5 digitális trend, amely segíthet vállalkozásod bővítésében

Napjainkban már többen használják az üzenetküldő alkalmazásokat, mint valaha: 2021-ben ezen alkalmazások felhasználóinak száma meghaladta a hárommilliárd főt, és 2024-re várhatóan az internetezők körében világszerte 75 százalékos lesz a felhasználók aránya. A legfrissebb, 2022-es Digital jelentés szerint az emberek ma már több időt töltenek az üzenetküldő alkalmazásokkal, mint a közösségi médiával.

5 digitális trend, amely segíthet vállalkozásod bővítésében

Ahogy a világ egyre nagyobb mértékben digitalizálódik, a vállalkozások is inkább a mobil- és üzenetalapú marketing felé fordulnak, mert ez lehetővé teszi számukra, hogy közvetlen, személyes beszélgetéseket folytassanak közönségükkel, és olyan kapcsolatokat építsenek ki, amelyeket más marketing csatornákon keresztül nem tudnak. Egyszerűen fogalmazva, ez az ügyfelekkel való kapcsolatteremtés legjobb módja. Egy márkának számos lehetősége nyílik a hatékony marketingkommunikációra: például tranzakciós frissítésekkel, kedvezményekkel és különleges ajánlatokkal kapcsolatos, személyre szabott vagy specifikus csoportoknak szóló üzenetek közvetítésével, valamint automatizált üzenetsorozatok létrehozásával. Íme az 5 legfontosabb üzenetküldési trend, amely iránymutatásul szolgál a vállalkozásoknak 2022-ben.

1. Személyre szabott kommunikáció

Mivel a fogyasztók folyamatosan váltogatnak az alkalmazások között, és számos márkával lépnek kapcsolatba, a vállalkozásoknak egyre nehezebb kitűnniük a tömegből. Az üzenetküldő alkalmazások közül néhányan már most is lenyűgöző eszközkészlettel rendelkeznek, így hatékony segítséget nyújtanak a megfelelő célközönség elérésében és a személyesebb kapcsolat kialakításában, a címzettnek és érdeklődési körének megfelelő tartalmakkal.

2. Több vizuális tartalom

Az Instagram és a Snapchat térhódításával az emberek egyre inkább hozzászoktak a vizuális tartalmak fogyasztásához. Ez a trend kezd átragadni az üzenetalapú marketingre is, és a vállalkozások több vizuális elemet használnak üzeneteikben is, annak érdekében, hogy megragadják a figyelmet. A márkák nagyszerű eredményeket érhetnek el emojikkal, képekkel és videókkal az üzleti üzeneteikben, valamintAR-lencsék és márkás matricák létrehozásával.

A kvízektől és szavazásoktól kezdve a játékokon át a kiterjesztett valóságig rengeteg lehetőség áll a márkák rendelkezésére, hogy olyan tartalmakat állítsanak elő, amelyek lekötik a közönség figyelmét. Az ilyen típusú tartalmak nagyszerűek az interakciós mérőszámok szempontjából is, és a jövőben még hatékonyabb és kreatívabb közönségbevonást eredményezhetnek.

3. Fokozott figyelem az elkötelezettség kapcsán

A hagyományos marketinggel ellentétben az üzenetküldés kétirányú beszélgetés, és a vállalkozások kezdik felismerni az üzenetek fontosságát: az egyirányú üzenetek helyett valódi beszélgetéssekkel vonhatják be és léphetnek kapcsolatba ügyfeleikkel. Az elköteleződés és a kapcsolat kiépítése érdekében a vállalkozásoknak olyan üzeneteket kell megfogalmazniuk, amelyek relevánsak és érdekesek. A márkáknak emellett reagálniuk kell az ügyfelek kérdéseire, és elérhetőnek kell lenniük, hogy megválaszolják azokat. Az elkötelezettségre összpontosítva a vállalatok személyesebb kapcsolatot ápolhatnak a fogyasztóikkal, ez pedig nagyobb elégedettséghez és márkahűséghez vezethet.

4. Megnövelt automatizálás

Ahogy egyre többen használják az üzenetküldő alkalmazásokat, a vállalatok kezdik felismerni a botok vagy más automatizált eszközök használatának megnövekedett értékét, amelyek nem igényelnek manuális munkafolyamatot. Az ilyen üzenetek számos célra használhatók, például időpont-emlékeztetőkre, szállítási frissítésekre és sok másra. Ez időt szabadíthat fel, így a vezetők és a marketingesek a vállalkozásuk más aspektusaira tudnak összpontosítani.

Bizonyos esetekben az üzenetküldők lehetővé tehetik, hogy a vállalat túllépjen az alapalkalmazáson, és egy-egy megoldással kibővített hasznos funkciót kínáljon: például egy közszolgáltatási chatbot (Urban Mobility Center) Szófiában, Bulgáriában lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a botban fizessék a nyilvános parkolóhelyet - és további információkat is lekérdezzenek a helyi közlekedésről, ami egyszerre szükséges és hasznos a felhasználók számára.

5. Maximalizált hatékonyság

Az analitika minden marketinges számára kötelező funkcióvá vált. 2022-ben a vállalatok már nem csak a nyitási arányt, a CTR-t és a konverziókat mérik, hanem kifinomultabb mérőszámokat is hozzáadnak, és részletesen értékelik a kampányaik hatékonyságát.

Ne féljünk kísérletezni: az üzenetküldő alkalmazások marketing célú használata még mindig viszonylag új terület, így nem létezik egységes megközelítés. Azonban érdemes megtalálni azt, ami a vállalkozásunknak és a közönségünknek megfelel, ezért próbáljunk ki különböző technikákat, és nézzük meg, mi működik a legjobban a márkánk számára.

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át, 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra között, mivel változások lesznek a szolgáltatásaiban - közölte a pénzintézet a honlapján.
2022. 11. 28. 09:00
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben.
2022. 11. 28. 08:30
Megosztás:

Javult a lakossági és a vállalati konjunktúraérzet

A lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete kismértékben javult a Századvég Konjunktúrakutató 2022. novemberi felmérése alapján - közölték csütörtökön az MTI-vel
2022. 11. 28. 08:00
Megosztás:

Kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac

A kétszámjegyű kamatkörnyezet, a kamatplafon és különadók miatt kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac - mondta a Magyar Lízingszövetség elnöke csütörtökön, a Budapesten rendezett Lízing Szakmai Napon. Zs. Nagy István szerint 2023-ban a kihelyezett összeg értéke 20 százalékkal eshet az optimista forgatókönyv szerint és folytatódik a finanszírozott eszközök számának csökkenése is.
2022. 11. 28. 07:00
Megosztás:

Az EP befagyasztaná a Magyarországnak szánt uniós forrásokat

Az Európai Parlament (EP) szerint az Európai Bizottság és a magyar kormány által az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, még akkor sem, ha teljes mértékben végrehajtják őket, azért azt javasolta, fagyasszák be a Magyarországnak szánt uniós forrásokat.
2022. 11. 28. 06:00
Megosztás:

Elkezdődött Zalaegerszeg legnagyobb közútfejlesztése

Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, a Kosztolányi utat korszerűsítik és kétirányúsítják mintegy 1,3 milliárd forintból, ami a zalai megyeszékhely legnagyobb közútfejlesztési munkája - közölte a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a polgármester.
2022. 11. 28. 05:00
Megosztás:

Friss nyugdíjhír! Nyugdíj korhatár előtti ellátás mellett végzett munka szabályai 2023

A korhatár előtti ellátás folyósítása mellett korlátozott összeghatárig lehet keresőtevékenységet folytatni - olvashatjuk az ado.hu szakmai blogjában. Lássuk a részleteket!
2022. 11. 28. 04:01
Megosztás:

Kiemelt jelentőségű a madarakat fenyegető veszélyek mérséklése

A madárpusztulások egyik legfőbb oka a szabadvezetékek mentén történő áramütés vagy ütközés, éppen ezért kiemelt jelentőségű a madarakat fenyegető veszélyek mérséklése, amely számos hazai madárfaj természetvédelmi helyzetén javít - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Tatán, a 13. MAVIR Madárvédelmi Konferencián, amelyről a szaktárca közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2022. 11. 28. 03:00
Megosztás:

A Magyarország 365 fotópályázat képeiből nyitottak kiállítást Debrecenben

A Magyarország 365 fotópályázatra érkezett alkotások közül 130 képet tekinthetnek meg az érdeklődők január 6-ig Debrecen főutcáján - hangzott el a kiállítás megnyitóján csütörtökön.
2022. 11. 28. 02:00
Megosztás:

Energiatakarékosságról döntött Szekszárd

Energiatakarékossági intézkedéseket fogadott el a megnövekedett rezsiköltségek miatt a szekszárdi közgyűlés csütörtökön.
2022. 11. 28. 01:00
Megosztás:

Lassult a nagy internetes cégek fellépése az online gyűlöletbeszéddel szemben

Az internetes felületek működtetéséért felelős vállalatok, hasonlóan a tavalyi arányhoz, 63,3 százalékban távolították el a gyűlöletbeszédet tartalmazó weboldalaikról, ez visszaesést jelent a 2020-as 71 százalékhoz képest - derült ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett, az online gyűlöletbeszéd felszámolását célzó magatartási kódex betartására vonatkozó értékeléséből.
2022. 11. 28. 00:05
Megosztás:

Ausztria és Németország is érdekelt a horvát LNG-kapacitások bővítésében

Horvátország, Ausztria és Németország energetikai együttműködési megállapodásra készül, és közösen lép fel az Európai Bizottságnál a horvát gázvezeték-hálózatát bővítése és a krki LNG-terminál (cseppfolyósítottföldgáz-terminál) kapacitásai növelése érdekében - jelentette ki Andrej Plenkovic horvát kormányfő csütörtökön Omisaljban.
2022. 11. 27. 23:00
Megosztás:

Százmilliókat csalnak ki tőlünk a bankkártya-csalók

A bankkártyás forgalom bővülésével párhuzamosan a csalók is nagyobb elánnal vetik be magukat és próbálják átverni a kártyás fizetőket. A bankok gyakran hangsúlyozzák, hogy senki ne adjon ki idegeneknek érzékeny adatokat vagy a fizetéshez szükséges kódokat, mert átverés lehet a háttérben. Ha pedig gondatlanul jár el a bankkártyás, akkor könnyen lehet, hogy a kár nála jelentkezik, azaz ilyen esetekben a bank nem téríti meg az összeget.
2022. 11. 27. 22:00
Megosztás:

Nyugati államok üdvözlik a venezuelai politikai tárgyalásokon elért eredményeket

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Kanada és az Egyesült Királyság közös közleményben üdvözölte vasárnap a venezuelai tárgyalóküldöttségek bejelentését az ország politikai jövőjéről szóló párbeszéd felújításáról.
2022. 11. 27. 20:00
Megosztás:

Közel 400 ezer ember sportolt a MASPORT őszi eseményein

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.
2022. 11. 27. 18:00
Megosztás:

Az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve

Bár a vendégszámok még elmaradnak a rekordnak számító 2019-estől, több gazdasági mutató alapján az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve - közölte a homokhátsági kisváros polgármestere pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 27. 17:00
Megosztás:

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben

Az ünnepi időszakban az európai vásárlók csaknem fele, 41 százaléka elsősorban üzletekben vásárol, további 20 százalékuk interneten is, és a legtöbben az akciós termékeket keresik - derül ki az Oracle kereskedelmi felméréséből. A válaszok szerint az online vásárolt termékek esetében a házhoz szállítás (52 százalék) a legnépszerűbb, szemben az átvevőpontokkal és a bolti átvétellel (20-20 százalék).
2022. 11. 27. 16:00
Megosztás:

Adventi programok a Nemzeti Színházban

Idén szombatonként szervezik meg a Nemzeti Színház adventi programjait, amelyeken többek között élőnarrációs diafilmnézéssel, betlehemes szokások felelevenítésével, adventi-karácsonyi dalokkal és versekkel és egy különleges filmvetítéssel is várják az érdeklődőket - olvasható a Nemzeti Színház szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2022. 11. 27. 15:00
Megosztás:

5300 milliárd forint jut az agrárium támogatására

Több mint 5300 milliárd forintot fordítunk az agrárium támogatására, a magyar gazdák működése garantáltan és biztonsággal finanszírozott 2027-ig - fejtette ki az agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022. 11. 27. 14:00
Megosztás:

Átalakultak az utazási szokások

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást. A Bónusz Brigád és a GKID közös elemzése szerint az emberek előnyben részesítik, ha az ajánlat rugalmasan alakítható, és ha a program lemondása nem jár jelentős pluszköltséggel, ezen túlmenően fontos a megfelelő ár-érték arány, így a felhasználók 84 százaléka továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresi a szolgáltatásokat, mert úgy gondolják, hogy itt találkozhatnak a legkedvezőbb árakkal.
2022. 11. 27. 12:00
Megosztás: