2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

A 2019-es évben kiváló növekedést produkált és tovább növelte piaci részesedését a működésének mind a 29 országában piacvezető Arval flottakezelő, amely mintegy 7000 alkalmazottal nyújt teljes körű, magas színvonalú lízingszolgáltatást és új mobilitási megoldásokat. Az Arval így a világ egyik leggyorsabban növekedő lízingszolgáltatója.

2019-ben is dinamikus növekedés az Arval cégcsoportnál

Az Arval által bérbeadott flotta mérete összesen 9,1%-kal*, 1 298 404 darabra növekedett. A tavalyi évhez képest a megrendelt járművek száma 8%-kal, 380 982 darabra nőtt. A lejáró szerződések után eladott járművei száma 6%-kal, összesen 269 830 darabra nőtt a tavalyi évhez képest. Az Arval-régiók legnagyobb része kétszámjegyű növekedést produkált: a skandináv országokban 20,8%-kal, Közép-Európában 19,3%-kal, Dél-Európában és a Benelux államokban pedig 16,2%-kal bővült a vállalatcsoport. A flottaméret tekintetében legnagyobbnak számító országokban (Franciaország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Olaszország) a növekedés +7,9%-os volt.

Az Arval ezzel párhuzamosan az ügyfélszegmensek mindegyikében nőtt tavaly: a vállalati- és közszférában 7%-kal, a középtávú bérleti szerződések terén 25%-kal. 2019-ben a retail szegmens kifejezetten nagy mértékben, 14%-kal bővült 2018-hoz képest, ezen belül pedig a privátbérleti** szegmens 42%-kal lett nagyobb, megközelítve a 300 ezer darab járművet.

A gyorsan fejlődő iparág diktálta tempónak és társadalmi felelősségvállalási céljainak megfelelően az Arval 2019-ben újabb lépéseket tett a fenntartható energetikai modellre való átállás felé: gépjárműparkjában 75%-ra csökkentette a dízeljárművek arányát, illetve felgyorsította az elektromos járművek integrációját. Emellett a vállalatcsoport 2019-ben már negyedik alkalommal szerzett aranyfokozatú EcoVadis CSR minősítést, így a társadalom pozitív irányú befolyásolásának és a környezet megóvásával kapcsolatos erőfeszítéseinek köszönhetően bekerült a gépjármű lízing és bérbeadás kategória legjobb 2%-ába.

2019 legfontosabb eseményei

Az Arval csoport 2019-ben ünnepelte 30. évfordulóját, egyben a cég élére is új elnök-vezérigazgató érkezett Alain Van Groenendael személyében. Így a tavalyi év az eredmények mellett új lendületet is hozott a jövőre való felkészülésben.

Az üzleti személyszállítási szektor gyors változásával összhangban a cég Corporate Vehicle Observatory elnevezésű elemző műhelye Arval Mobility Observatoryként működik tovább, hogy független kutatások segítségével tárja fel a mobilitás világában zajló folyamatokat. A MaaS (közlekedés mint szolgáltatás) szövetséghez való csatlakozással a vállalat partnereivel tovább dolgozik a jövő integrált közlekedési megoldásain. Az Arval mindemellett 4 tesztlabort is nyitott, melyek olyan területeket kutatnak, mint a telemetria, fenntartható energetikai modellre való átállás, a mobilitás és az önvezető autók.

Az Arval 2019-ben márkaplatformot és szlogent is váltott: a „For the many journeys in life” mottó a vállalat a hagyományos lízingszolgáltatáson túlmutató, új mobilitási megoldásokban való szerepvállalására és a gyorsan változó iparág új kihívásaihoz való alkalmazkodására utal.

2020 kulcsfontosságú év lesz az Arval számára

A 2020-as év az Arval Beyond címet viselő stratégiai jövőkép előkészítéséről szól majd, amely az alapok megtartása mellett az üzleti modell átalakítását tűzi ki célul a megváltozott piacon való további stabil növekedés érdekében.

Az Arval Beyond stratégiát 2020. március 26-án nemzetközi sajtótájékoztatón mutatják be a hollandiai Houtenben.

Idén is folytatódik az innováció

Az Arval 2020-ban minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet fenntartható közlekedési és felelősségvállalási célkitűzései, a SMaRT megvalósítására és ezzel segíti ügyfeleit a fenntartható energetikai modellre való átállásban. Az elektromos járművek a módszertan központi elemei, hiszen sok esetben valós alternatívát kínálnak a hagyományos közlekedési megoldásokra. Az Arval ennek megfelelően a területet kiemelten kezeli: a piaci átlagnál kétszer nagyobb ütemben kívánja növelni elektromos-autó üzembehelyezései számát.

Ugyanakkor az Arval hisz a legújabb közlekedési lehetőségekben: a közösségi autózásnak, kerékpármegosztásnak és telekocsi rendszereknek, valamint a franciaországi telephelyén a közelmúltban tesztelt önvezető kisbuszoknak egyaránt van létjogosultsága a közlekedésben.

2020 a földrajzi bővülés éve is lesz

2020-ban az Arval tovább folytatja földrajzi terjeszkedését. Januárban Kolumbiában nyitott irodákat, ezzel megerősítve jelenlétét a gyorsan fejlődő latin-amerikai régióban. Az idei évben ünneplik az Element-Arval Global Alliance fennállásának 25. évfordulóját is, amely a flottamenedzsment szektor legrégebbi stratégiai szövetsége. A világelső szervezet 50 országban, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, valamint az EMEA és APAC régiókban mintegy 3 millió járművel van jelen.

Alain Van Groenendael elnök-vezérigazgató elmondta: „Büszkék vagyunk, hogy az Arval ilyen kiváló eredményeket ért el. Munkatársaink elkötelezettségének és új, különösképp mobilitási szolgáltatásainknak köszönhetően vállalatunk felkészült a változásokra és az új típusú ügyféligények kiszolgálására. Izgalmas idők jönnek: útitársaivá szegődünk ügyfeleinknek, de nemcsak azzal, hogy autókat biztosítunk számukra. Az ezzel is kapcsolatos, Arval Beyond című stratégiai tervünket hamarosan, március 26-án mutatjuk be.”

*A növekedési ráták összehasonlítása a 2018-2019-es időszakok végén
** A szolgáltatás Magyarországon nem elérhető

Hozzászólások

Továbbfejlesztette alumínium termékeinek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém

Több mint 1,6 milliárd forint összköltséggel, mintegy egymilliárd forintnyi európai uniós támogatással továbbfejlesztette az alumínium termékek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., valamint a céggel együttműködésben a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.
2020. 04. 01. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sorra mondják le közgyűléseiket a tőzsdei társaságok

A tőzsdei társaságok sorra halasztják el közgyűlésüket a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Mivel a jogszabályok szerint az éves rendes közgyűlést április 30-ig meg kell tartani, és a meghívót legalább 30 nappal korábban közzé kell tenni, több társaság is meghirdette az új időpontot.
2020. 04. 01. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

51 járművet vásárolt a Volánbusz

A Volánbusz Zrt. járműállománya 20 Volvo és 31 Mercedes-Benz autóbusszal bővült - közölte a közlekedési szolgáltató az MTI-vel kedden.
2020. 04. 01. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Meghosszabbította leállását az esztergomi Suzuki gyár

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában az eredetileg március 23-tól április 3-ig bejelentett leállást további két héttel meghosszabbítja - közölte a vállalat kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.
2020. 04. 01. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Fizetési haladékot ad a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól - közölte a BVK az MTI-vel kedden.
2020. 04. 01. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem tartja meg közgyűlését az ANY Biztonsági Nyomda sem

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. nem tartja meg április 16-ra meghirdetett éves rendes közgyűlését, mert a koronavírus-járvány miatt nem biztosítottak ennek feltételei - tette közzé a társaság a BÉT honlapján kedden.
2020. 03. 31. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A LEGO Csoport és a LEGO Alapítvány a koronavírus járvány által érintett gyerekeket és családokat támogat

Sok családnak kell az otthonában maradnia, és több milliónyian kénytelenek munkahelyi, élelmezési vagy egészségügyi bizonytalansággal szembenézni, ezért a LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport közös erővel azon dolgozik, hogy ezekben a példátlanul nehéz időkben segítse a kritikus helyzetben élő gyerekeket.
2020. 03. 31. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lóránd Balázs a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának új vezetője 2020. április 1-től

A német technológiai vállalat, a Continental ADAS üzletágának menedzsmentje Dr. Lóránd Balázst nevezte ki a budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetőjének.
2020. 03. 31. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Opus Global közgyűlését is elhalasztják

Az Opus Global Nyrt. a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel nem lát lehetőséget arra, hogy április 30-ra kitűzött éves rendes közgyűlését a meghirdetett időpontban személyes megjelenéssel megtartsák - közölte a társaság a BÉT honlapján hétfőn.
2020. 03. 31. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Teljesen leáll az Easyjet

Bejelentette teljes leállását a brit gyökerű, de Ausztriában bejegyzett Easyjet is.
2020. 03. 31. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az AutoWallis április 30-án tartja közgyűlését

Az AutoWallis Nyrt. április 30-ra hívja össze éves rendes közgyűlését, a rendezvényt azonban kizárólag akkor tartják meg, ha arra az érvényben lévő járványügyi előírások erre lehetőséget adnak - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2020. 03. 30. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Globális vállalással, önkéntes szolgálat elindításával és pénzadománnyal segíti a Pfizer a járvány elleni küzdelmet

A világ egyik vezető gyógyszeripari vállalataként a Pfizer is elkötelezetten támogatja a COVID-19 fertőzés elleni harcot. A világméretű járvány kezelésének segítésére a gyógyszeripari cég elindította új, COVID-19 Egészségügyi Szolgálat Programját, mely az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező kollégáknak ad lehetőséget, hogy országukban önkéntesként segítsék az egészségügyi ellátás fenntartását. A vállalat globális vezetése ezen túl egy öt pontból álló vállalást is közzétett, mellyel világszerte segítik a kutatókat, hogy gyorsabban állhassanak elő kezelési javaslatokkal és oltóanyagokkal.
2020. 03. 30. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Április 29-re hívta össze éves közgyűlését a 4iG

A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság április 29-ére hívja össze éves rendes közgyűlését, ami abban az esetben lesz a társaság alapszabályának megfelelően személyes megjelenéssel megtartható, ha a koronavírus járvánnyal összefüggő tiltó jogszabályi rendelkezések a közgyűlés napján nem lesznek hatályban - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2020. 03. 30. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szünetelnek az easyJet kereskedelmi járatai

Az easyJet az elmúlt napokban 45 000 utasát vitte haza 650 „mentő” járatán, ezt a tevékenységét a kormányzati szervekkel együttműködve folytatja a légitársaság, de kereskedelmi járatait a nemzetközi lezárások és utazási korlátozások miatt szünetelteti.
2020. 03. 30. 10:45
Megosztás:
Hozzászólások:

A Duna House nem fizet osztalékot

A Duna House Holding Nyrt. igazgatósága eredeti terveivel ellentétben nem javasolja osztalék kifizetését a Covid-19 járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben - közölte az ingatlanközvetítő és -fejlesztő társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2020. 03. 29. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Emirates kilenc teherszállító repülőt küld Magyarországra április közepéig

A légi teherszállításra szakosodott Emirates SkyCargo minden eszközzel segíti a legfontosabb árukészletek szállítását szerte a világon. Márciustól áprilisig összesen 9 SkyCargo teherszállító gép érkezik Magyarországra, amelyek főként elektronikai felszereléseket, illetve a járványhelyzettel kapcsolatos rakományt szállítanak majd.
2020. 03. 28. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Vodafone telefonos és online ügyintézésre kéri az ügyfeleket

A Vodafone Magyarország a koronavírus miatt kialakult helyzetben igyekszik olyan szolgáltatásokat és digitális megoldásokat nyújtani, amelyek segítik a lakosságot, a vállalkozásokat és a hatóságot ebben a nehéz időszakban.
2020. 03. 28. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

50 milliós bírságot kapott a CIG EMABIT

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 millió forint bírságot szabott ki a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-re (CIG EMABIT) a kezesi biztosításokkal kapcsolatban feltárt jogsértések miatt, emellett a jegybank elutasította a biztosító helyreállítási tervét és április közepéig új terv benyújtására kötelezte a társaságot.
2020. 03. 28. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

A legnagyobb magyar OPEL-kereskedéssel bővül az AutoWallis csoport

Tavaly meghirdetett stratégiája részeként jelentős akvizícióról határozott az AutoWallis Nyrt. Igazgatósága, így a társaság tulajdonába kerül a legnagyobb magyar OPEL és a harmadik legnagyobb KIA kereskedést üzemeltető Wallis Kerepesi Kft., valamint az annak helyet adó ingatlant birtokló K85 Kft. A 2019-ben 8,7 milliárd forintos forgalmat bonyolító Wallis Kerepesi akvizíciója több mint tizedével növelheti a tőzsde autós vállalatának idei árbevételét.
2020. 03. 27. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

25 százalékkal nőtt 2019-ben az Appeninn Nyrt. ingatlaneszközeinek értéke

Közzétette éves rendes közgyűlésének előterjesztéseit és határozati javaslatait, valamint a tavalyi évre vonatkozó eredménykimutatásait az Appeninn Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde Prémium Kategóriájában jegyzett ingatlanpiaci társaság 2019-ben 25 százalékkal növelte ingatlaneszközeinek értékét, amely mintegy 30 millió eurós növekedést jelent. A vállalat emellett több mint 10 millió euró tárgyévi átfogó eredményt elérve folytatta a növekedési stratégiájának megvalósítását. 2020-ban az év elején közzétett, frissített stratégia szerint, új irányokkal kibővítve kíván tovább növekedni a társaság.
2020. 03. 27. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások: