Bitcoin (BTC) áttöri a 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) több mint 10%-kal emelkedik, a Pullix (PLX) pedig új kereskedési platformjával áll készültségben, hogy 100-szorosára növelje értékét

Ezen a héten a Bitcoin (BTC) minden várakozást felülmúlva áttörte az 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) kétszámjegyű növekedést ért el, míg a Pullix 250%-kal emelkedett az előértékesítési esemény során. A korai előrejelzések szerint a Pullix (PLX) új, hibrid kereskedési platformjával belépve a piacra 100-szorosára növelheti értékét. Nézzük meg közelebbről ezeket az izgalmas fejleményeket.

Bitcoin (BTC) áttöri a 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) több mint 10%-kal emelkedik, a Pullix (PLX) pedig új kereskedési platformjával áll készültségben, hogy 100-szorosára növelje értékét

A Bitcoin (BTC) Árrobbanása és a Jövő Kilátásai

A Bitcoin lenyűgöző visszatérése a 2023-as mélypontjáról - amikoris a 15 000 dolláros szint alá esett - a jelenlegi 50 900 dolláros árral újra életet lehel a kriptopiacba. A vezető kriptovaluta az elmúlt hónapban 32%-os árfolyamnövekedést mutatott, miközben szakértők azt jósolják, hogy ez még csak az emelkedési trend kezdetét jelenti.

A Bitcoin árrobbanását elsősorban az amerikai spot Bitcoin ETF jóváhagyásának tulajdonítják. Bár ennek az ETF-nek a lehetősége az árat több mint 40 000 dollárra emelte, az ETF elfogadása utáni újabb vásárlói hullám tovább húzta a Bitcoint az 50 000 dolláros szint fölé.

Ezt az ETF-sikert az elmúlt hét napban az ETF-ekbe történő rekord 2,4 milliárd dolláros beáramlás is jól mutatja. A Blackrock vezeti a listát a maga 1,6 milliárd dolláros tőkebeáramlásával az IBIT ETF-jükbe, de a Fidelity FBTC ETF-je is impozáns számokat mutatott.

Az ETF-ken túl a közelgő Bitcoin felezés egy másik bullish esemény, amely történelmileg elindította az új bikapiacot. Ez azért van, mert csökkenti az új Bitcoin-kínálatot a piacon, ami a növekvő kereslet mellett egyre magasabb árakat eredményez.

Tekintettel erre az intézményi befektetésre és a közelgő felezésre, a szakértők azt prognosztizálják, hogy a Bitcoin akár elérheti a 300 000 dollárt is 2024 végéig. Habár egy 6 billió dolláros piaci kapitalizáció magasnak tűnhet, az aranynak 13,50 billió dolláros piaci kapitalizációja van, és a Blackrock vezérigazgatója a Bitcoint digitális aranynak tekinti.

Az Ethereum (ETH) skálázása: Út a 10 000 dolláros árfolyam felé

Az Ethereum az elmúlt két évben lemaradt a Bitcointól, azonban az Ethereum most nagy lépésre készül 2024-ben. A vezető okos szerződés platform árfolyama az elmúlt héten 10%-kal emelkedett, és jelenleg 2 900 dolláron kereskedik, miközben megpróbálja áttörni a 3 000 dolláros szintet.

Több oka is van annak, hogy az Ethereum lendületet vesz, és a közeljövőben akár elérheti a 10 000 dolláros árfolyamot. Egyik kulcsfontosságú tényező a folyamatban lévő Ethereum fejlesztés, amely proto-dankshardingot vezet be az alacsonyabb díjak és hálózati torlódások érdekében. Ez a fejlesztés véget vethet az Ethereum vs Solana vitának, mivel az előbbi használhatóvá válik mindennapi tranzakciókhoz.

Egy másik tényező az amerikai piacra kerülő spot Ethereum ETF lehetősége. A Bitcoin ETF-ek közelmúltbeli sikere után csak idő kérdése, hogy az Ethereum ETF-eket jóváhagyják, és jelentős intézményi befektetéseket vonzzanak be.

Az ETH/USD diagram technikai elemzése nem mutat komolyabb ellenállási szinteket az út során, amíg el nem éri a 10 000 dolláros árfolyamot. Azonban a heti ETH/BTC diagram azt mutatja, hogy az Ethereum egy szimmetrikus háromszögön belül mozog, és egy felfelé való kitörés ebből a háromszögből egy hosszú távú emelkedést hozhat.

Pullix (PLX): A DeFi és CeFi tőzsde összekapcsolása

pullix

A Pullix egyedi keveréke a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a központosított pénzügyek (CeFi) jellemzőinek, nem csak egy újabb tőzsde – ez egy potenciális versenytárs egy trillió dolláros piacon. A szakértők szerint a Pullix 2024-ben akár 100-szoros növekedést is elérhet a startja során, és kihívást jelent a status quo számára.

A Pullix azt ígéri, hogy mindkét világ legjobbját kínálja, biztosítva a decentralizált tőzsdék (DEX) biztonságát és átláthatóságát, miközben a központosított tőzsdék (CEX) sebességét, likviditását és fejlett funkcióit nyújtja.

A Pullix talán legizgalmasabb jellemzője annak bevétel-megosztási modellje lehet. Míg a hagyományos tőzsdék megtartják maguknak a profitot, addig a Pullix a bevételét a PLX token tulajdonosokkal osztja meg. Ez a jellemző növeli a platform likviditását és ösztönzi a felhasználókat a tokenek hosszú távú megtartására.

A Pullix felhasználók számára nyújtott jutalmak itt nem állnak meg. Azok, akik birtokolják a PLX tokent, csökkentett kereskedési díjakat kapnak, hozzáférést biztosítanak kizárólagos funkciókhoz és szolgáltatásokhoz, valamint szavazati jogokat a jövőbeli platformfejlesztésekhez. Ráadásul a Pullix csapata elkötelezte magát a tokenek rendszeres elégetése mellett a kínálat csökkentése és az érték növelése érdekében a tulajdonosok számára.

A PLX token jelenleg 0,14 dollárért vásárolható meg az előértékesítés 8., utolsó fázisában. Ezután a Pullix platform elindul a nyilvánosság számára, és a PLX token a tőzsdei kereskedésben fog forogni, amikor a kereskedelem több platformon megkezdődik majd.

Az innovatív hibrid modelljével, bevételmegosztási mechanizmusával és elkötelezettségével a biztonság és a közösségi irányítás iránt a Pullix újradefiniálhatja, mit várnak el a kereskedők egy tőzsdétől. A kriptóközösség izgatottan figyeli a Pullix kereskedési platformjának elindulását, mellyel megkezdődhet a szakértők által prognosztizált, akár 100-szoros növekedésre irányuló kimagasló utazás.

További információkért a Pullix előértékesítéséről látogasd meg az alábbi linkeket:

Látogasd meg a Pullix oldalát

Csatlakozz a Pullix közösségéhez

...

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából. A megkérdezettek negyede arra számít, hogy amikor a vállalati IT-helpdeskhez fordul, nem fogják érteni egymást, mert más nyelvet beszélnek. A többség sem közös tudástárat, sem kollaborációs eszközt nem vesz igénybe a munkája során, a feladatok nyilvántartására és átadására pedig legtöbben Excelt használnak az erre kifejlesztett alkalmazások helyett. A kutatás alapján felállított produktivitás-index számszerűen is megmutatja, mennyire dolgoznak hatékonyan a magyar fehérgallérosok.
2024. 04. 20. 15:00
Megosztás:

Megállapodást kötött a Duna House és az OTP Ingatlanpont

Együttműködési megállapodást írt alá a Duna House és az OTP Ingatlanpont, ezáltal a két országos közvetítői hálózat a kizárólagos megbízásaiknál keresztértékesítési lehetőséget biztosít egymásnak - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 14:00
Megosztás:

Mennyivel drágább a benzin Magyarországon?

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt. A magyarországi átlagár 3,2 százalékkal magasabb a régiós átlagértéknél. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 654 forint volt, ami 31 forinttal, 5 százalékkal haladta meg a régiós 623 forintos átlagárat - jelentette pénteken első alkalommal kiadott kísérleti üzemanyagár-statisztikájában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 04. 20. 13:00
Megosztás:

Megnyitott Esztergom első McDonald’s étterme

A mai napon megnyílt Esztergom város első McDonald’s étterme. A beruházás megvalósítása közel kétszáz ember, több mint 7 hónapon át tartó összehangolt munkáját igényelte. A Simor János utcában kialakított egységben a „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően kiemelt szerepet kapott az innováció és a digitális fejlesztés. A korszerű étterem több mint 70 ember számára biztosít munkalehetőséget. Az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 30 ülőhely várja a vendégeket, az új egységgel pedig a McCafé is megérkezett a városba.
2024. 04. 20. 12:00
Megosztás:

Bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara; a falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját - jelentette be pénteki közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 04. 20. 11:00
Megosztás:

Így emelkedtek a casco díjak az első negyedévben

Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában - közölte a saját adatai alapján az Insura.hu biztosításközvetítő pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 10:00
Megosztás:

Növelte árbevételét a L'Oréal

A francia L'Oréal SA csoport, a világ egyik legnagyobb kozmetikai gyártójának árbevétele 11,24 milliárd euró volt az idei első negyedévben, 8,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Összehasonlítható alapon az árbevétel 9,4 százalékkal nőtt.
2024. 04. 20. 09:00
Megosztás:

Az ellenglobalizáció és Kína külpolitikája

Április 18-án, a Lónyay-Hatvany villában megtartott Counter-Globalization and China’s Foreign Policy című előadás meghívottja Yan Xuetong, a Tsinghua Egyetem világhírű politológia professzora és az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének dékánja volt. Miután felvázolta álláspontját azzal kapcsolatban, hogy miként látja Kína és az USA viszonyát, illetve a világ többi, kisebb gazdasági potenciállal rendelkező ország pozícióját, Dr. Eric Hendriks, a Danube Institute vendégkutatója és Dr. Eszterhai Viktor, a Lukács János Stratégiai és Politikai Intézet tudományos munkatársa intéztek hozzá kérdéseket.
2024. 04. 20. 08:00
Megosztás:

Bitcoin láz: a három legnépszerűbb altcoin, amit a kriptobálnák vásárolnak a felezés előtt

A Bitcoin felezési esemény körüli izgalom lázba hozta a befektetőket, az elemzők pedig jelentős növekedést jósolnak a kriptovaluták többségének. A kriptobálnák stratégiák szerint mozognak, ígéretes eszközöket halmozva fel. Jelenleg a KangaMoon (KANG), a Cardano (ADA) és az Ethereum (ETH) került a figyelmük középpontjába. Miközben az Ethereum és a Cardano már jól ismert nevek a top kriptovaluták között, a szakértők úgy vélik, hogy a KANG lehet a leginkább figyelemre méltó P2E érme a közelgő bikapiacban.
2024. 04. 20. 07:00
Megosztás:

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújt az MBH Bank

Tovább bővítette a mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásának lehetőségeit az MBH Bank. A hitelintézetnél már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását. A gyors, egyszerű és rugalmas lehetőség megkönnyítheti az agrárvállalkozások számára, hogy forráshoz jussanak egy olyan időszakban, amikor még inkább megnőtt a likviditás biztosításának jelentősége a zökkenőmentes működés fenntartása érdekében.
2024. 04. 20. 06:00
Megosztás:

Héthavi csúcsra nőtt a spanyolországi fogyasztói bizalom

A spanyolországi fogyasztói bizalmi mutató héthavi csúcsra javult márciusban a spanyol Szociológiai Kutatóközpont (Centro de Investigaciones Sociológicas) pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 04. 20. 05:00
Megosztás:

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a bővülésre kész vállalatoknak kedvez

Továbbra is aktív munkavállalói jelenlét tapasztalható a hazai munkaerőpiacon. Az előző negyedévhez hasonlóan 2024 első három hónapja alatt közel 20%-kal több jelentkezés történt, mint egy évvel korábban. Nógrád és Bács-Kiskun vármegyék kivételével mindenhol nőtt a jelentkezések száma, legnagyobb arányban Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya vármegyékben – derül ki a Profession.hu legújabb negyedéves jelentéséből.
2024. 04. 20. 04:00
Megosztás:

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását a gazdaság, a pénzügyi rendszer megítélését - írta Veres István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az MNB pénteken közzétett szakmai cikkében, felhívva a figyelmet arra is, hogy az MNB a régió és a világ egészében megjelenő keresletnövekedést megelőzve többszörözte meg aranytartalékát.
2024. 04. 20. 03:00
Megosztás:

Elindult az új agrártámogatási honlap

Új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 20. 02:00
Megosztás:

Itt a bruttósított nyugdíjrendszer! Amikor a nyugdíjasok is adót fizetnek a nyugdíjból

Mit jelent pontosan a bruttósított nyugdíjrendszer? Ki járna jól és ki rosszul a bruttósított nyugdíjrendszer bevezetésével? Dr. Farkas András nyugdíjszakértő - akit sokan mint NyugdíjGuru ismernek - magyarázta ezt el az ATV egy korábbi műsorában mindenki számára érthetően.
2024. 04. 20. 01:00
Megosztás:

A CHP kriptó token robbanhat - 1 millió dolláros versenysorozat indul

A GambleFi szektor szupersztárja bejelentette garantált, 1 millió dolláros versenysorozatát. De mit jelent mindez a CHP kriptó token árfolyama számára?
2024. 04. 20. 00:01
Megosztás:

Csúcsot döntött a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
2024. 04. 19. 23:00
Megosztás:

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot - közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 04. 19. 22:00
Megosztás:

Márciusban csökkentek a német termelői árak

Németországban a termelői árak 2,9 százalékkal csökkentek márciusban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 4,1 százalékos esést követően, ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.
2024. 04. 19. 21:00
Megosztás:

Az Alteo rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 20:00
Megosztás: