18 havi csúcsot döntött a Bitcoin, a jövő a Bitcoin ETF-nek kedvez?

Írásunk idején a bitcoin értéke 37,800 dolláros szintén áll, amihez hasonlót az utóbbi időben csak egészen ritkán és rövid ideig lehetett látni.

18 havi csúcsot döntött a Bitcoin, a jövő a Bitcoin ETF-nek kedvez?

Korábban az árfolyam átmenetileg képes volt áttörni a 38,100 dollárt, amivel a BTC éves csúcsot állított fel. Azonban a kiugrást minimális konszolidálódás követett, így továbbra is kérdés, hogy a novemberben többször elutasításra került szintet ezúttal képes lesz-e sikeresen átlépni a bitcoin.

Ahhoz azonban semmi kétség nem férhet, hogy a bitcoin mellett rövid és hosszú távú befektetők számára egyaránt kiváló befektetés lehet a Bitcoin ETF Token.

Ezzel ugyanis képes lehetsz maximálisan kiaknázni a bitcoinban rejlő lehetőségeket, ráadásul a BTC-nél magasabb profitot is érhetsz el vele.

Nem adnak túl a BTC-n a hosszú távú befektetők

Az előző hét ismét eseménytelire sikeredett, köszönhetően az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ) és a Binance között megszületett megállapodásnak. Ennek értelmében a legnagyobb kriptotőzsde elismerte bűnösségét, továbbá elfogadta a DOJ által kiszabott 4.3 milliárd dolláros bírságot.

Az ügy következményeként a cég vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao lemondott, vállalva minden felelősséget a történtekért. Az ügy kapcsán érthető módon sokan azonnal elkezdték felvenni a Binancenél tárolt vagyonukat attól tartva, hogy ismét egy FTX-szintű összeomlás következik majd be.

Ennek ellenére katasztrófa nem történt, ráadásul az átmeneti visszaesést követően a bikák ismét lendületbe jöttek. 

Ami még ennél is meglepőbb, hogy on-chain adatok alapján az inaktív BTC tárcák száma rekordot ért el. A kettő, három és ötéves időszakban bitcoinnal rendelkező kriptotárcák továbbra is álomba merülten szunnyadnak. Vagyis a hosszú távú befektetők az éves BTC csúcs ellenére is töretlenül hisznek a legnépszerűbb kripto további sikerében.

A rövid életű eladási hullám során nem csak a hosszú, de a rövid távú befektetők is kötötték az ebet a karóhoz és nem adtak túl érméiken.

A Glassnode adatai alapján tisztán látszik, hogy a BTC-vel rendelkező befektetők több mint 70 százaléka megtartotta érméit.

A Binance birtokában továbbra is vagyonok vannak

Fontos azonban kiemelni, hogy a centralizált tőzsdék közül továbbra is a Binance rendelkezik a legnagyobb mennyiségű BTC-vel. 

Az oldal felhasználóinak bizalma a lemondást követően minimálisan torpant csak meg, ezért jelenleg is több mint félmillió BTC van a kriptotőzsde birtokában.

A második legnagyobb készlettel a Coinbase rendelkezik (441 ezer BTC), míg harmadik helyen a Bitfinex áll 385 ezer BTC érmével.

A szektort továbbra is a spot Bitcoin ETF híre tartja lázban, ami olyannyira meghatározó, hogy még egy Binance-botrányon is képesek túllépni a befektetők.

Éppen ezért a bitcoin mellett egy új kripto kezdett el felemelkedni, amivel a kereskedők képesek lehetnek a BTC-vel megszerezhető jutalom sokszorosát is elérni.

Amennyiben szeretnéd diverzifikálni a portfóliódat, vagy csak egy izgalmas lehetőséget keresel, esetleg szeretnéd alaposabban kihasználni a közelgő engedélyezést, abban az esetben a Bitcoin ETF Tokent mindenképpen érdemes megfontolni.

Spekulálj a spot Bitcoin ETF engedélyezésére

A Bitcoin ETF Token egy teljesen új ERC-20 projekt, melynek előértékesítésén a befektetők lehetőséget kapnak a BTCETF tokenen megvételére.

A projekt előértékesítése mindössze egyetlen hónapja indult, ennek ellenére mostanra több mint 1.5 millió dollárt sikerült gyűjteni a készítőknek.

Az előértékesítés hard capje mindössze mindössze 5 millió dollár. Ennek köszönhetően amennyiben az eddigi érdeklődés stabil marad, januárban már elérhetővé is válhat a kriptotőzsdéken a BTCETF.

bitcoin ETF

Az időzítése a csapatnak minden bizonnyal nem véletlen, hiszen több szakértő is úgy vélekedik, hogy januárban az amerikai tőzsdefelügyelet kiadhatja az első spot Bitcoin ETF engedélyeket.

Ez pedig nem kizárólag a Bitcoin és a teljes altcoin szektorra lesz jótékony hatással, hanem egyúttal a Bitcoin ETF tokenek ökoszisztémáját is alapvetően befolyásolja. 

A készítők ugyanis különböző mérföldköveket határoztak meg, melyek teljesülése esetén a teljes tokenkészlet egy jelentős hányada elégetésre kerül.

Mivel ilyen mértékű égetés alapvető hatást gyakorol majd a BTCETF értékére, így a korai befektetők elképesztő bevételekhez juthathatnak majd hozzá egy-egy mérföldkő lezárásakor.

Természetesen azzal a csapat is tisztában van, hogy nem garantált a januári engedélyezés, ezért addig is kiugróan magas stakelési jutalmakat biztosít a befektetőknek.

Írásunk idején is több mint 160 százalék éves jutalomra lehet szert tenni a tokenek lekötésével. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a korai vásárlók túlnyomó része lekötötte a tokenjeit, vagyis a legtöbben hosszú távú befektetésként gondolnak a Bitcoin ETF Tokenre.

5 mérföldkő ami mindent meghatároz

A csapat 5 mérföldkövet határozott meg, melyek során alkalmanként 5 százaléka fog megsemmisülni a teljes tokenkészletnek.

A BTCETF készlet jelenleg 2.1 milliárd tokenből áll, azonban amikor minden mérföldkő lezárul, már csupán 1.575 milliárd elérhető kripto fog maradni.

ETF engedélyezés és bevezetés

Ráadásul ezzel párhuzamosan minden sikeres teljesítés alkalmával a tranzakciós adó mértéke is csökkenni fog 1 százalékkal. Ennek hatására nem csupán kevesebb token lesz az ökoszisztémában, hanem ingyenesen lehet majd kereskedni is a BTCETF-fel.

A mérföldkövek olyan eseményeket foglalnak magukba mint a közelgő spot Bitcoin ETF engedélyezése, a bevezetése vagy éppen azt a pillanatot, amikor a BTC értéke eléri a 100,000 dollárt.

Mivel a legtöbb szakértő szerint ezek jóformán egyszerre teljesülhetnek majd, ezért várhatóan egyszerre akár több mérföldkő is teljesülhet majd. 

Annak érdekében, hogy mindig naprakész tudj maradni a legújabb hírek kapcsán, a Bitcoin ETF Token csapata az előértékesítés weboldalán keresztül elérhetővé tett egy állandóan frissülő hírfolyamot.

Ennek köszönhetően minden, a spot Bitcoin ETF-et érintő hírt egyetlen felületen keresztül el tudsz érni.

Amennyiben kedvet kaptál a projekthez, úgy nem kell más tenned, csak egy ingyenes MetaMask kriptotárcával elvégezni a vásárlást.

BTC ETF staking

A tranzakciót ETH, USDT, MATIC és BNB mellett akár bankkártyával is el tudod végezni. Amennyiben az utóbbit választod, abban az esetben a vásárlás valóban néhány pillanat alatt elvégezhető.

Ha szeretnéd alaposabban megismerni a projektet, látogass el a Bitcoin ETF Token magyar nyelvű weboldalára, még ma!

Irány a Bitcoin ETF Token weboldala

Ez is érdekelhet: 

Bár az Uniswap érméje sokat erősödött, egy másik kriptó jobban megéri

3 mém token, amik kiüthetik a Dogecoint és a Shiba Inut

15 altcoin, amit érdemes megnézni még 2023-ban

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Közzétette 2023-as, negyedik negyedéves konszolidált üzleti eredményeit az ORLEN Csoport

A 2023. december 31-én zárult negyedévben az ORLEN Csoport 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el. A teljes 2023-as évre vonatkozó LIFO-alapú EBITDA1 elérte a 44,8 milliárd zlotyt, a nettó nyereség pedig 27,6 milliárd zloty volt. Az ORLEN Csoport negyedik negyedéves eredményeire pozitív hatással volt a gázszegmens teljesítménye, amely 11 milliárd zlotyval járult hozzá az EBITDA-hoz, elsősorban az alacsonyabb beszerzési költségeknek és a magasabb értékesítési volumennek köszönhetően. Az ORLEN emellett több mint 20 százalékkal növelte kiskereskedelmi értékesítési volumenét az előző évhez képest, részben a magyarországi és szlovákiai hálózatbővítések eredményeként.
2024. 02. 24. 13:00
Megosztás:

Elégedetlenség: A versenyszféra munkavállalóinak közel kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésének mértékével, 63 százalékuk tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – derült ki a Trenkwalder február első felében elvégzett munkaerőpiaci kutatásából.
2024. 02. 24. 12:00
Megosztás:

A BAYC társalapítója Greg Solana lett az új vezérigazgató, és az NFC-hez kapcsolódó projektek lendületet kapnak - a MultiversX, az ApeCoin és a Meme Moguls felívelő pályán

A Bored Ape Yacht Club NFT-k alkotója, Greg Solana lett az új vezérigazgató a Yuga Labs-nál. Ő váltja Daniel Alegre-t, aki 2023 áprilisában vette át a vezérigazgatói szerepet. Ennek eredményeként az ApeCoin (APE) hirtelen lendületet kapott, a két hetes grafikonon 23%-kal emelkedett az árfolyama. Emellett a MultiversX (EGLD) is optimista hangulatban van, de a legnagyobb figyelem a Meme Moguls (MGLS) meme érmék felé fordul. Hamarosan indul, és a gyors előértékesítés miatt az egyik legforróbb projekté válhat 2024-ben. Most áttekintjük, hogy mi áll a háttérben. Megvizsgáljuk, hogy melyik a legjobb kriptovaluta jelenleg befektetési célból.
2024. 02. 24. 11:20
Megosztás:

Accor: rekorderedmények 2023-ban globálisan és Magyarországon

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja bejelentette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az EBITDA meghaladta az 1 milliárd eurót, és az eredmény felülmúlja a 2023-ra vonatkozó előrejelzést. A vállalat folytatta vonzó részvényesi hozampolitikáját, és bízik a 2024-es növekedési kilátásokban.
2024. 02. 24. 11:00
Megosztás:

Csak 2023-ban, 55 millió dollárt szerzett vissza a Binance a csalóktól

A digitális pénzügyi eszközök egyre szélesebb körben vállnak elfogadottá, a velük való kereskedelem volumene, a tranzakciók száma ezzel együtt fokozatosan nő. A kriptotér éppen ezért került a csalók és hekkerek célkeresztjébe, habár a törvénytelen tranzakciók száma a kriptotérben elenyésző és fokozatosan csökken. A Binance ügyfélszolgálata és biztonsági csapata a hatóságokkal és a kriptoközösséggel együttműködve sok százmillió dollár értékben mentett meg, vagy szerzett vissza digitális pénzeszközöket hekkerektől, csalóktól, és juttatta őket vissza tulajdonosaiknak az elmúlt két évben.
2024. 02. 24. 10:00
Megosztás:

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.
2024. 02. 24. 09:00
Megosztás:

4,6%-os munkanélküliségi ráta és 10,3%-os reálbérnövekedés a hazai munkaerőpiacon

A november-januári időszakban továbbra is csúcsközelben állt a foglalkoztatottság, a hazai elsődleges munkaerőpiacon 17 ezer új munkahely jött létre az előző év azonos időszakához képest, a közfoglalkoztatottak száma 8 ezer fővel csökkent, a külföldre ingázók száma pedig nem változott érdemben, így a legutolsó háromhavi átlag alapján a gazdaság teljes foglalkoztatotti létszáma 4.718 ezer fő volt.
2024. 02. 24. 08:00
Megosztás:

A The Graph (GRT) bejelenti a Műszaki Tanácsadó Testületet, a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX) folytatják a növekedést

A The Graph (GRT) épp most jelentette be Műszaki Tanácsadó Testületét, ami jelentős mérföldkő a projekt számára. Közben két másik kriptopénz vonzza magára a figyelmet - a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX). Miközben lehet, hogy már ismered az AGIX-et, a KANG egy 2. fázisnál járó előértékesítési sztár, ami lehet, hogy a következő 100x-es meme coin lesz 2024-ben. Tudd meg, miért.
2024. 02. 24. 07:00
Megosztás:

Új kölcsönzési üzletágvezető a Prohumannál – a cél a hazai munkaerőtartalék aktivizálása

Februártól munkaerőkölcsönzési üzletágvezetőként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Izsó Balázs. Az új vezető érkezésével a piacvezető magyar HR szolgáltató célja továbbra is az, hogy ahol csak lehet, a magyar munkaerőtartalék aktivizálásával kínáljon megoldást a hazai vállalatok munkaerőigényének és HR-kihívásainak megoldására.
2024. 02. 24. 06:00
Megosztás:

Régóta nem látott tüneteket produkált a lakásépítés

A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. A visszaesés egyúttal szerkezeti átrendeződést is hozott: kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát már eleve eladásra szánták.
2024. 02. 24. 05:00
Megosztás:

Tovább emelte a dohányfelvásárlási alapárat a Continental Dohányipari Csoport

A Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. tovább emelte a dohány szerződésben rögzített felvásárlási alapárát, erősítve hazai versenyképességét és elkötelezettségét a magyar dohánytermelők és a dohánykultúra támogatása iránt. Az áremelés keretében a társaság a jelentősen nagyobb területen termesztett Virginia dohány esetében 19%-os, míg a Burley dohány esetében 20%-os emelést eszközölt, amely a tavalyi, 50%-os áremeléssel együtt két év alatt összesen 69-70%-os árnövekedést jelent.
2024. 02. 24. 04:00
Megosztás:

Ismét a magas kamatok mellett érveltek az amerikai jegybankárok

Christopher Waller, a Fed kormányzótanácsának tagja megerősítette, hogy még szükség lesz legalább néhány hónapnyi adatra, ami az infláció csökkenését jelzi, mielőtt kamatcsökkentésbe kezdhet a jegybank.
2024. 02. 24. 03:30
Megosztás:

2025. után bármikor leállhat az észak-atlanti áramlat egy fontos része

A tengeráramlások szerepe óriási a Föld hőáramlásában, az éghajlat alakulásában. Leállásuk dominóként döntené be a Föld további fontos éghajlati rendszereit. Az Észak-atlanti áramlás Grönland előtti része az egyik kulcspontja a nagy rendszernek.
2024. 02. 24. 03:00
Megosztás:

Kidobhatod az összes sárga csekket a kukába! Új dolgot találtak ki helyette

A magyarországi adatok alapján a Magyar Posta által közzétett 2019-es statisztikák szerint a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekket fizetett be postahivatalokban. Hatalmas szám ez! Ön vajon ebből mennyit adott fel? Hány órát állt ezért sorban a postahivatalokban?
2024. 02. 24. 02:20
Megosztás:

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. A piacon tapasztalható intenzív innovációs verseny, valamint a Dinamikus Beszerzési Rendszer transzparenciájának köszönhetően jelentős fejlődés várható az állami egészségügyben is, hiszen ezekkel a gépekkel rövidebb idő alatt, jobb felbontású képek és mesterséges intelligenciával is támogatott diagnózisok készülhetnek úgy, hogy közben a páciens jelentősen kisebb dózisú sugárterhelést kap. A legmodernebb berendezések testközelből is megtekinthetők az Európai Radiológiai Társaság által szervezett ECR 2024 szakkiállításon, melynek Bécs ad otthont február 28. és március 3. között.
2024. 02. 24. 02:00
Megosztás:

5,6 millió forinttal több lakáshitelre volt elég a tavaly decemberi átlagkereset, mint egy évvel korábban

2023 decemberében átlagosan nettó 451 300 forintot keresett egy teljes munkaidőben foglalkoztatott magyar munkavállaló a családi adókedvezményeket is figyelembe véve. Ekkora jövedelem 20 éves futamidőre 29,1 millió forint lakáshitelre volt elegendő akkor. Ez 5,6 millió forintos növekedés egy év alatt úgy, hogy közben a lakásárak sok helyütt csökkentek.
2024. 02. 24. 01:00
Megosztás:

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

Az egyik legtutibb mostani mém érme, a Sponge február elején közölte, hogy elindítja új verzióját a Polygon hálózaton. A friss üdvöske érkezése miatt eddig már több mint 10,26 millió dollárt stakeltek és bridgeltek. A számok alakulását a projekt honlapján, valós időben lehet követni.
2024. 02. 24. 00:01
Megosztás:

Békéscsaba örülhet

Az idei a megbízhatóság költségvetése - fogalmazott Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a megyei jogú város közgyűlésének ülésén csütörtökön.
2024. 02. 23. 23:00
Megosztás:

Az időjárás továbbra sem ideális

Az elmúlt hét alacsonyabb átlaghőmérséklete kissé visszafogta a vegetáció idő előtti, gyors fejlődését, de az a következő napok enyhe időjárása miatt újra nagyobb lendületet vehet - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 02. 23. 22:00
Megosztás:

Bizakodóan zárta a tavalyi évet a Mabisz

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot 2023-ban, ez mintegy 5 százalékkal több az előző évinél - mondta a szövetség elnöke a szervezet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2024. 02. 23. 21:00
Megosztás: