Lovasruházati cég nyerte a vállalkozók versenyét

Minden eddiginél szorosabb volt a Junior Expo vállalkozói versenye- hangoztatták az öttagú zsűri tagjai a rendezvény péntek esti díjátadó vacsoráján. Az első helyezettnek járó serleget Alekszi Viktória, a Cavalliera lovasruházati cég alapító-vezetője vehette át, de a második helyet is egy ruhákkal foglalkozó hölgy szerezte meg, Csillag Zsuzsanna a kötött ruhákra specializálódott SÜEL tulajdonos-tervezője. A harmadik egy orvos-technológiai innovációt is Egerbe hozó cég, a Tech- Medical lett. Torda Tibor az expón mutatta be a saját kisgyermeke ihlette csecsemőmozgató rendszert - olvasható a Junior Expo sajtóközleményében.

Lovasruházati cég nyerte a vállalkozók versenyét

A díjátadó gálán köszöntötte a fiatal vállalkozókat a tavalyi győztes, Fejérdy Zsófia is, aki beszámolt az elmúlt egy év fejlődéséről, történéseiről. A baba-mama marketinggel foglalkozó cég, a PromoBox vezetője Kínába látogathatott el a 2013-as Junior Expo nyerteseként, de –mint mondta- az elismerés felelősséget is helyezett a vállára. „Úgy éreztem, fejlődnünk kell, mert ez a díj kötelez! A Junior Expo ihlette azt a mobil applikációt, amivel az édesanyák a gyermekük fejlődését tudják majd nyomon követni a fogantatástól egészen a kicsi egyéves koráig”- fogalmazott Fejérdy Zsófia, aki idén már zsűritagként értékelte vállalkozótársait.

 

A színvonalat dicsérte a zsűri többi tagja, Kovács Piroska (Kárpátok Régió Üzleti Hálózat) Honfi Gábor (Szuperinfo), Szőke István (Agria Park) és Tietze Károly (vállalkozó) is. Mivel a zsűri összetétele technikai okok miatt még az utolsó napon is változott, feddhetetlenül megfelelő –bármiféle befolyásolás nélküli- döntés született.

 

Az első helyezettként Alekszi Viktória utazhat New Yorkba, cége a Cavalliera (Budapest). A díjlovaglóként ismert sportoló-üzletasszony cégének lovas öltözetei már 38 országban kaphatók magyar márkaként. A zsűritagok kiemelték Alekszi Viktória meggyőző fellépését és a cég folyamatos fejlődését, innovativitását.

Az ezüst kupát szintén egy divatban érdekelt üzletasszony, Csillag Zsuzsanna tervező érdemelte ki, ő Brüsszelbe nyert tanulmányutat. A SÜEL (Keszthely, Budapest) családi vállalkozásból indult ma egyre ismertebb kötött ruházati márka. A cégnél újraírták a kötött pulóver fogalmát, divatossá, egyedivé téve azt.

A hatvani Tech-Medical Kft. is dobogós lett, így Bécsbe utazhat. Az orvostechnikai cég saját innovációt mutatott be az expón. Torda Tibor alapító-ügyvezető kisgyermeke születésekor látta a kórházakban jelenleg működő kosaras szerkezetekkel történő csecsemőszállítást. Olyan rendszert talált ki, amivel biztonságosabbá és olcsóbbá teheti a kisbabák kórházi mozgatását.

A díjátadó gálán gazdára talált több különdíj is. Az elismeréseket a díjakat felajánló vállalkozások ítélték oda az általuk választott kiállítóknak. Érdekes, hogy a különdíjak egy részét is a szakmai díjazottak zsebelték be.

 

Az Agria Univeristas Egyesület Különdíját, a Bécsi tanulmányútra jogosító beszállókártyát vehette át a Basiliskus 3D (3D technológia) és a Lotus Romeo (lovasruházat).

 

A Szuperinfo hirdetési lehetőséget ajánlott fel Kis István bútorrestaurátornak és az egri Reklámpékség Kft.-nek.

 

Az Agria Park különdíját a szakmai 2. helyezett, Csillag Zsuzsanna (SÜEL kötött ruhák) vehette át.


A Koktél Magazin a győztes Cavalliera-t találta a legkiemelkedőbbnek, így Alekszi Viktória plusz egy média megjelenést begyűjtött az első díj mellé.

 

Az Agria Universitas Egyesület Kárpát-medencei Különdíját a Hancsik Falusi Turizmustól, Hancsik József vehette át. A családi vállalkozás Szlovéniában falusi turizmussal foglalkozik.

 

Szombaton, az expó záró ünnepségén adták át a Közönség-díjat. A rendezvény látogatói két napon keresztül szavazhattak az általuk legszínvonalasabbnak ítélt standra, vállalkozásra. A legtöbb voksot egy egri cég, a Lagadrimi Lakberendezés és Ajándék Szalon kapta, standjuknál –sok más érdekesség mellett- egy Herendi festőművésszel is lehetett találkozni, aki megmutatta a porcelánrajzolás titkát és a gyerekek kezét is szebbnél szebb mintákkal látta el (természetesen speciálisan erre a célra készült festékkel).

 

Dr. Horváth Ágnes, az expót szervező Agria Universitas Egyesület elnöke köszönetet mondott a kiállító vállalkozóknak a színvonalas megjelenésért és reményét fejezte ki arra, hogy a jövőben is visszalátogatnak Egerbe.

 

Idén a Kárpát-medence minden országából érkeztek 35 év alatti vállalkozók a hevesi megyeszékhelyre. Az V. Junior Expo sikeresen mutatta be a jövő gazdaságának alapját jelentő fiatal, kreatív és bátor vállalkozókat, akik találkozhattak a piaccal, üzleti és baráti kapcsolatokat köthettek és kötöttek. Az Agria Universitas Egyesület jövőben is követi a kiállítók eredményeit, 2015-ben pedig újra várja a fiatal vállalkozókat Egerbe!

Hozzászólások

OTP részvény - a bikák vagy a medvék az erősebbek?

Keresték az irányt hétfőn az európai és a tengerentúli tőzsdék is, nem volt egyhangú döntés a zárások közelében sem. A magyar BUX index kicsivel több mint 1 százalékot veszített erejéből a hét kezdetén és ehhez az OTP bukdácsolása is hozzájárult, a 13 100-as szinten fejezte be ugyanis a napot a bankpapír.
2021. 04. 13. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a kistelepülési boltfejlesztés

Hétfőtől lehet pályázni arra a 48 milliárd forintra, amellyel a kormány támogatja kistelepülési boltok létestését, fejlesztését a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón, Budapesten.
2021. 04. 13. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bírságbombán ülnek azok a párok, akik gyerek nélkül maxolják ki a CSOK-ot

A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó, azaz az áfa is. Csak ez a két támogatási forma több millió forintos segítséget jelenthet a családok számára, az óvatosság azonban nem árt, hiszen a csokhoz hasonlóan ezeknél is előfordulhat, hogy vissza kell fizetni az igénybe vett támogatást. Összefoglaltuk, mely esetekben kerülhet sor a visszafizetésre, és hogy ez mekkora terhet róna a családokra.
2021. 04. 13. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Április 30-ig lehet jelentkezni a Nemzeti VERSenyre

Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyére, a Nemzeti VERSenyre.
2021. 04. 13. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Turisztikai startup program indul a fellendítésért

Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Startup Campus, hogy támogassák a turisztikai startup szektort, és segítsék a koronavírus-járvány hatásaira reagáló megoldások kifejlesztését - közölték a szervezetek az MTI-vel hétfőn.
2021. 04. 12. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

6 milliárdos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
2021. 04. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Alulteljesített ma a Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 508,16 pontos, 1,16 százalékos csökkenéssel, 43 267,25 ponton zárt hétfőn.
2021. 04. 12. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővíti saját márkás árukínálatát a Spar

Szinte az összes saját márkás árucsoport kínálatát növeli idén a Spar, a tervek szerint csak az élelmiszerek területén több mint háromszáz új cikkel bővíti saját márkás termékeit az áruházlánc.
2021. 04. 12. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató-helyettes az UniCredit Bank Hungary-nál

Az UniCredit Bank Hungary felügyelőbizottsága jóváhagyta Giacomo Volpi kinevezését a bank új vezérigazgató-helyettesévé, a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával.
2021. 04. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ötszörös igény diákokra az újranyitás napjaiban

A nagyon várt, ám váratlan hirtelenséggel érkező kormányzati enyhítés mellett a legnagyobb hazai kuponos kedvezményt nyújtó vásárlási akciósorozat robbantotta fel a diákmunka iránti keresletet. Az alapos felkészülésen és a minden korábbit felülmúló rugalmasságon túl azonban működő és megnyugtató megoldásra is szükség volt az egy légtérben tartózkodó vásárlókra vonatkozó szabályok betartásához.
2021. 04. 12. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre bizakodóbbak a kisvállalkozások

A járvány ellenére egyre bizakodóbban tekintenek a kis- és közepes vállalkozások (kkv) a következő egy évre - közölte a K&H az első negyedéves kutatásaira hivatkozva az MTI-vel hétfőn.
2021. 04. 12. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium diadalmenetét hozta az idei Részvényfutam

Véget ért a Budapesti Értéktőzsde tradicionális, a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben megvalósított tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam. A hatodik alkalommal megrendezett, középiskolás diákokat, tanáraikat és szüleiket megszólító verseny ezúttal csaknem 1 300 tőzsdecápát mozgósított – a versenyzők az egy hónapon át tartó játék során közel 20 ezer megbízást indítottak. A játék történetében hagyományosan erős, kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium idén is különösen eredményesnek bizonyult: 2018 és 2019 után ezúttal is az iskola delegálta a legsikeresebb, a Futam végére 20,8 százalékos hozamot elért játékost, valamint a „Legjobb tanár” kategóriában is az iskola, 2019-et követően ismét első helyezett pedagógusa győzött.
2021. 04. 12. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A MÁP+ megtakarítások értéke átlépte az 5500 milliárd forintot

Átlépte az 5500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Pluszba (MÁP+) befektetett megtakarítások értéke - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.
2021. 04. 12. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megfertőzte a transzferárakat is a koronavírus

A világjárvány gazdasági hatásai új kihívásokkal szembesítették a vállalkozásokat világszerte. A transzferárazás és ennek nyilvántartása többletfeladatot ró a vállalkozásokra, az adóhatóság azonban kiemelt ellenőrzési területként kezeli, ezért érdemes körültekintően eljárni.
2021. 04. 12. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A lakásárak is követik az első negyedéves ingatlanpiaci felfutást

A Duna House országos lakásárindexe valós tranzakciók alapján a piacon legelsőként mutatja a lakásárváltozás irányát, mértékét és ütemét. Az idei első negyedéves adatok az eddig tapasztalt aktív piaci kereslet és megnövekedett tranzakciószámokat igazolva felfelé induló lakásárakat mutatnak szinte minden szegmensben. A teljes átlagot mutató országos lakásárindex nominál értéken rekordszinten, 199 ponton zárt, ami reálértéken kisebb ütemű emelkedést jelent.
2021. 04. 12. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény befektetési kilátások

Fundamentumok alapján ez a hét leginkább az árak drágulásáról szólhatnak, jönnek ugyanis az inflációs adatok Európából és USA-ból is.
2021. 04. 12. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a magyar-román kereskedelmi forgalom - ábrán mutatjuk

A magyar-román kereskedelmi forgalom alakulása; behozatal; kivitel; milliárd forint
2021. 04. 12. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét jön a hideg és a hó is

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2021. 04. 11. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elvitték a hatos lottót!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 14. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 04. 11. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek vizsgát a szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
2021. 04. 11. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások: