Egyedülálló városi applikáció kezdett működni Nyíregyházán

Minden, amire egy nyíregyházi lakosnak szüksége van. Minden, amire egy szabolcsi megyeszékhelyre érkező turistának szüksége lehet. Innovatív, interaktív, országos szinten egyedülálló: ez a Nyíregyháza Applikáció.

Egyedülálló városi applikáció kezdett működni Nyíregyházán

Az okostelefon mindennapi életünk szerves része, legalább annyira fontossá vált, mint az a város, település, ahol mindennapjainkat töltjük. A modern technológia adta lehetőségeket, a közösségépítést, és az informatív tájékoztatást hozta közös nevezőre az NYHApp, azaz a Nyíregyházi Applikáció. Az alkalmazás mögött a helyi kötődésű Mikó Botond, az Exagent fejlesztőcég vezetője és Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője áll.

A városi applikáció segíti a helyieket és a turistákat is

A koncepció világos és egyértelmű: kiszolgálni a nyíregyházi lakosok igényeit, megoldani az esetleges problémákat, növelni a komfortérzetet, egyúttal segíteni a szabolcsi megyeszékhelyre érkező turistákat. Az alkalmazást ehhez mérten alkották meg – persze, a fejlesztés folyamatos. Az ötlet mögé lelkesen állt be a városvezetés, valamint a város üzemeltetése alatt álló cégek.

Ennek eredménye tehát az NYHApp, amely országos szinten is egyedülálló, hiszen ilyen széles spektrumban még nem készült egy város életét segítő alkalmazás. Sőt, kuponként is funkcionál, ugyanis változó kedvezményeket biztosít a felhasználóknak, melyet a város kiemelt és idegenforgalmi szempontból népszerű helyein lehet igénybe venni. (Az indulás óta közel harminc különböző engedményt biztosított az applikáció a nyíregyháziaknak.)

Az applikációval szinte minden városi ügyet el lehet injtézni

A tudatos és városra szabott fejlesztésnek köszönhetően az NYHApp több mint hatezer regisztrált felhasználóval rendelkezik, és eddig közel kétezer turista vette igénybe. Az applikációban szinte minden megtalálható, amire csak szükség lehet: a hírektől kezdve a hulladékszállításon át, egészen a közszolgáltatói hirdetményig.

Foglalásra és bejelentésre is jó a NYHApp

A felületen keresztül az egyéni ügyek intézése könnyebben és gyorsabban megy, mint eddig bármikor. Lehetőség van ugyanis arra, hogy sorszámot kérjünk a kormányablakba, míg a NYÍRVV-n keresztül a közterület-foglalás bejelentését is megtehetjük. Ha pedig közügyek kérdésében foglalnánk állást, nos, épp ezért hozták létre a fejlesztők a szavazás funkciót. De chat formájában bejelentést is lehet tenni a városi közszolgáltatók felé.

NyíregyappNaprakész információkat is kínál az app

És persze ez nem minden. Ha valaki a Nyíregyházán történtekre kíváncsi, akkor a hírek modulból tájékozódhat a folyamatosan naprakész információkból. Az események „fülön” a felhasználók folyamatosan értesülhetnek a városi eseményekről. Megtudhatunk továbbá mindent a lakóhelyükre vonatkozó hulladékszállításról, és ha épp arra van szükségünk, akkor az orvosi ügyeletekről, gyógyszertárakról is tájékozódhatunk. Ezeken kívül eseménynaptár, attrakciók, okos térkép is színesíti az NYHAppot.

A megyeszékhelyre érkező turisták pedig egy olyan, csökkentett, de hasznos segítséget nyújtó alkalmazást kapnak, amely támaszt nyújt abban, hogy a város felfedezése egyszerű és szórakoztató legyen. A Nyíregyháza applikáció tehát innovatívan és interaktívan segíti a turistákat és helyi lakosokat egyaránt. Appra fel!

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója pénteken a Paks II. atomerőmű területén tartott sajtótájékoztatón, miután Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával megnézték az építkezést.
2023. 09. 23. 23:00
Megosztás:

A Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.
2023. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Halfesztivált tartanak Siófokon

Halkülönlegességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják az érdeklődőket az október 6. és 8. között sorra kerülő Siófoki Halfesztiválon.
2023. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport

Pályaorientációs nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán - tudatták a szervezők a MÁV honlapján.
2023. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Újra megrendezik Nyíregyházán az Őszi Meseegyetemet

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.
2023. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.
2023. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon az új hajók sajtónyilvános megtekintésén.
2023. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Németországban rekordmértékben csökkentek a lakásárak

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint.
2023. 09. 23. 03:00
Megosztás: