Vállalatirányítás hatékonyan 2022-ben

A legtöbb vállalkozás életében a január-február az előző esztendő kiértékelésével, tanulságok levonásával telik. Az év első hónapjaiban rendszerint a tervezés is helyet kap: kirajzolódnak olyan utak, amelyeken elindulva a cég tovább növekedhet a következő hónapokban, években. Míg egyes vállalatoknál ez földrajzi terjeszkedést jelent, addig az újévi célok másoknál például ügyviteli, munkahelyi folyamataik rendezését, fejlesztését takarhatják.

Vállalatirányítás hatékonyan 2022-ben

A SMARTFRONT ERP vállalatirányítási rendszert fejlesztő cég kereskedelmi képviselőjét, Balogh Leventét kérdeztük, hogy ERP-rendszer szakértőként milyen fejlesztéseket tanácsol a hazai KKV vállalatoknak 2022-re.

„Különleges helyzetben vannak 2022 elején a cégek: lassan két éve tart a koronavírus járvány, ami mondhatjuk, hogy világszerte átrendezte a gazdasági élet korábbi gyakorlatait” – magyarázta Balogh Levente. – „Amennyire megtépázta ez az időszak a magyar vállalatokat, legalább annyi hozadéka is volt a pandémiának. Megtanultuk például, hogy átlátható, nyomon követhető céges folyamatokra van szükség ahhoz, hogy egy ilyen válságidőszakban talpon tudjon maradni egy vállalkozás. Már a kisebb 5-10 fős cégek számára is sokat jelent, ha egy ügyviteli szoftverben egy helyen látják például a raktározást, ügyfélkezelést, számlázást.”

Balogh Levente szerint a vállalatirányítási rendszerek már nemcsak a multik és a nagyvállalatok kiváltságai: KKV szinten is vannak remek belépő kategóriás ERP-k, amelyek a cég növekedésével együtt bővíthetők.

„Mi a SMARTFRONT-nál kifejezetten a KKV méretű vállalatoknak készítünk vállalatirányítási szoftvereket. Ügyfeleink nagyobb része a 15-50 fő körüli cégekből áll, de az elmúlt időszakban egyre gyakrabban keresnek meg minket a kisebb, akár 5-10 fő körüli vállalkozások is. Amellett, hogy ezek a programok egészen kis méretű cégeknél is hatékonyabbá, stabilabbá teszik a működést, további hasznuk, hogy a munkatársak elégedettségének növeléséhez is hozzájárulnak. Mi már a kezdetektől a felhő alapú vállalatirányításban hiszünk – a koronavírus járvány is megmutatta, hogy a home office többé nemcsak egy álom, hanem a távmunka korszakát éljük jelenleg is. A felhőből bárki, bárhonnan elérheti a céges dokumentumokat, gyors rálátást kaphat a cége pillanatnyi helyzetére a kulcsfontosságú kimutatások egyszerű elérésével, és mindezt egy rugalmas, költséghatékony ERP-n keresztül teheti meg.”

Balogh Levente elmagyarázta, hogy bár ügyfeleik elsősorban az e-kereskedelemből, kis- és nagykereskedelemből kerülnek ki, a készletezésen és raktározáson kívül több olyan alapfunkciója is van a rendszerüknek, amelyek iránt egyre fokozódó érdeklődés tapasztalható:

„A vállalatirányítási rendszerek hosszú távon szolgálják egy cég fejlődését, legyen szó akár egy új piacon történő megjelenésről, vagy akár új céges folyamatok támogatásáról. A SMARTFRONT-nál azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink az alapértelmezett ERP funkciókon túl egyre gyakrabban keresnek a gyors bolti kiszolgálásra, az e-kereskedelemre, projekt alapú értékesítésre, vagy éppen a szerviz tevékenység támogatására fejlesztett modern megoldásokat.

A hazai cégek is egyre inkább magukénak érzik a modern informatikai megoldásokat, ezáltal az összes ERP-t szállítónak rajta kell tartani a szemét az új piaci igényeken, a változó környezeti adottságokon és mielőbb megoldást kínálni rájuk. Beszéljünk akár a kisebb cégek megjelenéséről az ügyviteli rendszerek felhasználói között, egy új technológiai lehetőségről, vagy éppen egy világjárványról.”

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A szabályok enyhítését jelentette be az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban - olvasható az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) pénteken frissített ajánlásában.
2022. 08. 14. 20:00
Megosztás:

Légtérberepülést tart hétfőn a Magyar Honvédség

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.
2022. 08. 14. 19:00
Megosztás:

Most kell nagyon odafigyelni az életveszélyes mustgázra!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.
2022. 08. 14. 18:00
Megosztás:

Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést szeptemberben

Szegeden szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szeptember 22-23-án - közölte az MKT az MTI-vel.
2022. 08. 14. 15:00
Megosztás:

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig - erről az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022. 08. 14. 14:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 43 662,95 ponton zárt pénteken, 194,67 ponttal, 0,45 százalékkal magasabban, mint egy hete.
2022. 08. 14. 12:00
Megosztás:

GDP- és építőipari adatokat közölnek a jövő héten

Több statisztika is megjelenik a jövő héten, közöttük kiemelkedik a második negyedévi bruttó hazai termék (GDP) adata.
2022. 08. 14. 10:00
Megosztás:

A hőség miatt idén cserepes növényekből rakták ki a brüsszeli virágszőnyeget

Kánikulában ünnepli 51. születésnapját a brüsszeli főteret, a Grand Place-t beborító virágszőnyeg, amelyet ez alkalomból úgy készítettek el, hogy jobban ellenálljon a hőségnek.
2022. 08. 14. 08:00
Megosztás:

Egy amerikai bíróság visszaállította a szénbányászati moratóriumot

Egy amerikai szövetségi bíróság visszaállította a szénbányászati moratóriumot a szövetségi földterületeken pénteken.
2022. 08. 14. 06:00
Megosztás:

70 éves nyugdíjkorhatár Magyarországon? Igen, erre számítunk!

Kedvezőtlenebbé váltak a nyugdíjkilátások a K&H biztos jövő felmérése szerint, amely a 30-59 évesek körében nézte meg, mire számítanak időskorukban. A nyugdíjkorhatárt átlagosan 69 évre teszik, a küszöb a 70 éves szint a várakozásokat nézve. Mi ennek a realitása?
2022. 08. 14. 04:01
Megosztás:

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés - állapították meg a Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói.
2022. 08. 14. 03:00
Megosztás:

Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén

Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
2022. 08. 14. 02:00
Megosztás:

Online kaszinók Magyarország Casino Zeus

Az online szerencsejátékok már régóta népszerűek Magyarországon.
2022. 08. 14. 00:30
Megosztás:

Szeptember elején tartják a Budapest Short Film Fesztivált, a BUSHO-t

Augusztus 30. és szeptember 4. között tartják a 18. Budapest Short Film Fesztivált, vagy közismert nevén a BUSHO-t, amelyen a nevezett csaknem 1000 filmből 65-öt láthatnak az érdeklődők a fővárosban.
2022. 08. 14. 00:01
Megosztás:

Az átlag 69 éves nyugdíjkorhatárra számít

Átlagosan 69 évre teszik a rájuk váró nyugdíjkorhatárt a 30-59 évesek - derül ki a K&H a legfrissebb felméréséből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek.
2022. 08. 13. 22:00
Megosztás:

A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
2022. 08. 13. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 08. 13. 20:00
Megosztás:

Negatív kilátást adott a magyar adósosztályzatra az S&P

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.
2022. 08. 13. 18:00
Megosztás:

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás: