A B+N Referencia Zrt. megvásárolta az ISS Csoport Szlovén társaságát

A B+N Referencia Zrt. 2021 tavaszán felvásárolta az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar érdekeltségeit. E lépéssel a magyar cégcsoport a régió egyik legjelentősebb létesítményüzemeltetőjévé vált. A terjeszkedés logikus folytatásaként a társaság 100%-os tulajdonrészt vásárolt az ISS szlovéniai leányvállalatában.

A B+N Referencia Zrt. megvásárolta az ISS Csoport Szlovén társaságát

A B+N Referencia Zrt. tevékenysége az akvizícióval szinte teljesen lefedi a Közép-európai régiót, annak meghatározó létesítményüzemeltető szereplőjévé vált. A további nemzetközi terjeszkedés egyértelműen következik az eddigi sikerekből. Két évtized alatt ebben a rendkívül kompetitív szegmensben a társaság piacvezetővé vált Magyarországon. Évek óta stabil szereplője az 500 legnagyobb árbevételt listázó hazai vállalati rangsornak. Az elmúlt évek során az árbevétel folyamatosan nőtt, 2020 -ban 67 milliárd - forintos forgalom mellett 5,7 milliárd adózott eredményt ért el. Ügyfelei között az állami intézmények mellett a hazai nagyvállalati szektor jeles képviselői is szerepelnek.  A 2021 tavaszán a régió négy meghatározó országát érintő felvásárlás pedig újabb mérföldkövet jelentett a cég fejlődése szempontjából. Az azóta elmúlt fél során a B+N Referencia Zrt a hazai szaktudást és tapasztalatot sikeresen ültette át a régió más országaiba.       

Az 1901-ben, Koppenhágában alapított ISS Csoport a világ egyik legnagyobb, nemzetközi létesítményüzemeltető szolgáltatója. Csaknem 400 ezer munkatársával – a piac meghatározó szereplőjeként - ügyfelek ezreit szolgálja ki világszinten. Fő profilja a takarítás, műszaki üzemeltetés, catering és biztonsági szolgáltatások. A csoport 2018-ban jelentette be, hogy stratégiai céljai elérése érdekében 13 országban el kívánja adni üzletrészeit, - beleértve a jelenlegi tranzakció tárgyát képező operációkat is - annak érdekében, hogy a fő piacaira koncentrálhasson. A közép-kelet-európai ISS vállalatok eladása ennek a folyamatnak a része.  
 
„Az elmúlt félévben a B+N hazai piacvezetőből a régió megkerülhetetlen szereplője lett. Bebizonyítottuk, hogy munkatársaink tudása, tapasztalata és szakértelme a nemzetközi piacon is garanciája a sikeres működésnek. Biztos vagyok benne, hogy a sikeres magyar, cseh, szlovák és román akvizíciók folytatásaként Szlovéniában is a létesítményüzemeltetés meghatározó szereplőjévé válunk. A méret növekedésével nő a költséghatékonyság, a nagy volumen versenyelőnyt jelent a kisebb szereplőkhöz képest minden piacunkon. A B+N Referencia Zrt. alkalmazottainak száma ezzel a tranzakcióval 10.000 fő fölé emelkedik.” - mondta Kis-Szölgyémi Ferenc, a társaság Vezérigazgatója.

Hozzátette: „A mi tőkénk a kékgalléros bázisunk. Mivel Európa kékgalléros munkavállalói alapvetően a közép-kelet-európai régióból származnak, meggyőződésem, hogy a jelentős régiós munkaerőbázis a nyugat-

európai versenyképességünket is javítja. Ezt a versenyelőnyünket a jövőben kihasználva, további terjeszkedést tervezünk”

A B+N Referencia Zrt piacra lépésével az ISS ügyfelei biztosak lehetnek benne, hogy – hasonlóan az eddigi tapasztalatokhoz – a szlovén piacon is továbbfejlődnek az eddigi magas színvonalú szolgáltatások, a facility management teljes portfóliójában.

A vállalat piacvezető Magyarországon a létesítményüzemeltetés területén. Több mint 20 éves tapasztalattal és szaktudással rendelkezik, több szakterületen ISO minősítés alapján dolgozik. Hazai ügyfelei között megtalálhatók a nagyvállalati és üzleti szféra kiemelkedő szereplői.
A B+N Referencia Zrt. az itthon megszokott kiemelkedő szakértelmet, magas minőségű szolgáltatást, ügyfélorientáltságot, átlátható és rugalmas működést és a gyors döntéshozatalt exportálta a régió országaiba. Mindezek biztosítják leendő ügyfelei magas minőségű kiszolgálását a szlovén piacon is. A vállalat a további terjeszkedést illetően is optimista: 100%-os magyar tulajdonú cégként jól ismeri és érti a közép-kelet-európai piacot, az üzleti világot, a gazdasági környezetet.

A B+N Referencia Zrt. hisz abban, hogy a létesítménygazdálkodási szektorban is -ahogy minden más, nagy emberi erőforrást igénylő területen - egyre nagyobb lesz a jelentősége az automatizálásnak és robotikának. Ezért szolgáltatásai folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektet a technológiai innovációra is. A létesítményüzemeltető cégek közül Magyarországon egyedül a cég rendelkezik kutatás-fejlesztési részleggel, ahol 15 munkatárs dolgozik. A vállalat külföldi partnerei számára is elérhetővé teszi a magyarországi K+F részlege által fejlesztett innovatív automatizálási megoldásait. Ilyen például a 2019-ben piacra dobott saját fejlesztésű, autonóm ipari takarítórobotot, vagy a 2020-as fejlesztésű mobil UV-fertőtlenítő eszköz.

Mindenkinek joga van az egészséges, élhető környezethez, mind otthon, mind a munkahelyen is. A vállalat azért dolgozik, hogy ezt megteremtse és fenntartsa, ahogy azt a szlogen megfogalmazza: „Élhetőbb világért dolgozunk!”. Hogy ez nem üres szólam, azt a több évtizedes tapasztalat, szakértelem és elkötelezettség támasztja alá. Mindennapi tevékenységének alapja ügyfelei elégedettsége, amelyet a szolgáltatások magas színvonalával ér el.     

A B+N Referencia Zrt. társadalmi missziójának tartja, hogy a felhívja a figyelmet a takarítói munka fontosságára, az egész régióban aktívan tesz annak elismeréséért, hiszen a régióban több mint 7.000 takarító munkatárssal dolgozik. A kétkezi munka megbecsülése a vállalat alapértéke Ennek jegyében 2020-ban elindította „Vedd észre” című kampányát, amely a takarítók társadalmi megbecsülésének emelését tűzte ki célul. A kampány célja, hogy e fontos munkát végzők megkapják az őket megillető megbecsülést. A B+N Zrt. ezt a változást elindította az új piacokon is. Szlovéniában is arra törekszik, hogy lehetőleg minden helyi munkavállalót megtartson és megbecsüljön – csakúgy, mint a régió többi országában.

Holnapig még lehet pályázni a KKV-k kapacitásbővítő támogatására

A rendelkezésre álló 13,7 milliárd forintos keretre már közel hatszáz vállalkozás pályázata érkezett be mintegy négyezer fő foglalkoztatására, összesen 13,5 milliárd forint értékben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca keddi közleménye szerint. Bodó Sándor közölte: a kimagasló érdeklődésre tekintettel a kkv kapacitásbővítés ösztönzése munkaerőpiaci programra október 20-án éjfélig lehet pályázatot benyújtani.
2021. 10. 19. 13:30
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 10. 19. 13:00
Megosztás:

A tavalyi évhez képest is tovább estek a befektetési célú ingatlanvásárlások

Még a tavalyi átlagos hozamszinttől is elmarad az idei a befektetési célú ingatlanvásárlásoknál a Takarék Index elemzőinek vizsgálata szerint, a legnagyobb hozamot vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.
2021. 10. 19. 12:30
Megosztás:

Felemásan teljesültek az emberek 10 éves pénzügyi várakozásai

A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása, a tíz évvel ezelőtti pénzügyi várakozásaikhoz képest közel ugyanannyi a csalódottak aránya, mint azoké akiknek teljesültek vagy túlteljesültek a tervei - derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív, kutatásából, amelynek részleteit kedden közölték az MTI-vel.
2021. 10. 19. 12:00
Megosztás:

Kína a NATO jövőbeni biztonságpolitikájának fontos eleme lesz

A NATO főtitkára szerint a szövetség jövőbeni tevékenységének fontos eleme lesz a Kína részéről megnyilvánuló biztonsági fenyegetések elhárítása.
2021. 10. 19. 11:30
Megosztás:

Könnyebb lesz a vállalati korrupció bejelentése egy uniós előírás alapján

Hamarosan minden hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget biztosító etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket, az Európai Unió idén december 17-ig adott erre időt a több mint 249 főt alkalmazó szervezeteknek - hívta fel a figyelmet az EY tanácsadó közleményében.
2021. 10. 19. 10:30
Megosztás:

Jó volt a Mol Bubik kihasználtsága az elmúlt öt hónapban

A közbringarendszer májusi megújulása óta - öt hónap alatt - már több mint egymillió alkalommal használták a kerékpárokat - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.
2021. 10. 19. 10:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Erősödéssel kezdték a keddi kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók.
2021. 10. 19. 09:30
Megosztás:

Növekszik az érdeklődés a gazdijogsi program iránt

Már csaknem 2600-an regisztráltak a felelős állattartást támogató gazdijogsi képzésre - mondta a program hétfői sajtótájékoztatóján Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos.
2021. 10. 19. 09:00
Megosztás:

Ötszörösére emelkedett az oltási hajlandóság Romániában, ez áll a háttérben

Romániában több mint ötszörösére emelkedett az oltási hajlandóság az utóbbi egy hónapban, amióta a kormány bejelentette, hogy belföldön is bevezeti az uniós védettségi igazolvány használatát.
2021. 10. 19. 08:30
Megosztás:

Ötvenezer közelében a napi új esetek száma Nagy-Britanniában

A hétfői adatok szerint 50 ezer közelébe - a nyár közepe óta nem mért szintre - emelkedett az újonnan regisztrált koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. A Downing Street szóvivője ugyanakkor közölte, hogy a kormány nem tervezi korlátozások bevezetését.
2021. 10. 19. 08:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedd reggel a bankközi piacon hétfő estéhez képest.
2021. 10. 19. 07:30
Megosztás:

La Palma szigetén több mint húsz intézményben kezdődött meg az oktatás

A vulkánkitörés okozta egy hónapos kényszerszünet után több mint négyezer gyerek számára indult újra az oktatás hétfőn a spanyol Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén.
2021. 10. 19. 07:00
Megosztás:

A Naftohazi gázvállalat kérelmezte részvételét az Északi Áramlat-2 minősítésében

A Naftohaz ukrán állami gázvállalat kérelmet nyújtott be a német szabályozó hatósághoz az Északi Áramlat-2 orosz gázvezeték minősítésében való részvételre - közölte Jurij Vitrenko, a vállalat vezetője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.
2021. 10. 19. 06:30
Megosztás:

107 ezer termelő kapott már az első napon területalapú támogatási előleget

Az előlegfizetés első napján 107 ezer termelő számára mintegy 73 milliárd forint területalapú támogatás (SAPS támogatás) indult meg, keddtől pedig több mint 3000 tejtermelő részére 14 milliárd forint termeléshez kötött tejhasznú tehén támogatás kifizetése kezdődik el - ismertette Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
2021. 10. 19. 06:00
Megosztás:

Az EU-ban eddig ennyi Covid-igazolványt állítottak ki

Az Európai Unióban több mint 591 millió példányban állították ki ez idáig a koronavírus-járvány elleni védettséget igazolni hivatott, digitális Covid-igazolványt, négy kontinens 43 országa csatlakozott már az uniós rendszerhez - közölte hétfőn Brüsszelben az Európai Bizottság.
2021. 10. 19. 05:30
Megosztás:

Üzemkész az Északi Áramlat-2 első vezetéke

Befejeződött az Északi Áramlat-2 gázvezetékpár első vezetékének feltöltése, amely így üzemkésszé vált - közölte a projektet irányító Nord Stream 2 AG hétfőn.
2021. 10. 19. 05:00
Megosztás:

Új területre tör be a MediaMarkt

A budapesti Pólus Center MediaMarkt áruházában is elérhetővé vált októbertől az RS Bútor számos terméke. A kísérleti jelleggel kialakított hibrid bemutatóteremben együtt kínálják a konyhabútorokat, s az azokba beépíthető, illetve hozzájuk illeszkedő háztartási gépeket, eszközöket. A kiállított konyhabútorok a beépített vagy azokon elhelyezett műszaki cikkekhez hasonlóan helyben meg is megvásárolhatók.
2021. 10. 19. 04:30
Megosztás:

Több hazai hústermékkel találkozhatunk az Aldi polcain

Kizárólag magyar beszállítóktól származó sertés- és marhahúst fogalmaznak októbertől az Aldi magyarországi üzletei - jelentették be az áruházlánc hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
2021. 10. 19. 04:01
Megosztás:

Magyar Telekom elemzés

Nem mozdult nagyot hétfőn a Magyar Telekom árfolyama sem, továbbra is két tűz között, 440-420-as sávban oldalazik a jegyzés. Erősebb makroadat miatt nem kell tartania a grafikonnak, folytathatja a technikai sávozást a kurzus. Igazából a Netflix és J&J gyorsjelentésen kívül sok adat nem érkezik ma és ahogy azt tegnap megírtuk a vállalat negyedéves jelentését is csak novemberben láthatjuk.
2021. 10. 19. 04:00
Megosztás: