A környezetbarát eTukTuk már 3 millió dollárt gyűjtött

Az eTukTuk lényege, hogy a hagyományos, fosszilis üzemanyaggal működő tuk-tukokat környezetbarát, napenergiával működő, "eTukTuk"-nak nevezett elektromos változatra cserélik.

A környezetbarát eTukTuk már 3 millió dollárt gyűjtött

Az eTukTuk (TUK) egy környezetbarát blokklánc projekt, amely az előértékesítésének fontos mérföldkövéhez közeledik, hamarosan eléri 3 millió dollárt. Az új kripto-alapú kezdeményezés a fenntartható, globális szállítási megoldások előmozdítására összpontosít.

Mi az eTukTuk?

Az eTukTuk központi célkitűzése, hogy a fejlődő országokban a hagyományos, fosszilis tüzelőanyagokra épülő tuk-tukokat fenntarthatóbb, környezetbarátabb elektromos járművekre cseréljék. A Binance Smart Chain (BSC) felhasználásával a projekt alacsony tranzakciós díjakkal büszkélkedhet, miközben igazodik a környezeti fenntarthatósági célokhoz. 

Az eTuTuk küldetése, hogy a fejlődő országokat a fenntartható jövő felé terelje a hozzáférhető elektromos járművek (EV-k) és a töltőinfrastruktúra révén. Az elektromos TukTukok bevezetésével a projekt arra törekszik, hogy a járművezetők zökkenőmentesen térjenek át a kibocsátásmentes közlekedésre. Ez az átállás nemcsak a CO2-kibocsátást csökkenti, hanem ezekben az országokban elősegíti a pénzügyi befogadást és a zöld ökoszisztémát is.

etuktuk

Az eTukTuk egyik legfontosabb mozgatója a hálózaton belüli tranzakciókhoz használt, natív TUK token, valamint a lekötési juttatások. Ez jelenleg több mint 90 százalékos APY megszerzésének a lehetőségét jelenti.

Emellett az eTukTuk azt tervezi, hogy az AI-technológiát a töltőállomások helyének optimalizálására és a működési hatékonyság növelésére használja majd fel. Tovább erősítve ezzel a fenntarthatóság és a gazdasági életképesség iránti elkötelezettségét.

Irány az eTukTuk

Partnerkapcsolatok és globális terjeszkedési tervek

Az eTukTuk stratégiai partnerségeket kötött befolyásos szervezetekkel, hogy küldetését előmozdítsa. A projekt például együttműködött a The Capital Maharaja Grouppal és a Srí Lanka-i kormánnyal, valamint több mint 200 töltőállomás-helyszínt jelölt ki az országban. Ez a partnerség komoly előnyöket jelent az autósoknak, és 400 százalékos működési költségcsökkenést a sofőröknek.

Míg Srí Lanka területe a kezdeti, indulási platformként szolgál, az eTukTuk további terjeszkedést tervez. Olyan országokat céloz meg, ahol a tuk-tukok elterjedt közlekedési eszköznek számítanak, például Afrikában, Thaiföldön és Indiában. Ez a lépés célja, hogy a környezetbarát eTukTukot szélesebb piacra juttassa el, tovább erősítve a projekt fenntarthatóságra és hozzáférhetőségre gyakorolt hatását.

etuktuk

Srí Lankán az eTukTuk stratégiai helyszíneket biztosított Colombóban, és a mesterséges intelligencia technológiát használja majd a töltőállomások elhelyezésének optimalizálására a népszerű útvonalak mentén. Ez az adatvezérelt megközelítés a sofőrök hatékonyságának növelését és az eTukTuk hálózatnak a meglévő közlekedési rendszerekbe történő, zökkenőmentes integrálását szolgálja.

Az eTukTuk továbbá az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) támogatását is elnyerte Srí Lankán. Az együttműködés célja az e-mobilitás elterjedésének ösztönzése az országban. Hozzájárulva egy zöldebb, tisztább és befogadóbb Srí Lanka megteremtéséhez. 

A kezdeményezés egy másik aspektusa a hagyományosan benzinüzemű, háromkerekű járművek e-Tuk-Tukká történő átalakítása. Ezzel együtt a gazdasági válság hatásainak enyhítése, a mobilitás fokozása, valamint a kis- és középvállalkozások (KKV-k) és az alapvető szolgáltatások újjáélesztése.

Úgy tűnik, hogy az eTukTuk e partnerségek és stratégiai terjeszkedési tervek révén jó helyzetben van ahhoz, hogy előmozdítsa a fenntartható közlekedési megoldások felé tartó átmenetet. Nemcsak Srí Lankán, hanem más régiókban is, ahol a tuk-tukok létfontosságú szerepet játszanak a mindennapi ingázásban és a kereskedelemben.

Az eTukTuk előértékesítésének felső határa és token-elosztása

Az eTukTuk előértékesítésének kemény felső határát 10,7 millió dollárban határozták meg, ami a projekt által az előértékesítési fázisban megszerezhető, maximális összeget jelenti. Ami a tokenek elosztását illeti, az eTukTuk stratégiai megfontolás szerint osztotta el a 2 milliárd TUK tokenből álló, teljes token-készletét. 

Ennek megfelelően a teljes kínálat 21,5 százalékát (430 millió tokent) kizárólag a lekötési juttatásokra szánják, ezzel ösztönözve a hosszú távú befektetést és a részvételt. Az egyéb allokációk között szerepel a likviditás 7 százaléka és az előértékesítés 9,75 százaléka, ami kiegyensúlyozott és fenntartható elosztást jelez.

A projekt csapata a Coinsult által végzett biztonsági auditon is átesett, ami növeli a befektetők bizalmát a TUK token integritása és struktúrája iránt.

A projekt marketingtevékenységei közé tartoznak a legnagyobb kripto YouTube-csatornákon szponzorált videók, például a 266 ezer feliratkozóval rendelkező Austin Hilton értékelése.

Jelenleg 1 TUK ára 0,0295 dollár, és a befektetők BNB, USDT vagy bankkártyával és hitelkártyával vásárolhatnak TUK tokeneket az eTukTuk.io weboldalon. A kripto előértékesítés befejezése után az eTukTuk azt tervezi, hogy a TUK tokeneket több CEX és DEX platformon is elindítja.

Megnézem az eTukTuk oldalát

Következtetés

Mivel az eTukTuk az előértékesítése nyomán támogatást szerez, illetve jelentős tőkét gyűjt, a fenntartható szállítási megoldások vízióját sikeresen képes bemutatni. A projekt célja a blokklánc-technológia és az elektromos járművek kihasználásával a környezetvédelmi aggályok enyhítése, miközben a fejlődő nemzetek gazdasági lehetőségeit is előmozdítja.

Ugyanakkor bár az eTukTuk küldetése összhangban áll nemes célokkal, a befektetőknek alaposan ki kell értékelniük a projekt ütemtervét, az alapjait és az általános életképességét, mielőtt bármilyen pénzügyi kötelezettséget vállalnának.

A befektetőknek azt is figyelniük kell, hogy a szélesebb kriptopiac hogyan teljesít ezekben a hetekben, a Bitcoin nagyon várt, felezési eseménye előtt, amely már csak napok kérdése.

Ez is érdekelhet:

A SOL ára emelkedik, de itt az 1 millió dolláros airdrop és a CEX listázás is

Eléri a SHIB a 0.1 dollárt az élénkülő piacon? - Shiba Inu árfolyam-előrejelzés

A 10 legjobb DePIN érme, amelybe érdemes befektetni

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás: