Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Azért is döbbenetes ez a növekedés, mert a legnagyobb kriptóból idén nagyjából 400 milliárd dollár értékben vásároltak befektetők.

Írásunk idején némi konszolidálódást lehet ugyan látni, ennek ellenére sokan úgy gondolják december végére további, nagyjából 10 százalékos növekedésre érdemes készülni

Az egyik legnagyobb kriptotőzsde, a Matrixport elemzői ugyanis pontosan ezt helyezték november végén kilátásba.

A becslés már csak azért is meglepő lehet, hiszen a napokban a Binance több mint 4 milliárd dolláros bírságot kapott. Ezt követően pedig a cég vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao beadta lemondását. 

CZ ellen a vád jelentős értékben elkövetett pénzmosás, amit CZ magas is elismert.

Ennek ellenére a Matrixport szerint a Binance-botrány nem fog akkora hullámokat verni, és várhatóan a teljes szektor hamar visszatér a korábbi bikás hangulathoz.

“80 százalék arra az esély, hogy a bitcoin értéke képes lesz áttörni a 38,000 dolláros árfolyamot még novemberben. Ezt egy rally fogja követni 90 százalékos bizonyossággal egészen a 40,000 dolláros szintig. -osztotta meg előrejelzését a cég kutatója, Markus Thielen.

A cég emellett kiemelte, hogy szintén a bikás jövőképet igazolja a Tether USDT egyre növekvő piaci kapitalizációja. Ezt a jelenséget a Matrixport azzal magyarázza, hogy a hagyományos fiat valutákkal szemben egyre többen szavaznak bizalmat a kriptopénzeknek. Ezt követően pedig Thielen szerint a legtöbben valószínűleg BTC-t fognak vásárolni.

Szintén fontos még kiemelni az egyre növekvő bitcoin tranzakciós díjakat. 

Októberben lehetett látni a legnagyobb ugrást az utalási díjak mértékében. Egyetlen hónap alatt a havi átlag 28 százalékkal volt magasabb mint szeptemberben. 

Az árfolyammal kapcsolatban november némi konszolidációval érkezett, ennek ellenére 30 nap alatt így is közel 9 százalék hozamot lehetett elérni.

A makrogazdasági adatok is kedvezők

Lényeges kiemelni, hogy nem kizárólag a kriptoszektorban, hanem a globális gazdaságban is a javulás jeleit lehet látni. 

Thielen szerint a kötvényhozamok 2.60 százalékra fognak csökkenni a következő 2 évben. Eközben a 10 éves kincstári hozam 4.95 százaléknál áll és a 2022-es csúcsot teszteli.

“A kötvényhozamok ilyen jellegű alakulása alapján úgy néz ki a részvénypiacon is egy bikafutam van előkészületben. Ilyen esetben a részvénypiac mellett a kriptotőzsde is felélénkül, ami végső soron további lendületet adhat a BTC-nek.” -mondta Thielen.

Vagyis elmondható, hogy decemberben egy régóta nem látott rallynak lehetünk majd szemtanúi. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módon lovagoljuk meg a kínálkozó lehetőséget.

Éppen ezért érdemes lehet olyan projektekkel diverzifikálni a portfóliónkat amilyen a Meme Kombat is. Az $MK tokenek segítségével különböző módokon juthatunk majd magas hozamhoz, ráadásul eközben még szórakozhatunk is.

KRIPTO

Szeretném megismerni a Meme Kombatot

Használd ki a decemberi bikafutamot a Meme Kombattal

Elképesztő sikereket érhet el hamarosan a Meme Kombat, hiszen képes egyesíteni a kriptojátékok és a GambleFi világát. Ráadásul mindezt úgy, hogy közben mém tokenek segítségével képes lesz állandóan aktuális és virális maradni.

A Meme Kombat egy előértékesítési szakaszában lévő projekt, mely a natív ERC-20 tokenek segítségével biztosítva, aktív és passzív bevételt a befektetőknek.

A befektetők leköthetik a tokenjeiket, amiért cserébe állandó passzív bevételhez juthatnak hozzá. Erre ráadásul már akár a listázás előtt lehetőség van, amivel írásunk idején több mint 400 százalék éves hozamot lehet elérni.

APY STAKELT MK ÉRME

Ahogy arra a projekt neve is utal, a Meme Kombat világában a felhasználók különböző mémekkel csatázhatnak. Egészen pontosan a legnépszerűbb mém tokenek kabaláival. Ezeket a csaták blokklánc-technológia és egy mesterséges intelligencia segítségével zajlanak, így ellenőrizhető a harcok tisztasága.

A csatákra kizárólag azok köthetnek majd fogadásokat, akik rendelkeznek $MK tokenekkel, és azokat le is kötötték. 

Köszönhetően az on- és off-chain technológiák keresztezésének a lekötés után szerzett jutalmadat azonnal fel tudod venni, bármilyen tranzakciós díj nélkül. Ez azt jelenti, hogy a lekötéssel megszerzett jutalmad egy részét bármikor el tudod játszani, amivel potenciálisan tovább tudod majd növelni a bevételed.

A harcok első évadában 11 népszerű mém lesz majd elérhető, azonban ez a szám idővel tovább fog emelkedni. A fejlesztők ígérete szerint ráadásul nem csak az elérhető harcosok száma, hanem a csaták módja is bővülni fog.

Ennek köszönhetően a Meme Kombat képes lesz hosszú távon is megőrizni aktuális és virális jellegét.

Szélsebesen halad a Meme Kombat előértékesítése

Ahogy az sejthető egy ilyen projekt esetében, a Meme Kombat a gyűjtés kezdete óta sikert sikerre halmoz. 

Nagyjából két hónapja indult el a gyűjtés, és mostanra a csapatnak már több mint 2.2 millió dollár jött össze az $MK tokenek eladásából. A felsorolt okok mellett az elért eredményekben az is közrejátszik, hogy a natív tokenek értéke fokozatosan emelkedik. 

Vagyis akik még az első között csatlakoztak, azok a listázás idejére tetemes hozamot érhetnek el. Különösen akkor, amennyiben a vásárlást követően le is kötik a tokenjeiket. 

A weboldalon elérhető élő adatok alapján mostanáig a befektetők közel 70 százaléka döntött így. Ez azt jelenti, hogy a támogatók túlnyomó része hosszú távú befektetésként gondol az $MK-ra. 

Ezért a listázást követően feltehetőleg minimális eladásra lehet számítani, így a tokenek képesek lesznek a gyors növekedésre.

Az $MK tokenek írásunk idején 0.214 dollárért elérhetők, azonban egy napon belül már csak 0.225 dollárért lesz lehetőség a csatlakozásra.

A csatlakozás részleteiről, illetve az ökoszisztéma pontos felépítéséről részletesen tájékozódhatsz a Meme Kombat magyar nyelven is elérhető weboldalán keresztül.

Érdekel a Meme Kombat

Ezek is érdekelhetnek:

Az XRP elérheti az 1 dollárt 2024-ben, de egy másik kriptó mégis jobban megéri!

18 havi csúcsot döntött a Bitcoin, a jövő a Bitcoin ETF-nek kedvez?

Kriptovaluta kezdőknek: A legjobb kriptok befektetésre 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Alig mozdult, mégis csúcson zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 41,24 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 72 940,89 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.
2024. 07. 19. 20:00
Megosztás:

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban júniusban

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint.
2024. 07. 19. 19:00
Megosztás:

Eljárás indult az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 19. 18:00
Megosztás:

Az MNB iránymutatást tett közzé a bankoknak az online hitelcsalások ellen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői körlevelet adott ki a magyar bankoknak, pénzügyi vállalkozásoknak az online hiteligényléses kibercsalások megelőzésére - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 19. 17:00
Megosztás:

Ezért veszélyes ma külföldről autót behozni Magyarországra

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte. Még nagyobb azonban az esélye, hogy a futásteljesítményt módosították, ha külföldről hozzuk be az autót. A határokon átnyúló tranzakciókat nehéz nyomon követni, ezért a csalók kihasználják ezt a helyzetet és elkerülik, hogy elkapják.
2024. 07. 19. 16:00
Megosztás:

A Richter a denosumab engedélyezését kérte

A Richter tegnap piaczárás után jelentette be, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a denosumabhoz köthető két forgalomba hozatali kérelmét.
2024. 07. 19. 15:00
Megosztás:

Mit érdemes tudni a retinolról?

Ha szeretnénk odafigyelni az arcbőrünk egészségére, esetleg javítani szeretnénk az állapotát, és hatékonyan felvennénk a harcot a különböző problémákkal – például egyenetlen bőrkép, pattanások, pigmentfoltok, ráncok –, akkor fontos a személyre szabott arcápolási rutin kialakítása.
2024. 07. 19. 14:30
Megosztás:

Fehéroroszország vízummentességet vezetett be 35 európai ország állampolgárai számára

"Békeszeretetből' vízummentességet vezet be Fehéroroszország 35 európai ország - közöttük Magyarország - állampolgárai számára 2024. július 21-től december 31-ig - közölte a fehérorosz külügyminisztérium, amelyet az RBK orosz hírportál idézett szerdán.
2024. 07. 19. 14:00
Megosztás:

Leszállította az alaptőkéjét a PannErgy

Leszállította alaptőkéjét a PannErgy az árpilis közgyűlés határozatnak megfelelően - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 07. 19. 13:00
Megosztás:

A görögdinnye nemcsak finom, rendkívül egészséges is

Dübörög a dinnyeszezon, a zöldségeseknél már megtalálod a hazai csemegét is. Érdemes ezek között keresgélned, hazánk több részén ugyanis tökéletes adottságokkal bíró termőterületek vannak, ahol generációk óta zajlik a görögdinnye termesztése. Lacházi Pál, a Syngenta dinnyeszakértője segítségével hoztunk pár érdekességet nektek.
2024. 07. 19. 12:30
Megosztás:

DH Energy néven indít új üzletágat a Duna House Group

DH Energy néven új üzletágat indít a Duna House Group, az Európa négy országában működő, ingatlanokat és pénzügyi termékeket közvetítő vállalat először Magyarországon lép be az energetikai piacra, főként lakossági és kisvállalati ügyfeleknek kínál energiahatékonysági megoldásokat - közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 19. 12:00
Megosztás:

A Dogwifhat visszakutyagolt a Top 50 kriptovaluta közé, a WIF 50%-os árfolyam növekedést ért el heti szinten

Nagyot kutyagolt a sapkás kutyás mémcoin: a Solana-alapú mémcoin, a Dogwifhat (WIF) jelentős visszatérést produkált, újra bekerült a top 50 kriptovaluta közé, miután az elmúlt hét során 49,8%-os növekedést ért el.
2024. 07. 19. 11:30
Megosztás:

Két új atomenergiablokk épül Csehországban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban - közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.
2024. 07. 19. 11:00
Megosztás:

Merre megy a kamat Európában?

Nem adott sok támpontot Lagarde: az EKB a vártnak megfelelően 4,5%-on tartotta a jegybanki alapkamatot.
2024. 07. 19. 10:30
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,62 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,50 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,35 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 19. 10:00
Megosztás:

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, csütörtökön a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt.
2024. 07. 19. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 19. 08:00
Megosztás:

Fejhallgató, újragondolva: Bemutatkozik a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson ma bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját, a Dyson OnTrac-et. A kategóriájában legjobb zajszűrést¹ kínáló fejhallgatók akár 55 órányi² magával ragadó zenehallgatási élményt nyújtanak. 

2024. 07. 19. 07:30
Megosztás:

Megkezdődött a dohány betakarítása

Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2800 hektáron 5000-6000 tonna dohányt termelt évente. Az ágazat a feldolgozásban dolgozókkal együtt, mintegy 10 000-12 000 fő részére biztosított megélhetést - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint.
2024. 07. 19. 06:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hezidén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 19. 05:00
Megosztás: