Volt olyan kamikaze, aki túlélte a bevetéseket? Mit csináltak velük utána?

A II. világháború vége felé Japán helyzete kilátástalanná vált, ezért a vezetés úgy döntött, hogy új haditechnikát alkalmaznak.

Volt olyan kamikaze, aki túlélte a bevetéseket? Mit csináltak velük utána?

A császári fegyveres erők kénytelenek voltak valamit lépni. Ekkor hozták létre a különleges műveleti egységeket. Ezeket azért hozták létre, hogy öngyilkos katonák szánt műveleteket hajtsanak végre, ami szemléletesen megmutatja mennyire kétségbe voltak esve. Öngyilkos bevetéseket nem csak repülőgéppel hajtottak végre, hanem torpedókkal is.

Ezek egyszemélyes lövegek voltak, amelynek a belsejében egy katona ült és a torpedót egyenesen a szövetséges hajók oldalának vezette, ahol a robbanó fej az ütközés következtében felrobbant. Később ezt a technikát továbbfejlesztve csónakokat és kisebb tengeralattjárókat is építettek. Természetesen ezt a műveletet egyetlen katona sem élte túl viszont az ellenség óriási veszteségeket szenvedett.

A háború vége felé a japánok kétségbeesésükben egyre őrültebb bevetéseket indítottak.

Érdekesség a toborzással kapcsolatosan az, hogy ezekre a küldetésekre senkit sem kényszerítettek. Önkéntességi alapon kerültek ezekbe az egységekbe a katonák, amelyet egy kérdőív kitöltése előzött meg.

A kérdőíven három lehetőség állt:

1. Nagyon szeretnék csatlakoznia a kamikazékhoz
2. Szeretnék csatlakozni...
3. Nem szeretnék csatlakozni 

A jelentkezőknek a kérdőív kitöltése után 5 percük volt egy szobában eldönteni, hogy melyiket választják.

Az első időszakban ez a folyamat demokratikusnak látszik. De idővel a választás lehetősége csak látszat lett.

A pilóták csoportos megkérdezésével pszichológiailag hatottak a katonákra, hiszen ha azt válaszolta, hogy "nem", a többiek megvetésére számíthatott. A legtöbb kamikaze pilóta 16-17 éves volt és híres akart lenni, mint a legtöbb tinédzser, és ezért erre az őrültségre is hajlandó volt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legtöbb pilóta nem akart meghalni, és a hazafias érzelmek is gyengültek. Ilyenkor az otthon maradt szülőkre és testvérekre gondoltak, akik talán hőstettük után jobb életben reménykedhettek.

Mi lett azokkal a kamikázékkal, akik túlélték a háborút?

Azok a kamikazék, akik túlélték csak annak köszönhették életüket, hogy a háború véget ért. De ez sem hozta el a várva várt hírnevet, mert a szövetségesek mindent megtettek annak érdekében, hogy fanatikusoknak állítsák be ezeket az embereket és besározzák jellemüket, ez által kiközösítés várt rájuk, mert a saját kormányuk sem kelt védelmükre.

Nem kaptak munkát és tanulmányokat sem kezdhettek, ráadásul ezek a katonák egy egységhez tartozó szindrómával küzdöttek és kevés kivétellel soha nem tudtak visszatérni a normális életbe. A nemes halál megszállottjai voltak és képtelenek voltak új célt találni életüknek.

Az előítéletek sajnos a mai napig sem tűntek el, mert Japánban - és főleg a fiatalabb generáció - idiótáknak tartja ezeket a katonákat. De a helyzet világszerte ilyen és ehhez hasonlóan vélekedik ezekről az emberekről. A 90-es évektől némileg változott a megítélésük, és ismét hősökként tekintettek rájuk. De ezek az emberek már sajnos, ezt nem élték meg.

Fogpótlás fogászati híddal: a legegyszerűbb megoldás

Fog pótlására számos ok miatt lehet szükség. Baleset, genetika, egészségügyi okok, életkori változások – bármi álljon is a háttérben, a fogak hiánya esztétikai és egészségügyi szempontból is komoly problémákat okozhat, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb szakemberhez forduljunk.
2022. 09. 25. 11:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a monetáris tanács a jövő héten

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig több makrogazdasági adatot tesz közzé a jövő héten.
2022. 09. 25. 10:00
Megosztás:

Csak két jelölt szerzett szenátori mandátumot a választások első fordulójában Csehországban

Csak két jelöltnek sikerült szenátori mandátumot szereznie a hétvégi részleges szenátusi választások első fordulójában Csehországban.
2022. 09. 25. 09:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 38 657,41 ponton zárt pénteken, 1399,77 ponttal, 3,49 százalékkal alacsonyabban az előző hetinél.
2022. 09. 25. 08:00
Megosztás:

Csalók lepték el a magyar Facebook Marketplace-t, vigyázz, ha hirdést adsz fel!

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 07:00
Megosztás:

A természet megóvása kiemelt feladat

Rendkívül nagy szükség van a védett természeti területekre, hiszen ezek fizikai és mentális egészségünk zálogai, a természet megóvása kiemelt feladat - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára szombaton a 34. Természetjárók Napján, Dobogókőn a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
2022. 09. 25. 06:00
Megosztás:

Így születnek újjá az alumínium sörös és üdítős dobozok

Számtalanszor újrahasznosítható, könnyű, ráadásul tökéletesen megőrzi a bele töltött ital frissességét – leginkább ezért szeretjük az alumíniumdobozt, no meg persze azért is, mert az újrahasznosítása egyszerű és gyors, ráadásul energiát takarítunk meg vele, így csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A hulladékgyűjtés világnapján felgöngyölítjük, pontosan mi történik, miután kiittuk belőle a kedvenc italunkat.
2022. 09. 25. 05:00
Megosztás:

A fizut euróban kérem! Lehetséges euróban munkabért kapni Magyarországon?

A forintárfolyam kiszámíthatatlan változása miatt a munkáltatóknál egyre gyakrabban merülhet fel a kérdés, hogy a munkavállalók számára fizetendő munkabérek vásárlóértékét milyen módon lehet fenntartani. Van mód arra, hogy a fizetést euróban kapja a dolgozó? Mik az erre vonatkozó szabályok? A témával az ado.hu foglalkozott.
2022. 09. 25. 04:01
Megosztás:

Az államfő visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok

Milo Djukanovic montenegrói köztársasági elnök visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok, miközben az államfő azt fontolgatja, elnöki határozattal oszlatja fel a parlamentet és kezdeményez előrehozott választást - írta pénteken a Vijesti.me podgoricai hírportál.
2022. 09. 25. 03:00
Megosztás:

A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést

Életszínvonal-csökkenést érzékel a csehek 70 százaléka, közülük mintegy 50 százalék erőteljes romlást tapasztal - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyeknek az összesített eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában.
2022. 09. 25. 02:00
Megosztás:

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Japán kutatók vízre bukkantak a Földtől 300 millió kilométerre található Ryugu aszteroidából származó kőzetmintában, ami alátámaszthatja a földi élet űrbéli eredetéről szóló elméletet - írta honlapján a The Guardian című brit napilap.
2022. 09. 25. 01:00
Megosztás:

Megindult a teherforgalom Röszkénél

Megindult a teherforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat éjszaka - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 00:01
Megosztás:

Megalakult a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács

Megalakult a Budapest és Pest megye fejlesztését segítő Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, amelynek létrehívásáról júliusban döntött az Országgyűlés - tájékoztatta a területfejlesztési miniszter hivatala pénteken az MTI-t.
2022. 09. 24. 22:00
Megosztás:

Szünetel a kilépő tranzitforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szerb oldalon bekövetkezett műszaki hiba miatt szünetel a tranzitforgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen, Szerbia irányába - közölte a rendőrség szombat este honlapján.
2022. 09. 24. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 09. 24. 20:00
Megosztás:

Megjelent a pályázat az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság pozícióinak betöltésére

Megjelent az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján az Integritási Hatóság Igazgatósági Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pozícióinak betöltésével kapcsolatos pályázat.
2022. 09. 24. 19:00
Megosztás:

Zsarolónak nevezte Ursula von der Leyent a lengyel igazságügyi miniszter

Zsarolónak nevezte pénteken az Európai Bizottság elnökét Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter azon kijelentése miatt, amelyet Ursula von der Leyen az amerikai Princeton Egyetemen tett az olasz választások kapcsán.
2022. 09. 24. 18:00
Megosztás:

A német kormány segíteni kíván a mozgósítás elől menekülő oroszoknak

A német szövetségi kormány segíteni kíván az Ukrajna elleni háború miatt Oroszországban elrendelt részleges mozgósítás elől menekülő embereknek, és a kérdés európai uniós szintű megoldására törekedik - mondta a német külügyminisztérium szóvivője pénteken Berlinben.
2022. 09. 24. 17:00
Megosztás:

Mesekönyvet jelentetett meg és családi pályázatot hirdetett a Ferencváros

A Fradi-mesekönyv megjelentetésével egy időben a nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Ferencváros; a fődíj egy négyszemélyes utazás a törökországi Trabzonban rendezendő november 3-i labdarúgó Európa-liga mérkőzésre.
2022. 09. 24. 16:01
Megosztás:

Az IBA felfüggesztette az ukrán bokszszövetséget

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) felfüggesztette az Ukrán Ökölvívó Szövetség tagságát a szervezetben.
2022. 09. 24. 15:00
Megosztás: