Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Azért is döbbenetes ez a növekedés, mert a legnagyobb kriptóból idén nagyjából 400 milliárd dollár értékben vásároltak befektetők.

Írásunk idején némi konszolidálódást lehet ugyan látni, ennek ellenére sokan úgy gondolják december végére további, nagyjából 10 százalékos növekedésre érdemes készülni

Az egyik legnagyobb kriptotőzsde, a Matrixport elemzői ugyanis pontosan ezt helyezték november végén kilátásba.

A becslés már csak azért is meglepő lehet, hiszen a napokban a Binance több mint 4 milliárd dolláros bírságot kapott. Ezt követően pedig a cég vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao beadta lemondását. 

CZ ellen a vád jelentős értékben elkövetett pénzmosás, amit CZ magas is elismert.

Ennek ellenére a Matrixport szerint a Binance-botrány nem fog akkora hullámokat verni, és várhatóan a teljes szektor hamar visszatér a korábbi bikás hangulathoz.

“80 százalék arra az esély, hogy a bitcoin értéke képes lesz áttörni a 38,000 dolláros árfolyamot még novemberben. Ezt egy rally fogja követni 90 százalékos bizonyossággal egészen a 40,000 dolláros szintig. -osztotta meg előrejelzését a cég kutatója, Markus Thielen.

A cég emellett kiemelte, hogy szintén a bikás jövőképet igazolja a Tether USDT egyre növekvő piaci kapitalizációja. Ezt a jelenséget a Matrixport azzal magyarázza, hogy a hagyományos fiat valutákkal szemben egyre többen szavaznak bizalmat a kriptopénzeknek. Ezt követően pedig Thielen szerint a legtöbben valószínűleg BTC-t fognak vásárolni.

Szintén fontos még kiemelni az egyre növekvő bitcoin tranzakciós díjakat. 

Októberben lehetett látni a legnagyobb ugrást az utalási díjak mértékében. Egyetlen hónap alatt a havi átlag 28 százalékkal volt magasabb mint szeptemberben. 

Az árfolyammal kapcsolatban november némi konszolidációval érkezett, ennek ellenére 30 nap alatt így is közel 9 százalék hozamot lehetett elérni.

A makrogazdasági adatok is kedvezők

Lényeges kiemelni, hogy nem kizárólag a kriptoszektorban, hanem a globális gazdaságban is a javulás jeleit lehet látni. 

Thielen szerint a kötvényhozamok 2.60 százalékra fognak csökkenni a következő 2 évben. Eközben a 10 éves kincstári hozam 4.95 százaléknál áll és a 2022-es csúcsot teszteli.

“A kötvényhozamok ilyen jellegű alakulása alapján úgy néz ki a részvénypiacon is egy bikafutam van előkészületben. Ilyen esetben a részvénypiac mellett a kriptotőzsde is felélénkül, ami végső soron további lendületet adhat a BTC-nek.” -mondta Thielen.

Vagyis elmondható, hogy decemberben egy régóta nem látott rallynak lehetünk majd szemtanúi. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon lovagoljuk meg a kínálkozó lehetőséget.

Éppen ezért érdemes lehet olyan projektekkel diverzifikálni a portfóliónkat amilyen a Meme Kombat is. Az $MK tokenek segítségével különböző módokon juthatunk majd magas hozamhoz, ráadásul eközben még szórakozhatunk is.

KRIPTO

Szeretném megismerni a Meme Kombatot

Használd ki a decemberi bikafutamot a Meme Kombattal

Elképesztő sikereket érhet el hamarosan a Meme Kombat, hiszen képes egyesíteni a kriptojátékok és a GambleFi világát. Ráadásul mindezt úgy, hogy közben mém tokenek segítségével képes lesz állandóan aktuális és virális maradni.

A Meme Kombat egy előértékesítési szakaszában lévő projekt, mely a natív ERC-20 tokenek segítségével biztosítva, aktív és passzív bevételt a befektetőknek.

A befektetők leköthetik a tokenjeiket, amiért cserébe állandó passzív bevételhez juthatnak hozzá. Erre ráadásul már akár a listázás előtt lehetőség van, amivel írásunk idején több mint 400 százalék éves hozamot lehet elérni.

APY STAKELT MK ÉRME

Ahogy arra a projekt neve is utal, a Meme Kombat világában a felhasználók különböző mémekkel csatázhatnak. Egészen pontosan a legnépszerűbb mém tokenek kabaláival. Ezeket a csaták blokklánc-technológia és egy mesterséges intelligencia segítségével zajlanak, így ellenőrizhető a harcok tisztasága.

A csatákra kizárólag azok köthetnek majd fogadásokat, akik rendelkeznek $MK tokenekkel, és azokat le is kötötték. 

Köszönhetően az on- és off-chain technológiák keresztezésének a lekötés után szerzett jutalmadat azonnal fel tudod venni, bármilyen tranzakciós díj nélkül. Ez azt jelenti, hogy a lekötéssel megszerzett jutalmad egy részét bármikor el tudod játszani, amivel potenciálisan tovább tudod majd növelni a bevételed.

A harcok első évadában 11 népszerű mém lesz majd elérhető, azonban ez a szám idővel tovább fog emelkedni. A fejlesztők ígérete szerint ráadásul nem csak az elérhető harcosok száma, hanem a csaták módja is bővülni fog.

Ennek köszönhetően a Meme Kombat képes lesz hosszú távon is megőrizni aktuális és virális jellegét.

Szélsebesen halad a Meme Kombat előértékesítése

Ahogy az sejthető egy ilyen projekt esetében, a Meme Kombat a gyűjtés kezdete óta sikert sikerre halmoz. 

Nagyjából két hónapja indult el a gyűjtés, és mostanra a csapatnak már több mint 2.2 millió dollár jött össze az $MK tokenek eladásából. A felsorolt okok mellett az elért eredményekben az is közrejátszik, hogy a natív tokenek értéke fokozatosan emelkedik. 

Vagyis akik még az első között csatlakoztak, azok a listázás idejére tetemes hozamot érhetnek el. Különösen akkor, amennyiben a vásárlást követően le is kötik a tokenjeiket. 

A weboldalon elérhető élő adatok alapján mostanáig a befektetők közel 70 százaléka döntött így. Ez azt jelenti, hogy a támogatók túlnyomó része hosszú távú befektetésként gondol az $MK-ra. 

Ezért a listázást követően feltehetőleg minimális eladásra lehet számítani, így a tokenek képesek lesznek a gyors növekedésre.

Az $MK tokenek írásunk idején 0.214 dollárért elérhetők, azonban egy napon belül már csak 0.225 dollárért lesz lehetőség a csatlakozásra.

A csatlakozás részleteiről, illetve az ökoszisztéma pontos felépítéséről részletesen tájékozódhatsz a Meme Kombat magyar nyelven is elérhető weboldalán keresztül.

Érdekel a Meme Kombat

Ezek is érdekelhetnek:

Az XRP elérheti az 1 dollárt 2024-ben, de egy másik kriptó mégis jobban megéri!

18 havi csúcsot döntött a Bitcoin, a jövő a Bitcoin ETF-nek kedvez?

Kriptovaluta kezdőknek: A legjobb kriptok befektetésre 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Lakásbiztosítási kampány: kulcsszerepben a független alkuszok

Hivatalosan pénteken veszi kezdetét az első lakásbiztosítási kampány, melynek keretében gyakorlatilag minden lakástulajdonos felülvizsgálhatja jelenlegi lakásbiztosítását. A koncentrált figyelem hatására akár több százezer lakásbiztosítást is lecserélhetnek az ügyfelek. A kampányban kiemelt szerep jut a független alkuszoknak: az eddig jellemző 20 százalék helyett márciusban a lakásbiztosítási szerződések akár 50 százalékát is a biztosítások összehasonlítását lehetővé tevő közvetítőkön keresztül kötik majd – jelzi előre a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
2024. 02. 27. 05:00
Megosztás:

Nyugdíj pénztár tag vagy? Akkor ennek örülni fogsz!

Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés - ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 02. 27. 04:30
Megosztás:

Magyarország a horgászok országa

Magyarországon mindig is népszerű sportnak számított a horgászat. A közkedvelt szabadidősport a világjárvány óta még népszerűbb lett, ahogy sokan kaptak rá vagy tértek vissza ehhez a természetközeli kikapcsolódási formához. Mit érdemes tudni a horgászat magyarországi helyzetéről, és mire számítson, aki szeretne belevágni?
2024. 02. 27. 04:00
Megosztás:

Hogyan bonthatók fel az egyházi esküvők? Elmondjuk!

Az egyházi házasságok felbonthatóságáról szól szikkünk: a statisztikák szerint a szentségi házasságok stabilabb lábakon állnak és kisebb eséllyel futnak zátonyra.
2024. 02. 27. 03:00
Megosztás:

Vállalati adatokon tanított generatív mesterséges intelligencia: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából.
2024. 02. 27. 02:30
Megosztás:

Az egészséges nyugdíjas éveknek ne legyen része a megélhetési munka!

Még mindig jelentős az időskorú munkavállalók aránya Magyarországon. Hogyan lehetne elkerülni azt, hogy a nyugdíjas korúak dolgozni legyenek kénytelenek a tisztes megélhetés érdekében?
2024. 02. 27. 02:00
Megosztás:

Dobhatod ki a COVID teszteket! Nem érdemes már csináltatni többet

Csúcsokat döntöget az influenza vírus, az RSV, már előzte a COVID-ot mégis gyakran halljuk, hogy ma már nem érdemes tesztelni, mert mindegyik vírusfertőzés lefolyása ugyanolyan. Miért nem helyes ez az álláspont? Hogy kerül a képbe a Streptococcus baktérium? Miért NEM érdemes mostanság COVID-teszteket használni? Erről lesz szó az alábbi háttéranyagban.
2024. 02. 27. 01:00
Megosztás:

Így tárolható a villamos energia korszerűen, hatékonyan

Magyarország eddigi legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a Forest-Vill Kft. a MAVIR Zrt. megbízásából.
2024. 02. 27. 00:30
Megosztás:

Az alapján amit eddig láttunk, a SMOG lehet 2024 legjobb kriptója

Továbbra is egyike a legnépszerűbb elérhető befektetési lehetőségeknek a szektorban a Smog. A listázást semmilyen előértékesítés nem előzte meg, ennek ellenére pillanatok alatt tudott 1400 százalékkal növekedni a sárkányos kriptó értéke.
2024. 02. 27. 00:01
Megosztás:

Fúzió a biztosításközvetítői piacon: a GRANTIS-hoz csatlakozik az Eurolife ‘94

Az eddig is magas színvonalú és hatékony kiszolgálás terén jelentős előrelépésekre számíthatnak a meglévő és új ügyfelek.
2024. 02. 26. 23:30
Megosztás:

Csehország segítő kezet kap

Mintegy kétbillió korona (harminckétbillió forint) támogatást kapott húszéves európai uniós tagsága alatt az uniós alapokból Csehország, míg a közös kasszába eddig 876,6 milliárd koronát fizetett be - közölte hétfőn a cseh pénzügyminisztérium, amelynek kimutatását a CTK állami hírügynökség ismertette.
2024. 02. 26. 23:00
Megosztás:

Így válassz fülbevalót gyermekednek!

Az első fülbevaló kiválasztása kislányunknak nem egyszerű feladat: számtalan típus és stílus közül választhatunk szemünk fényének. Mikor lövessük ki a fülét? Az első darab fémből legyen, vagy valami másból? Ám vannak még más szempontok is: cikkünkben segítünk eligazodni köztük!
2024. 02. 26. 22:30
Megosztás:

Mutatjuk, hol épül meg az ország legnagyobb energiatárolója

Magyarország legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a MAVIR Zrt. megbízásából a Forest-Vill Kft. - közölte a villamosenergetikai cég hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 26. 21:30
Megosztás:

Az EU elfogadta az új rendeletet

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az euróban történő azonnali átutalásokat lehetővé tevő rendeletet az EU-ban és az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban - közölte az uniós tanács hétfőn.
2024. 02. 26. 21:00
Megosztás:

Terhelt lakásbiztosításokat is újra lehet kötni

A lakásbiztosítási szerződés abban az esetben is újraköthető, ha jelzáloghitel vagy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt hitelbiztosítéki záradékkal terhelt - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján közzétett tájékoztatójában.
2024. 02. 26. 20:00
Megosztás:

Hogyan lehet pénzt keresni otthon a felhőbányászattal?

Az évek során egyre többen keresik az otthoni passzív jövedelem könnyű módjait, és a felhőbányászat válik rendkívül népszerű választássá. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lehet az Inccrypto felhőbányászati platform megbízható választás azok számára, akik 2024-ben pénzt akarnak keresni az interneten.
2024. 02. 26. 19:50
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2024. 02. 26. 19:30
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyes indexekkel, többségében csökkenéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 26. 19:00
Megosztás:

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.
2024. 02. 26. 18:30
Megosztás:

Mi is részt vettünk a Swiss Talent Fórumon

Magyarországgal együtt 25 ország 70 küldöttje vett részt idén a svájci Swiss Talent Fórumon - közölte a Magyar Innovációs Szövetség hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 26. 18:00
Megosztás: