Az Euro 2024 szponzorai tapasztalnak majd részvényárfolyam-emelkedést a torna alatt?

A labdarúgás emberek milliói számára jelent: vannak, akik a mérkőzés hangulata miatt járnak a stadionokba, mások inkább az otthon kényelmére esküdnek és saját tévéjük előtt élvezik a játékot, s természetesen szép számmal akadnak, akik az úgynevezett szurkolói zónákban a közös meccsnézéseket részesítik előnyben. Akárhogy is legyen, a rengeteg embert megmozgató események egyúttal rengeteg potenciális fogyasztót is jelentenek.

Az Euro 2024 szponzorai tapasztalnak majd részvényárfolyam-emelkedést a torna alatt?

Így aztán természetes, hogy a nagy világmárkák rendre azon vannak, hogy a focihoz kapcsolódó események szponzoraiként tűnjenek fel. Egyes számítások szerint már az eb csoportok viadalait is mintegy ötmilliárd néző fogja figyelemmel kísérni, azokon a szurkolókon kívül, akik a stadionok lelátóiról szurkolnak majd kedvencüknek.

Nemcsak ismertséget, de elismertséget is hozhat egy-egy szponzorszerződés

Ekkora potenciális fogyasztói réteget nem könnyű másutt találni, természetes hát, hogy egy-egy cég számára hatalmas siker már maga a tény, hogy felkerül az Euro 2024 szponzorainak listájára. Ezt a szponzorok azonnal be is jelentik, hiszen a szerződés azzal is jár, hogy már jóval a kontinensviadal előtt a rendezvényhez kapcsolódó események, játékok kapcsán is hirdethetik magukat. Nem mellesleg komoly dicsőséget is jelent, ha egy-egy cég kap ilyen lehetőséget.

A foci Eb szponzorálása rendszerint igen kecsegtető lehetőség azon vállalatok számára, amelyek márkaismertségüket szeretnék növelni.

Az Euro 2024 hivatalos honlapján tizenhárom cég szerepel a szponzori listán. Van közöttük üdítőital-gyártó, szálláshelyfoglaló, elektromos autókat gyártó, de még élelmiszergyártó cég is. Utóbbinak a vezetője például azzal indokolta a szponzorációs szerződés megkötését, hogy „az étkezés közösségépítő ereje kiemelt jelentőségű”. Az üdítőgyártó életérzést is kínál potenciális fogyasztóinak, a varázslat átélésére buzdít. Az elektromos autó gyártója azt hangsúlyozza: eltökélt szándéka, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az elektromobilitást, s alig várja, hogy bemutathassa az innovatív technológiákat, „egyengetve az utat a globális sportesemények zöldebb jövője felé”.

Ma már nem számít újdonságnak, hogy a kínai vállalatok is részt kérnek maguknak a focilázból, annak ellenére is, hogy Németországban most európai csapatok versengenek. Egyfelől azért, mert ezek a cégek is a nemzetközi piac elérésére törekszenek, másfelől pedig a focinak természetesen Kínában is hatalmas a rajongótábora, így ezek a márkák még akkor is megtalálják a számításukat, ha csak az otthoni forgalmuk növekszik.

De nem ez a helyzet. A szponzorációban részt vevő cégek tőzsdei jegyzése is folyamatos emelkedést mutat, ahogyan közelednek az eb csoportok mérkőzései. A már említett üdítőital-gyártó részvényeinek árfolyama az elmúlt hónap folyamán meredeken emelkedett és egyelőre nem is igazán látszik, hogy ez a növekedés hol áll meg. Hasonló a helyzet az élelmiszergyártóval is, pedig még hetek választanak el bennünket a kezdőrúgástól.

A tizenhárom globális szponzor derűsen tekinthet a jövőbe

Az Adidas, az Aliexpress, az Alipay+, az Atos, a Betano, a Booking.com, a BYD, a Coca Cola, a Hisense, a Lidl, az Engelberg Strauss, a Visit Quatar és a Vivo elégedetten tekinthet a jövőbe: főszponzorokként szinte teljesen biztos, hogy eredményes lesz számukra a foci Eb. Természetesen nagyon sok más szponzora is van a tornának, de ők a legnagyobbak, a legfontosabbak, ők számítanak úgynevezett globális szponzoroknak. A Hisense állítja: a legnagyobb sportversenyek támogatásának köszönhetően a márka ismertsége a tengerentúlon negyedével emelkedett.

A kínai vállalatok támogatóként nagyobb számban a legutóbbi labdarúgó Eb-n jelentek meg. Ez elsősorban annak tudható be, hogy az azt megelőző, a 2016-os kontinensviadal az ázsiai tévénézők körében is népszerű volt: a Broadband TV News adatai szerint 56 millió kínai szurkoló kísérte figyelemmel az akkori döntőt, ami számszerűen is lényegesen több, mint amennyi szurkolót egyetlen más európai ország képes lenne felmutatni.

S noha maguk a szponzorszerződést kötő márkák elsősorban a fogyasztókra, a velük való kapcsolatok kialakítására és fenntartására, illetve elmélyítésére hivatkoznak, ne legyen kétségünk afelől, hogy a részvényeik tulajdonosai sem járnak rosszul.

Ha nem így lenne, nem lenne akkora érdeklődés a cégek részéről az egyes rendezvények támogatása iránt.

Az Euro 2024 kínálta üzleti lehetőségek természetesen jól jönnek a házigazda Németországnak is, amely arra számít, hogy gazdasági haszna is lesz a rendezvényből, illetve az országba látogató nagyszámú turistából. Arról nem is beszélve, hogy a vendéglátó ország imázsának is jót tesz egy ekkora rendezvény.

A kereskedők kapkodják PlayDoge mém érmét, az előértékesítés átlépte a 4,5 millió dollárt

A retro Play-to-Earn projekt előértékesítése máris rendkívül sikeres, hiszen nemrégiben átlépte a 4,5 millió dollárt.
2024. 06. 21. 00:01
Megosztás:

Jó döntés pályázni nyílászáró cserére?

Minden épület állaga az évek folyamán egyre jobban amortizálódik. Nincs ezzel másképp a nyílászárók állapotra sem. Sőt! Általában a modern ablaküvegek hang- és hőszigetelő képessége is néhány év alatt veszít hatékonyságából.
2024. 06. 20. 23:30
Megosztás:

A DOGE és SHIB továbbra is erős marad; a MTAUR meghódítja a kriptópiacot?

A mai kriptopiac továbbra is jelentős volatilitást mutat. Ezt a Bitcoin (BTC) ETF-ekből történő jelentős kiáramlás is hangsúlyozza, ami szélesebb piaci visszaesést eredményezett. A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) egyaránt több mint 1%-os esést könyvelhetett el, míg a Solana (SOL) 4%-os visszaesést szenvedett el.
2024. 06. 20. 23:00
Megosztás:

Legfőbb célunk az EU versenyképességének helyreállítása lesz

Az Európai Unió versenyképességének helyreállítása a legfontosabb prioritás a magyar uniós elnökség programjában - mondta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2024. 06. 20. 22:30
Megosztás:

Nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.
2024. 06. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) csütörtöki döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 06. 20. 21:30
Megosztás:

Nagyobb sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük: a informatikai biztonsági termékeket fejlesztő és forgalmazó ESET szakértői szerint mivel ezek a sportesemények világszerte több milliárd nézőt vonzanak, a csalók gyakran elhitetik az emberekkel, hogy jegyet nyertek az eseményre, vagy olyan weboldalakra irányítják őket, amelyekről kártékony programokat töltenek le az eszközeikre.
2024. 06. 20. 21:00
Megosztás:

A Richter megvásárolta a BCI Pharma vállalatot

A Richter Gedeon Nyrt. felvásárolta a belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő, számos nőgyógyászati indikációban eredeti kutatást végző biotechnológiai vállalatot, a BCI Pharma-t - jelentette be a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
2024. 06. 20. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott csütörtök estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 20. 20:00
Megosztás:

Jelentős emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erőteljes pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 06. 20. 19:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 666,13 pontos, 0,96 százalékos emelkedéssel, 70 327,34 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön.
2024. 06. 20. 19:00
Megosztás:

Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
2024. 06. 20. 18:30
Megosztás:

Az EU 2025-ös költségvetésének a prioritásokra szánt finanszírozást kell erősítenie

Az Európai Bizottság bemutatta a 2025-re érvényes uniós költségvetésre vonatkozó, 199,7 milliárd euró főösszegű javaslatát, és azt írták: az Európai Unió jövő évi büdzséjének az EU prioritásaira szánt finanszírozást kell erősítenie.
2024. 06. 20. 18:00
Megosztás:

Ajánlás͏ok, amel͏yek segít͏enek nyern͏i online 2024-be͏n

Az onli͏ne nyerőgépek izgalmas v͏ilágába lépve a játé͏k͏osok számos stratégi͏át alkal͏mazha͏tnak a nyerési͏ esély͏e͏ik növelésére͏. Font͏os,͏ ho͏gy͏ olyan játékplatfo͏rmo͏kat válasszanak,͏ melyek mo͏de͏rn tec͏hnol͏ógiával és m͏e͏g͏bízhat͏ó háttérrel k͏ec͏segt͏etnek.
2024. 06. 20. 17:58
Megosztás:

Indul a qvik fizetés

A Magyar Nemzeti Bank "qvik" néven vezeti be az azonnali fizetésre épülő, minden ügyfél számára ingyenesen elérhető fizetési szolgáltatásait, amelyek olcsó, biztonságos és hazai alternatívát teremtenek a legtöbb elektronikus fizetési helyzetben - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 17:30
Megosztás:

Szombattól három hétig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett

Szombattól július 11-ig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 20. 17:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok csütörtökön.
2024. 06. 20. 16:30
Megosztás:

A jelzáloghitelek kamata már második hete csökken az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban már a második egymást követő héten csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a június 14-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 06. 20. 16:00
Megosztás:

Hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára jön létre, tovább erősödik a magyar gazdaság, és mindez hozzájárul ahhoz, hogy hazánk a világgazdaság új korszakának nyertesei közé tartozzon - jelentette ki a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Stuttgartban.
2024. 06. 20. 15:30
Megosztás:

Az európai szemeszter tavaszi csomagja iránymutatással szolgál a versenyképesség javításához

Az európai szemeszter tavaszi csomagja szakpolitikai iránymutatást ad az Európai Unió versenyképességének és ellenállóképességének javításához, a rendezett államháztartás fenntartásához, valamint az EU stratégiai autonómiájának megerősítéséhez - közölte a kereskedelempolitikáért felelős biztos szerdán.
2024. 06. 20. 15:00
Megosztás: