Lovasruházati cég nyerte a vállalkozók versenyét

Minden eddiginél szorosabb volt a Junior Expo vállalkozói versenye- hangoztatták az öttagú zsűri tagjai a rendezvény péntek esti díjátadó vacsoráján. Az első helyezettnek járó serleget Alekszi Viktória, a Cavalliera lovasruházati cég alapító-vezetője vehette át, de a második helyet is egy ruhákkal foglalkozó hölgy szerezte meg, Csillag Zsuzsanna a kötött ruhákra specializálódott SÜEL tulajdonos-tervezője. A harmadik egy orvos-technológiai innovációt is Egerbe hozó cég, a Tech- Medical lett. Torda Tibor az expón mutatta be a saját kisgyermeke ihlette csecsemőmozgató rendszert - olvasható a Junior Expo sajtóközleményében.

Lovasruházati cég nyerte a vállalkozók versenyét

A díjátadó gálán köszöntötte a fiatal vállalkozókat a tavalyi győztes, Fejérdy Zsófia is, aki beszámolt az elmúlt egy év fejlődéséről, történéseiről. A baba-mama marketinggel foglalkozó cég, a PromoBox vezetője Kínába látogathatott el a 2013-as Junior Expo nyerteseként, de –mint mondta- az elismerés felelősséget is helyezett a vállára. „Úgy éreztem, fejlődnünk kell, mert ez a díj kötelez! A Junior Expo ihlette azt a mobil applikációt, amivel az édesanyák a gyermekük fejlődését tudják majd nyomon követni a fogantatástól egészen a kicsi egyéves koráig”- fogalmazott Fejérdy Zsófia, aki idén már zsűritagként értékelte vállalkozótársait.

 

A színvonalat dicsérte a zsűri többi tagja, Kovács Piroska (Kárpátok Régió Üzleti Hálózat) Honfi Gábor (Szuperinfo), Szőke István (Agria Park) és Tietze Károly (vállalkozó) is. Mivel a zsűri összetétele technikai okok miatt még az utolsó napon is változott, feddhetetlenül megfelelő –bármiféle befolyásolás nélküli- döntés született.

 

Az első helyezettként Alekszi Viktória utazhat New Yorkba, cége a Cavalliera (Budapest). A díjlovaglóként ismert sportoló-üzletasszony cégének lovas öltözetei már 38 országban kaphatók magyar márkaként. A zsűritagok kiemelték Alekszi Viktória meggyőző fellépését és a cég folyamatos fejlődését, innovativitását.

Az ezüst kupát szintén egy divatban érdekelt üzletasszony, Csillag Zsuzsanna tervező érdemelte ki, ő Brüsszelbe nyert tanulmányutat. A SÜEL (Keszthely, Budapest) családi vállalkozásból indult ma egyre ismertebb kötött ruházati márka. A cégnél újraírták a kötött pulóver fogalmát, divatossá, egyedivé téve azt.

A hatvani Tech-Medical Kft. is dobogós lett, így Bécsbe utazhat. Az orvostechnikai cég saját innovációt mutatott be az expón. Torda Tibor alapító-ügyvezető kisgyermeke születésekor látta a kórházakban jelenleg működő kosaras szerkezetekkel történő csecsemőszállítást. Olyan rendszert talált ki, amivel biztonságosabbá és olcsóbbá teheti a kisbabák kórházi mozgatását.

A díjátadó gálán gazdára talált több különdíj is. Az elismeréseket a díjakat felajánló vállalkozások ítélték oda az általuk választott kiállítóknak. Érdekes, hogy a különdíjak egy részét is a szakmai díjazottak zsebelték be.

 

Az Agria Univeristas Egyesület Különdíját, a Bécsi tanulmányútra jogosító beszállókártyát vehette át a Basiliskus 3D (3D technológia) és a Lotus Romeo (lovasruházat).

 

A Szuperinfo hirdetési lehetőséget ajánlott fel Kis István bútorrestaurátornak és az egri Reklámpékség Kft.-nek.

 

Az Agria Park különdíját a szakmai 2. helyezett, Csillag Zsuzsanna (SÜEL kötött ruhák) vehette át.


A Koktél Magazin a győztes Cavalliera-t találta a legkiemelkedőbbnek, így Alekszi Viktória plusz egy média megjelenést begyűjtött az első díj mellé.

 

Az Agria Universitas Egyesület Kárpát-medencei Különdíját a Hancsik Falusi Turizmustól, Hancsik József vehette át. A családi vállalkozás Szlovéniában falusi turizmussal foglalkozik.

 

Szombaton, az expó záró ünnepségén adták át a Közönség-díjat. A rendezvény látogatói két napon keresztül szavazhattak az általuk legszínvonalasabbnak ítélt standra, vállalkozásra. A legtöbb voksot egy egri cég, a Lagadrimi Lakberendezés és Ajándék Szalon kapta, standjuknál –sok más érdekesség mellett- egy Herendi festőművésszel is lehetett találkozni, aki megmutatta a porcelánrajzolás titkát és a gyerekek kezét is szebbnél szebb mintákkal látta el (természetesen speciálisan erre a célra készült festékkel).

 

Dr. Horváth Ágnes, az expót szervező Agria Universitas Egyesület elnöke köszönetet mondott a kiállító vállalkozóknak a színvonalas megjelenésért és reményét fejezte ki arra, hogy a jövőben is visszalátogatnak Egerbe.

 

Idén a Kárpát-medence minden országából érkeztek 35 év alatti vállalkozók a hevesi megyeszékhelyre. Az V. Junior Expo sikeresen mutatta be a jövő gazdaságának alapját jelentő fiatal, kreatív és bátor vállalkozókat, akik találkozhattak a piaccal, üzleti és baráti kapcsolatokat köthettek és kötöttek. Az Agria Universitas Egyesület jövőben is követi a kiállítók eredményeit, 2015-ben pedig újra várja a fiatal vállalkozókat Egerbe!

Hozzászólások

Márciusban volt a legerősebb a lakossági fizetőképesség a válság kezdete óta

Tavaly áprilishoz képest nagyrészt helyreállt a magyar háztartások fizetőképessége az idei első negyedévben, az Intrum és a GKI adataiból kiindulva 4,5 százalékos GDP-növekedés várható 2021-ben. Tovább növekszik a lakosság pénzügyi vagyona, bár ezt a tendenciát megállíthatja a hitelmoratórium vége.
2021. 05. 07. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szárnyalnak a vidéki és az újépítésű ingatlanok

Az újépítésű ingatlanok és vidék térnyerése, csökkenő forgalom, valamint az ingatlanárak növekedésének tovább mérséklődése jellemezték az elmúlt év magyarországi ingatlanpiacát. A KSH legfrissebb, 2020. IV. negyedévét is vizsgáló lakásárindexe alapján a koronavírus járvány hatása kimutatható, de alapjaiban nem forgatta fel sem a hazai, sem az európai ingatlanpiacot. Az OTP Ingatlanpont szakértői az elmúlt év ingatlanpiaci folyamatait és a jövő kilátásait vizsgálják.
2021. 05. 07. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fogy a magyar, mutatjuk hányan vagyunk most!

2021. január 1-jén az ország népességének lélekszáma az előzetes adatok alapján 9 millió 730 ezer fő volt, 39,6 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A tavalyi népmozgalmi eseményeket nagymértékben befolyásolta a koronavírus okozta járvány, és bár nőtt a születések száma, de a halálozásoké még nagyobb mértékben. Szintén nőtt a házasságkötések száma, és 2019-hez hasonlóan tavaly is pozitív egyenleggel zárt a magyarok visszavándorlása – jelenti a Központi Statisztikai Hivatal a Népmozgalom, 2020 című kiadványában.
2021. 05. 07. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új e-kereskedelmi logisztikai központot nyitott a Trans-Sped

Új e-kereskedelmi logisztikai raktárbázist nyitott több mint 13 ezer négyzetméteren a Trans-Sped komplex logisztikai szolgáltató Nagytarcsán - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2021. 05. 07. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A gyógyszerkiadások nagyobb mértékű emelésére lenne szükség a jövő évi költségvetésben

A nettó gyógyszerkiadások 2022. évi költségvetési törvényjavaslatban szereplő 2 százalékos bővüléséhez képest nagyobb mértékű emelésre lenne szükség ahhoz, hogy a magyar betegek minél gyorsabban hozzáférhessenek az új fejlesztésű, innovatív gyógyszerekhez – állítja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM). Mivel a gyógyszeripari innovációkhoz történő hozzáférés gyorsítása a Kormánynak is stratégiai célja, az AIPM bízik abban, hogy a járványhelyzet okozta 2020-as kényszerű megtorpanás után a gazdaság újraindításával együtt hamarosan újabb modern gyógyszeres terápiák válnak elérhetővé a magyar betegek számára, és a jövő évi költségvetésben is nagyobb mozgástér nyílik az új készítmények társadalombiztosítási befogadására.
2021. 05. 07. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Minden várakozást felülmúlt a hazai e-kereskedelem növekedése

Egyre több felmérés és tanulmány támasztja alá, hogy az e-kereskedelem 2020-ban robbanásszerű növekedésen ment keresztül. A Retargeting.Biz online marketing automatizációs szoftvercég magyarországi vezetője, Nótin Szabolcs szerint a növekedés bár megtörhetetlen, a vírus enyhülésével valamelyest lassulni fog 2021-ben és az azt követő években.
2021. 05. 07. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyarok 85 százaléka részesíti előnyben a fenntartható befektetéseket

A magas végzettség és a budapesti lakóhely nem csupán a befektetési formák ismeretére és használatára gyakorol pozitív hatást, hanem a fenntarthatóbb pénzügyekkel összefüggő érzékenységre is – derült ki az ALTEO Csoport országos, reprezentatív felméréséből. A fenntarthatóság fokozódó jelentőségét jól érzékelteti, hogy a legértékesebb amerikai nagyvállalatokat tömörítő S&P500indexhez tartozó cégek közül is azokat értékelik többre a befektetők, amelyek a zöldszempontok szerint is hatékonyan működnek. Nem véletlenül kapcsol magasabb fokozatba az idén harmadik integrált jelentését publikáló ALTEO is: az újgenerációs energiaszolgáltató ESG-alapú minősítést szeretne kiérdemelni.
2021. 05. 07. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Feleannyit költöttünk karikagyűrűre tavaly

Jelentős visszaesést hozott a 2020-as év az ékszergyártás területén is, legfőképpen azért, mert a korlátozások miatt rengeteg esküvőt el kellett halasztani, de a megvásárolt karikagyűrűk átlagára is jelentősen csökkent ebben az időszakban, mert az emberek bizonytalanságban voltak. Idősebb Feil Attila ékszerszakértő szerint már látszik a fény az alagút végén, és idén nyárra már megnövekedett keresletre számítanak. Mint mondta, új jelenség az iparágban, hogy egyre többen rendelik meg online a termékeket, visszatérnek az egyedi elképzelések, és a korábbi éveknél több gyémánttal díszített karikagyűrű megrendelése várható.
2021. 05. 07. 04:40
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP Bank: sikeres integráció Szerbiában – cél a piacvezető pozíció

OTP banka Srbija néven a mai napon megkezdte működését a szerb bankpiacon az az új, integrált bank, amely az OTP Csoport két leánybankja, a Vojvođanska banka és az OTP banka Srbija mintegy 19 hónapig tartó integrációjának eredményeként jött létre. Az új, integrált bank rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a szerbiai hitelezési piacon, valamint 5,6 milliárd eurós mérlegfőösszegével a második legnagyobb banknak számít.
2021. 05. 07. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős növekedést vár a 4iG

Idén is jelentős, 20 százalék feletti bevételnövekedésre készül a 4iG Nyrt., míg hosszabb távon 10 százalék körüli bővülést valószínűsítenek - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett befektetői prezentációban.
2021. 05. 07. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kezd magára találni a magyar ipar

A bázishatás miatt komoly növekedéssel zárta a márciust a magyar ipar. A jelenlegi kilátások alapján az idén akár a 10 százalékos bővülés is sem kizárt.
2021. 05. 07. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Electrolux Csoport elindítja tervezett beruházását Magyarországon

Az Electrolux Csoport elindítja tervezett, 2019 szeptemberében bejelentett beruházását, aminek középpontjában termékfejlesztés és új gyártástechnológia bevezetése áll a nyíregyházi hűtőszekrénygyárban. A beruházás során a vállalat új termékcsaládokat fejleszt, hogy ezzel növelje a beépíthető és a nagyméretű szabadon-álló hűtőszekrények versenyképességét. A termékfejlesztésnek köszönhetően még energiatakarékosabban működő hűtőgépeket gyárt a vállalat az új, szigorúbb energiatörvény előírásait figyelembe véve.
2021. 05. 07. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól reagáltak a könyvtárosok a járványhelyzetre

Jól reagált a koronavírus-járvány jelentette kihívásokra a magyar könyvtári szakma, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) például jelentősen növelte digitális szolgáltatásai és online látogatói számát is - mondta el Kultúra.hu-nak az OSZK újraindítása alkalmából az intézmény főigazgatója.
2021. 05. 07. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kihirdették a zenei Artisjus-díjakat

Fábri Pétert életműdíjjal, Borlai Gergőt az év zeneszerzője, Major Esztert pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2021-es díjainak kihirdetésén csütörtökön Budapesten.
2021. 05. 07. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódik a Településfásítási Program

Sikeres a kormány Településfásítási Programja, hiszen olyan közösségkovácsoló kezdeményezésről van szó, amelyben csaknem 500 település vesz részt ősz óta országszerte. Az Agrárminisztérium által indított program keretében eddig 10 695 fát ültettek el, és május végére mind a 12 ezer sorfát kihelyezik a településeken - mondta a tárca közleménye szerint Feldman Zsolt Bócsán, ahol a Településfásítási Program keretében 30 darab fát ültettek el.
2021. 05. 06. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vízi élményparkot építenek Győrben

Több mint 21 milliárd forint kormányzati támogatásból vízi élményparkot építenek a Modern városok program részeként Győrben, a fejlesztést 2023 tavaszán fejezik be - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a fürdőkomplexum alapkőletételén.
2021. 05. 06. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

10 százalékos termelésbővülést várnak a baromfitartók

A magyar baromfi továbbra is biztonságos, a termelés mennyisége 10 százalékkal bővülhet idén - közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) az MTI-vel csütörtökön, a baromfi világnap alkalmából.
2021. 05. 06. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Két vidéki frekvenciapályázat tervezetét fogadta el a Médiatanács

A testület elfogadta két vidéki frekvenciapályázat tervezetét és elvégezte a szolnoki és a veszprémi felhívásra érkezett ajánlatok alaki vizsgálatát. A grémium filmajánlók helytelen tévés korhatár-besorolása miatt rótt ki bírságot.
2021. 05. 06. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zárt a hazai tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 330,01 pontos, 0,75 százalékos emelkedéssel, 44 472,71 ponton zárt csütörtökön.
2021. 05. 06. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újból lendületet kaphat a kiskereskedelem

A kiskereskedelmi forgalom márciusban 2 százalékkal csökkent éves szinten, februárhoz képest pedig 0,8 százalékkal nőtt. A gyenge teljesítmény a járvány számlájára írható. Még bizonytalan a kiskereskedelem helyzete, az idén talán sikerül elérni a 3-4 százalékos bővülést.
2021. 05. 06. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások: