A tudatos állattartásban segít hazánk egyik legnépszerűbb prémium kutyatápgyártója, a Panzi-Pet Kft.

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában. Különösen a fiatal generációk számára jelenthet újszerű élményt és felelősségteljes döntést egy kutyatárs bevonása az életükbe. Egy kedves négylábú, azon túl, hogy szeretet és öröm forrása, kihívások sorát is magával hozza. Különösen, amikor a táplálásáról és az egészségéről van szó. A tudatosabb állattartásra nevelés érdekében indított cikksorozatot és a különböző közösségi média csatornákon rövid videós formátumú edukációt Magyarország egyik legnépszerűbb prémium gyártója, a Panzi-Pet Kft.

A tudatos állattartásban segít hazánk egyik legnépszerűbb prémium kutyatápgyártója, a Panzi-Pet Kft.

Az Állatorvostudományi Egyetem kutyatartást vizsgáló, országos, reprezentatív felmérésének eredményei szerint 2021 végén a magyar háztartások több mint 50%-ában élt legalább egy bundás barát. Ez több mint 3 millió gazdis ebet jelent. Manapság a családokban a kutya ráadásul nem pusztán egy állat, hanem hű társ és egyben családtag is. A jól megválasztott etetési módszerekkel és szerető gondoskodással nemcsak ők lehetnek egészségesebbek és boldogabbak, de mi magunk is.

„A kutyatartás számos előnnyel jár a gazdik és a kutyák számára egyaránt. Ezek közé tartozik az aktívabb életmód, a stressz csökkentése, valamint a társasági élet felpezsdítése. A kutyák társasága bizonyítottan javítja a mentális egészséget, segít az egyedüllét és a depresszió leküzdésében is. A közös játék és a séták erősítik az ember és kutyája közötti köteléket, miközben a mindennapi felelősségteljes gondoskodás értékes leckéket tanít az empátiáról és a másokkal való törődés fontosságáról. Ezért különösen lényeges, hogy a mobiltelefonon és játékkonzolon felnőtt alfa generáció tagjai is megtapasztalják a kutyatartás szépségeit” – hangsúlyozza Pandzarisz Tamás, a Panzi-Pet Kft. ügyvezetője és az Akarok egy kutyát! című ötrészes cikksorozat egyik ötletgazdája.

Tudatos táplálás, gondtalan élet

A modern állattartás egyik legnagyobb dilemmája a táplálkozás kérdése. Az állatorvosi ajánlások és a tudatos gazdik igényei egyre inkább a minőségi, tudományos alapon nyugvó táplálás felé mutatnak. A választás a nyers (barf) és a boltokban kapható kutyatápok között nem csupán preferenciák kérdése, sokkal inkább az állat egészségének és jóllétének szempontjából döntő jelentőségű. A nyers étkezés hívei gyakran az "ősi", természetközeli táplálkozás előnyeit hangsúlyozzák. Azonban csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy ez a módszer komoly odafigyelést igényel az étrend kiegyensúlyozottsága és biztonsága szempontjából. A táplálkozási szakértők kiemelik, miszerint a nyers etetés során fennáll a veszélye, hogy nem válik teljes értékűvé az étrend, ami hosszú távon hiánybetegségekhez vezethet, és ez károsíthatja a kutyák egészségét.

„Ezzel szemben a kiváló minőségű kutyatápok tudományos kutatások és fejlesztések eredményeként jönnek létre. Ezek a tápok úgy vannak megalkotva, hogy kényelmesen, minden szükséges tápanyaggal ellássák a kutyákat, miközben minimalizálják az egyoldalú táplálkozásból eredő kockázatokat. A természetes összetevők, mint a feltárt gabona, csíramentes húsliszt, zöldségek és gyümölcsök felhasználása, valamint az ISO minősítések garantálják, hogy az állateledel az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekhez hasonló minőségi elvárások szerint készül” – mutat rá Samu Imre, a 2016-ban Magyar Termék Nagydíjjal kitűntetett Fit Active prémium tápcsalád receptúrájáért felelős szakértő.

„Gyakori tévhit, hogy a kutyatápok alacsony minőségű "hulladékokból" állnak. Ez messze áll a valóságtól, különösen a prémium kategóriájú termékek esetében. Ezek a tápok szigorú minőségirányítási (ISO 9001 és ISO 22000) rendszer mellett készülnek, gyakran magasabb szabványokat követve, mint bizonyos emberi élelmiszerek. Az idén 10 éves FitActive tápcsaládunk mind a 39 receptúrája úgy lett kifejlesztve, hogy minden szükséges tápanyagot biztosítson a kutyák számára, figyelembe véve az egyedi igényeket és életmódot, minimálisra csökkentve az egyoldalú táplálkozásból fakadó kockázatokat" – tette hozzá Pandzarisz Tamás ügyvezető.

Pandzarisz Sándor és Pandzarisz Tamás Panzi Pet Kft

Pandzarisz Sándor és Pandzarisz Tamás ügyvezetők

A választás során sok gazdi szembesül a döntés nehézségével, mivel a kínálat széles és változatos. Éppen ezért a Panzi-Pet Kft. egyedülálló módon kifejlesztett egy ingyenesen használható adaptív és interaktív tápválasztót, amely segít megtalálni a kutya egyedi szükségleteihez leginkább illeszkedő tápot. Ez az eszköz évente több mint 15 ezer gazdi számára nyújt segítséget abban, hogy a kutya kora, mérete, érzékenysége és mozgásigénye alapján a lehető legjobb táplálékot válasszák kedvencük számára.

A fenntarthatóság útján

A Panzi-Pet Kft. nem kizárólag az állateledel-gyártás terén törekszik a kiválóságra. A 28 éve alapított vállalat elkötelezetten dolgozik az állatok jóllétéért és a környezettudatos működésért is. A társadalmi felelősségvállalásuk és a fenntarthatósági törekvéseik kiterjednek a menhelyi állatok támogatásától kezdve a gyártási folyamatok környezeti hatásainak minimalizálásáig. Komoly lépéseket tesznek annak érdekében, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. A 90%-ban helyi termelőktől beszerzett alapanyagok, a gyártóüzem tetőzetén telepített napelemek több ezer négyzetméteren biztosítják a működéshez szükséges energia jelentős részét, míg a gázfelhasználás optimalizálása és a csomagolóanyagok tudatos kiválasztása további lépéseket jelentenek a környezettudatos üzemeltetés felé.

„Cégünk számára fontos, hogy aktívan részt vegyünk a társadalmi életben, és támogassuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek elősegítik az állatok jóllétét. Büszkék vagyunk arra, hogy tápokkal, konzerves eledelekkel, illetve különböző kutyafelszerelésekkel évek óta támogatjuk a helyi menhelyeket és állatvédő szervezeteket, hozzájárulva a rászoruló és frissen örökbe fogadott állatok komfortjához. Tudatában vagyunk annak, hogy minden vállalati döntésünk hatással van a környezetünkre is. Ezért törekszünk arra, hogy üzleti döntéseink során minimalizáljuk az ökológiai lábnyomunkat. A fenntarthatóság nem csupán egy cél számunkra, hanem egy olyan elkötelezettség, amelyet minden tevékenységünk alkalmával szem előtt tartunk” – emeli ki a több mint 30 országban elérhető Fit Active kutyatáp márka megálmodója.

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 15. 08:30
Megosztás:

Április elejétől ismét nő a hazai gázkészlet

Április elejétől újra nő a hazai gázkészlet - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 07:00
Megosztás:

Az adósságállomány nagysága hordozza a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra nézve

Az Egyesült Államok legnagyobb ellensége nem Kína vagy Oroszország, hanem a 35 billió dolláros adósságállomány - állapítja meg elemzésében a The National Interest, a Center for the National Interest politikai agytröszt online platformja.
2024. 04. 15. 06:00
Megosztás:

Nagy sikert arat a zöld konzultáció

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.
2024. 04. 15. 05:00
Megosztás:

A német autóipar szembemegy mindenkivel

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.
2024. 04. 15. 04:00
Megosztás:

Miért a fejünk tetején nő a hajunk, nem pedig a talpunkon? – Egy szőrös kérdés tudományos magyarázata

Amikor utoljára a tükörbe néztünk, valószínűleg nem azon tűnődtünk, hogy miért pont a fejünk tetején van az a buja, vagy éppen nem annyira buja hajkorona, ami nap mint nap formázásra késztet minket. De gondolkozzunk csak el: miért éppen ott, és miért nem máshol?
2024. 04. 15. 03:00
Megosztás:

Milyen veszély leselkedik a forintjainkra, ha Magyarország bevezeti az eurót?

Magyarország potenciális áttérése a forintról az euróra komplex gazdasági és társadalmi változásokat von maga után. Ennek elemzéséhez érdemes megvizsgálni a korábbi eurót bevezető országok tapasztalatait, és ezek alapján felmérni a kisemberek – pl. dolgozók, nyugdíjasok – helyzetét érintő lehetséges következményeket.
2024. 04. 15. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp: Mesés pénzek jöhetnek a héten a Baknak és a Vízöntőnek, a Kos lottón nyerhet nagyot

Heti horoszkóp 2024. április 15-21. között. A csillagjegyek részletes heti horoszkópjai egy izgalmas hétre világítanak rá, ahol minden jegy számára kínálkozik lehetőség a szerencsejátékokban, új kapcsolatokban és pénzügyekben való sikerre egyaránt.
2024. 04. 15. 01:00
Megosztás:

10 000%-os hozam? Ezzel csalogatja a befektetőket ez a környezetbarát kriptó

A Dogwifhat (WIF) befektetői most felfedezték az eTukTuk (TUK) nevű új, zöld előértékesítést, ami 2024-ben akár 10 000 százalékos potenciális nyereséget is hozhat. A WIF a közelmúltbeli csúcsról visszaesett, jelenleg 3,46 dollár körül kereskednek vele, ami közel 20 százalékos csökkenést jelent az eddigi legmagasabb árhoz képest.
2024. 04. 15. 00:01
Megosztás:

Szankciókat jelentettek be az orosz fémek árutőzsdei forgalmazására

Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány orosz fémek árutőzsdei forgalmazására.
2024. 04. 14. 23:00
Megosztás:

Az ESET az egészségügyi alkalmazások használatának kockázataira hívja fel az emberek figyelmét

Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET informatikai cég: az elemzés szerint az érzékeny személyes adatokat is gyűjtő és felhasználó egészségügyi appok (mHealth) piaca már most kétszámjegyű növekedést produkál, és 2030-ra a becslések szerint eléri a 861 milliárd dollárt.
2024. 04. 14. 22:00
Megosztás:

Bővült a pécsi Penthe Autóház

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.
2024. 04. 14. 21:00
Megosztás:

Elindult a Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Az idén április és augusztus között jár Sopron és az ausztriai Neusiedl am See között a Fertő-táj vonatjárat, hogy minél többen környezetbarát módon kereshessék fel az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit - közölte a vonatokat közlekedtető GYSEV Zrt. szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 20:00
Megosztás:

Rekordszámú volt a bérlet- és jegyeladás márciusban

Márciusban rekordszámú, 932 ezer ország- és vármegyebérletet, valamint napijegyet váltottak az utasok - közölte a MÁV-VOLÁN-csoport szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 14. 19:00
Megosztás:

Nem számítanak idén javulásra a német vállalatok

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint.
2024. 04. 14. 18:00
Megosztás:

A technológia fejlődés velejárója, hogy új kockázatok ütik fel a fejüket

A mesterséges intelligencia (MI) elterjedésével az információbiztonsági szakértők feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, mert újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is - ismerteti a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó cég az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 14. 17:00
Megosztás:

3,6%-ra csökkent az infláció márciusban

A várakozásunknál minimálisan kedvezőbben alakulva 3,6%-ra mérséklődött az infláció éves üteme februárban. Ennél alacsonyabb inflációs rátát 2021. februárban közöltek legutóbb. Az előző hónaphoz képesti változás +0,8%-os volt, ami visszafogottabb év eleji átárazási dinamikát tükröz, mint amit az elmúlt két évben láthattunk. Enyhülő inflációs nyomást jelez, hogy a maginfláció 5,1%-ról 4,4%-ra mérséklődött.
2024. 04. 14. 16:00
Megosztás:

Zsarolóvírustól a „disznóvágás-átverésig”

A Visa közzétette félévente megjelenő, csalásokról szóló nemzetközi jelentésének 2024. tavaszi kiadását, amely a fogyasztókat és vállalkozásokat világszerte érintő legjellemzőbb fizetési veszélyekre hívja fel a figyelmet.
2024. 04. 14. 15:00
Megosztás:

Új kaparós sorsjegy jelent meg, a neve: Ajándék sorsjegy

Az ünnepi alkalmakat megédesítő, vidám hangulatú és a szemnek is vonzó kaparóssal bővül a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálata.
2024. 04. 14. 14:00
Megosztás:

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás: