Az alumínium doboz széles körű felhasználhatósága

Egy doboz, ráadásul ha többféle méretben elérhető, számtalan dologra hasznosítható. Hát még, ha alumíniumból van, szerfelett megnövekszik azon területek száma, ahol alkalmazható. Nemcsak kiterjedt ipari felhasználásokról beszélhetünk, hanem akár kisebb vállalkozások, irodák számára is rendkívül praktikus lehet.

Az alumínium doboz széles körű felhasználhatósága

Nézzük meg, milyen tulajdonságainak köszönhető ez az univerzális igénybevétel.

Milyen előnyös jellemzőkkel bír egy alumínium doboz?

A legfontosabb tulajdonsága az alumíniumnak, amely régóta köztudott, hogy roppant mód könnyű. Másik kedvező ismérve, hogy a levegő hatására azonnal oxidréteg képződik a felszínén, mely megvédi a külső behatásoktól, így bármilyen savas közegben sem korrodálódik. Épp ezért fontos tudni, hogy alumínium termékeket ne nagyon sikáljunk, mert ezzel pont a különleges védőrétegét távolítjuk el.

Ez a 200 éve feltalált könnyűfém méltán népszerű minden technológiában, nem mágnesezhető, viszont kiváló hő- és elektromos vezető. Sokszor a természetesen képződő védelmi oxidrétegét egyes alumínium termékek esetében még pluszban mesterségesen vastagítják, ezáltal extra tartósságot elérve.

Az alumínium dobozok gyorsan csíramentesíthetők, így praktikus a használatuk olyan helyeken, ahol a higiéniára még fokozottabban figyelni kell, pl. kórházakban, élelmiszereket előállító vállalatoknál. Mivel rendkívül könnyűek, szállításkor szinte csak a töltőtömeghez kell viszonyítani, plusz súly nem igazán jelentkezik. Kialakításuk miatt azonban strapabíró, tartós, hosszú távra használható anyagok. 100%-ban újrahasznosíthatóak.

Hol jön jól egy alumínium doboz?

Az előbbiekben említetteken túl szinte minden ipari, logisztikai terület szívesen használ alumínium dobozokat. Kiemelt jelentőségű az alkalmazásuk veszélyes anyagok tárolása, szállítása során, hiszen nem lépnek reakcióba velük. Bármilyen szerszámok, kisebb gépek elhelyezésére igénybe vehetők, akár tartós kültéri használat esetén is.

Ön az ILMARKET.HU webáruházban számtalan alumínium termék közül válogathat. Az alumínium dobozokon kívül szétnézhet a különböző alumínium raklapok, dobogók, létrák és sátorvázak között, mely utóbbi kategória is rendkívül széles felhasználással bír különböző rendezvények szervezése esetén.

Eltérő igények esetén egyedi megoldások

Előfordulhat, hogy nem a megszokott dobozméret vagy kialakítás az, amelyre Önnek szüksége van. Ilyenkor sincs probléma. Az ILMARKET.HU komplex piacterén extra szolgáltatásokat is igénybe vehet. Kérhet eltérő méretezésű dobozt vagy kulcsos zárszerkezettel ellátottat. A cég szigetelést is tud hozzá készíteni, akár szilikon alapanyagból is.

Hasznos kiegészítő lehet még a plusz merevítés, ha erre van igény, vagy a szállítás megkönnyítésére a kerekek felszerelése. Zsanér helyett választható rozsdamentes zongorapánt beépítés az alumínium dobozokba. Ha Önnek a fentiektől eltérő kérése van, keresse az ILMARKET.HU munkatársait, biztos találnak megoldást!

Csalás a lottósorsoláson - lebuktak az élő húzáson a kamerák előtt - VIDEÓ

Nincs olyan hét, hogy ne vádolnák meg csalással bármely lottótársaságot azok a játékosok, akiknek épp az adott héten valahogy nem húzták ki a nyerőszámait. Számos internetes fórumon találunk ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, összeesküvés elméleteket. Cikkünkben most az egyik legnyilvánvalóbb csalást mutatjuk meg, ami ráadásul a TV kamerák előtt történt.
2022. 08. 20. 04:01
Megosztás:

Rengeteg szemetet termelt a Sziget fesztivál

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.
2022. 08. 20. 03:00
Megosztás:

Eddig elegendőek Csehország gáztartalékai

Csehország gáztartalékai 11 hónapra elegendőek, ha a tél a korábbi évek átlagának megfelelő lesz - közölte Zbynek Stanjura pénzügyminiszter pénteken Prágában, sajtótájékoztatón.
2022. 08. 20. 02:00
Megosztás:

Folytatódik a kisbenzinkutak támogatása

A kormány a kisbenzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, péntektől megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak a támogatáshoz - közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Alacsonyabb dózisban is hatékony az Imvanex oltóanyag

Az Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyag kisebb mennyiségben, intradermálisan, vagyis bőrbe beadva elegendő antitestet termel a majomhimlő ellen - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken.
2022. 08. 20. 00:01
Megosztás:

Zivatarveszélyre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt országos figyelmeztetéseket adott ki szombatra, augusztus 20-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2022. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Németországban rekordszintű volt a termelői áremelkedés júliusban

Németországban soha nem látott mértékben emelkedtek a termelői árak júliusban éves összevetésben.
2022. 08. 19. 22:00
Megosztás:

A németek 70 százaléka spórol az energiával

Egyre többen takarékoskodnak Németországban az árak emelkedése miatt, egy pénteken ismertetett felmérés szerint a legtöbben az energiafogyasztásukat fogják vissza.
2022. 08. 19. 21:00
Megosztás:

Nyári pangás jellemezte a tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 42 990,47 ponton zárt pénteken.
2022. 08. 19. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint pénteken

Erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját a forint a főbb devizákkal szemben.
2022. 08. 19. 19:00
Megosztás:

Európa legkedvezőbb feltételeivel igényelhetők a diákhitel támogatások

Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.
2022. 08. 19. 18:00
Megosztás:

Veszélyes étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján pénteken.
2022. 08. 19. 17:00
Megosztás:

Legyen egységes repohár visszaváltási rendszer, a vendégek a leadott repoharak után kapják vissza a pénzüket!

A repohár visszaváltásával kapcsolatos visszásságok piaci önszabályozó megoldását, vagyis a rendszer racionális, egységes és valóban fenntartható átalakítását javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület. Javaslatuk fontos része, hogy a repoharat választó vendégek visszakapják annak ellenértékét.
2022. 08. 19. 16:00
Megosztás:

Melyik bank drágított leginkább a lakáshitel kamatokon az elmúlt évben?

Bár komolynak érezzük a lakáshitel kamatok emelkedését, a money.hu adatai szerint az elmúlt egy évben a vizsgált 9 banknál 4,11 százalékkal emelkedett a legjobb adósoknak ajánlott standard kamat. Ez messze elmarad a jegybanki alapkamat, de még a referenciakamat emelkedésétől is. A money.huadataiból látható, melyik bank emelt leginkább, illetve, hogy mely pénzintézetek versengenek a legalacsonyabb kamatszintekkel.
2022. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Kezd szétesni a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban

Rekord mélypontjára esett a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban a júliusi felmérés alapján.
2022. 08. 19. 14:00
Megosztás:

A nyersanyagárak miatt ismét túllőtt a célon a japán infláció

Japánban 2,4%-ra emelkedett júliusban az infláció a júniusi 2,2% után. A növekedés mintegy felét az energiaköltségek tették ki.
2022. 08. 19. 13:00
Megosztás:

A mai gazdasági adatok is elszomorítóak

A briteknél 40 éves mélypontra esett a fogyasztói bizalom a -44 pontos értékével a júniusi -41 pontot követően. Egyre csúnyábban fest a szigetország gazdasága.
2022. 08. 19. 12:00
Megosztás:

Gyengültek nyitáskor a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2022. 08. 19. 10:00
Megosztás:

Ennyivel nőtt a háztartások pénzügyi vagyona a második negyedévben

A pénzügyi eszközök 837 milliárd, a kötelezettségek 145 milliárd forintos emelkedésének eredőjeként az idei második negyedévben 692 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona - derül ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyek csütörtökön jelentek meg az MNB honlapján.
2022. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Történelmi csúcsra emelkedett az infláció az euróövezetben

Az euróövezet éves inflációs rátája júliusban új rekordra, 8,9 százalékra emelkedett a júniusi 8,6 százalékról; az EU-ban 9,8 százalékot jegyeztek fel a júniusi 9,6 százalékot követően - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentéséből.
2022. 08. 19. 08:00
Megosztás: