Válassz a legnépszerűbb telefontartozékok közül karácsonyi ajándékot!

Ahogy közeleg a karácsony, egyre inkább beleássuk magunkat az ajándékkutatásba. Olykor már annyira a tökéletes megtalálására törekszünk, hogy az igazán praktikus meglepetésötleteket figyelmen kívül hagyva automatikusan az egyedülálló ünnepi dísztárgyak kavalkadjában szemezgetünk. Megéri? Nem feltétlenül!

Válassz a legnépszerűbb telefontartozékok közül karácsonyi ajándékot!

Vezeték nélküli kiegészítők, telefontokok és powerbankek: most összegyűjtöttük, milyen típusú telefontartozékokat, és miért érdemes a fa alá csempészni szeretteinknek!

A praktikus meglepetések figyelmességről árulkodnak

Bár a személyre szóló, egyedi ajándék vitathatatlanul egyedülálló, de azt is be kell látni, hogy a legtöbben a hasznosnak és nem a felesleges tucatmegoldásnak örülnek jobban. Ráadásul a praktikus választás is lehet körültekintő, tudatos és testre szabott, ami mögött épp ugyanannyi gondoskodás és törődés húzódhat meg.

Telefontok: első a biztonság

Elsőként a telefontok juthat eszünkbe: bármilyen okostelefont is használunk, rengeteg típusú tok közül válogathatunk, és ajándékként is fontos üzenetet közvetíthetünk vele: első a biztonság.

Viszont nem minden a por-, karc- és törés elleni védelem – a tokok kiegészítő tulajdonságaik miatt is elég funkcionálisak, aminek köszönhetően maximálisan személyre szabhatóak. A teljesség igénye nélkül léteznek például bankkártya- és okmánytartóval ellátott és vezeték nélküli töltéshez alkalmas típusok, de igény szerint a nagy divatmárkák darabjai is bármikor elérhetőek.

Előbbieket a “kettő az egyben” megoldások hívei fogják preferálni, utóbbiakért pedig a hétköznapok designerei és divatdiktátorai lesznek elragadtatva. Attól függően tehát, hogy ki kapja, érdemes megkeresni az ideális példányt. 

Powerbank: mindig kapcsolatban

Mióta a mobiltelefonok az életünk szerves részévé váltak, rengeteg módon számítunk rájuk. GPS, fényképkészítés, munka, tanulás, játék vagy a csekkek befizetése: intenzív használat mellett az akkumulátor előbb-utóbb óhatatlanul megadja magát, hiába a magas mAh-érték.

Ezért is jelenthetjük ki bátran, hogy a powerbank mindenki számára hasznos ajándék lehet, legyen szó szülőkről, tesókról, barátokról, és így tovább. Akik vezeték nélküli fülessel, okosórával vagy más, de ilyen módon tölthető eszközökkel is fel vannak szerelkezve, különösen rajongani fognak ezért a meglepetésért.

Autós telefontartó: a mobil mint vezetési partner

Sokunk számára okostelefonunk egyben a vezetési partnerünk is – a navigáció mellett egyaránt felel útközbeni szórakoztatásunkért, zene- vagy podcast-hallgatásért. Ezért is figyelmes meglepetés, ha az éjjel-nappal volán mögött ülő szeretteink számára autós telefontartóval rukkolunk elő az ünnepek alatt.

Viszont mielőtt impulzusszerűen megvásárolnánk az első szembejövőt, mindenképp mérjük fel a másik preferenciáit! Az autós telefontartóknak jelenleg számos fajtája létezik aszerint, hogy a rögzítés típusa, a felhelyezési pont vagy a felhasználás sokszínűsége alapján próbálunk rátalálni az ideális darabra.

Vezeték nélküli fülhallgatók és telefontöltők: komfortra tervezve

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a vezeték nélküli tartozékok is, gondoljunk csak a fülhallgatókra vagy a Qi-töltőkre. Komfortosak, könnyen alkalmazhatók és végtelenül praktikusak, ezért célszerű újabb tételként felírni őket az ajándéklista tetejére. Ráadásul így legalább biztos lehetsz benne, hogy a szívedhez közel álló személyeknek idén csak a karácsonyi égősor kigubancolásával kell megküzdeniük.

Fontos: vezeték nélküli töltők kizárólag Qi-támogatott eszközökkel működnek. Ha a megajándékozott készüléke nem tartozik ebbe a kategóriába, egy speciális modult vagy telefontokot is vásárolnod kell az alapeszköz mellé, máskülönben aligha lehet kihasználni a kábelmentes életvitel előnyeit.

USB-C átalakítók: sokoldalú megoldás a kényelmes mindennapokhoz

Nem újdonság, hogy a mobilok, de még a tabletek sem bővelkednek csatlakozóportokban. Ennek köszönhetően az USB-C átalakítók napjaink egyik legpraktikusabb (és legjobb) ajándékötletei, mert típusuktól függően rengeteg más külső eszköz – például HDMI, Display port vagy Gigabit Ethernet port – összekapcsolását teszik lehetővé.

Gamer barátok, tesók, kollégák előnyben!

Minden telefontartozék személyre szabható – gondolkodj a megajándékozott fejével!

Mindent összevetve, a fent felsorolt telefontartozékok nem csupán hasznosak és innovatívak, de személyre szóló ajándékként is megállják a helyüket. Ehhez viszont a választáskor feltétlenül figyelembe kell venni a megajándékozott érdeklődési körét, életmódját és ebből fakadó igényeit. Amint erre is szánunk időt és energiát, még azok is örömmel fogadják a meglepetést, akik nem feltétlenül a modern technológia szerelmesei.

Közzétette negyedéves jelentését az ORLEN Csoport

A lengyel ORLEN Csoport energetikai vállalat a 2023. december 31-én zárult negyedévben 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2024. 02. 24. 20:00
Megosztás:

Újabb 193 ezer laptopot kaphatnak az iskolák

2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható - tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.
2024. 02. 24. 19:00
Megosztás:

Stabil a hazai munkaerőpiac

Stabil a belföldi munkaerőpiac, a foglalkoztatottság a rendszerváltás utáni rekordját elérve csúcsközelbe jutott Magyarországon - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorban.
2024. 02. 24. 18:00
Megosztás:

Javította Csehország adósosztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Csehország magasan elsőrendű, "AA mínusz" szintű devizaadósság-besorolásának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő egyidejűleg megerősítette a cseh szuverén osztályzatot.
2024. 02. 24. 17:00
Megosztás:

Alig drágult a személyautóknál a kgfb

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.
2024. 02. 24. 16:00
Megosztás:

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 02. 24. 15:00
Megosztás:

Leválás: új módszer a vállalatok átalakulására

2024. január 1-jétől új jogintézménnyel, a leválással bővül a Polgári Törvénykönyvnek a jogi személyek szétválására vonatkozó szabályrendszere. Mint minden egyéb átalakulás, egyesülés és szétválás, a leválás is adókövetkezményekkel járhat.
2024. 02. 24. 14:00
Megosztás:

Közzétette 2023-as, negyedik negyedéves konszolidált üzleti eredményeit az ORLEN Csoport

A 2023. december 31-én zárult negyedévben az ORLEN Csoport 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el. A teljes 2023-as évre vonatkozó LIFO-alapú EBITDA1 elérte a 44,8 milliárd zlotyt, a nettó nyereség pedig 27,6 milliárd zloty volt. Az ORLEN Csoport negyedik negyedéves eredményeire pozitív hatással volt a gázszegmens teljesítménye, amely 11 milliárd zlotyval járult hozzá az EBITDA-hoz, elsősorban az alacsonyabb beszerzési költségeknek és a magasabb értékesítési volumennek köszönhetően. Az ORLEN emellett több mint 20 százalékkal növelte kiskereskedelmi értékesítési volumenét az előző évhez képest, részben a magyarországi és szlovákiai hálózatbővítések eredményeként.
2024. 02. 24. 13:00
Megosztás:

Elégedetlenség: A versenyszféra munkavállalóinak közel kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésének mértékével, 63 százalékuk tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – derült ki a Trenkwalder február első felében elvégzett munkaerőpiaci kutatásából.
2024. 02. 24. 12:00
Megosztás:

A BAYC társalapítója Greg Solana lett az új vezérigazgató, és az NFC-hez kapcsolódó projektek lendületet kapnak - a MultiversX, az ApeCoin és a Meme Moguls felívelő pályán

A Bored Ape Yacht Club NFT-k alkotója, Greg Solana lett az új vezérigazgató a Yuga Labs-nál. Ő váltja Daniel Alegre-t, aki 2023 áprilisában vette át a vezérigazgatói szerepet. Ennek eredményeként az ApeCoin (APE) hirtelen lendületet kapott, a két hetes grafikonon 23%-kal emelkedett az árfolyama. Emellett a MultiversX (EGLD) is optimista hangulatban van, de a legnagyobb figyelem a Meme Moguls (MGLS) meme érmék felé fordul. Hamarosan indul, és a gyors előértékesítés miatt az egyik legforróbb projekté válhat 2024-ben. Most áttekintjük, hogy mi áll a háttérben. Megvizsgáljuk, hogy melyik a legjobb kriptovaluta jelenleg befektetési célból.
2024. 02. 24. 11:20
Megosztás:

Accor: rekorderedmények 2023-ban globálisan és Magyarországon

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja bejelentette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az EBITDA meghaladta az 1 milliárd eurót, és az eredmény felülmúlja a 2023-ra vonatkozó előrejelzést. A vállalat folytatta vonzó részvényesi hozampolitikáját, és bízik a 2024-es növekedési kilátásokban.
2024. 02. 24. 11:00
Megosztás:

Csak 2023-ban, 55 millió dollárt szerzett vissza a Binance a csalóktól

A digitális pénzügyi eszközök egyre szélesebb körben vállnak elfogadottá, a velük való kereskedelem volumene, a tranzakciók száma ezzel együtt fokozatosan nő. A kriptotér éppen ezért került a csalók és hekkerek célkeresztjébe, habár a törvénytelen tranzakciók száma a kriptotérben elenyésző és fokozatosan csökken. A Binance ügyfélszolgálata és biztonsági csapata a hatóságokkal és a kriptoközösséggel együttműködve sok százmillió dollár értékben mentett meg, vagy szerzett vissza digitális pénzeszközöket hekkerektől, csalóktól, és juttatta őket vissza tulajdonosaiknak az elmúlt két évben.
2024. 02. 24. 10:00
Megosztás:

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.
2024. 02. 24. 09:00
Megosztás:

4,6%-os munkanélküliségi ráta és 10,3%-os reálbérnövekedés a hazai munkaerőpiacon

A november-januári időszakban továbbra is csúcsközelben állt a foglalkoztatottság, a hazai elsődleges munkaerőpiacon 17 ezer új munkahely jött létre az előző év azonos időszakához képest, a közfoglalkoztatottak száma 8 ezer fővel csökkent, a külföldre ingázók száma pedig nem változott érdemben, így a legutolsó háromhavi átlag alapján a gazdaság teljes foglalkoztatotti létszáma 4.718 ezer fő volt.
2024. 02. 24. 08:00
Megosztás:

A The Graph (GRT) bejelenti a Műszaki Tanácsadó Testületet, a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX) folytatják a növekedést

A The Graph (GRT) épp most jelentette be Műszaki Tanácsadó Testületét, ami jelentős mérföldkő a projekt számára. Közben két másik kriptopénz vonzza magára a figyelmet - a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX). Miközben lehet, hogy már ismered az AGIX-et, a KANG egy 2. fázisnál járó előértékesítési sztár, ami lehet, hogy a következő 100x-es meme coin lesz 2024-ben. Tudd meg, miért.
2024. 02. 24. 07:00
Megosztás:

Új kölcsönzési üzletágvezető a Prohumannál – a cél a hazai munkaerőtartalék aktivizálása

Februártól munkaerőkölcsönzési üzletágvezetőként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Izsó Balázs. Az új vezető érkezésével a piacvezető magyar HR szolgáltató célja továbbra is az, hogy ahol csak lehet, a magyar munkaerőtartalék aktivizálásával kínáljon megoldást a hazai vállalatok munkaerőigényének és HR-kihívásainak megoldására.
2024. 02. 24. 06:00
Megosztás:

Régóta nem látott tüneteket produkált a lakásépítés

A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. A visszaesés egyúttal szerkezeti átrendeződést is hozott: kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát már eleve eladásra szánták.
2024. 02. 24. 05:00
Megosztás:

Tovább emelte a dohányfelvásárlási alapárat a Continental Dohányipari Csoport

A Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. tovább emelte a dohány szerződésben rögzített felvásárlási alapárát, erősítve hazai versenyképességét és elkötelezettségét a magyar dohánytermelők és a dohánykultúra támogatása iránt. Az áremelés keretében a társaság a jelentősen nagyobb területen termesztett Virginia dohány esetében 19%-os, míg a Burley dohány esetében 20%-os emelést eszközölt, amely a tavalyi, 50%-os áremeléssel együtt két év alatt összesen 69-70%-os árnövekedést jelent.
2024. 02. 24. 04:00
Megosztás:

Ismét a magas kamatok mellett érveltek az amerikai jegybankárok

Christopher Waller, a Fed kormányzótanácsának tagja megerősítette, hogy még szükség lesz legalább néhány hónapnyi adatra, ami az infláció csökkenését jelzi, mielőtt kamatcsökkentésbe kezdhet a jegybank.
2024. 02. 24. 03:30
Megosztás:

2025. után bármikor leállhat az észak-atlanti áramlat egy fontos része

A tengeráramlások szerepe óriási a Föld hőáramlásában, az éghajlat alakulásában. Leállásuk dominóként döntené be a Föld további fontos éghajlati rendszereit. Az Észak-atlanti áramlás Grönland előtti része az egyik kulcspontja a nagy rendszernek.
2024. 02. 24. 03:00
Megosztás: