Kína ismét bajban van

Miután a világ átvészelte a szállítókonténerek globális hiányát, majd a Szuezi-csatornán keresztbefordult hajó miatt kialakult dugót, a hajózási társaságoknak most egy újabb problémával kell szembenézniük.

Kína ismét bajban van

Egy újabb Covid vírus variáns terjed Dél-Kínában, ami ismét megzavarja a kikötők működését, illetve késlelteti a szállítmányokat. Guangdong tartomány vezetősége úgy döntött, hogy leállítja a kerületeket, illetve a gazdasági tevekénységet, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Az elmúlt időszak eseményei közel megtízszerezték a szállítási költségeket, így ezt a tartományi változtatás sem fogja lejjebb vinni.

Kína figyelmeztette a NATO-t, hogy nem fogja hátradőlve nézni, ahogy az USA megpróbálja meggyőzni szövetségeseit, hogy keményebben lépjenek fel az ázsiai nemzet ellen. Peking azt üzente, hogy az ország nem jelent semmilyen fenyegetést egyetlen országnak sem, és a NATO ne túlozza el Kína katonai hatalmát.

Hozzászólások

XTB iroda nyílik Dubajban

Miután a DFSA-tól 3a kategóriás engedélyt kapott, az XTB MENA Limited júliustól globális befektetési lehetőségeket kínál a közel-keleti és észak-afrikai ügyfelek számára.
2021. 07. 23. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rontotta a fejlődő ázsiai országok idei növekedési előrejelzését az ADB

Enyhén rontotta a fejlődő ázsiai és csendes-óceáni gazdaságok idei gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzését az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB), mivel a koronavírus-járvány újabb hulláma lassította néhány országban a fellendülést.
2021. 07. 21. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU és NATO a kínai területről végzett kibertámadások elleni fellépésre szólította fel Pekinget

Az Európai Unió és NATO hétfőn a kínai területről végzett kártékony és destabilizáló, a tagországok biztonságát és gazdaságait fenyegető kibertámadások elleni fellépésre szólította fel Pekinget.
2021. 07. 20. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Három olimpiai aranyérem sem lenne elég egy tokiói lakás vásárlásához

Épp, hogy véget ért a foci EB, de alig pár nap múlva már kezdődnek is a 2020-as nyári olimpiai játékok. A rendező ezúttal Tokió, ahová július 23-án érkezik meg az olimpiai láng, és bő két hétig fogják ott őrizni. Megsaccolni előre nem tudjuk, hány éremmel tér haza a magyar küldöttség, de a Duna House elemzése alapján a japán és az itthoni ingatlanárakat össze tudjuk hasonlítani.
2021. 07. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és a reggel 8 órakor még nyitva tartó térségbeli börzéken is borúlátó volt a hangulat.
2021. 07. 19. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ázsia a bizonytalanság markában

Az ázsiai indexek ismét vegyesen teljesítenek, miután egyre nagyobb az aggodalom a gazdasági növekedés kilátásaival kapcsolatosan, illetve a vírus delta variánsának a terjedésével kapcsolatban. A japán Nikkei 225 index 0,6%-kal esett, a Shanghai Composite index 0,2%-kal kereskedik lejjebb, illetve a Hang Seng tecnhológiai index 0,7%-kal emelkedik.
2021. 07. 16. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rontotta idei gazdasági növekedési előrejelzését a japán jegybank

Enyhén rontotta idei gazdasági növekedési előrejelzését a japán jegybank, de fenntartotta azt az álláspontját, hogy a gazdaság a mérsékelt fellendülés útján halad, jelezve, a monetáris politika jó ideig alkalmazkodó marad. A jövő márciusig tartó, folyó pénzügyi évre a korábbi 4,0 százalék helyett immár 3,8 százalékos, a 2022-es pénzügyi évre viszont 2,4 százalék helyett 2,7 százalékos gazdasági növekedést várnak.
2021. 07. 16. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tovább lassult a kínai ipar és kiskereskedelem növekedése

Tovább lassult a kínai ipar és kiskereskedelem növekedése, ám az adatok meghaladják a szakértői előrejelzéseket, és változatlanul a kínai gazdaság koronavírus-járvány utáni stabil helyreállását tükrözik.
2021. 07. 15. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Növekedett a kínai gazdaság

A kínai gazdaság 7,9 százalékkal növekedett éves összevetésben az idei második negyedévben, a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követő stabil helyreállást jelezve - derült ki a kínai statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adataiból.
2021. 07. 15. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A tengerben lebeg Szingapúr legújabb, 5 MW teljesítményű napelemparkja

Tengeren úszó naperőművel tett hatalmas lépést egy zöldebb jövő felé Szingapúr. A helyi napenergia szolgáltató Sunseap Group kivitelezésében elkészült, és a Huawei okos napelemes megoldásaival működtetett öt futballpálya méretű, 30 ezer úszó szigetből álló erőműben 13 ezer napelem és 40 inverter található. Évente 6 millió kWh energiát is megtermelhet, ami elegendő 1250 négyszobás lakás ellátásához és mintegy 4258 tonna szén-dioxidot váltanak ki vele.
2021. 07. 14. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Sinopharm hatékonyságát tesztelték - Íme az eredmények!

A fővárosi ingyenes antitestszint-vizsgálat első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő, koronavírus ellen termelődő antitest - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.
2021. 07. 14. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödés az ázsiai piacokon

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék kedden, és pluszban álltak a még nyitva börzék is a térségben.
2021. 07. 13. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsult a kínai export növekedése

A várakozásokkal ellentétben a kínai export növekedése gyorsult júniusban, folytatva a koronavírus-járvány utáni helyreállást.
2021. 07. 13. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tajvani nagyvállalatok megállapodtak a Pfizer-vakcina beszerzéséről

Tajvani nagyvállalatok megállapodtak a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának kínai beszállítójával tízmillió dózis vakcina megvásárlásáról - adta hírül a Global Times című kínai lap hétfőn, a sanghaji székhelyű Fosun Pharmára hivatkozva.
2021. 07. 12. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Biden-kormány leállította a közel-keleti gazdasági programok támogatását

Joe Biden amerikai elnök kormánya meghatározatlan időre leállította a közel-keleti országok gazdaságát támogató Ábrahám Alapot, amelyet az Egyesült Államok, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek hozott létre tavaly szeptemberben, a három ország között megkötött, úgynevezett Ábrahám Egyezmény aláírása után. Az erre szánt összeget az amerikai kormány a koronavírus-járvány okozta hazai gazdasági károk enyhítésére akarja fordítani - közölték meg nem nevezett izraeli és amerikai források a Globes című izraeli gazdasági lappal.
2021. 07. 10. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenti a kínai bankok kötelező tartalékrátáját a kínai jegybank

Csökkenti a kínai bankok kötelező készpénztartalékának rátáját a kínai jegybank - jelentette be a kínai nemzeti bank pénteken az internetes oldalán közzétett közleményben.
2021. 07. 09. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is gyors ütemben emelkedtek a termelői árak Kínában

Továbbra is gyors ütemben, bár az előző hónaphoz képest enyhébb mértékben emelkedtek a termelői árak Kínában júniusban.
2021. 07. 09. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék kedden, és a még nyitva tartó börzéken sem alakult ki biztos trend.
2021. 07. 06. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az amerikai tőzsdén nemrégiben jegyzett kínai vállalatok ellen indítottak vizsgálatot Kínában

Az amerikai tőzsdén nemrégiben jegyzett kínai vállalatok ellen indított vizsgálatot a kínai kiberbiztonsági hatóság adat- és nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva.
2021. 07. 05. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lassult a kínai szolgáltatóipar teljesítménye

Jelentősen lassult a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedése júniusban, miután a Dél-Kínában felbukkant újabb koronavírus-járvány góc rányomta a bélyegét a belföldi turizmusra és a keresletre.
2021. 07. 05. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások: