Tízezer kilométert ad az Erste a kisvállalkozók újraindulásához

Akár Vlagyivosztokig is elviszi az Erste Bank a kisvállalkozókat: a pénzintézet nem csak kedvezményes hitellel segíti az újraindulást, hanem akár 300 ezer forintos üzemanyagkártyát is ad a hitel mellé – ennek azonban feltétele a környezettudatosság is. A kedvezményes finanszírozási- és számlakonstrukciók mellett államilag támogatott hitelek és saját fejlesztések, az üzlet felpörgetését támogató szolgáltatások is a vállalkozók rendelkezésére állnak. A pénzintézet összeszedte a hat legfontosabb banki ajánlatot az elérhető lehetőségek közül.

Tízezer kilométert ad az Erste a kisvállalkozók újraindulásához

„Több mint a harmadával, 39 százalékkal nőtt a kisvállalkozók hitelfelvétele, vagyis az újonnan folyósított kölcsönök összege az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest az Erste Banknál. Támogatjuk azokat a vállalkozókat, akik nem adják fel a jelenlegi, vírusválságos időszakban sem, és hisznek magukban” – mondta Erdei Zsuzsa, a pénzintézet kisvállalkozói területért felelős vezetője. Aláhúzta: az Erste Bank kiemelten kezeli ezeket a vállalkozókat – nem csak azért, mert ők jelentik a magyar gazdaság alapját, adják a nemzeti termék negyedét, de ők foglalkoztatják a munkavállalók felét is. „Ezeket a vállalkozókat mindenki ismeri: ők az asztalosok, a víz-, a villany-, a gáz- és az autószerelők, akik segítenek nekünk, ha bajba kerülünk.

Ők a pékek, a zöldségesek és a hentesek, akikhez minden nap járunk – vagy éppen a fodrászok és kozmetikusok, akikhez mostanában nem jutottunk el. Olyan családi vállalkozókról van szó, amelyeknél a lét a tét, hiszen a család megélhetését jelenti a bevétel. Ám ez a látszólagos gyengeség ad óriási stabilitást és erőt: bedőlésről szó sem lehet, a kisvállalkozó alkalmazkodik, küzd és mindent megtesz azért, hogy a legnehezebb körülmények között is talpra álljon” – vélekedett Erdei Zsuzsa.

A hazai vállalkozások számtalan, akár államilag támogatott lehetőség közül is választhatnak, amely segíti őket a pandémiás helyzetet követő újraindulásban. Az Erste Bank összeszedte a hat legfontosabb ajánlatot az elérhető lehetőségek közül.

Power Business: hitel egyszerűen

Az Erste Bank eddig is aktívan kivette a részét a szektor finanszírozásából: az egyszerűsége és gyorsasága miatt rendkívül népszerű Power Business hitelt eddig már közel háromezer vállalkozó igényelte. A más hitelek kiváltására is felhasználható kölcsönt tárgyi fedezet nélkül lehet felvenni, a bank nem kér biztosítékként ingatlant vagy nagyobb értékű ingóságot. Az igénylés rendkívül egyszerű: a bank a rendelkezésre álló publikus adatokat maga keresi meg, az ügyfélnek így elég akár csak egyetlen papírt aláírnia. (Ennek többek közt feltétele, hogy legyen már számlája az Ersténél és szerepeljen az adóhivatal köztartozásmentes adózókról szóló listájában – ennek hiányában nullás igazolás biztosan kell). A kölcsönt rendkívül gyorsan lehet felvenni: a kérelem befogadását követően a bank öt munkanapon belül elbírálja az igényt. Az első évben ráadásul csak 1 havi BUBOR-nak megfelelő a kamat, ezt követően pedig a felár 1 havi BUBOR felett csak 3,5 százalék.

Széchenyi Kártya Program

A Széchenyi Kártya Programban a vírus okozta gazdasági hatások enyhítését támogató hitelek szinte nulla forint költség mellett juttatják likviditást biztosító és működést finanszírozó forráshoz a vállalkozókat. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, a Széchenyi Likviditási Hitel és a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitelt tárgyi fedezet nélkül, egyszerűen juttatják forráshoz a vállalkozókat, a támogatásnak köszönhetően akár három évre nagyon kedvező költségű finanszírozást biztosítanak. A Széchenyi hitelek kamata a támogatás beszámítása után 0,1-0,5 százalék. A kölcsön összege minimum 1 millió, maximum 1 milliárd forint lehet hiteltípustól függően. A futamidő folyószámlahitel és munkahelymegtartó kölcsön esetében 2 év, likviditási hitelnél 3 év, míg a beruházási hitelnél akár 10 év is lehet.

A Széchenyi Kártya Program konstrukciói iránti érdeklődést mutatja, hogy az első negyedévben darabszámot tekintve az Erste Banknál több mint a tízszeresére, volumenben nyolcszorosára nőtt a kisvállalkozói igénylések száma az előző év azonos időszakához képest.

A befogadott igénylések 29 százaléka az iparból, 23 százalék a kereskedelem területéről, míg 48 százalék a szolgáltató szektorban működő vállalkozásoktól érkezett. Mindez azt jelenti, hogy szektorsemlegesen veszik fel a vállalkozók a hitelt, hiszen az arány nagyjából megfelel a regisztrált vállalkozásokon belüli arányoknak. Az igénylők nagy többsége, 48 százaléka minimum tíz éve működő vállalkozás, további 29 százalékuk pedig legalább öt éve tevékenykedik, azaz főleg a már régebben működő vállalkozások szeretnék pénzügyi helyzetüket stabilizálni ebben a bizonytalan helyzetben.

NHP Hajrá

A Magyar Nemzeti Bank hitelprogramja keretében a mikro, kis- és középvállalkozások igényelhetnek forrást beruházáshoz, forgóeszköz-finanszírozásra, meglévő hitelek kiváltásához, valamint támogatások előfinanszírozásához a programban részt vevő kereskedelmi bankoknál. A hitelek kamata fix, mértéke a finanszírozás egyéb paramétereitől (futamidő, fedezetek) függ, de nem haladhatja meg a 2,5 százalékot, egyéb költsége nincs az ügyfeleknek a bank felé. A hitel összege minimum 1 millió, maximum 20 milliárd forint lehet, a futamidő a forgóeszköz-finanszírozás és a támogatások előfinanszírozása esetében legfeljebb 3 év, míg a beruházási hitelek és a meglévő kölcsönök kiváltása esetén maximum 20 év.

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

A gyorskölcsönt azok a 2019-ben vagy régebben létrehozott mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik az MFB Pontokon, melyek leginkább megérezték a koronavírus-válság hatásait. Jelenleg félszáz olyan tevékenység van, melynek képviselői élhetnek a lehetőséggel: ilyenek például a szállodák és éttermek, fodrászok és kozmetikusok, bútor- és ruhaboltosok, ipar- és műszaki cikk kereskedők, edzőtermek és masszőrök. Az önerő nélkül felvehető hitel kamata 0 százalék, összege minimum 1 millió, maximum 10 millió forint lehet, a futamidő 10 év, de a törlesztést csak a három év türelmi idő letelte után kell megkezdeni.

Tízezer kilométer az Erstétől

Az Erste Bank nem csupán a kisvállalkozók számára kidolgozott kedvező, egyszerűen felvehető hitelekkel segíti az újraindulást. A pénzintézet most akár tízezer kilométerre elegendő üzemanyagot is ad a kölcsön mellé – ennyivel akár Vlagyivosztokig is eljuthatunk, vagy akár háromszor megtehetjük a Budapest-Párizs útvonalat oda-vissza. Azok a kisvállalkozók, akik május eleje és augusztus vége között igényelnek új, legalább 2 éves futamidejű, minimum egymillió forint összegű Power Business hitelt, vagy Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Pluszt, akár 300 ezer forinttal feltöltött üzemanyagkártyát is kaphatnak. A támogatás azoknál a legnagyobb, akik környezettudatos autót használnak: a benzines és dízeles autóknál 5 milliós hitelösszegig százezer, a felett 200 ezer, a hibrid illetve teljesen elektromos járművek esetében viszont 5 millió forintig 200 ezer, a felett pedig 300 ezer forint a támogatás.

Erste PowerOn partner program

Az Erste Bank az elmúlt időszakban olyan digitális ökoszisztémát is kiépített, amely a vállalkozókat abban segíti, hogy azzal tudjanak foglalkozni, amit szeretnek, amihez értenek. „Egy kisvállalkozónak mindent egyszerre kellene tudnia, hiszen nincs külön beszerzési osztálya, online marketingese és értékesítője. Nekünk nem csak a pénzügyek intézésében kell támogatni a partnereinket, de abban is, hogy megtaláljuk és a rendelkezésükre bocsássuk azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével még sikeresebbek lehetnek az üzleti céljaik elérésében. Ez közös érdekünk: egy bank akkor működik sikeresen, ha az ügyfelei prosperálnak” – emelte ki Erdei Zsuzsa.

A szakember hozzátette: ezért hozták létre az Erste PowerOn partner programot, melyben a vállalkozók a banki szolgáltatásokon túli előnyöket találnak úgy, hogy a pénzintézettel való kapcsolatuk előnyt jelent az ezekhez való hozzáférésben, hasznosításban. A pénzintézet számlavezető ügyfelei így egy gyors regisztrációt követően egy évig díjmentesen használhatják a lehetséges piaci partnerek felkutatásában és összekapcsolásában segítséget nyújtó PowerNetwork üzleti közösségi platformot. Ez a rendszer nem csak az újabb vevők, megrendelők megtalálásában, de a megfelelő beszállító kiválasztásában is segít. Mindeközben persze a piaci jelenlét elengedhetetlen része az internetes megjelenés – így az Erste ügyfelei a PowerWeb segítségével hozhatják létre és működtethetik 12 hónapig ingyen saját weboldalukat. A csomag segítségével a cég nem csak a világhálón jelenhet meg 700 különböző website modul segítségével, de hírlevél küldő szolgáltatást is kap – az első évben, ha az Erste ügyfele, teljesen díjmentesen.

Mindezeken túl, a Google-lel kiépített külön partneri kapcsolat révén a PowerExport hasznos információkat, ország szintű adatokat, fogyasztói statisztikákat és személyre szabott javaslatokat biztosít a nemzetközi piacra lépéshez. A Market Finderrel a vállalkozók új potenciális piacokat fedezhetnek fel, de az eszköz többek közt segít a piackutatásában, a nemzetközi ügyfélszerzésben, és a befektetési és marketingstratégia optimalizálásában is.

Hozzászólások

Kedvezménykártyával élénkítenék a fővárosi turizmust

Úgynevezett Restart Budapest kedvezmény- és programkártya elindításával élénkítenék a fővárosi turizmust szakmai szervezetek, az idén megújult kártya harmadik vendégéjszakát, ingyenes fővárosi közlekedést és fürdő belépést kínál, és számos más kedvezmény is jár vele.
2021. 06. 18. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Józsefvárosi közétkeztetés: valótlanságot állít az önkormányzat, az összes jogsértés megállt a bíróság előtt

A sajtóban megjelenő híresztelésekkel ellentétben valótlan, hogy jogtalanul bírságolta meg a józsefvárosi önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság.
2021. 06. 18. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb adóügyi fizetési kedvezményeket jelentett be a NAV

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Izer Norbert a szerdai napon újabb fizetési kedvezményeket jelentett be a koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállítás keretében. A fizetési halasztásra és a részletfizetésre, valamint az adótartozás mérséklésére vonatkozó igényeket 2021 végéig lehet benyújtani, Karácsony Balázs, a BDO adóigazgatója gyakorlati példákon keresztül foglalta össze az intézkedések előnyeit.
2021. 06. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyors ügyintézést ígér az MVM Démász a napelemes csatlakozók számára

Az MVM Démász a növekvő igények miatt felgyorsította a háztartási napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatását - közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön.
2021. 06. 18. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapesti útdíj bevezetését sürgeti a Levegő Munkacsoport

Minden személy- és tehergépkocsira kiterjedő budapesti útdíj bevezetéséért indít petícióta Levegő Munkacsoport. A kilométer-és szennyezés-arányos útdíj a teherautók esetében jelenleg is létezik országunkban mintegy 7100 kilométeren, ezt bővítenék ki Budapest egész területére, kiterjesztve a személygépjárművekre is, méghozzá úgy, hogy a városi útdíjból származó bevételt részben visszajuttatnák a rászoruló budapestieknek, részben pedig a környezetkímélőbb közlekedésre fordítanák.
2021. 06. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Négycsillagos szálloda épül Debrecenben

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.
2021. 06. 18. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Uniós támogatással fejlesztette a képzéseit a MATE

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több mint 315 millió forint uniós támogatással fejlesztette a duális és kooperatív képzéseit 2017 szeptembere és 2021 májusa között - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
2021. 06. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A ZMT Hungary Kft. belekezdett az autóipari alkatrészgyártásba

Közel 250 millió forint önerős beruházással autóipari alkatrészgyártást indított a zalaegerszegi ZMT Hungary Kft., további 50 millió forinttal pedig a fiatalok képzését támogatja - jelentette be a vállalat csütörtökön sajtótájékoztatón.
2021. 06. 17. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe emelkedéssel zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 269,94 pontos, 0,56 százalékos emelkedéssel, 48 795,68 ponton zárt csütörtökön.
2021. 06. 17. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Itt érdemes most ingatlanba fektetni

Az ingatlanpiac ismét magára talált, azonban a bérleti díjak még messze vannak a koronavírus-járvány előtti csúcstól. A lakásvásárlás ma is értékálló befektetés, de az elérhető bérleti hozam mellett mára a hosszú távú értéknövekedés is nagy súllyal esik latba a megtérülési számításban. Mit, mikor és hol érdemes megvásárolni? Az OTP Ingatlanpont szakértője befektetési szempontból vizsgálja a lakóingatlanok piacát.
2021. 06. 17. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedett az 5 és 20, csökkent a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 10 milliárd forinttal nagyobb összegben, 75 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 20 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 06. 17. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb csalókra figyelmeztet a rendőrség

A rendőrséghez érkezett jelzések alapján sokakat hívtak fel magukat banki alkalmazottaknak - jellemzően bankbiztonsági vezetőnek - kiadó csalók telefonon, hogy banki adatokhoz férjenek hozzá.
2021. 06. 17. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ekkora összegből nyitott és újított fel üzleteket a Spar

Két új szupermarketet nyitott és két áruházát felújította a Spar Magyarország, a fejlesztések összértéke meghaladja az 1,9 milliárd forintot - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
2021. 06. 17. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kivárnak az utazásokkal a magyarok

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt továbbra is óvatos utazási terveit illetően: a válaszadók 63 százaléka legkorábban nyár végére tervez utazást, a nyáron utazni készülőknek ugyanakkor már 51 százaléka gondolkodik külföldi útban, ami meghaladja a tavaly nyár elején mért 44 százalékos arányt – derül ki a Netrisk.hufelmérésére érkezett közel 6000 válaszból.
2021. 06. 17. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új fővárosi körzeti rádiós pályázatot készít elő a Médiatanács

Elfogadta a Budapest 96,4 MHz és egy veszprémi helyi rádiós frekvenciára szóló pályázati felhívás tervezeteit, emellett négy helyi vidéki frekvenciapályázatot zárt le e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium többek között túl hangos és burkolt reklámok, továbbá egy műsortámogató cég termékének szabálytalan népszerűsítése kapcsán is hozott döntéseket.
2021. 06. 17. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Olcsó megoldás helyett a tartósságra törekednek a gazdák

A lehető legjobb terméshozam a mezőgazdaságban is elsődleges. Az elmúlt egy év a gazdáknak is – ahogy mindenki másnak – különösen nehéz volt, hiszen a Covid-19 járvány mellett az időjárással is meg kellett küzdeniük. Komoly problémát okoz az állatok számára megfelelő minőségű alom és takarmány biztosítása, de erre már létezik egy professzionális megoldás, mely nem függ a kedvezőtlen időjárási körülményektől.
2021. 06. 17. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed

Nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed) monetáris döntéshozó testülete.
2021. 06. 17. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi akadályoz meg minket abban, hogy ráleljünk az álommunkára?

Természetesnek vehető, hogy a COVID 19 okozta gazdasági sokkok miatt a politikusok és a szakértők, de az eddig kevésbé érdeklődők is nagyobb figyelmet szentelnek a munkaerő-piaci számok és folyamatok alakulásának, hiszen ez alapján lehet megítélni, hogyan teljesít majd a gazdaság, mennyire kerülnek veszélybe ágazatok, munkahelyek. Ezért mindenkinek hasznos lehet végiggondolni, hogy mi áll az adatok mögött, hogyan lehet helyesen megközelíteni, vagy éppen (félre)értelmezni (szándékosan vagy véletlenül) az adott kérdést.
2021. 06. 17. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Menekülteknek biztosít munkalehetőséget az IKEA

Menekülteknek biztosít munkalehetőséget az IKEA Az IKEA hosszú évek óta támogatja az egyenlőséget, a sokszínűséget és a befogadást. Idén az áruház migránsokkal foglalkozó non-profit egyesületekkel együttműködve olyan munkavállalói képességfejlesztő programokat indított, amelyek segítik a menekülteket a munkavégzéshez szükséges képességek fejlesztésében, munkatapasztalat-szerzésben és az új környezetbe való beilleszkedésben. A cél, hogy felkészítsék őket a jövőbeli munkavégzésre, és az új közösségekben való aktív részvételre. A program részeként az IKEA munkalehetőséget is kínál a jelentkezők számára. Magyarországon a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület segítségével indították el a kezdeményezést.
2021. 06. 17. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.
2021. 06. 17. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások: