pillantásra ártalmatlan alapélelmiszernek tűnhet, ám a finomított búzalisztből készült pékáru fogyasztásának számos, kevésbé ismert egészségügyi kockázata van. Az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők és a tudatos fogyasztók számára fontos, hogy tisztában legyenek ezekkel a potenciális veszélyekkel.
2024. 04. 14. 03:00
Megosztás:

Mennyi a tökéletes vérnyomás érték 30, 40, 50, 60, 70 és 80 éves korban?

A vérnyomás az életkor előrehaladtával változó élettani paraméter, amely fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában. E tanulmány célja, hogy bemutassa az ideális vérnyomásértékek életkori trendjeit, különös tekintettel a nemek közötti különbségekre.
2024. 04. 14. 02:00
Megosztás:

A nyugdíjprémiumot sajnos el lehet felejteni, nem lesz!

A kormány és a Kopint-Tárki egyformán csak 2,5 %-os gazdasági növekedést jósolnak idén Magyarországon. Emiatt nyugdíjprémiumra nincs lehetőség, és - ahogy a Pénzügyminisztérium külön kiemelte - már az is jelentős eredmény, hogy az állam biztosítja a nyugdíjak fenntartásához szükséges pénzügyi alapot. Lássuk a részleteket, hogy van-e bármilyen remény...
2024. 04. 14. 01:01
Megosztás: