Csökkent az érdeklődés a használt lakásokra Amerikában

Augusztusban nem várt módon csökkentek a használtlakás-eladások az Egyesült Államokban az ingatlanforgalmazók szakmai képviseleti szervezete, a National Association of Realtors szerdán publikált kimutatása alapján.

Csökkent az érdeklődés a használt lakásokra Amerikában

Augusztusban szezonális kiigazítással évesítve 5,88 millió használt lakást értékesítettek az Egyesült Államokban, 2 százalékkal kevesebbet a júliusi évesített 6,00 milliónál. Elemzők 5,89 millió értékesítést vártak augusztusra.
    
Az augusztusi értékesítések száma 1,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbi, 2020 augusztusi 5,97 milliótól.
    
Az eladásra felkínált lakásokból álló készlet szezonális kiigazítással évesítve 1,29 millió volt augusztusban, 1,5 százalékkal kevesebb a júliusinál.
    
Az aktuális átlagár mellett a meglévő készlet 2,6 havi kereslet kielégítésére elegendő. Egy évvel korábban 3,0 havi kereslet kielégítésére állt rendelkezésre eladásra felkínált lakásállomány. Az idén augusztusban értékesített használt lakások medián ára 356,7 ezer dollár volt, 14,9 százalékkal magasabb a 2020 augusztusinál.

Önerőből vág bele egy komoly fejlesztésbe Gyula

Tíz helyszínen indít közlekedésfejlesztési beruházást saját erőből a gyulai önkormányzat, mintegy negyedmilliárd forint értékben - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 04. 16. 13:00
Megosztás:

A vártnál jobban gyorsult Kína, mégsem felhőtlen a kép

A vártnál gyorsabb gazdasági növekedésről számolt be a kínai statisztikai hivatal. Az ázsiai szuperhatalom első negyedéves GDP-je 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi azonos időszakét, és felülmúlta a piac 4,8 százalékos várakozását, valamint az 5,2 százalékos negyedik negyedéves ütemet.
2024. 04. 16. 12:00
Megosztás:

Kamatcsökkentés helyett további szigorítás jön Amerikában?

A svájci UBS bank felvettette annak lehetőségét, hogy a beragadó infláció és az erős gazdaság akár további kamatemelésre is sarkallhatja a Fed-et. Erre azonban kicsi az esély, és a bank elemzői szerint jelenleg a két kamatcsökkentés a legvalószínűbb forgatókönyv az idei évre.
2024. 04. 16. 11:30
Megosztás:

Megállapodtak a bérekről az Audinál

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot - tudatta az Audi Hungaria az MTI-vel.
2024. 04. 16. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Egy százalékot meghaladó mínuszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 16. 10:30
Megosztás:

A városi költözés útmutatója: Tippek és trükkök a sima költözéshez

A városi költözés egy izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli lépés az életünkben. Legyen szó új munkahelyről, iskoláról vagy egyszerűen csak egy új kezdetről, a sikeres áttelepülés kulcsa a megfelelő előkészítésben rejlik. Ebben a cikkben átfogó útmutatót nyújtunk arra vonatkozóan, hogyan tervezzük meg és hajtsuk végre zökkenőmentesen a városi költözést.
2024. 04. 16. 10:00
Megosztás:

Gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Gyengültek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 04. 16. 09:30
Megosztás:

Alvó Ethereum (ETH) bálna éled fel évek után, 50 ezer dollárt fektet be egy 25X-es árfolyamú tőzsdei tokenbe, a DTX-be

Időnként egy korai szakaszban lévő Ethereum (ETH) befektető tárcája feléled. Történelmileg ezek a tárcák fantasztikus követési lehetőséget biztosítottak, mivel a tulajdonosok előrelátó módon részt vettek az Ethereum (ETH) projektben jóval azelőtt, hogy bárki megértette volna a kriptovalutákban rejlő értéknövekedést.
2024. 04. 16. 09:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén is

Csökkenéssel indulhat a keddi kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt.
2024. 04. 16. 08:31
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 16. 08:00
Megosztás:

Indul a parkolóépítés Kaposváron

Parkolóépítési programot indít Kaposvár: az önkormányzat 4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakít ki a somogyi vármegyeszékhelyen - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.
2024. 04. 16. 07:30
Megosztás:

A 2024-ben robbanásra kész Top 3 kriptodeviza; KangaMoon, Gala és Sui

A kriptodeviza-piacot erős verseny jellemezi az új kriptodevizák részéről, amelyek egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok és hatalmas potenciáljuk arra irányulnak, hogy megszerezzék a befektetők bizalmát és befolyásolják a piaci hangulatot. Évről évre egyre több új kriptoprojekt lép be a piacra, így a kriptobefektetőknek mindig nehézséget okoz a nagy potenciállal rendelkező legjobb kriptodevizák kiválasztása. A szakértők elemezték a piacot, és a KangaMoon (KANG), a Gala (GALA) és a Sui (SUI) kriptovalutákat választották ki, amelyek az év folyamán kiemelkedő emelkedésekre lehetnek képesek. Olvass tovább, hogy megtudd, miért ezek a legjobb kriptó befektetések most.
2024. 04. 16. 07:00
Megosztás:

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.
2024. 04. 16. 06:30
Megosztás:

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.
2024. 04. 16. 06:00
Megosztás:

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak.
2024. 04. 16. 05:30
Megosztás:

Jókora nyereséget villantott a Goldman Sachs

A bank első negyedéves bevétele a tavalyihoz képest 16%-kal 14,21 milliárd dollárra emelkedett, több mint 1 milliárd dollárral meghaladva az elemzői várakozásokat.
2024. 04. 16. 05:00
Megosztás:

Egy nő keressen ugyanannyit mint a férfi kollégája - ezt akarja az Unió

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.
2024. 04. 16. 04:30
Megosztás:

Ne vegyél ilyen autót, mert tuti átvernek!

A carVertical autóipari adatszolgáltató friss tanulmánya feltárta, hogy melyik autómárkát éri a legtöbb sérülés Magyarországon: a lista élén a BMW járművek állnak. Ez hasonló a többi ország trendjére is, azaz a BMW a leginkább sérült márka világszerte. A spektrum másik végén a Fiat áll, amelyet hazánkban a legkevésbé érnek közúti balesetek. 2023 káradatainak tanulmányozása alapján a kutatás azt is feltárta, hogy a Mercedes-Benz, a Kia és az Audi rendelkezik a legmagasabb kárértékkel.
2024. 04. 16. 04:00
Megosztás:

Vigyázat, csalók élnek vissza a kibervédelmi intézet nevével!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) nevével és telefonszámával élnek vissza telefonos csalók - közölte a szakszolgálat hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 16. 03:30
Megosztás:

Enyhült a német ipar anyaghiánya

Közel a koronavírus-járvány előtti szintre enyhült az anyaghiány a német iparban márciusban, a német feldolgozóipar egészét már szinte alig érintik az ellátási problémák - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett felméréséből.
2024. 04. 16. 03:00
Megosztás: