Csak egy telefonhívás és az összes pénzed eltűnik a bankszámládról! Vigyázz!

Vigyázzon a telefonos csalók új trükkjeire: a modern technológia korában, amikor egyre több személyes adatot tárolunk online, a csalók is egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak az emberek pénzének megszerzésére. Az egyik leggyakoribb módszer a telefonos átverés, amely során a bűnözők különféle technikákat alkalmazva próbálják rávenni az áldozatokat, hogy saját akaratukból adják át értékes információikat vagy pénzüket. Ismerjük meg, milyen csalásokra kell leginkább figyelnünk, és hogyan védhetjük meg magunkat!

Csak egy telefonhívás és az összes pénzed eltűnik a bankszámládról! Vigyázz!

A leggyakoribb telefonos csalási technikák

- Visszaélés hivatalos intézmények nevével: A csalók gyakran állítják magukról, hogy banki alkalmazottak, adóhivatali munkatársak vagy más hivatalos szervek képviselői. Céljuk, hogy hitelességet sugalljanak, így próbálva meggyőzni az áldozatot arról, hogy sürgősen szükségesek bizonyos személyes adatok vagy a bankszámla azonosítók.

- Technikai támogatásra hivatkozás: A csalók azt állíthatják, hogy technikai segítséget nyújtanak valamilyen sürgős probléma megoldására, amely állítólag az áldozat számítógépét vagy online fiókjait érinti. Ezekben az esetekben gyakran malware telepítését, jelszavak ellopását vagy közvetlen pénzátutalást kérik.

- Nyereményjátékok és ajánlatok: Telefonos csalók ígérhetnek nagy nyereményeket vagy különleges ajánlatokat, amelyekhez csak minimális adategyeztetés vagy előleg befizetése szükséges. Az ígért nyeremény soha nem létezik, és az előleg azonnal eltűnik.

Hogyan védekezhetünk a telefonos csalások ellen?

- Ne adjunk ki személyes adatokat telefonon: Soha ne adjunk ki személyes vagy pénzügyi információkat, különösen nem bankszámlaszámot, jelszót vagy PIN kódot telefonon keresztül.

- Ellenőrizzük a hívó személyazonosságát: Ha egy hivatalosnak tűnő személy hív minket, ne habozzunk független forrásból ellenőrizni az illető vagy az intézmény telefonszámát, és visszahívni őket egy megbízható számon.

- Kerüljük a siettetést: A csalók gyakran sürgetik az áldozatokat, hogy azok ne gondolkodjanak túl sokat. Legyünk óvatosak, ha valaki nyomást gyakorol ránk, hogy gyorsan cselekedjünk.

- Informálódjunk a legújabb csalási módszerekről: Rendszeresen tájékozódjunk az új csalási technikákról, hogy felismerhessük a potenciális veszélyeket.

- Használjunk kétlépcsős azonosítást: Ahol csak lehetséges, aktiváljuk a kétlépcsős azonosítást a fontosabb online fiókokhoz, így nehezítve meg a csalók dolgát, ha mégis hozzáférnek bizonyos adatokhoz.

A telefonos csalások egyre kifinomultabbak és nehezebben felismerhetők, de tudatos magatartással és megfelelő elővigyázatossággal jelentősen csökkenthetjük az átverés kockázatát. Vigyázzunk magunkra és másokra is, hiszen a tudatosság a legjobb védelem a csalók ellen!

Pénzhoroszkóp és szerencse kilátások a hétre - A KOS lottón nyerhet, de a többiekre mi vár?

Ahogy a csillagok állása változik, úgy hoznak új lehetőségeket és szerencsés pillanatokat az életünk különböző területein. Ez a hét különleges pénzügyi és szerencsejóslatainkkal készülünk! Fedezd fel, hogy mely napokon lesz érdemes lottózni, melyik szerencseállat jelentheti a változást, és milyen izgalmas pénzügyi lehetőségek várnak rád!
2024. 05. 21. 02:00
Megosztás:

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás: