3 millióan követik, pedig nem is létezik! - A CGI influencereké a jövő?

A világcégektől kezdve, egészen a kézműves vállalkozásokig szinte mindenki használja - vagy szeretné kipróbálni - az influencer marketinget. Ez egy kiváló módszer arra, hogy a márka a hitelességét, a közösségét és az eladási számait egyszerre növelje. Az influencerekben megbíznak a követőik, hiszen posztjaiknak köszönhetően olyanokká váltak, mint egy ismerős. Ám képesek-e hasonló lojalitást elérni olyan személyek, akik a valóságban nem is léteznek?

3 millióan követik, pedig nem is létezik! - A CGI influencereké a jövő?

A CGI (Computer Generated Imagery) véleményvezérek, bár nem valódi emberek, mégis hatalmas hatással lesznek a jövő influencer marketingjére. Sőt, ez a folyamat már el is kezdődött.

Kik a CGI influencerek?

Azt hihetnénk, hogy a videójátékokhoz hasonló karaktereket fogjuk viszont látni a közösségi médiában, de ez koránt sincs így. Első pillantásra talán meg sem tudjuk mondani, hogy egy valódi vagy egy CGI embert látunk-e.

A számítógép által megalkotott influencerek márkás ruhákat viselnek, felkapott helyekre utaznak, neves éttermekben vacsoráznak, hírességekkel pózolnak, szórakozni járnak, vagy csak otthon pihennek. Legalábbis ezt a képet kapjuk a social média oldalukat pörgetve. A „túl szép, hogy igaz legyen” mondás az esetükben teljességgel helytálló.

A CGI influencereket szó szerint legyártják, és a virtuális életükben mindent, amit és ahogy csinálnak, programozók irányítanak. Egy egész menedzsment dolgozik a háttérben azon, hogy a nemlétező tökéletesség létrejöjjön.

Az emberek milliói hiába tudják, hogy nem valódiak, népszerűségüket ez nem befolyásolja; sőt, némely CGI influencernek jóval több követője van, mint például egy nemzetközileg ismert hírességnek.

Ismerjünk meg egy CGI influencert!

Lil Miquela egy Los Angeles-ben élő, brazil-amerikai lány, akinek nagy álma, hogy híres énekesnő lehessen. Csupán 19 éves, de olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Samsung és a Prada, szerepelt többek között a GQ és a Vouge magazinokban, valamint arcpirítóan közel került egy Calvin Klein reklámban Bella Hadid modellhez. Mindezt úgy érte el, hogy nem is létezik! Ennek ellenére 3 millió ember követi napjait.

Lil épp olyan életet él, mint egy átlagos amerikai fiatal: imád a barátaival lenni, programokat csinálni, utazni, nem rejtegeti szerelmi életét, ahogy azt se, ha épp bánatos. Sőt, az CGI influencer még gyerekkori fotókat is megoszt időnként magáról. Közvetlensége miatt könnyedén tudnak vele azonosulni az emberek.

2018-ban a TIME az internet egyik legbefolyásosabb emberének választotta.

Miben rejlik a sikerük?

A CGI influencerek csak néhány éve vannak jelen a közösségi médiában. Népszerűségük mögött tehát állhat az újdonság varázsa, az emberi kíváncsiság vagy épp a technikai fejlettség kiváltotta bűvölet.

Ám az alkotó csapatok nem álltak meg a digitálisan előállított képnél, konkrét személyiségjegyekkel ruházták fel a CGI influencereket, akiknek még háttértörténetet is adtak, és meghatározott elvek alapján irányítják a megnyilvánulásaikat. Szó szerint mindegyik egy-egy különálló személy.

„Bár vannak olyan virtuális véleményvezérek, akik többszázezres, akár több milliós követőbázissal is rendelkeznek, még mindig az látszik, hogy a márkák továbbra is a létező személyekben bíznak a leginkább, ha influencer marketingről van szó, de ez, akár 10 éven belül változhat” – mondta Sátori Karolina, a Star Network Influencer Ügynökség account divízió vezetője.

Jót tehet a lakásbiztosítási piacnak a havi célzott kampány

Élénkítheti a lakásbiztosítási piacot Magyarország első lakásbiztosítási kampánya - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára.
2024. 03. 04. 11:30
Megosztás:

Bővült az Út az egészséghez program

Az iszkaszentgyörgyi kastélyparkkal bővült tovább a Budapesti Szent Ferenc Kórház szív- és érrendszeri betegségek megelőzésért létrehozott kardioösvény-programja - közölte az aktív Magyarországért felelős államtitkárság pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 04. 11:00
Megosztás:

Vegyes nyitás a vezető nyugat-európai tőzsdéken

Vegyesen indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 03. 04. 10:30
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat ma a tőzsde

Iránykereséssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 03. 04. 10:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 03. 04. 09:30
Megosztás:

Szakszerű arcápolás felnőttkori pattanások esetén

Bizonyára veled is előfordult már, hogy pont egy fontos esemény napján bukkant elő egy pattanás az arcodon. Ez bosszantó tud lenni, ám a serdülőkor velejárója. Azonban ha felnőttként is gyakran szembesülsz ezzel, érdemes jobban utánajárni az okának. 
2024. 03. 04. 09:10
Megosztás:

Hová tart ezután a Chainlink (LINK) és a Near Protocol (NEAR) árfolyama? A KangaMoon (KANG) a legjobb Meme érmék között szerepel befektetési szempontból

A jelenlegi kriptopiac forr és izgatottsággal teli, olyan érmékkel, mint a Chainlink (LINK) és a Tron (TRON), amelyek a piaci tőke szerint a legjobb tíz kriptopénzek között próbálnak helyet szerezni, miközben megkérdőjelezik a DOGE dominanciáját.
2024. 03. 04. 08:30
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 04. 08:30
Megosztás:

Februárban lassult az euróövezeti infláció

Az elemzői várakozásoknál kevésbé lassult az euróövezeti éves infláció februárban az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett előzetes adata szerint.
2024. 03. 04. 08:00
Megosztás:

Képes lehet ez a DeFi kriptó potenciális 100-szoros növekedésre, kihívást jelentve a BNB (BNB) és az Arbitrum (ARB) számára?

Az április végéig várható Bitcoin felezés hatására, néhány új DeFi projekt is komoly meglepetésekkel szolgál. Ennek az élvonalában áll a Pullix (PLX) token, amely jelentős figyelmet kapott az elmúlt időszakban a kriptopiac szereplőitől. A kriptovilágot figyelő befektetők optimisták, és úgy vélik, hogy a Pullix egyedi tulajdonságainak és remek indulásának köszönhetően versenybe szállhat akár a BNB (BNB) vagy az Arbitrum (ARB) ellen, amikor beköszönt a Bitcoin feleződés ideje. További részletek vendégbejegyzésünkben.
2024. 03. 04. 07:30
Megosztás:

A NAV továbbra is ügyfelei rendelkezésére áll

Március elsejétől az adóhivatal általános tájékoztatási tevékenységét az országos illetékességgel működő tájékoztatási igazgatósága látja el, az ügyfelek továbbra is a megszokott csatornákon kérhetnek segítséget adózási kérdésekben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 04. 07:00
Megosztás:

Februárban felfelé ívelt a BUX

Februárban is folytatódott a BUX-index emelkedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a részvényforgalom azonban csökkent januárhoz képest.
2024. 03. 04. 06:00
Megosztás:

A január hozta a várt szintet az európai munkaerőpiacon

Januárban az elemzői várakozásokkal összhangban csökkent a munkanélküliség az euróövezetben, míg az Európai Unióban a decemberivel megegyező rátát regisztráltak az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése szerint.
2024. 03. 04. 05:00
Megosztás:

Kriptovaluta adózás 2024 - mennyi adót kell fizetni a kroptopénzek nyeresége után?

Kripto befektetések adózása 2024. Az SZJA törvény hogyan szabályozza a kriptopénzek adózását? Kriptovaluta, kriptodeviza adózása 2024. Kriptobányászat és kriptó kereskedelem vagy kriptó fizetés fogadása - hogyan adózik a kriptó nyereség? Lényeges-e a kriptó fiat pénzre váltásának időpontja? Mi a kriptodeviza nyereség adó kulcsa? Hány százalék adót kell fizetni 2024-ben a kriptó ügyletek után? Alkalmazható-e az adókiegyenlítés a kriptóügyletek esetén is? Hogyan kell bevallani és megfizetni a kriptódevizán elért nyereség adóját? Cikkünkben a Grant Thornton szakértője minden kérdésre választ ad.
2024. 03. 04. 04:00
Megosztás:

1995, avagy az időgép megmondja, hogy mi fog most történni

Jelenleg a befektetők a puha landolás (soft landing) forgatókönyvet árazzák Amerikában, amikor az infláció recesszió nélkül marad kordában. Ez viszonylag ritka: legtökéletesebb formájában 1995-ben valósult meg Amerikában, és az akkori jegybankelnököt Alan Greenspan-t a “halhatatlanok”, de legalábbis a “legendák” közé emelte.
2024. 03. 04. 03:00
Megosztás:

Új terméket fejlesztett ki a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft.

Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját fejlesztette ki a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. és a Szegedi Tudományegyetem alkotta konzorcium - közölte a cég pénteken közleményben az MTI-vel.
2024. 03. 04. 02:00
Megosztás:

Heti pénz és szerencse horoszkóp - a BIKA extra pénzhez jut, a HALAK szerencsejátékon nyerhet

Pénz és szerencse horoszkóp a most induló hétre vonatkozóan. A horoszkóp érvényessége: 2024. március 4. - 2024. március 10. között. Mire számíthatunk a csillagok állása alapján a pénz és szerencse területén? Lássuk!
2024. 03. 04. 01:00
Megosztás:

Szárnyalnak a mém érmék, a kutya után egy béka lehet a befektetők kedvence?

Úgy tűnik, a mém érme mánia visszatért, hiszen például a Solana-alapú dogwifhat (WIF) token látványos árfolyam-emelkedést produkált. A WIF ára 134 százalékot emelkedett az elmúlt három napban.
2024. 03. 04. 00:01
Megosztás:

Régóta lejtmenetben van már a feldolgozóipar

Februárban tovább csökkent az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménymutatója a gyenge kereslet hatására, ugyanakkor a cégek optimisták a kilátásokat tekintve.
2024. 03. 04. 00:01
Megosztás:

Nőtt a privátbanki vagyon

Jelentősen, több mint 50 százalékkal, 737 milliárd forintra nőtt a K&H privátbanki ügyfelek befektetési alapokban lévő vagyona 2023. és 2024. januárja között - közölte a pénzintézet pénteken.
2024. 03. 03. 23:00
Megosztás: