Tovább erősít a Bayer Construct: Sokorai István érkezik az új leányvállalat élére

Új leányvállalatot alapított a száz százalékban magyar tulajdonú, komplex építőipari és ingatlanfejlesztési megoldásokat kínáló Bayer Construct vállalatcsoport. A Bayer Property nevet viselő tagvállalat feladata komplex ingatlanfejlesztési projektek előkészítése és megvalósítása. A cég élére egy igazi nagyágyú érkezik: Sokorai István társbefektetőként és vezérigazgatóként vezeti majd az új vállalatot. A szakember közel 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, fejlesztési vezetőként dolgozott korábban a TriGranit Zrt-nél, majd az Arcadom Zrt-t irányította, az utóbbi tíz évben pedig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be.

Tovább erősít a Bayer Construct: Sokorai István érkezik az új leányvállalat élére

A száz százalékban magyar tulajdonú Bayer Construct hazánk egyik vezető építőipari vállalatcsoportja, mely tevékenységével a hazai piacon egyedülálló módon a teljes építőipari-ingatlanfejlesztési vertikumot lefedi, az alapanyag-gyártástól, az ingatlanfejlesztésen és kivitelezésen keresztül az értékesítésig és üzemeltetésig.


A vállalatcsoport a közelmúltban új tagvállalatot alapított Bayer Property néven, mely dedikáltan ingatlanfejlesztési projektek teljeskörű előkészítésével és megvalósításával foglalkozik. A cég vezetését márciustól Sokorai István vette át, aki ezt megelőzően tíz évig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedett. A szakember nem pusztán menedzserként vállal munkát a vállalatcsoportban, hanem befektetőként is.


„A Bayer Property megalapításával célunk, hogy vállalatcsoporton belül építsünk ki jelentős kompetenciát az ingatlanfejlesztés területén. A Bayer Construct közel húsz éves működése során már számos projektben bizonyított szerkezetépítés és generálkivitelezés területén, jelentős részt vállaltunk például az Etele Pláza építésében, de az Agora Budapest és nagyrészben a Puskás Aréna szerkezetépítését is mi végeztük. Vállalati stratégiánk meghatározó célja, hogy a magyar piacon egyedülálló módon a teljes építőipari és ingatlanfejlesztési vertikumot lefedjük. Ehhez a Bayer Property volt a hiányzó láncszem. Sokorai István személyében egy hatalmas tapasztalatokkal rendelkező szakember csatlakozott hozzánk, akinek a segítségével az ingatlanfejlesztés területén is vezető szerepre törünk” –
fogalmazott Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Westend-től a Müpáig - figyelemre méltó karrier 

A vállaltcsoport új, stratégiai fontosságú leányának vezetésével egy jelentős hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembert bízott meg. A szerkezetépítő mérnökként végzett Sokorai István a Magyar Építő Zrt.-nél kezdte pályáját, ahol vállalkozási mérnökként és építésvezetőként is dolgozott a 90-es évek derekán, innen igazolt a TriGranit Zrt.-hez. Fejlesztési igazgatóként vett részt a budapesti Westend kivitelezésében, majd az ő vezetésével épült meg a Művészetek Palotája. Karrierjének következő állomása az Arcadom Zrt. irányítása volt.

Mennyi adót kell fizetni ingatlan értékesítésekor? ITT kiszámolhatja!

„Ebben az időszakban építettük fel a Nemzeti Színházat, a Telenor székházát és több Auchan-áruházat is, emellett Kolozsváron Pólus Centert, Aradon bevásárlóközpontot, míg Bukarest mellett egy 300 ezer négyzetméteres logisztikai központot alkottunk meg” –
sorolja az eredményeket Sokorai István, a Bayer Property vezérigazgatója.


Sokorai István 2010-ben került a Colas Hungária Zrt. élére
, melyet tíz éven keresztül irányított. A feladat nagyságát jelzi, hogy a mélyépítéssel, útépítéssel és bányászattal foglalkozó vállalat legutóbbi éves árbevétele meghaladta a 100 milliárd forintot. Regionális vezetőként a horvátországi, szlovéniai és a romániai Colast is ő irányította.

Nemzetközi célok, kiváló hazai minőség

Ahogy a fentiekből is látható, Sokorai István nem csupán kiváló szakemberként, de sikeres vezetőként is jelentős múltra tekinthet vissza, melyből a Bayer Property is sokat profitálhat. A leánycég újdonsült vezetője fantasztikus kihívásnak látja a vállalatcsoport ambiciózus nemzetközi céljait, melyek megvalósításában a motivált és hatalmas tapasztalattal rendelkező szakembergárdára szeretne támaszkodni. Kiemelten fontos számára a minőség és a maradandóság, azt vallja, hogy a szakma soha nem válhat rutinná, szerinte minden időtálló építmény mögött az alkotás vágya áll.


„Egy regionális magyar nagyvállalatot szeretnénk létrehozni, mely először Közép-Európa meghatározó ingatlanfejlesztési és építőipari szereplőjévé válik majd. Ezzel együtt a multiszemlélet számomra soha nem jelentette azt, hogy magunk mögött hagyjuk a hazai értékeket. Saját magammal szembeni elvárásom az, hogy a cégcsoport nemzetközi létét sikeresen össze tudjam hangolni a magyarországi működéssel. Azt hiszem, ez nem is lehet másképp egy teljes mértékben hazai tulajdonú vállalatcsoportnál”
– hangsúlyozza Sokorai István.

Hozzászólások

6 milliárdos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
2021. 04. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem ijedt meg rekordösszegű büntetésétől a kínai Alibaba

Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi és technológiai óriásvállalat nem tart attól, hogy a hétvégén rá kiszabott rekordösszegű büntetésnek negatív hatásai lesznek - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a vállalat hétfői közlésére hivatkozva.
2021. 04. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővíti saját márkás árukínálatát a Spar

Szinte az összes saját márkás árucsoport kínálatát növeli idén a Spar, a tervek szerint csak az élelmiszerek területén több mint háromszáz új cikkel bővíti saját márkás termékeit az áruházlánc.
2021. 04. 12. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató-helyettes az UniCredit Bank Hungary-nál

Az UniCredit Bank Hungary felügyelőbizottsága jóváhagyta Giacomo Volpi kinevezését a bank új vezérigazgató-helyettesévé, a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával.
2021. 04. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Zöldáramra váltott a pécsi Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Teljes egészében megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával fedezi pécsi telephelyének áramszükségletét a dohányipari gépek és a hozzájuk tartozó alkatrészek előállításáról ismert Körber Hungária Gépgyártó Kft. - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. megújuló energiaforrásokból termelt villamos energia.
2021. 04. 10. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A CIG menedzsmentje nem javasolja az osztalék fizetését

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága nem javasolja osztalék kifizetését a 2020-as üzleti év után - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzé tett közgyűlési dokumentumokban.
2021. 04. 09. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A MOL 35,5 milliárd forint értékű zöld kötvényt adott el

A MOL 35,5 milliárd forint értékben adott el zöld kötvényeket a Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjának keretében.
2021. 04. 09. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekord negyedévet zárt a BMW

A BMW csoport közel 637 ezer személygépkocsit értékesített az első negyedévben, ami 33,5%-os növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest és egyben új csúcsot is jelent.
2021. 04. 09. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az új személyautók eladása Csehországban

Az első negyedévben éves összehasonlításban 1,3 százalékkal 49 534-re csökkent az új személygépkocsik eladása Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában.
2021. 04. 09. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva a Szputnyik V-szállítmány visszaszolgáltatását követeli Szlovákiától

Szerződésszegés miatt Szlovákiának vissza kell szolgáltatnia a számára leszállított Szputnyik V vakcinát - közölte az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) csütörtökön a Twitteren.
2021. 04. 09. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nevet váltott a CIB Alapkezelő

A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. csütörtöktől felvette anyavállalata nevét, Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét - közölte az alapkezelő az MTI-vel.
2021. 04. 09. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kirobbanó adatok érkeztek a Duna House-tól

A Duna House tegnap este tette közzé teljesítménymutatóit, amelyek kirobbanó értéket mutatnak.
2021. 04. 08. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejlesztési területet értékesített Tatabányán a NIPÜF

Újabb beruházás előkészítése zajlik az Inpark Tatabánya ipari parkban. Ehhez az ingatlanfejlesztő NIPÜF Csoport a korábbi négy hektár után ezúttal kéthektáros területet értékesített a dél-koreai Soulbrain magyarországi leányvállalatának. A cég lítiumion-akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyárt, elsősorban hazánkban működő, szintén koreai partnerei számára - értesült a ProfitLine.hu.
2021. 04. 08. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az otthonfelújítási programnak köszönhetően nőtt a kereslet az építőanyagokra

Az otthonfelújítási program hatására az első negyedévben megnőtt a kereslet a korszerűsítési munkáknál használt valamennyi termékcsoportban, de főként a szerkezetépítő, nyílászáró-, valamint a gyorsan beépíthető betontermékek és a műanyagalapú (EPS) hőszigetelő anyagok iránt - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 04. 08. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így döntött az ALDI - kosárkorlátozás sok segítséggel

Az ALDI Magyarország többek között az üzletek bejáratánál kihelyezett kézfertőtlenítőkkel, gyakori fertőtlenítéssel és széles körű tájékoztatással vigyáz vásárlói egészségére. Az áruházlánc a bevásárlókocsik és -kosarak számának korlátozásával, valamint munkatársai segítségével gondoskodik arról, hogy mindig legfeljebb annyi vásárló tartózkodjon üzleteiben, amennyit a hatályos jogszabály lehetővé tesz. Az üzletlánc hosszabb nyitvatartásra tér majd át, ami hozzájárul a vásárlószám egyenletesebb eloszlásához.
2021. 04. 08. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Indul a Google Pay, a hazai bankok közül elsőként a K&H-nál

Elsőként vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást a K&H Magyarországon a hazai pénzintézetek között, mely újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is a biztonságos, okostelefonos fizetéseknek – közölte a K&H. A múlt évben a magyarországi kibocsátású kártyákkal összesen közel 970 milliószor, napi átlagban 2,65 millió alkalommal fizettek belföldön, ami 7 százalékos emelkedésnek felel meg. A K&H érintésmentes mobilfizetést alkalmazó felhasználói pedig hatszor annyian lettek 2020-ban, mint egy évvel korábban voltak.
2021. 04. 08. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csúcsot döntött a Duna House

Mind az ingatlanközvetítés, mind a hitelközvetítés terén csúcsot döntött a Duna House 2021 első negyedévében - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett negyedéves beszámolójában.
2021. 04. 08. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több tucat járásban fejleszt a Magyar Telekom

A Magyar Telekom hálózatfejlesztéseinek további lendületet ad, hogy a vállalat az elmúlt években pályázaton 11,6 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatást nyert el több tucat magyarországi járás vezetékes hálózatfejlesztésére a Szupergyors internet programban (Szip) - közölte a cég az MTI érdeklődésére szerdán.
2021. 04. 08. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szépen nőtt a Samsung profitja

Jelentősen nőtt a Samsung Electronics működési nyeresége a március végével záródott negyedévben.
2021. 04. 08. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elfogadta a 2020-as beszámolóit, és új könyvvizsgálót választott az AutoWallis

Az AutoWallis Igazgatósága a koronavírus-járvány miatt közgyűlési hatáskörben döntött a mai napra összehívott közgyűlés napirendi pontjaiban. Így többek között elfogadta a 2020-as évről szóló beszámolókat, határozott az osztalékalap felhasználásáról, valamint új, nemzetközi hátterű könyvvizsgálót választott.
2021. 04. 08. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások: