Az IMMOFINANZ újabb kiskereskedelmi parkot vásárol Olaszországban

Az IMMOFINANZ bővülési stratégiájának részeként tovább erősíti vezető szerepét Európa legnagyobb kiskereskedelmi park tulajdonosaként és üzemeltetőjeként. A STOP SHOP egységek számát 2024-ig szelektív akvizíciók és új megnyitások révén mintegy 40%-kal növeli és 140 helyszínre bővíti. Ennek során a vállalat Olaszországban 2024-ig 10 új STOP SHOP kiskereskedelmi parkot nyit. Az Udinében lévő kiskereskedelmi park megvásárlásával az IMMOFINANZ egy újabb fontos lépéssel erősíti jelenlétét az olasz piacon.

Az IMMOFINANZ újabb kiskereskedelmi parkot vásárol Olaszországban

Az IMMOFINANZ a 2021 második felében történő sikeres olasz piacra lépést követően újabb kiváló minőségű kiskereskedelmi parkot vásárol Északkelet-Olaszországban egy londoni magántőke-befektető cégtől. Az Udinében található Terminal Nord kiskereskedelmi park 33 000 négyzetméter bérelhető területet foglal magában, összesen 36 üzlettel, így ez lesz a STOP SHOP portfólió eddigi legnagyobb kiskereskedelmi parkja. A várható éves bérleti díjbevétel körülbelül 5,6 millió euró.

"A STOP SHOP egységek a mindennapi kereslet, magas szintű vásárlási élmény és életstílus optimális kombinációját jelentik. A parkok a COVID-19 világjárvány idején válságtűrőnek bizonyultak, és egyaránt népszerűek maradtak a bérlők és a vásárlók körében. Ezért itt az ideje, hogy erre a meggyőző és sikeres platformra alapozva további piacokat fejlesszünk. Európa egyik legnagyobb piaca az olasz, erre komoly lehetőségeket kínál" - mondta Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ igazgatótanácsának tagja.

Változatos bérlői összetétel több mint 33 000 négyzetméteren

A leendő STOP SHOP Udine kiváló helyen található, amely tömegközlekedéssel is megközelíthető.  A vonzáskörzetben mintegy 300 000 ember él fél órányi vezetési távolságon belül.

A 2008-ban megnyitott kiskereskedelmi park a helyi és nemzetközi bérlők széles választékát kínálja. A népszerű Carrefour hipermarket a bérelhető területek 30%-át teszi ki, de szintén megtalálható itt a nemzetközi Decathlon, Euronics, Burger King, Douglas és a Takko cégek, valamint olyan olasz márkák, mint a Globo (divat) és a Dondi Salotti (bútor).  2021 január és októbere között közel 1,6 millió látogatót vonzott a bevásárlópark. Az átlagos le nem járt bérleti idő (WAULT) 7,7 év.

Kulcsfontosságú zöld technológiák

Az IMMOFINANZ a magas fenntarthatósági normákat tartja szem előtt a kiskereskedelmi parkok építése és üzemeltetése során. A vállalat nettó nulla károsanyag-kibocsátás stratégiájának egyik fontos eleme a saját megújuló energiatermelés megvalósítása, így például a meglévő STOP SHOP kiskereskedelmi parkokra és az új helyszínek fejlesztéseire fotovoltaikus rendszereket telepít pl. az udinei ingatlanon is.  Az elektromos töltőállomások bővítését, valamint az erőforrás-takarékos víz- és hulladékgazdálkodást szintén az egész csoportra kiterjedő intézkedésekkel összhangban fogják megvalósítani.

Nyereséges és válságálló eszközosztály

Tíz európai országban 100 STOP SHOP parkkal az IMMOFINANZ a régió vezető kiskereskedelmi szolgáltatója a vásárlók napi szükségletek kielégítésére vonatkozóan. A bevásárló parkok széles termékválasztékot és jó ár-érték arányt kínálnak. Ráadásul ez az eszközosztály válságállónak bizonyult, és az erős keresletnek köszönhetően kiváló hozamot termelt. Növekedési stratégiája részeként az IMMOFINANZ azt tervezi, hogy 2024-ig 140 helyszínre bővíti STOP SHOP portfólióját. Olaszország az egyik olyan ország, amelyre a vállalat ezen törekvése során összpontosít. Mivel a növekedési potenciál itt igen nagynak tekinthető, az IMMOFINANZ 2024-ig mintegy 250 millió eurót tervez befektetni a meglévő kiskereskedelmi parkok megvásárlásába és újak építésébe, így a terv szerint legalább tíz helyszínből álló STOP SHOP portfóliót hoz létre Olaszországban.

A jelenleg a portfólióban lévő STOP SHOP-ok kihasználtsága 99 %-os, a 2021. szeptember 30-i számlázott bérleti díjak alapján pedig 8,1%-os hozamot értek el. A legutóbbi akvizícióval együtt az IMMOFINANZ STOP SHOP portfóliója 100 kiskereskedelmi parkot (mint meglévő befektetést) foglal magában tíz országban: Szlovákia (16 STOP SHOP), Szlovénia (14), Magyarország (14), Szerbia (14), Ausztria (13), Csehország (12), Lengyelország (10), Horvátország (4), Olaszország (2) és Románia (1).

A Széchenyi Kártya az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz

A  Széchenyi Kártya húsz éves története bebizonyította, hogy az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz, jelentős szerepet tölt be a kis- és középvállalkozó (kkv) szektor finanszírozásában - hangsúlyozták a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulójára rendezett ünnepségen felszólalók kedden, Budapesten.
2022. 11. 30. 05:30
Megosztás:

Közel 20 százalékkal nőtt a JYSK árbevétele Magyarországon

A JYSK árbevétele 19 százalékkal, 67,6 milliárd forintra nőtt Magyarországon a 2021 szeptemberétől 2022 augusztusáig tartó pénzügyi évében, adózás előtti eredménye (EBIT) a teljes cégre vetítve 12,49 milliárd forint lett, ami 0,4 százalékos emelkedést jelent - tájékoztatta a lakberendezési áruházlánc az MTI-t kedden.
2022. 11. 30. 05:00
Megosztás:

Csalás a lottóhúzáson - lebuktak élő húzásban a kamerák előtt, mutatjuk - VIDEÓ

Nincs olyan hét, hogy ne vádolnák meg csalással bármely lottótársaságot azok a játékosok, akiknek épp az adott héten valahogy nem húzták ki a nyerőszámait. Számos internetes fórumon találunk ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, összeesküvés elméleteket. Cikkünkben most az egyik legnyilvánvalóbb csalást mutatjuk meg, ami ráadásul a TV kamerák előtt történt.
2022. 11. 30. 04:00
Megosztás:

Továbbra is virágzik a nagytestű halak feketekereskedelme

Továbbra is virágzik a nagytestű halak feketekereskedelme, újabb nagytestű tiszai pontyot sikerült hazajuttatnia eredeti élőhelyére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetség (KTVHESZ) halőreinek.
2022. 11. 30. 03:30
Megosztás:

Javult kissé a gazdasági hangulat az euróövezetben

A vártnál nagyobb mértékben és február óta az első alkalommal javult a gazdasági hangulat az euróövezetben az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) felmérésének kedden publikált végleges értéke alapján. A mutató a javulás ellenére is két éves mélypont közelében van.
2022. 11. 30. 03:00
Megosztás:

Így kerülnék el a recessziót a vállalatvezetők

Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül, a fenntarthatóság pedig kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához - derül ki az EY nemzetközi tanácsadó vállalat globális kutatásából.
2022. 11. 30. 02:30
Megosztás:

Negyedik negyedéve csökkennek a reálbérek Németországban

A reálbérek legnagyobb mértékű és leghosszabb ideje, már negyedik negyedéve tartó csökkenését regisztrálták Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden közölt adatai szerint.
2022. 11. 30. 02:00
Megosztás:

13,2 millió dollár támogatást nyújt a Google és a Youtube a félretájékoztatás elleni küzdelemre

A Google internetes óriáscég és videószolgáltatója, a YouTube 13,2 millió dolláros támogatást jelentett be egy új, tényszerűség-ellenőrző alap létrehozására az online félretájékoztatás elleni küzdelem érdekében - tájékoztatott a Google kedden Brüsszelben.
2022. 11. 30. 01:30
Megosztás:

A NATO kész megvédeni minden centiméternyi szövetséges területet

A NATO készenlétben van, és kész megvédeni minden centiméternyi szövetséges területet - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy bukaresti konferencián, amely a NATO-tagországok külügyminiszteri találkozójával párhuzamosan zajlik.
2022. 11. 30. 01:00
Megosztás:

Biden törvényalkotásra szólította fel a Kongresszust

Az amerikai elnök a Kongresszus hatáskörébe utalta a szeptemberben megtárgyalt munkaügyi megállapodás elfogadását annak érdekében, hogy el lehessen kerülni az ország gazdaságát fenyegető vasutassztrájkot - közölte a Fehér Ház.
2022. 11. 30. 00:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztók bizalma az USA-ban

Elemzők által vártnál némileg kisebb mértékben romlott a fogyasztók bizalma az Egyesült Államokban novemberben.
2022. 11. 30. 00:01
Megosztás:

Csehország lakosságának kilenc százaléka a mostani gazdasági válság előtt is energiaszegénységben élt

A cseh lakosság mintegy kilenc százaléka, azaz 900 ezer ember már a jelenleg érzékelhető gazdasági válság és a drágulási hullám kezdete előtt is úgynevezett energiaszegénységben élt - állapította meg a hivatalos statisztikai adatokat elemző tanulmány, amelyet civil szervezetek mutattak be kedden Prágában.
2022. 11. 29. 23:00
Megosztás:

Lassult novemberben éves szinten a német infláció

Németországban éves szinten lassult, havi összevetésben pedig csökkent az infláció novemberben - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal kedden.
2022. 11. 29. 22:30
Megosztás:

Elfogadta a 2023-as költségvetést a horvát parlament

A módosító javaslatok megvitatása után a horvát parlament kedden megszavazta a 2023-as költségvetést, amely 2,3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 0,7 százalékos gazdasági növekedéssel számol.
2022. 11. 29. 22:00
Megosztás:

Növelte a nyereségét a Duna House a harmadik negyedévben

A Duna House ingatlanközvetítő 727,1 millió forintra növelte a nyereségét a harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszaki 465,3 millió forintról - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett kibocsátói jelentésében.
2022. 11. 29. 21:30
Megosztás:

A hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit díjazták

Idén először díjazták a magyarországi pénzügy területén maradandó értéket teremtő női szakembereket a Fintech.hu digitális pénzügyi szakportál és a Peak fintech technológiai vállalat által alapított Women in Finance 2022 Díjátadó Gálán. Az elismerésben tíz olyan pénzügyi vezető és szakértő hölgy részesült, akik többek között a hazai pénzügy digitális fejlődéséért, az edukáció vagy a fenntartható befektetések elterjedéséért dolgoznak.
2022. 11. 29. 21:00
Megosztás:

Forintgyengülés kora este

Gyengült a forint kedden kora este a főbb devizákkal szemben reggelhez képest a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 29. 20:30
Megosztás:

Nemzetközi értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group

Nemzetközi értékesítési igazgatót nevezett ki az Indotek Group, a társaság egyre fokozódó nemzetközi jelenlétének támogatása céljából. A pozíciót Kovács András, a társaság jelenlegi értékesítési igazgatója látja majd el, miközben továbbra is hozzá tartozik majd a magyarországi értékesítési feladatok felügyelete is. A kinevezés értelmében a szakember feladatkörébe a nemzetközi iroda, valamint a raktárakkal és logisztikai ingatlanokkal kapcsolatos értékesítési és bérbeadási tevékenység tartozik majd. Az új pozíció létrejöttét a társaság nemzetközi ingatlanportfóliójának dinamikus bővülése, valamint a további, ambiciózus terjeszkedési tervek tették szükségessé.
2022. 11. 29. 20:00
Megosztás:

Milliókat hozhat a számlára a zöld hiteleknél beinduló kamatverseny

Az MNB gáláns zöld otthon hitelprogramja lezárását követően a bankok sorra jelentek meg saját, az energiatakarékosságot díjazó kölcsöneikkel. Az MNB jövő áprilistól a fogyasztóbarát hitelek zöld kiterjesztésével igyekszik még jobban erősíteni a versenyt. A BiztosDöntés.hu értékelése szerint a fő változás a kamatkedvezményekben elinduló verseny és az lesz, hogy az eddig visszatérítésként adott egyszeri kedvezmény beépül a hitelekbe, s így több millió forintos megtakarítást jelenthet majd az ügyfeleknek.
2022. 11. 29. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2022. 11. 29. 19:00
Megosztás: