MVM Energetika lesz az MVM Magyar Villamos Művek új neve

Új, egységes márkanévvel - MVM Energetika - folytatja tevékenységét az MVM csoport január 1-jétől; az NKM-vállalatok elnevezéseiben is megjelenik, hogy a csoporthoz tartoznak - közölte a csoport szerdán az MTI-vel.

MVM Energetika lesz az MVM Magyar Villamos Művek új neve

A cégcsoport tagjaként az NKM márka helyét is az új MVM veszi át, így a kapcsolódás a vállalatok elnevezéseiben is látszani fog.
   
A márkaváltást követően az NKM-társaságok 4,2 millió ügyfelüknek MVM márkanévvel nyújtják majd az eddigi szolgáltatásokat az energia, a hálózatok, az e-mobilitás, az alternatív energiaforrások vagy a kényelmi szolgáltatások területén - közölték.
   
A társaságok ügyfelei számára a változások elsősorban az ügyfélszolgálatok, az online ügyfélszolgálat, a számlák és a weboldalak arculatában jelennek meg. Az arculat- és névváltáshoz kapcsolódóan az ügyfeleknek nincs teendőjük - hívták fel a figyelmet.
   
Az új, egységes MVM márka segít abban, hogy az ügyfelek számára és a köztudatban is átláthatóbbak legyenek a vállalatcsoport tevékenységei, kiemelten a szolgáltatók működése - áll a közleményben.

Mennyibe kerül 1 kwh villamos energia 2020-ban? ITT kiszámolhatod!

Hozzászólások

Véget ért a távfűtési szezon

A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április 15-ével véget ér, ugyanakkor a hivatalos, jogszabályban is rögzített fűtési időszak május 15-ig tart, ez egyben a távfűtési szolgáltatók rendelkezésre állási időszaka is - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtöki közleményében.
2021. 04. 16. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Drágulhatnak a napelemek? - A növekvő kereslet, a gyártás és a szállítás fennakadásai áremelést okozhatnak

Az elmúlt évtizedben a napelemes rendszerek piacán hozzászokhattunk a csökkenő árakhoz és a növekvő teljesítményhez. Most azonban több tényező is a közeljövőben várható drágulás irányába mutat. A háttérben egyrészről a napelemes technológiákra a világ több pontján dinamikusan növekvő kereslet, másrészről a koronavírus-járvány következtében felbolydult szállítási piac húzódik meg.
2021. 04. 15. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A FŐTÁV a fűtési igény jelzését kéri a társasházi képviselőktől

A FŐTÁV kéri a társasházak képviseleteit, ahol az szükséges, jelezzék a fűtési igényüket.
2021. 04. 15. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hat tipp a felvillanyozó felújításhoz

Újabb felújítási hullámot indíthat el az év eleje óta otthonfelújításra elérhető 3 millió forintos állami támogatás. Érdemes elgondolkozni a lakás villamossági hálózatának megújításán is: íme néhány tipp, hogy mire figyeljünk, ha belevágunk egy ilyen projektbe.
2021. 04. 15. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejlesztik a szerb-magyar földgázkapacitást

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a földgázszállító számára jóváhagyott díjak felett 2020-ban beszedett aukciós felár bevételekből 2,5 milliárd forintot fordít a szerb-magyar földgázbeszállítási kapacitás fejlesztésére - jelentette be Horváth Péter János a MEKH elnöke. Az előző évben meghatározott összeggel együtt közel 4 milliárd forint használható fel az aukciós felár számláról az ellátásbiztonságot növelő beruházásra - közölte szerdai közleményében a hivatal.
2021. 04. 14. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változott az üzemanyag ára 2018 óta - ábrán mutatjuk!

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
2021. 04. 11. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az MVM meghosszabbítja önkéntes kikapcsolási moratóriumát

Az MVM Csoport a kormány védelmi intézkedéseivel összhangban az általános iskolák újranyitásáig meghosszabbítja a 2021. március 5-étől vállalt önkéntes kikapcsolási moratóriumot - közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szerdán az MTI-vel.
2021. 04. 07. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A TITÁSZ-szal bővül az OPUS-csoport

Adásvételi szerződést írt alá az OPUS Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról - közölte az OPUS szerdán az MTI-vel.
2021. 03. 31. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

100 milliárd forint finanszírozáshoz jut az MVM

Az MVM Energetika Zrt. 100 milliárd forint keretösszegű hitel-megállapodást írt alá egy három hazai bankból álló konzorciummal - tájékoztatta erről a vállalat az MTI-t kedden.
2021. 03. 30. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Árampiaci kartellt számolt fel a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen mintegy 130 millió forintos bírságot szabott ki 13 vállalkozásra, amelyek elektromos hálózatok tervezéséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó tendereket osztottak fel egymás között.
2021. 03. 30. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Energetikai projektekben működik együtt az MVM és a Tungsram

Stratégiai együttműködési keretmegállapodást írt alá az MVM Energetika Zrt. és a Tungsram az energetikai terület részét képező világítástechnikai és -technológiai fejlesztések, piaci megoldások közös feltárásáról és piaci bevezetéséről.
2021. 03. 26. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Leggyászosabb év után: válaszút elején az energiaipar

A tavalyi év jó eséllyel minden idők leggyászosabb éve volt az energiaipar számára. Az európai olajipari részvények abszolút értékben 30%-ot zuhantak, az olaj iránti kereslet pedig annyira lecsökkent, hogy az árak 18 éve nem látott szintre estek. A nyereség átlagosan 75%-kal lett alacsonyabb. A Fidelity szerint a következő évek a megújulásról és a tiszta energiák felé fordulásról szólnak majd.
2021. 03. 23. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kell-e félniük a napelem-tulajdonosoknak a bruttó elszámolástól?

Idén június 30-a után már nem lehet a rendkívül kedvező feltételeket kínáló szaldós elszámolással szerződni olyan napelemes rendszerek tulajdonosainak, akik állami támogatást is igénybe kívánnak venni a beruházáshoz. Vajon ez tényleg a napelemes aranykor végét jelenti? Érdemes rohamtempóban lezavarni nyárig a beruházást vagy ennyire azért nem rossz a helyzet?
2021. 03. 22. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bioüzemanyagot termel a Mol

Bioüzemanyag-termelést indított el a százhalombattai Dunai Finomítóban a Mol, az új eljárásban nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.
2021. 03. 17. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a Cseh Energetikai Művek nyeresége

A Cseh Energetikai Művek (CEZ) 5,5 milliárd koronás (több mint 77 milliárd forint) nyereséget termelt 2020-ban, kilenc milliárddal kevesebbet, mint 2019-ben - közölte a CEZ menedzsmentje kedden Prágában.
2021. 03. 16. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszaesett a hazai villamosenergia-fogyasztás

Az európai aggregált villamosenergia-fogyasztás emelkedett januárban az előző év azonos időszakához képest, a régió országaiban azonban, így Magyarországon is csökkent a felhasználás, elsősorban az enyhe időjárás miatt - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken.
2021. 03. 12. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Aláírta az OPUS GLOBAL a TIGÁZ megvásárlásáról szóló megállapodást

Az OPUS GLOBAL Nyrt. adásvételi szerződést írt alá a svájci központú MET Csoporttal az MS Energy Holding AG 50 százalékának megvásárlásáról, amellyel a tőzsdei társaság 49,57 százalékos részesedést szerez a TIGÁZ Földgázelosztó Zrt.-ben. A 2021. március 11-én aláírt megállapodás értelmében az OPUS a tranzakció zárásakor irányítási jogot is szerez a földgázelosztó társaságban. Ezzel egyidejűleg a tőzsdei társaság igazgatósága döntött a TITÁSZ Áramhálózati Zrt.-t - sikeres tranzakció esetén - tulajdonló OPUS Energy Kft. létrehozásáról is.
2021. 03. 12. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kevesebb import földgáz érkezett Magyarországra

Kevesebb import földgáz érkezett Magyarországra januárban, de az ellátás így is zavartalan volt - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön.
2021. 03. 11. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyivel nőtt a hazai áramfogyasztás tavaly decemberben

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4160 gigawattóra (GWh) volt tavaly decemberben, 3,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI-vel.
2021. 03. 11. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Olcsó nálunk a gáz, de mennyire és mihez képest?

Továbbra is Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül, az áramért pedig csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) februári nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.
2021. 03. 08. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások: