Érdemes autószerelőt felkeresni az új üzemanyag miatt

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.

Érdemes autószerelőt felkeresni az új üzemanyag miatt

A műsorban elhangzott, az E10 kóddal ellátott 95-ös benzin - amelynek 10 százaléka bioetanol - károsíthatja a 2005 előtt gyártott autók üzemanyagrendszerét.
   
Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke erre reagálva elmondta, amíg a szakemberek nem mondanak véleményt az adott autóról, mindenkinek azt javasolja, csak prémium üzemanyagot tankoljon, amelynek bioetanol-tartalma csak 5 százalék.
   
Kitért arra is, mintegy 3,5 millió gépjármű van Magyarországon, amelyekből körülbelül 2,9 millió a személygépkocsi.

Mennyibe kerül autóval közlekedni?ITT kiszámolhatod!

Hozzászólások

Ne felejtse el átállítani az órákat!

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.
2020. 03. 28. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Mátrai Erőmű korszerűsítésére törekszik az MVM

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Mátrai Erőmű új tulajdonosaként a jövőben arra törekszik, hogy a mára elavult és nem hatékonyan működő energiatermelő rendszert egy olyan modern, karbontakarékos és gazdaságosan termelő rendszerré alakítsa, amely támogatja a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célok elérését is - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel, miután lezárult az erőmű megvásárlása.
2020. 03. 27. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Az E.ON-t is érinti a koronavírus

Az E.On 2019-es korrigált EBIT eredménye a várakozásoknak megfelelően 3,2 milliárd euró lett.
2020. 03. 25. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több helyen is előfordulhat áramszünet, mutatjuk a pontos listát!

Több helyen végez esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkákat az Elmű-Émász a következő két hétben.
2020. 03. 24. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felfüggeszti a fogyasztásmérők leolvasását az E.ON

Ideglenesen leállítja az áram- és gázfogyasztásmérők leolvasását az E.ON. Az ügyfeleket arra kérik, hogy elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását. A vállalat újabb óvintézkedésének célja is az ügyfeleik és a munkatársaik egészségének megóvása.
2020. 03. 19. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is zavartalan az üzemanyag-ellátás

A Mol továbbra is biztosítja a régió és Magyarország energia- és üzemanyag-ellátását, a vállalatcsoport üzleti folyamatai, a termelés, gyártás, áruszállítás és üzemanyag-kiszolgálás továbbra is változatlanul működnek - tájékoztatta Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője az MTI-t kedden.
2020. 03. 18. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly megugrott a CEZ nyeresége

Négymilliárd koronával 14,4 milliárd koronára (190 milliárd forint) emelkedett tavaly éves összehasonlításban a Cseh Energetikai Művek (CEZ) adózott nyeresége - közölte a cég kedden Prágában.
2020. 03. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az energiaellátás biztonsága érdekében további lépéseket tesz az E.ON

Az áram és gázszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az E.ON további biztonsági óvintézkedéseket vezet be. Ezek célja az ország működéséhez elengedhetetlen, stratégiai infrastruktúra működésének fenntartása, illetve a cég ügyfeleinek, munkatársainak egészségének megóvása. Egyes halaszható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető gáz- és áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes.
2020. 03. 16. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kikapcsolási moratóriummal segít a veszélyhelyzetben az E.ON

Egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot az E.ON. A moratórium azonnal életbe lép és visszavonásig lesz érvényben.
2020. 03. 15. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a benzin és a gázolaj ára - ábrán mutatjuk

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
2020. 03. 15. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kikapcsolási moratóriummal segít a veszélyhelyzetben az E.ON

Egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot az E.ON. A moratórium azonnal életbe lép és visszavonásig lesz érvényben.
2020. 03. 14. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Stagnálhat az olajkereslet

A koronavírus-járvány gazdasági aktivitást fékező hatása miatt alig fog növekedni idén a világ olajkereslete a tavalyihoz képest a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC szerdán kiadott havi rendszeres világpiaci felmérése szerint.
2020. 03. 11. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordmennyiségű gáztartalékkal zárja a fűtési szezont Ukrajna

Rekordmennyiségű, 15,8 milliárd köbméter földgáz maradt az ukrán gáztartározókban az idei fűtési szezon végére, legalább másfélszerese a korábbi évekre jellemző mennyiségnek - számolt be kedden az Ukrtranszhaz ukrán állami földgázszállító vállalat által közzétett adatokra hivatkozva az Ukrajinszka Pravda hírportál.
2020. 03. 10. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre nagyobb stresszt okoznak az akciós időszakok a vásárlóknak

Kifejezetten fontosak az akciós ajánlatok a hazai vásárlóknak, de a meghatározott időszakokhoz kötött kedvezmények az ezzel együtt járó tumultus és sorban állás miatt egyre több bosszúságot okoznak számukra. Ezt felismerve a hazai LUKOIL-töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. egy olyan új mobilalkalmazást tett elérhetővé LUKOIL TOPUP néven, amelynek használatával az autósok maguk dönthetik el, hogy a hónap mely két napján tankolnak olcsóbban.
2020. 03. 09. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly tovább nőtt az orosz atomerőművek villamosenergia-termelése

Az oroszországi atomerőműveket üzemeltető Roszenergoatom vállalat bevétele 2019-ben 453,3 milliárd rubeles rekordot ért el, ami 17,5 százalékkal meghaladta a vállalat előző évi bevételét.
2020. 03. 07. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Javul a magyar ingatlanok energiahatékonysága, de van hova fejlődni

Március hatodika 1988 óta az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja, melynek célja a tudatos, megfontolt energiafelhasználás megvalósítása. Magyarországon az elmúlt egy évtizedben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az ingatlanok energetikai korszerűsítésére, de még mindig van hová fejlődni. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, hazánkban egyre többen odafigyelnek arra, hogy lakásuk korszerű nyílászárókkal, megfelelő szigeteléssel és modern fűtéstechnikai berendezésekkel legyen felszerelve, de nő a napkollektort és napelemet használók aránya is.
2020. 03. 06. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Negyvenszeresére nőtt az elektromos autó töltések száma 2017-től

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján az elektromos autó töltések száma meghaladta az 560 ezret tavaly, a töltőoszlopok száma pedig megközelítette az 1400-at.
2020. 03. 06. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyi áramot fogyaszt a magyar - ábrán mutatjuk!

Egy háztartási fogyasztóra jutó évi villamosenergia-fogyasztás, kWh
2020. 03. 06. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Photon Energy nyolc erőművet telepített Magyarországon, ezzel 57,1 MWp-re növelve globális portfólióját

A Photon Energy N.V. (WSE: PEN, a „Csoport”) bejelentette, hogy magyarországi leányvállalata, a Photon Energy Solutions HU Kft. nyolc összesen 5,4 MWp kapacitású fotovoltaikus erőmű felépítését és hálózati csatlakoztatását végezte el Tatán. E legújabb bővítéssel a cégcsoport fotovoltaikus erőműveinek saját magyarországi portfóliója 31,5 MWp-re, globális portfóliója 57,1 MWp-re nőtt.
2020. 03. 03. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Április 6-ig lehet pályázni az E.ON fenntarthatósági pályázatára

Április 6-ig lehet pályázni fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezésekkel a nemzetközi E.ON Energy Globe verseny magyarországi fordulóján.
2020. 02. 29. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások: