Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport
A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
A közleményben ismertették, hogy
a tranzakciónak köszönhetően a Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett a Monyó Holding Kft.-nek, amely a Pastrami étterem helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa, és a bérleti szerződés alapján biztosítja az étterem számára az ingatlan használatát.
A vendéglátóipari egységet üzemeltető, valamint a vendéglátáshoz kapcsolódó berendezéseket, eszközöket birtokló Pastrami Kft. is a Mészáros Csoport érdekeltségébe került.
Kiemelték: az ismert, nagy hagyományokkal rendelkező étterem gasztronómiai színvonala, családbarát koncepciója illeszkedik a több étteremmel is rendelkező Mészáros Csoport üzleti portfóliójába. Ugyanakkor a Pastrami étteremnek is szembesülnie kellett a Covid-járvány negatív utóhatásaival, valamint a háború miatt megemelkedett energiaárakkal, emiatt évek óta veszteséges.
Az új tőkeerős tulajdonos megjelenése, a cégcsoporton belüli szinergiák kihasználása biztosítani tudja a vállalkozás stabilitását, eredményességét, további fejlődését és a munkahelyek megőrzését - közölték.
Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a közleményben kifejtette, a Pastrami étterem akvizíciójával olyan jó hírű vendéglátóegység került a portfóliójukba, amely több, mint 15 éve gazdagítja Óbuda gasztronómiai kultúráját.
Az étterem a tradíciók és a modern konyhaművészet ötvözésére épít, miközben kiváló minőséget képvisel.
Stratégiai cél az értékmegőrzés, valamint a legmagasabb szintű vendégélmény biztosítása mellett olyan fejlesztések és beruházások megvalósítása, amelyek során az étterem mind eszközeiben, mind kínálatában és működésében a mostani trendeknek megfelelően újulhat meg. Terveik megvalósításában a továbbiakban is számítanak az itt dolgozók magas szintű szakmai tudására.
A Pastrami 2009 januárja óta rendelkezik működési engedéllyel, hazai és nemzetközi bisztró kínálatot nyújt a vendégeknek.
Az étterem a pastrami nevű közép-európai származású New York-i szendvicsről kapta a nevét, ez az ételkülönlegesség a nyitás óta folyamatosan szerepel a kínálatban.
A szendvics alapját képező pastrami hús előállításának teljes technológiai folyamata - pácolás, szárítás, meleg füstölés és párolás - a saját konyhán történik, ahol éves szinten mintegy 600-800 kilogramm pastrami húst állítanak elő.
A tágas terekkel rendelkező étterem családbarát hely, gyermeksarokkal rendelkezik, és kutyával is látogatható. Az étterem a napi á la carte rendszerű kiszolgáláson túl rendezvényeket is lebonyolít, catering szolgáltatásokat is nyújt, a nyári szünet alatt pedig a környéken szervezett táborokban részt vevő gyermekeknek kínál ebédet.
Ételeik az egyik ételfutár-társaságon keresztül házhoz is rendelhetők - tájékoztatott a Mészáros Csoport közleményében.