Bitcoin árfolyam-előrejelzés: Duplázódhat a token ára, most vásároljunk?

Csütörtök délben rápillantottunk a Bitcoin (BTC) árfolyamára, és elképedtünk: egy nap alatt ugyanis majdnem 6%-kal növekedett az értéke. A történelmi érme jelenleg 62,452.65 dolláron áll, és nagyon úgy tűnik, hogy szélsebesen elindult meghódítani mindenkori csúcsát, a 68,789.63 dollárt. Ránézésre nem is jár olyan messze tőle, jelenleg csak 8,95%-kal marad el tőle.

Bitcoin árfolyam-előrejelzés: Duplázódhat a token ára, most vásároljunk?

A piaci hangulat tehát meglehetősen bikás, a piaci szereplők pedig egytől-egyig bíznak abban, hogy az árfolyam megkaparintja új mérföldkövét. Ehhez azonban a bikáknak kicsit még bele kell húzniuk, az új cél ugyanis a 100 000 dollár lesz.

A BTC árfolyama egyébként alig 16 hónap alatt kapaszkodott fel a 16 000 dollár alatti szintről 64 000 dollárra, és közben keményen megküzdött minden rá gyakorolt medvés nyomással. Vajon a BTC-nek mindene megvan ahhoz, hogy a bikafutam kellő elánnal induljon, és ne fulladjon ki egyhamar? 

Tanulságos on-chain adatok

Az on-chain adatok átnézésekor azt láthatjuk, hogy a BTC profit terén elérte azokat a szinteket, amelyek nyomán az ár 2021-ben elérhette eddigi legnagyobb csúcsát. A profitban lévő kínálat mérőszáma tulajdonképpen a teljes forgalomban lévő BTC-kínálat százalékos arányát méri, mely nem realizált nyereséget hordoz magában. Bizony, jól látod, a Bitcoin az utóbbi időben szépen menetel előre.

bitcoin supply

Forrás: CryptoQuant

A fenti diagram azt láttatja, hogy a Bitcoin profitban lévő kínálata szép magasra emelkedett, és a forgalomban lévő 19,64 millió token 95%-át, azaz 19,52 milliót ért el. Ez azt jelenti, hogy az összes UTXO (Unspent Transaction Outputs) 95%-a nyereségben van, ami egyáltalán nem biztos, hogy előreviszi a Bitcoin bikafutását. Ha tehát a befektetők arra hajlanak, hogy bármikor elkönyveljék a nyereségüket, azaz a BTC érmék nagy hányada nyereségben van, bizony irreálisan megnőhet a tömeges eladások száma.

De egy vélemény nem vélemény, nézzük meg a Bitcoin árfolyamának hosszú távú grafikonját is:

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: TradingView

A BTC árfolyama továbbra is bikás hatás alatt áll. Annak idején, a 2021-es bikafutam után a Bitcoin jelentős figyelmet kapott, elfogadási aránya pedig nőtt. Ennek folyamányaként a piaci szereplők sorra szerezték meg a tokeneket, méghozzá igen jutányos áron. Amikor pedig jött egy fordulat, és a BTC ára 25 000 dollárról 16 000 dollár alá süllyedt, amíg visszatért a 28 000 dolláros szintre, addig a volumene soha nem látott szinteket ért el.

Mindez azt engedi sejtetni, hogy a kereskedők többsége már felhalmozta azt a BTC mennyiséget, amit szeretett volna, és talán csak a legoptimálisabb időre és alkalomra vár, hogy megkapja a jussát. Éppen ezért, míg a kínálat 95%-a nyereségben tartózkodik, könnyen beindulhat egy eladási hullám. Az óvatosság tehát nem árt, hiszen a kriptók sztárja épp kritikus árzónákba készül belépni.

Az is bizonyos, hogy a BTC iránt erős az intézményi érdeklődés, hiszen az USA-beli kilenc Bitcoin spot ETF kereskedési volumene a múlt hét során elérte az új 3,2 milliárd dolláros csúcsot.

Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital alapítója egyébként úgy véli, hogy a BTC a feleződést követően mintegy 300%-kal emelkedhet. Rámutat arra is, hogy az elmúlt 14 évben a feleződések után az érme ára többnyire négyszeresére duzzadt. Scaramucci elmélete tehát az, hogy e jeles esemény után a Bitcoin akár 200 000 dollár is lehet.

A Bitcoin Minetrix előértékesítése lehengerlő 

Van itt egy új projekt, a Bitcoin Minetrix (BTCMTX), mely nagyszerűen ki tudja aknázni a Bitcoin, és a szélesebb kriptopiac jó hangulatát. 

Az ICO töretlenül halad előre, és már több, mint 11,53 millió dollárt gyűjtött. Vajon minek köszönheti ezt a bravúros sikert?

Az igazság az, hogy az ökoszisztéma Stake-to-Mine mechanizmusával üde színfolt a kriptobányászati iparágban.

A modell lényege, hogy a natív BTCMTX tulajdonosok  felhőbányászati kreditekért cserébe leköthetik a tokenjeiket. A kreditek ezek után hash-teljesítmény égetésére alkalmazhatók.

A Bitcoin Minetrix staking protokollja is lenyűgöző, a tulajdonosok cikkünk írásakor passzív jövedelem gyanánt évi 59%-os hozamban részesülhetnek. 

bitcoin minetrix

A Bitcoin Minetrix ICO-ján most 0,0137 dollárért kaphatsz meg egy natív BTCMTX tokent. Mivel az ár minden egyes szakaszban megugrik, érdemes mielőbb csatlakozni ehhez a modern projekthez.

A gyűjtés összege nagyon szépen nő, a  befektetők tehát megszavazták a bizalmat a tokennek, és már várják a nyílt piaci megjelenését is.

Nem akarsz lemaradni a friss hírekről? Akkor kövesd a Bitcoin Minetrix Telegram-csatornáját, vagy az X-fiókját.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

3 kriptó, ami milliomossá tehet

​​A 14 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

A pestis volt az első biológiai fegyver? - A járványok megváltoztatják a történelmet

A pestis volt az első biológiai fegyver? A Rákóczi-szabadságharc leveréséhez hozzájárult egy baci? A természeti, biológiai és epidemiológiai csapások is elvezethetnek a társadalom felbomlásához? E kérdéseket is feszegeti Pászka Imre, az SZTE nyugalmazott szociológia professzorának három kötetes műve.
2024. 07. 21. 03:00
Megosztás:

Magyarországi nyugdíj korhatár emelése - a törvény így rendelkezik most

Hány éves korban tud ma a jogszabályok szerint öregségi nyugdíjba vonulni valaki hazánkban? Hogyan változott az öregségi nyugdíj korhatár a hatályos jogszabályok szerint? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint évről-évre sávosan emelkedik, így végül egységesen (férfiak és nők esetében is) 65 évre nő a korhatár. Cikkünkből megtudhatja a pontos részleteket.
2024. 07. 21. 02:00
Megosztás:

Íme az időpont: Magyarország így vezeti be az eurót! Mi lesz a forinttal?

Mikor vezetheti be Magyarország az Európai Unió közös pénzét, az EURÓ-t? Mire számíthatunk, mire érdemes már most felkészülni? Mi fog történni a forinttal és egyáltalán mi is az az ERM II. árfolyam mechanizmus?
2024. 07. 21. 01:00
Megosztás:

A PlayDoge előértékesítés 6 millió dollárhoz közelít a piaci gyengeség ellenére

Az elmúlt hetek során több népszerű mém érme is jelentős csökkenést mutatott, de a kripto tér nagyágyúja, a Bitcoin is több mint 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
2024. 07. 21. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 07. 20. 22:00
Megosztás:

Ez Budapest környékének egyik legdinamikusabban fejlődő sportrepülőtere

Rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben a Dunaújvárosi Repülőtér, ami egy ambiciózus fiatal nőnek köszönhető. Mihalcsek Noémi vállalkozása 2020-ban vette át a repülőtér üzemeltetését, azóta bővítették a kempinget, fásítottak, épült egy oktatótermük, van már szaniter helyiségük és egy kiváló minőségű streed food büféjük is. A munka azonban nem áll meg, számtalan tervük van még, hogy az egykor országos hírű, szebb napokat látott repülőteret újra a legfejlettebbek között emlegessék nemcsak Budapest környékén, hanem országos szinten is. Mihalcsek Noémi nem titkolt célja, hogy a fiatalokkal megszerettesse a repülést, és eloszlassa a mítoszt, hogy kiváltság ez a hobbi.
2024. 07. 20. 21:00
Megosztás:

Nyári munkával és spórolással készültek a fiatalok a fesztiválszezonra

Nem csak bulizni tudnak és szeretnek a mai fiatalok, de dolgozni és spórolni is hajlandók azért, hogy legyen pénzük a nyári plusz kiadásokra. Az Erste reprezentatív felmérése szerint a legtöbben nem költenének többet 50 ezer forintnál egy nyári fesztiválra, de a költségek ennél könnyen magasabbak is lehetnek. Az Erste idén az Inota Fesztivál programjaihoz csatlakozott támogatóként.
2024. 07. 20. 20:00
Megosztás:

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatást kap Békés vármegye

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatás érkezik Békés vármegyébe az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből - közölte a Békés Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 07. 20. 18:00
Megosztás:

Hitelezési platformot indított az ingatlan.com

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt. az MTI-vel.
2024. 07. 20. 17:00
Megosztás:

Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő projekt indult

Uniós támogatással az élelmiszeripar és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határ menti projekt indult Tápláljuk a jövőt! (Feeding Future) címmel - tájékoztatta a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az MTI-t.
2024. 07. 20. 16:00
Megosztás:

Balaton térségében ezek a fő úti célok a magyarok körében

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu szállásfoglaló portál adatai alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 20. 15:00
Megosztás:

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt, éppen ezért az Agrárminisztérium (AM)felülvizsgálta a szektorhoz kapcsolódó támogatások rendszerét. Ennek eredményeként 2024-től kezdődően a források fokozottan szolgálják az állatállomány genetikai minőségének javítását, illetve a minőségi árutermelést, tekintettel a juhtartók szakmai igényeire és lehetőségeire - jelentette be pénteki közleményében a minisztérium.
2024. 07. 20. 14:00
Megosztás:

Tizedével nőtt a napelemes beépített teljesítmény

Az átviteli rendszerirányító MAVIR friss adatsora szerint 2024 júliusáig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes teljesítményből a legnagyobb arányban az ipari létesítmények részesülnek 3678 megawattal. Az 50 kilowatt (kW) feletti rendszerek idén júniusban érték el eddigi negyedórás termelési csúcsukat, amely csak kevéssel maradt el a 3200 megawatt-tól - hívta fel a figyelmet pénteki elemzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 07. 20. 13:00
Megosztás:

NIS2 kiberbiztonsági szabályozás - jobb későn, mint soha

Ugyan június 30-án lejárt Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvényben meghatározott első fontos határidő, a cégvezetőknek azonban még van idejük pótolni a mulasztást, és időben megkezdeni a felkészülést a támadások elhárítására - nem mellesleg az akár milliós nagyságrendű bírság elkerülésére.
2024. 07. 20. 12:00
Megosztás:

Javította Törökország minősítését a Moody's

Felminősítette Törökországot a Moody's Ratings. A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntést mindenekelőtt azzal indokolta, hogy Törökország határozottan visszatért az ortodox monetáris politikához, és ennek már megvannak az első látható eredményei.
2024. 07. 20. 11:00
Megosztás:

Itt a méret a lényeg: ezek a járművek a közutak rémei

A nagy teljesítményű autókkal gyakrabban okoznak kárt másoknak, és ezek értéke is nagyobb - derül ki a Bank360.hu friss káradatok alapján készült elemzéséből. A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.
2024. 07. 20. 10:00
Megosztás:

Így lehet rémálom a nyaralás

Akár 10-20 százalékkal is többet fizethet egy külföldön megvásárolt áruért az, aki a bankkártyás fizetésnél elfogadja azt, hogy a kereskedő bankja forintban vonja le az összeget a dinamikus valutaváltás szolgáltatás keretében – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint hatalmas árfolyam-eltérítések itthon is vannak: az EuroNet automatákból kedden 426 forintért lehetett eurót felvenni, a Wizzair oldalán ugyanarra a járatra 13 százalékkal többet kellett fizetnie annak, aki forint helyett euróban akarta ugyanazt a repülőjegyet megvenni.
2024. 07. 20. 09:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 20. 08:00
Megosztás:

Új technológia hódít: az acélszerkezetes építkezés előnyei

Az acélszerkezetű épületek nemcsak könnyebbek és tartósabbak, de gyorsabban is építhetők, mint a hagyományos fa szerkezetek. A Magyarországon újdonságnak számító technológia jelentős előnyökkel bír, beleértve a hosszabb élettartamot, a deformálódásmentességet, a rágcsálókkal szembeni ellenállást és a kiváló földrengésállóságot.
2024. 07. 20. 07:00
Megosztás:

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt szerint rendkívül valószínű, hogy a BTC ára eléri a 71 ezer dollárt, mit jelent ez az altcoinok számára?

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt nemrégiben közzétette a BTC technikai, grafikonos elemzését, amelyben azt jósolta, hogy az első számú kriptovaluta hamarosan elérheti a 71 000 dollárt. Mivel a Bitcoin árának ingadozásai nagymértékben befolyásolja az altcoin piacot, újabb kriptó rally következhet, ha Brandt előrejelzése helytálló.
2024. 07. 20. 06:00
Megosztás: