Bitcoin árfolyam-előrejelzés: Duplázódhat a token ára, most vásároljunk?

Csütörtök délben rápillantottunk a Bitcoin (BTC) árfolyamára, és elképedtünk: egy nap alatt ugyanis majdnem 6%-kal növekedett az értéke. A történelmi érme jelenleg 62,452.65 dolláron áll, és nagyon úgy tűnik, hogy szélsebesen elindult meghódítani mindenkori csúcsát, a 68,789.63 dollárt. Ránézésre nem is jár olyan messze tőle, jelenleg csak 8,95%-kal marad el tőle.

Bitcoin árfolyam-előrejelzés: Duplázódhat a token ára, most vásároljunk?

A piaci hangulat tehát meglehetősen bikás, a piaci szereplők pedig egytől-egyig bíznak abban, hogy az árfolyam megkaparintja új mérföldkövét. Ehhez azonban a bikáknak kicsit még bele kell húzniuk, az új cél ugyanis a 100 000 dollár lesz.

A BTC árfolyama egyébként alig 16 hónap alatt kapaszkodott fel a 16 000 dollár alatti szintről 64 000 dollárra, és közben keményen megküzdött minden rá gyakorolt medvés nyomással. Vajon a BTC-nek mindene megvan ahhoz, hogy a bikafutam kellő elánnal induljon, és ne fulladjon ki egyhamar? 

Tanulságos on-chain adatok

Az on-chain adatok átnézésekor azt láthatjuk, hogy a BTC profit terén elérte azokat a szinteket, amelyek nyomán az ár 2021-ben elérhette eddigi legnagyobb csúcsát. A profitban lévő kínálat mérőszáma tulajdonképpen a teljes forgalomban lévő BTC-kínálat százalékos arányát méri, mely nem realizált nyereséget hordoz magában. Bizony, jól látod, a Bitcoin az utóbbi időben szépen menetel előre.

bitcoin supply

Forrás: CryptoQuant

A fenti diagram azt láttatja, hogy a Bitcoin profitban lévő kínálata szép magasra emelkedett, és a forgalomban lévő 19,64 millió token 95%-át, azaz 19,52 milliót ért el. Ez azt jelenti, hogy az összes UTXO (Unspent Transaction Outputs) 95%-a nyereségben van, ami egyáltalán nem biztos, hogy előreviszi a Bitcoin bikafutását. Ha tehát a befektetők arra hajlanak, hogy bármikor elkönyveljék a nyereségüket, azaz a BTC érmék nagy hányada nyereségben van, bizony irreálisan megnőhet a tömeges eladások száma.

De egy vélemény nem vélemény, nézzük meg a Bitcoin árfolyamának hosszú távú grafikonját is:

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: TradingView

A BTC árfolyama továbbra is bikás hatás alatt áll. Annak idején, a 2021-es bikafutam után a Bitcoin jelentős figyelmet kapott, elfogadási aránya pedig nőtt. Ennek folyamányaként a piaci szereplők sorra szerezték meg a tokeneket, méghozzá igen jutányos áron. Amikor pedig jött egy fordulat, és a BTC ára 25 000 dollárról 16 000 dollár alá süllyedt, amíg visszatért a 28 000 dolláros szintre, addig a volumene soha nem látott szinteket ért el.

Mindez azt engedi sejtetni, hogy a kereskedők többsége már felhalmozta azt a BTC mennyiséget, amit szeretett volna, és talán csak a legoptimálisabb időre és alkalomra vár, hogy megkapja a jussát. Éppen ezért, míg a kínálat 95%-a nyereségben tartózkodik, könnyen beindulhat egy eladási hullám. Az óvatosság tehát nem árt, hiszen a kriptók sztárja épp kritikus árzónákba készül belépni.

Az is bizonyos, hogy a BTC iránt erős az intézményi érdeklődés, hiszen az USA-beli kilenc Bitcoin spot ETF kereskedési volumene a múlt hét során elérte az új 3,2 milliárd dolláros csúcsot.

Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital alapítója egyébként úgy véli, hogy a BTC a feleződést követően mintegy 300%-kal emelkedhet. Rámutat arra is, hogy az elmúlt 14 évben a feleződések után az érme ára többnyire négyszeresére duzzadt. Scaramucci elmélete tehát az, hogy e jeles esemény után a Bitcoin akár 200 000 dollár is lehet.

A Bitcoin Minetrix előértékesítése lehengerlő 

Van itt egy új projekt, a Bitcoin Minetrix (BTCMTX), mely nagyszerűen ki tudja aknázni a Bitcoin, és a szélesebb kriptopiac jó hangulatát. 

Az ICO töretlenül halad előre, és már több, mint 11,53 millió dollárt gyűjtött. Vajon minek köszönheti ezt a bravúros sikert?

Az igazság az, hogy az ökoszisztéma Stake-to-Mine mechanizmusával üde színfolt a kriptobányászati iparágban.

A modell lényege, hogy a natív BTCMTX tulajdonosok  felhőbányászati kreditekért cserébe leköthetik a tokenjeiket. A kreditek ezek után hash-teljesítmény égetésére alkalmazhatók.

A Bitcoin Minetrix staking protokollja is lenyűgöző, a tulajdonosok cikkünk írásakor passzív jövedelem gyanánt évi 59%-os hozamban részesülhetnek. 

bitcoin minetrix

A Bitcoin Minetrix ICO-ján most 0,0137 dollárért kaphatsz meg egy natív BTCMTX tokent. Mivel az ár minden egyes szakaszban megugrik, érdemes mielőbb csatlakozni ehhez a modern projekthez.

A gyűjtés összege nagyon szépen nő, a  befektetők tehát megszavazták a bizalmat a tokennek, és már várják a nyílt piaci megjelenését is.

Nem akarsz lemaradni a friss hírekről? Akkor kövesd a Bitcoin Minetrix Telegram-csatornáját, vagy az X-fiókját.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

3 kriptó, ami milliomossá tehet

​​A 14 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás:

Ságvári Pál lett az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének alelnöke

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) éves közgyűlésén ismét a szervezet alelnökévé választotta Ságvári Pált; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese 2026-ig töltheti be a posztot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 03:00
Megosztás:

Kétszer gyorsabban nő a paradicsom palánta ezzel az ügyes trükkel...

A paradicsom termesztése nemcsak ízletes gyümölcsöket eredményez, hanem nagyszerű hobbi is, amely sok kertésznek örömet okoz. Azonban sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a paradicsom palántáik lassan nőnek, és nem érik el a kívánt méretet a szezon végére.
2024. 05. 20. 02:00
Megosztás:

Ha sok a készpénzed otthon, bajba kerülhetsz Magyarországon!

Az elmúlt években a készpénzhasználat Magyarországon is növekedett, sokan a biztonság és a kényelem miatt döntenek úgy, hogy nagyobb összegeket tartanak otthon. Azonban ez a döntés komoly kockázatokat rejt magában, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jogszabályi háttér és az otthon tartott készpénz miatti ellenőrzés kockázata.
2024. 05. 20. 01:00
Megosztás:

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

Dunát lehet rekeszteni a kripto piacon elérhető érmékkel. Az óriási választékban azonban nem mindig egyszerű megtalálni a legjobb vételeket. A sok újonc előszeretettel hívja ki a régi motorosokat, ami különösen a mém érmékre igaz.
2024. 05. 20. 00:01
Megosztás:

Lassult az infláció áprilisban Ausztriában

Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedésének mértéke az előzetesen közölttel összhangban 3,5 százalékra, 2021. szeptembere óta a legalacsonyabbra csökkent áprilisban az előző havi 4,1 százalékot követően - derült ki az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) pénteken közzétett végleges adataiból.
2024. 05. 19. 23:00
Megosztás:

Megszűnt Bács-Kiskun vármegyében is a tűzgyújtási tilalom

A jelenleg is tartó esőzésnek és az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 19. 22:00
Megosztás:

Tüntetést tartanak jövő héten a cseh gazdák

Megtartják jövő szerdán a már korábban bejelentett kormányellenes tüntetéseiket a cseh gazdák, a cseh szakszervezetek szövetsége viszont bejelentette, hogy a keddre tervezett tiltakozó akciójukat lemondják, mert nem akarják tovább élezni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet következtében kialakult feszültséget - közölték pénteken Prágában.
2024. 05. 19. 21:00
Megosztás:

High-tech fejlesztéseket adtak át Sárváron

A gazdaságélénkítő beruházások támogatásának köszönhetően a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elősegíti a fenntartható és inkluzív gazdasági növekedést az egész országban, ezzel magasabb versenyképességet és új perspektívákat teremtve számos vidéki településen - írta pénteki közleményében az NGM.
2024. 05. 19. 20:00
Megosztás:

Intenzív fejlődés szakaszába lép a gazdaság

Az extenzív korszakot lezárva a magyar gazdaság egyre inkább átkerül az intenzív fejlődés szakaszába, amikor jelentősen nő a hozzáadott érték - mondta a pénzügyminiszter Kaposváron, ahol támogatásáról biztosította a városban tervezett okosipari beruházást.
2024. 05. 19. 19:00
Megosztás:

Ötszörösére nőtt az új EKR-tőzsde forgalma a második aukcióra

A februárban indult szervezett piac a hitelesített energiamegtakarítások adásvételére kínál lehetőséget, közvetlenül ösztönözve a hazai energiahatékonysági fejlesztéseket; a februári első aukción 13 ezer gigajoule megtakarítás cserélt gazdát, a napokban lezajlott második forgalma ennek sokszorosa, 68 ezer gigajoule volt - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.
2024. 05. 19. 18:00
Megosztás:

Össze kell fognunk természeti értékeink védelméért

A természeti értékek megőrzése megköveteli a széles körű összefogást az állami intézmények, a civil és tudományos szervezetek, valamint a helyi közösségek között - mondta az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára Budapesten, a Magyar Nemzeti Parkok Hetének pénteki nyitó rendezvényén.
2024. 05. 19. 17:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Svájcban az első negyedévben

Az első negyedévben csökkent Svájc ipari termelése éves összevetésben - közölte a svájci szövetségi statisztikai hivatal, a Schweizer Bundesamt für Statistik (BFS) pénteken.
2024. 05. 19. 16:00
Megosztás: