18 havi csúcsot döntött a Bitcoin, a jövő a Bitcoin ETF-nek kedvez?

Írásunk idején a bitcoin értéke 37,800 dolláros szintén áll, amihez hasonlót az utóbbi időben csak egészen ritkán és rövid ideig lehetett látni.

18 havi csúcsot döntött a Bitcoin, a jövő a Bitcoin ETF-nek kedvez?

Korábban az árfolyam átmenetileg képes volt áttörni a 38,100 dollárt, amivel a BTC éves csúcsot állított fel. Azonban a kiugrást minimális konszolidálódás követett, így továbbra is kérdés, hogy a novemberben többször elutasításra került szintet ezúttal képes lesz-e sikeresen átlépni a bitcoin.

Ahhoz azonban semmi kétség nem férhet, hogy a bitcoin mellett rövid és hosszú távú befektetők számára egyaránt kiváló befektetés lehet a Bitcoin ETF Token.

Ezzel ugyanis képes lehetsz maximálisan kiaknázni a bitcoinban rejlő lehetőségeket, ráadásul a BTC-nél magasabb profitot is érhetsz el vele.

Nem adnak túl a BTC-n a hosszú távú befektetők

Az előző hét ismét eseménytelire sikeredett, köszönhetően az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ) és a Binance között megszületett megállapodásnak. Ennek értelmében a legnagyobb kriptotőzsde elismerte bűnösségét, továbbá elfogadta a DOJ által kiszabott 4.3 milliárd dolláros bírságot.

Az ügy következményeként a cég vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao lemondott, vállalva minden felelősséget a történtekért. Az ügy kapcsán érthető módon sokan azonnal elkezdték felvenni a Binancenél tárolt vagyonukat attól tartva, hogy ismét egy FTX-szintű összeomlás következik majd be.

Ennek ellenére katasztrófa nem történt, ráadásul az átmeneti visszaesést követően a bikák ismét lendületbe jöttek. 

Ami még ennél is meglepőbb, hogy on-chain adatok alapján az inaktív BTC tárcák száma rekordot ért el. A kettő, három és ötéves időszakban bitcoinnal rendelkező kriptotárcák továbbra is álomba merülten szunnyadnak. Vagyis a hosszú távú befektetők az éves BTC csúcs ellenére is töretlenül hisznek a legnépszerűbb kripto további sikerében.

A rövid életű eladási hullám során nem csak a hosszú, de a rövid távú befektetők is kötötték az ebet a karóhoz és nem adtak túl érméiken.

A Glassnode adatai alapján tisztán látszik, hogy a BTC-vel rendelkező befektetők több mint 70 százaléka megtartotta érméit.

A Binance birtokában továbbra is vagyonok vannak

Fontos azonban kiemelni, hogy a centralizált tőzsdék közül továbbra is a Binance rendelkezik a legnagyobb mennyiségű BTC-vel. 

Az oldal felhasználóinak bizalma a lemondást követően minimálisan torpant csak meg, ezért jelenleg is több mint félmillió BTC van a kriptotőzsde birtokában.

A második legnagyobb készlettel a Coinbase rendelkezik (441 ezer BTC), míg harmadik helyen a Bitfinex áll 385 ezer BTC érmével.

A szektort továbbra is a spot Bitcoin ETF híre tartja lázban, ami olyannyira meghatározó, hogy még egy Binance-botrányon is képesek túllépni a befektetők.

Éppen ezért a bitcoin mellett egy új kripto kezdett el felemelkedni, amivel a kereskedők képesek lehetnek a BTC-vel megszerezhető jutalom sokszorosát is elérni.

Amennyiben szeretnéd diverzifikálni a portfóliódat, vagy csak egy izgalmas lehetőséget keresel, esetleg szeretnéd alaposabban kihasználni a közelgő engedélyezést, abban az esetben a Bitcoin ETF Tokent mindenképpen érdemes megfontolni.

Spekulálj a spot Bitcoin ETF engedélyezésére

A Bitcoin ETF Token egy teljesen új ERC-20 projekt, melynek előértékesítésén a befektetők lehetőséget kapnak a BTCETF tokenen megvételére.

A projekt előértékesítése mindössze egyetlen hónapja indult, ennek ellenére mostanra több mint 1.5 millió dollárt sikerült gyűjteni a készítőknek.

Az előértékesítés hard capje mindössze mindössze 5 millió dollár. Ennek köszönhetően amennyiben az eddigi érdeklődés stabil marad, januárban már elérhetővé is válhat a kriptotőzsdéken a BTCETF.

bitcoin ETF

Az időzítése a csapatnak minden bizonnyal nem véletlen, hiszen több szakértő is úgy vélekedik, hogy januárban az amerikai tőzsdefelügyelet kiadhatja az első spot Bitcoin ETF engedélyeket.

Ez pedig nem kizárólag a Bitcoin és a teljes altcoin szektorra lesz jótékony hatással, hanem egyúttal a Bitcoin ETF tokenek ökoszisztémáját is alapvetően befolyásolja. 

A készítők ugyanis különböző mérföldköveket határoztak meg, melyek teljesülése esetén a teljes tokenkészlet egy jelentős hányada elégetésre kerül.

Mivel ilyen mértékű égetés alapvető hatást gyakorol majd a BTCETF értékére, így a korai befektetők elképesztő bevételekhez juthathatnak majd hozzá egy-egy mérföldkő lezárásakor.

Természetesen azzal a csapat is tisztában van, hogy nem garantált a januári engedélyezés, ezért addig is kiugróan magas stakelési jutalmakat biztosít a befektetőknek.

Írásunk idején is több mint 160 százalék éves jutalomra lehet szert tenni a tokenek lekötésével. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a korai vásárlók túlnyomó része lekötötte a tokenjeit, vagyis a legtöbben hosszú távú befektetésként gondolnak a Bitcoin ETF Tokenre.

5 mérföldkő ami mindent meghatároz

A csapat 5 mérföldkövet határozott meg, melyek során alkalmanként 5 százaléka fog megsemmisülni a teljes tokenkészletnek.

A BTCETF készlet jelenleg 2.1 milliárd tokenből áll, azonban amikor minden mérföldkő lezárul, már csupán 1.575 milliárd elérhető kripto fog maradni.

ETF engedélyezés és bevezetés

Ráadásul ezzel párhuzamosan minden sikeres teljesítés alkalmával a tranzakciós adó mértéke is csökkenni fog 1 százalékkal. Ennek hatására nem csupán kevesebb token lesz az ökoszisztémában, hanem ingyenesen lehet majd kereskedni is a BTCETF-fel.

A mérföldkövek olyan eseményeket foglalnak magukba mint a közelgő spot Bitcoin ETF engedélyezése, a bevezetése vagy éppen azt a pillanatot, amikor a BTC értéke eléri a 100,000 dollárt.

Mivel a legtöbb szakértő szerint ezek jóformán egyszerre teljesülhetnek majd, ezért várhatóan egyszerre akár több mérföldkő is teljesülhet majd. 

Annak érdekében, hogy mindig naprakész tudj maradni a legújabb hírek kapcsán, a Bitcoin ETF Token csapata az előértékesítés weboldalán keresztül elérhetővé tett egy állandóan frissülő hírfolyamot.

Ennek köszönhetően minden, a spot Bitcoin ETF-et érintő hírt egyetlen felületen keresztül el tudsz érni.

Amennyiben kedvet kaptál a projekthez, úgy nem kell más tenned, csak egy ingyenes MetaMask kriptotárcával elvégezni a vásárlást.

BTC ETF staking

A tranzakciót ETH, USDT, MATIC és BNB mellett akár bankkártyával is el tudod végezni. Amennyiben az utóbbit választod, abban az esetben a vásárlás valóban néhány pillanat alatt elvégezhető.

Ha szeretnéd alaposabban megismerni a projektet, látogass el a Bitcoin ETF Token magyar nyelvű weboldalára, még ma!

Irány a Bitcoin ETF Token weboldala

Ez is érdekelhet: 

Bár az Uniswap érméje sokat erősödött, egy másik kriptó jobban megéri

3 mém token, amik kiüthetik a Dogecoint és a Shiba Inut

15 altcoin, amit érdemes megnézni még 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.
2024. 07. 16. 17:00
Megosztás:

Pénztárcabarát iskolakezdés kapcsán ad gyakorlati tanácsokat az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít az őszi iskolakezdés előtti pénzügyi döntések megkönnyítése érdekében - közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 16. 16:00
Megosztás:

Nőtt az AutoWallis kiskereskedelmi értékesítése az első félévben

Az AutoWallis csoport kiskereskedelmi üzletága az első félévben 17,9 százalékkal 4924 darabra emelte eladásait, a használtautó-eladások 26 százalékkal 1205 darabra nőttek, a szerviz szolgáltatásoknál a szerviz órák száma 6,1 százalékkal 96 626-ra emelkedett az előző év azonos időszakához képest - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 16. 15:00
Megosztás:

A Cardano (ADA) emelkedik a MAGA rally hátán? Az altcoinok vezetik a kriptovaluta-piac helyreállását

A Cardano (ADA), a tizedik legnagyobb digitális valuta piaci kapitalizáció szerint, értéke megugrott, amit az altcoin piac MAGA rally-ja vezetett.
2024. 07. 16. 14:00
Megosztás:

Így teljesít Kína gazdasága

Kínában a lassult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés éves növekedése júniusban, amikor stagnált a munkanélküliség.
2024. 07. 16. 13:00
Megosztás:

7,2 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 3,8 százalékkal csökkent az építőipari termelése

2024 májusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 7,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 16. 12:00
Megosztás:

Milyen kinyitható kanapét válasszunk a nappaliba?

A kinyitható kanapé a nappali meghatározó, központi bútordarabja, aminek esztétikusnak, kényelmesnek és funkcionálisnak kell lennie, fontos továbbá, hogy hozzájáruljon a helyiség kiegyensúlyozott stílusának a megteremtéséhez. 
2024. 07. 16. 11:34
Megosztás:

Népszerű AI platform vált a kriptópiac beszédtémájává, miután átlépte a 10 millió dolláros határt, vonzva a SHIB és MATIC támogatóit

A technológia világa izgatottan figyel egy új AI platform, az Algotech (ALGT) színre lépését. Nemrég átlépve a 10 millió dolláros értékelési határt, az Algotech nemcsak a befektetők figyelmét ragadta meg, hanem jelentős támogatást nyert el a kripto világ két legnagyobb közösségétől is: Shiba Inu (SHIB) és Polygon (MATIC).
2024. 07. 16. 11:00
Megosztás:

Hogyan segít spórolni egy bőr üléshuzat?

A bőr üléshuzat nem csupán egy hasznos kiegészítő az autóban, de hosszú távon praktikus és gazdaságos választás is egyben. Egy időtlen klasszikus, ami esztétikus, elegáns, mindezek mellett pedig még spórolni is segíthet.
2024. 07. 16. 10:31
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Gyengüléssel kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 07. 16. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel, enyhe negatív korrekcióval indulhat kedden a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 476,78 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 72 730,44 ponton, új csúcson zárt hétfőn.
2024. 07. 16. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint kedd reggelre

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 16. 08:00
Megosztás:

Tízezrek üthetik a markát, ha elégedett a bankjával

Felpörögtek az ügyfélajánló programok a pénzintézeteknél. A lakossági számlák mellett a pénzügyi szolgáltatók bevonták az akciókba a kisvállalati csomagokat is.
2024. 07. 16. 07:00
Megosztás:

A DTX Exchange 900 ezer dolláros teljesítménye eltereli a figyelmet a Fetch.ai (FET) és az Optimism (OP) platformokról

A DTX Exchange, amely jelenleg a 2. szakaszban van, beszédtémává vált a kriptóbefektetők körében, mivel az előértékesítése egy hónap alatt már meghaladta a 900 ezer dollárt. A szakértők úgy vélik, hogy a DTX a következő blue chip kripto lehet, nagy hasznossággal.
2024. 07. 16. 06:30
Megosztás:

Nem jól alakulnak a költségcsökkentések a Wells-Fargonál

Az átlagos elemzői várakozásoknál jobban alakult a Wells Fargo bevétele az idei év második negyedévében, a pénteki nyitás előtt publikált gyorsjelentés alapján.
2024. 07. 16. 06:00
Megosztás:

Erre a 3 dologra figyelj, ha most befektetsz pénzt bármibe is Magyarországon

Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági tevékenység az év eddigi szakaszában végig élénk volt, közben a fogyasztói kereslet és a munkaerő-piacok is megtalálták az egészséges egyensúlyi állapotot. A Fidelity International ezeket a javuló fundamentális körülményeket is figyelembe vette akkor, amikor megvizsgálta, mi lesz a harmadik negyedév három fő témája.
2024. 07. 16. 04:00
Megosztás:

Tovább drágulnak a lakáshitelek, újabb nagybank törte át a kamatplafont

Újabb nagybank emelte meg a lakáshitelei kamatait, és így már a K&H is átlépte a június végéig élő önkéntes, 7,3 százalékos THM-plafont a jelzálogkölcsönei egy részénél. A bankok egymást követő emelései után főként az alacsonyabb jövedelműeknek lesz egyre nehezebb olcsóbb lakáshitelt találni - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 07. 16. 03:00
Megosztás:

Legjobb altcoinok, amelyeket júliusban érdemes figyelni: Kriptovaluták őrült növekedési potenciállal, de melyik lehet a legjobb hosszú távú befektetés?

Az altcoin piac hatalmas áttörés előtt állhat ezen a nyáron, mivel a Bitcoin dominanciája egyelőre a csúcson van. A kripto befektetőknek most lehetőségük van, hogy különböző ágazatok projektjeivel kiegyensúlyozzák portfóliójukat. A Kaspa (KAS), a Render (RNDR) és a PeiPei (PEIPEI) befektetői hatalmas nyereségeket érhetnek el júliusban, de egy új coin még ennél is nagyobb potenciállal rendelkezik.
2024. 07. 16. 02:30
Megosztás:

Így költöttek a magyar drukkerek a válogatott meccseinek helyszínein

A németországi futball Európa-bajnokság városai jelentős anyagi forrásokat fordítottak arra, hogy a stadion látogatóinak és a focirajongóknak felejthetetlen élményeket nyújtsanak a torna ideje alatt. Ezt bizonyítják a Mastercard SpendingPulse legfrissebb adatai is, amelyek az üzletekben és online történő kiskereskedelmi eladásokat mérik minden fizetési helyzetre vetítve: a focimeccsek jelentősen növelték a vendéglátóipari eladásokat a rendező városokban - egyes esetekben akár 283 százalékkal is. Magyarország mérkőzései során az eladások növekedése (+62,7% és +66,5%) jelentős, de nem a legmagasabb a dokumentumban szereplő adatok közül. Azonban stabil növekedést mutatnak, ami pozitív hatással volt a helyi gazdaságra.
2024. 07. 16. 02:00
Megosztás:

9 órás iskolakezdés – Itt a bejelentés, senki nem számított erre

A közoktatásban többször felmerült már az a javaslat, hogy az oktatás reggel nyolc helyett kilenc órakor kezdődjön.
2024. 07. 16. 01:00
Megosztás: