Mélyrepülésben az argentin gazdaság

Mélyrepülésbe került az argentin gazdaság, mivel az elnöki előválasztás eredményei szerint kevés esély van a liberális gazdaságpolitikát követő köztársasági elnök újraválasztására októberben - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet Dél-Amerika-szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Mélyrepülésben az argentin gazdaság

Nagy Sándor Gyula hozzátette: az előválasztást a "kirchneristák" nyerték, akik a protekcionista gazdasági stratégiát követő volt köztársasági elnök, Néstor Kirchner és felesége, Cristina Fernández de Kirchner politikáját támogatják.
   
A Kirchner család 2003 és 2015 között vezette Argentínát, ezalatt olyan kötvényügyleteket vittek végbe, amellyel csődbe ment az ország. Nemcsak túlköltekeztek, hanem az ország több hitelének fizetését is felfüggesztették. A most az alelnöki pozícióért induló Cristina Fernández de Kirchner költekezései miatt Argentína valutatartalékai 500 milliárdról 15 milliárd dollárra csökkentek 2015-re - ismertette.
    

Hangsúlyozta: az előválasztásnak nem volt közjogi tétje, viszont a magas részvétel és egyéb okok miatt sokkal megbízhatóbbak az eredményei, mint egy közvélemény-kutatásnak.
    

Amint kilátásba került, hogy a kirchnerista vezetés újból pozícióba kerül az ország legfőbb részvényei 50 százalékkal visszaestek és az argentin peso 25 százalékkal gyengült a dollárhoz képest - mondta Nagy Sándor Gyula.

Hozzászólások

Donald Trump véget vetett a Venezuelával folytatott tárgyalásoknak

Hivatalosan is véget vetett a Venezuelával Barbados szigetén folytatott tárgyalásoknak Donald Trump amerikai elnök a dél-amerikai kormány Egyesült Államokban őrzött vagyonának zárolásával - mondta Rákóczi István Latin-Amerika-szakértő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2019. 08. 08. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Donald Trump zároltatta a venezuelai kormány vagyonát

Donald Trump amerikai elnök rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.
2019. 08. 07. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EP szankciókat sürget Venezuelával szemben

Uniós beutazási korlátozást és a válság kirobbanásáért felelősök vagyonának befagyasztását tartalmazó megszorító intézkedések bevezetését sürgették Venezuelával szemben az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön csütörtökön.
2019. 07. 21. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az amerikai kormány szankciókat hozott a venezuelai elnök fia ellen

Az amerikai kormány pénteken szankciókat hozott Nicolás Maduro venezuelai elnök fia, Nicolás Ernesto Maduro Guerra ellen.
2019. 06. 29. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszország folytatja a haditechnika karbantartását Venezuelában

Oroszország folytatja a haditechnika karbantartását Venezuelában, ennek a programnak a keretében szállt le orosz katonai gép a dél-amerikai országban - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden a TASZSZ hírügynökségnek.
2019. 06. 25. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét?

Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét - írta kedden internetes oldalán a The Wall Street Journal című lap.
2019. 06. 19. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Előrelépés az Egyesült Államok és Mexikó megállapodása

Előrelépésként értékelte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatóközpontjának munkatársa, hogy az Egyesült Államok és Mexikó megállapodott a migráció megfékezéséről, és az Egyesült Államok felfüggeszti hétfőtől kilátásba helyezett vámok bevezetését.
2019. 06. 08. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mexikóban recessziót okozhatnak Trump új vámjai

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai gazdaságban hirtelen lassulást, Mexikóban recessziót okozhatnak az amerikai elnök által bejelentett új importvámok.
2019. 06. 01. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fájó mexikói kitettségek

Több európai vállalatnak is komoly fejfájást okozhat az újabb amerikai-mexikói konfliktus.
2019. 05. 31. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Akár egy évtizedig is eltarthat Venezuela demokratizálódása

Évekig, de akár egy évtizedig tartó folyamat lehet Venezuela demokratizálódása - mondta Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgató-helyettese péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
2019. 05. 03. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington szankciókkal sújtja Venezuelát

Újabb szankciókat vezetett be az Egyesült Államok pénteken venezuelai tisztségviselők ellen, ezúttal a dél-amerikai ország külügyminiszterét, Jorge Arreazát és a caracasi fellebbviteli bíróság egyik bíráját sújtotta büntető intézkedéssel.
2019. 04. 27. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszország támogatná Kubát és Venezuelát az amerikai szankciókkal szemben

Oroszország ellenáll a Kuba és Venezuela elleni, általa törvényellenesnek tartott amerikai szankcióknak, és mindent megtesz latin-amerikai stratégiai partnereinek támogatása érdekében - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek.
2019. 04. 18. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Egyesült Államok újabb segélyeket tervez szállítani Venezuelába

Az Egyesült Államok újabb segélyeket tervez szállítani Venezuelába, hogy így is támogassa Juan Guaidó ellenzéki vezetőt - jelentette be szerdán az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID). Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója pedig egy konferencián arról beszélt, hogy már tárgyalnak a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) Venezuela későbbi, Guaidó irányítása alatti megsegítéséről.
2019. 04. 04. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Egyesült Államok újabb szankciókat léptetett életbe a venezuelai válság kapcsán

Az Egyesült Államok újabb szankciókat léptetett életbe a venezuelai válság kapcsán, ezúttal egy venezuelai vállalat és annak vezetője ellen.
2019. 03. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington újabb szankciókat vetett ki Venezuelára

Washington újabb szankciókat vetett ki Venezuelára, Elliott Abrams, az amerikai külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja pedig további lépéseket helyezett kilátásba Venezuela ellen.
2019. 03. 02. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington öt venezuelai személyt sújtott szankciókkal

Washington öt venezuelai személyt sújtott szankciókkal pénteken. Közöttük van Manuel Quevedo Fernandez, az ország olajipari minisztere is.
2019. 02. 16. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megalakul a Venezuelával foglalkozó nemzetközi kapcsolattartó csoport

Február 7-én, csütörtökön tarják a Venezuelával foglalkozó nemzetközi kapcsolattartó csoport miniszteri szintű alakuló ülését Uruguay fővárosában, Montevideóban - közölte közös nyilatkozatában Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Tabaré Vázquez uruguayi elnök vasárnap.
2019. 02. 04. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyelőre nem lesz amerikai katonai beavatkozás Venezuelában

Nem lesz amerikai katonai beavatkozás a közeljövőben Venezuelában - jelentette ki John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó pénteken egy rádióinterjúban.
2019. 02. 02. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU nemzetközi kontaktcsoport felállításával akarja segíteni a venezuelai válság megoldását

Nemzetközi kontaktcsoport felállításával akarja segíteni a venezuelai válság megoldását az Európai Unió, amelynek Bukarestben tanácskozó külügyminiszterei a caracasi törvényhozást ismerték el az ország egyedüli legitim képviseleti szerveként.
2019. 02. 01. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump: Megkezdődött a küzdelem a demokráciáért Venezuelában

Megkezdődött a küzdelem a demokráciáért Venezuelában - írta szerda este közzétett Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök. John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó szintén Twitteren jelentette be, hogy az Egyesült Államok szankcióval sújtotta az Albanisa nicaraguai olajvállalatot, mert venezuelai nyersolajjal kereskedik.
2019. 01. 31. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások: