1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését.

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

A denxpert EHS&S software 14 év után 2021-ben vált ki, az azóta már EY denkstattból, a régió egyik vezető fenntarthatósági tanácsadó cégéből és kezdte meg önálló karrierjét, mint szoftver szolgáltató. A környezetvédelmi, munkavédelmi, valamint fenntarthatósági (EHS&S) előírásoknak való megfelelés biztosításához szükséges folyamatok egyszerűsítésére felhőalapú megoldásokat kínáló szoftvert már több mint 500 vállalat (MOL, Telekom, Mercedes, E.On, Vantage DC, Rauch, PPF, Vienna Airport) használja világszerte.

Ez a terület gyakorlati ismeretek, szabályozások és eljárások széles körét foglalja magában, amelyek célja az üzleti tevékenységek környezeti hatásainak minimalizálása, a munkavállalók egészségének védelme és a biztonságos munkakörülmények biztosítása.

Az aktualitása égetőbb, mint valaha: csak az EU-ban 2024-től kezdve több mint 50 ezer vállalatnak kell rendkívül részletes fenntarthatósági beszámolót készítenie a Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) irányelvei szerint – ehhez nyújt segítséget többek között a szoftver.

denxpert EHS&S software

A képen láthatók: Árvai Csaba (ÓE), Fehér Botond (ÓE), Deme Géza (Széchenyi Alapok Zrt. vezérigazgatója), Prof. Dr. Kovács Levente (ÓE Rektor), Szucs-Winkler Róbert (denxpert CEO), Busa Roland (denxpert CEO), Ferjancsik Zsombor (densktatt és denxpert tulajdonos alapító), Hild Imre (ÓUVC CEO)

„A denxpert tervei szerint egy exponenciálisan növekvő piaci igényt elégít ki, hiszen a társadalmi és üzleti elvárások változása és a különféle EU-s, hazai szabályozások (CSRD, ESG-törvény) miatt a vállalkozásoknak minden korábbinál részletesebb és átláthatóbb fenntarthatósági adatokat kell közzé tenniük. A mértéke miatt is kiemelkedőnek tartom ezt a seed kört, de a piaci üzenete is fontos, jelzi az ESG egyre fontosabb vállalati szerepének elismerését is.” – mondta el Szücs-Winkler Róbert, a denxpert vezetője.

A befektetők közül a 2023-ban alapított ÓUVC-nek ez az első befektetése. A 10 milliárd forintból gazdálkodó kockázati tőketársaság Magyarországon elsőként egyetemi startupokra és vállalkozásokra fókuszál. Társbefektetőjük, a Sofia Angel Ventures seed kör előtti és seed körös tech startupokba invesztál az Európai Befektetési Alap támogatásával.

A 4 legjobb 0,30 dollár alatti altcoin, amelyek várhatóan kitörnek az ünnepi bikafutás során!

Az ünnepi szezon komoly bikafutást indíthat el néhány kevésbé figyelemre méltatott altcoin számára. A rengeteg opció közül négy alulértékelt, 0,30 dollár alatti árú kriptovaluta ígéretes jövő előtt áll. Ez a cikk ezekre a potenciális sztárokra fókuszál, feltárva azokat az érméket, amelyek jelentős növekedés előtt állnak. Fedezd fel, mely tokenek hozhatnak lenyűgöző megtérülést, ahogy a piac felmelegszik.
2024. 09. 25. 23:00
Megosztás:

Több mint száz vállalat írta alá a mesterséges intelligenciáról szóló uniós paktumot

Több mint száz vállalat írta alá a mesterséges intelligenciáról szóló, augusztus elsején érvénybe lépett uniós paktum vállalásait a megbízható és biztonságos mesterséges intelligencia-fejlesztés előmozdítása érdekében.
2024. 09. 25. 22:00
Megosztás:

Decembertől közlekedik a Párizst Berlinnel összekötő közvetlen gyorsvasút

December 16-án nyílik meg a Párizs és Berlin közötti nagysebességű vasútvonal, a nyolcórás útra egy jegy ára 59,99 euróba kerül másodosztályon - jelentette be a francia SNCF Voyageurs és német Deutsche Bahn. A vonatok naponta közlekednek majd a németországi Frankfurt és Karlsruhe, valamint a franciaországi Strasbourg érintésével.
2024. 09. 25. 21:30
Megosztás:

Solana beindítja a 2024-es altcoin rallyt? Miért készül ez a kriptovaluta felülmúlni a piaci óriásokat 10.000%-os nyereséggel

Lehet, hogy a Solana lesz a katalizátor egy robbanásszerű altcoin növekedéshez 2024-ben? A kriptoközösség tele van találgatásokkal, miszerint ez az érme akár túl is ragyoghatja a piacvezetőket. A lehetséges, akár 10.000%-os nyereségről szóló pletykák fokozzák a kíváncsiságot a következő nagy növekedési lehetőségek iránt. Merüljünk el, hogy megtudjuk, mely érmék készülnek példátlan növekedésre.
2024. 09. 25. 21:00
Megosztás:

Ötmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Békés Drén Kft.

Ötmilliárd forintból fejlesztette telephelyét és szerzett be két csúcstechológiájú cölöpöző gépet a vízépítéssel, környezetvédelemmel és speciális mélyépítéssel foglalkozó Békés Drén Kft.
2024. 09. 25. 20:30
Megosztás:

Újabb több mint nyolcmilliárd forinttal segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank

Újabb több mint nyolcmilliárd forinttal segíti a zöld ingatlanfinanszírozást az MBH Jelzálogbank: a hitelintézet keddi zöld jelzáloglevél aukcióján az eredetileg meghirdetett 6 milliárd forintot több mint kétszeresen meghaladó érdeklődés mutatkozott, amelyből az MBH-csoport tagja végül csaknem 8,6 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. A bevételből kizárólag energiahatékony lakóingatlanok építését, zöldnek minősített használt lakások vásárlását, valamint használt ingatlanok energiahatékony felújítását finanszírozza a bank.
2024. 09. 25. 20:00
Megosztás:

Magyarország előrébb került a Allianz globális vagyonosodási ranglistáján

Magyarország Kelet-Európa növekedési bajnokaként két helyet lépett előre az Allianz globális vagyonosodási ranglistáján, és a 28. helyen áll - derül ki az Allianz Globális Vagyonosodási Jelentésének 15. kiadásából, amely mintegy 60 ország háztartásainak vagyoni és adóssághelyzetét vizsgálta.
2024. 09. 25. 19:30
Megosztás:

181 milliárd forinttal támogatják a kkv-k innovációját a Ginop Pluszban

Az idén és jövőre 181 milliárd forint áll rendelkezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Pluszban a kis- és középvállalkozások innovációjának támogatására - mondta szerdán budapesti sajtótájékoztatóján a kulturális és innovációs miniszter.
2024. 09. 25. 19:00
Megosztás:

A digitalizáció kifehérítheti a kkv-szektort

A digitalizáció kifehéríti a kkv-szektort: a szürke-fekete bevételek korábban 20 százalék körül vélt aránya mára a 10 százalékhoz közelít, amiben az elektronikus számlázásnak komoly szerepe lehetett - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatásból.
2024. 09. 25. 18:30
Megosztás:

Csökken az alapkamat – bealkonyul a kamatvadászoknak

Az újabb alapkamat-csökkentéssel végleg eltűnőben vannak a kiemelt betéti kamat-ajánlatok, október elejéig azonban még biztosan elérhetőek az évi 6 százalékot, vagy azon felüli kamatot fizető ajánlatok – figyelmeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 09. 25. 18:00
Megosztás:

Érték vagy Növekedés? Melyik részvényt vegyük?

Nagyjából szeptember 9-én érte el a csúcsát, és mostanra 6,7 százalékra csökkent a június vége óta számított különbözet a Dow Jones és a Nasdaq index között.
2024. 09. 25. 17:30
Megosztás:

Októberi legjobb kriptoválasztásai: NEAR, FET, SUI és MTAUR, amelyek megduplázhatják a tőkédet

A legfrissebb <a href="https://profitline.hu/kriptovalutak"_blank">kriptopiaci hírek</a> szerint a piac tele van izgalommal, különösen olyan coinok esetében, mint a Near Protocol (NEAR), az Artificial Superintelligence Alliance (FET) és a Sui (SUI). Ezek a tokenek a gyors növekedésük miatt kapnak egyre több figyelmet. Eközben egy új előértékesítés kavarja fel a piacot robbanásszerű potenciáljával.
2024. 09. 25. 17:00
Megosztás:

Új Railjet vonatok közlekedhetnek Bécs felé

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a MÁV-START az Osztrák Szövetségi Vasúttal (ÖBB) a közlekedési kapcsolatok javításáról kedden a berlini InnoTrans 2024 Nemzetközi közlekedési szakkiállításon. A megállapodás a személy- és áruszállítási szolgáltatások színvonalának emelésére, és a műszaki területeken történő együttműködésre egyaránt kiterjed - közölte a MÁV az MTI-vel kedden.
2024. 09. 25. 16:30
Megosztás:

Kiugró érdeklődés a hibrid autók iránt

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint 1 év alatt csaknem megduplázódott a hibrid autókkal kapcsolatos érdeklődések száma. A portál autópiaci szakértője szerint ennek a jelenségnek legfőbb oka az erősödő árversenyből fakadó átlagárcsökkenés lehet.
2024. 09. 25. 16:00
Megosztás:

Szignifikáns növekedést hozott 2024 első féléve a VERTIKAL Group számára

Közzétette a 2024 első félévére vonatkozó jelentését a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett VERTIKAL Group Nyrt., amelynek alapján a társaság szignifikáns növekedést ért el: míg az árbevétel 314, az EBITDA 76, az adózás előtti eredmény 93 százalékkal emelkedett 2023 első félévéhez képest. A növekedés elsősorban a hulladékgazdálkodási koncessziós rendszer 2023. július 1-i indulására vezethető vissza, amelyben a társaság a koncesszor MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. kiemelt partnereként vesz részt. A jelentésben egyúttal egy stratégiai kitekintés is helyett kapott, amelynek keretében a társaság megerősítette a 2028-ig kiterjedően meghatározott célszámait.
2024. 09. 25. 15:30
Megosztás:

A jövő év első felében fokozatos kamatcsökkentések várhatók

Klaas Knot, az Európai Központi Bank kormányzótanácsának tagja szerint a jövő év első felében fokozatos kamatcsökkentések várhatók.
2024. 09. 25. 15:00
Megosztás:

Baljós jelet küldött az USA gazdasága

A richmondi Fed feldolgozóipari indexe szeptemberben -21-re csökkent az augusztusi -19-ről, miközben a piac enyhe javulásra számított. A friss adat a gyári tevékenység legnagyobb mértékű visszaesését jelzi 2020 májusa óta.
2024. 09. 25. 14:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson a Dow és az S&P 500, a kínai gazdasági élénkítés híre lendületet adott a részvénypiacoknak a tengerentúlon is

Mérsékelt emelkedést követően újabb történelmi csúcson zárt a Dow és az S&P500, a kínai gazdasági stimulus híre megmozgatta az ipari fémek árait, magukkal húzva az alapanyagszektor részvényeit.
2024. 09. 25. 14:00
Megosztás:

A vártnál gyengébb európai és amerikai hangulatindexek nyomán erősödő kamatcsökkentési várakozások

Bár tegnap reggel a kínai jegybank további gazdaságélénkítő lépéseket (többek között kamat- és kötelező tartalékráta-csökkentést) jelentett be az 5%-os növekedési cél elérése érdekében, ennek pozitív hatása is csak részben tudta ellensúlyozni az európai gazdasági kilátásokkal kapcsolatos erős aggodalmakat.
2024. 09. 25. 13:30
Megosztás:

5 ok, amiért a DOGE és Pepe befektetők a következő mémcoin Jackpot-ra figyelnek!

A kripto történetében számos példa van arra, amikor emberek a kevéssé ismert mémérmékre, mint a DOGE és a PEPE, rakták a pénzüket, mielőtt azok elérték volna azt a kritikus tömeget, ami vagyonokat teremtett. Ez a történet 2024-ben sem változott, a kockáztatók pedig továbbra is a következő mémérmét keresik, amelynek az értéke az egekbe szökhet.
2024. 09. 25. 13:00
Megosztás: