Elnyúlik a Bitcon rallija, mint a rétestészta

A Bitcoin (BTC) február végén példátlan emelkedésbe kezdett, és értéknövekedése a hét folyamán is folytatódott: a világ legfőbb kriptovalutája 67 000 dollár fölé tornyosult.

Elnyúlik a Bitcon rallija, mint a rétestészta

A bikapiac kellős közepén az elemzők arról tárgyalnak, hogy vajon a Bitcoin márciusban megközelítheti-e a hőn vágyott 70 000 dollárt.

Az izgalmak tovább tetőznek a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) hamarosan bekövetkező tőzsdei bevezetésével. Ha nem ismernéd, ez egy olyan vadonatúj projekt, mely mindenki számára elérhetővé szeretné tenni a kriptobányászatot.

A BTC bikás eltökéltséggel halad a 70 000 dollár felé, de esélyes egy árkorrekció is 

Ahhoz, hogy a Bitcoin (BTC) idén márciusban dicsőséges módon 70.000 dollárra emelkedjen, a mostani 67.084 dolláros árához képest már csak pár százalékot szükséges előre lépnie.

Amennyiben ez megtörténik, a történelmi érme piaci kapitalizációja 1,4 milliárd dollár körüli értékre fokozódna.

Igen, ez egy ez meredek emelkedés, de simán elérhető. Elég csak arra gondolnunk, hogy a Bitcoin február folyamán 43%-kal erősödött, amikor hatalmas mennyiségű intézményi és lakossági érdeklődés szabadult fel.

Ám jó arra is gondolni, hogy egy ilyen nagy mértékű bikafutam után egy következő emelkedés előtt egy szusszanásnyi korrekcióra is sor kerülhet.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

A heti grafikon túlvásárolt területet jelez, mely egy elnyújtott ralli jele lehet.

Ahhoz, hogy a Bitcoin előre tudjon nyomulni a 70 000 dolláros álomhatár felé, előbb egy erős támaszra kell lelnie, majd újbóli kitörése előtt némi időt kell adnia a technikai mutatóknak, hogy lehűljenek.

Ám nem szabad csakis kizárólag a BTC 70 000 dolláros mérföldkövére koncentrálnunk, hiszen az új történelmi csúcs árnyékában felbukkanhatnak a kimerülés jelei is.

Ez egyúttal egy remek esély is lehet a belépésre azoknak, akik alacsony áron társulnának az érméhez, és hosszú távban gondolkodnak.

A spot BTC ETF-ek is rekordokat döntenek

A Bitcoin dicsőséges történetének alakulását a spot BTC ETF-ek is támogatják. 

Amint az ismert, a BTC árfolyamához igazodó ETF-ek a januári indulásuk óta jókora növekedést tapasztaltak.

Február 28-án például 673 millió dolláros rekord beáramlást értek el. A listát a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) vezeti, amely csak egyedül 612 millió dollárt gyűjtött. Az IBIT is büszke lehet magára, hiszen már több mint 8,5 milliárd dollárnyi vagyona van csupán néhány hetes kereskedés után.

A friss adatok is nagyon szépek, hiszen március 6-án a beáramlás 332 millió dolláros.

Ugyan a Grayscale GBTC-je egy csekély mértékű kiáramlást is elkönyvelt (276 millió dollár), addig a BTC ETF-ek állománya meghaladta a 648 millió dollárt BTC-t (az első naptól számolva).

A BTC-be való befektetés leveszi a lábukról az intézményi, és a lakossági befektetőket egyaránt, hiszen hagyományos brókerszámlákat lehet használni hozzá.

Ráadásul már egyes nagy cégek, mint például a Bank of America és a Wells Fargo már BTC ETF hozzáférést kis nyújtanak ügyfeleik részére, vagyis ezek az alapok új eszközöket és egy ritmusos lendületet hoznak a kriptotérségbe.

Megállapítható tehát, hogy minél nagyobb lesz a BTC ETF-ek iránti kereslet, az annál inkább felnyomja majd a Bitcoin árfolyamát.

A Bitcoin Minetrix előértékesítése meghaladta a 11,8 millió dollárt

Mivel a kriptopiacokat egyébként is körbelengi az optimizmus légköre, ez egy ideális környezet az olyan friss ökoszisztémák számára, mint a Bitcoin Minetrix, hogy jókora lendületet vegyenek.

A bányászati innovációjáról híres platform célja, hogy újító Stake-to-Mine modellje révén a szélesebb közönség részére is tapinthatóvá tegye a Bitcoin-bányászatot.

A Stake-to-Mine mechanizmusban egyáltalán nincs helye a drága hardverekre való áldozásnak, ehelyett a projekt natív tokenjét, a BTCMTX-et kell lekötni azért, hogy a felhasználókat  BTC jutalmak illethessék meg.

A Bitcoin Minetrix szerencsére tudott élni a piacon uralkodó pozitív piaci hangulattal, és ezt a hullámot meglovagolva a csapat már több mint 11,8 millió dollárt gyűjtött. Az ICO-n a BTCMTX érmék ára cikkünk írásakor 0,0139 dollárért kaphatók.

A projekt egy másik lenyűgöző, és nagy érdeklődést kiváltó eleme a staking folyamata, mely perpillanat évi 58%-os hozammal kecsegteti a BTCMTX-tulajdonosokat.

Tulajdonképpen a Bitcoin Minetrix egy újgenerációs megoldás a kriptobányászat megannyi problémáira úgy, hogy közben a hozzáférhetőségre és a biztonságra fókuszál.

bitcoin

Szuper hír, hogy a széleskörű közösségi támogatással rendelkező BTCMTX még idén bejuthat a tőzsdére.

A kriptoinfluencer YouTuber Jacob Bury ebben a videójában épp azt latolgatja, hogy az érme könnyen ott lehet a következő tízszeres nyereséget elérő kriptovaluták között, ha sikerül összegyűjtenie egy jókora felhasználói bázist.

A Bitcoin Minetrix Telegram-csatornájának már majdnem 15 000 tagja van, de a projekt 23,2 ezer tagot számláló X-oldala is dübörög.

Egy szó, mint száz, a Bitcoin Minetrix projektje idén hatalmas dolgokat érhet el.

Látogasd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

Az Ethereum átszökkent a 3300 dolláron

Bitcoin árfolyam-előrejelzés: Duplázódhat a token ára, most vásároljunk?

Green Bitcoin vásárlás 2024 – Útmutató kezdőknek

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak, nem ritka 3 hónapra 10 százalék hozam

A tavalyi év is kiválóan sikerült, az idei első negyedévben pedig még jobban rákapcsoltak a nyugdíjpénztárak. A magas kockázatot vállaló portfóliók már három hónap után kétszámjegyű pluszban állnak - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 04. 15. 21:30
Megosztás:

Az OTP részvény célárfolyamát megemelték

Az Erste 20.500 forintra emelete meg az OTP célárfolyamát és továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt a ma közzétett angol nyelvű elemzésében. A céláremelésben számos tényező játszik szerepet.
2024. 04. 15. 21:00
Megosztás:

Februárban emelkedett az euróövezet ipari termelése

Februárban az elemzői várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése havi összevetésben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat honlapjára hétfőn felkerült adatok szerint.
2024. 04. 15. 20:30
Megosztás:

Idén is meghirdetik a hungarikum-pályázatokat

Az idén 445 millió forint értékben hirdet hungarikum-pályázatokat az agrártárca, a felhívások célja az identitás megerősítése - mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
2024. 04. 15. 20:00
Megosztás:

A Samsung megelőzte az Apple-t

A Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben, miután a tavalyi utolsó három hónapban még az amerikai Apple állt az élen - derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára hétfőn feltett jelentéséből.
2024. 04. 15. 19:30
Megosztás:

Márciusban tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 624 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a Bamosz hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 19:00
Megosztás:

A jó nemzetközi hangulatban emelkedett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt hétfőn.
2024. 04. 15. 18:30
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

Vegyes kezdés után London kivételével indexemelkedéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 15. 18:00
Megosztás:

Kevesebb járművet értékesített az AutoWallis az első negyedévben

Az AutoWallis 11 603 gépjárművet adott el az első negyedévben, 15,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban; a nagykereskedelmi volumen csökkent, a kiskereskedelmi értékesítések azonban emelkedtek; az év egészében érdemi bővülésre számít a cég mindkét üzletágban - közölte a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2024. 04. 15. 17:30
Megosztás:

Már lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra

Hétfőtől lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra. A program az Európai szociális alap plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 04. 15. 17:00
Megosztás:

Harmadik alkalommal rendezik meg a Konica Minolta Live Show-t

Harmadik alkalommal szervezi meg a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Konica Minolta IoT Live Show-t 2024. április 23-25-én a BOK Sportcsarnokban, a programot az InnoElectro 2024 Kiállítás és Konferencia hivatalos társrendezvényeként tartják - közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 04. 15. 16:30
Megosztás:

Megkezdte hetedik szezonját a jégkármérséklő rendszer

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn beüzemelte az országos jégkármérséklő rendszert (JÉGER), amely ezzel megkezdte hetedik védekezési szezonját - jelentette az MTI-hez eljuttatott közleményében a kamara.
2024. 04. 15. 16:00
Megosztás:

Erősödött az ingatlanpiac márciusban

Tovább erősödött az ingatlanpiac márciusban, így az első negyedévben összesen 30 154 tranzakcióval, a tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai piac, amely 52 százalékos növekedést mutat - közölte a Duna House szombaton.
2024. 04. 15. 15:30
Megosztás:

Újabb pályázat indul napelemekre

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból - jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban.
2024. 04. 15. 15:00
Megosztás:

Komoly célunk a magyar-német kapcsolatok erősítése

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t vasárnap.
2024. 04. 15. 14:30
Megosztás:

Lazulnak az adózók adminisztrációs terhei

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
2024. 04. 15. 14:00
Megosztás:

Te mi alapján választasz gyógyhatású készítményt?

Persze itt most nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a panaszoknak megfelelő terméket keresel-e, hanem azt, hogy ha két-három változat közül választhatsz, akkor mi alapján fogod meghozni a végső döntést.
2024. 04. 15. 13:30
Megosztás:

Fontos fejlesztés zárult le Zalaegerszegen

Csaknem 1,9 milliárd forint értékű önkormányzati fejlesztések valósultak meg az elmúlt években Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál - tájékoztatta a városháza az MTI-t.
2024. 04. 15. 13:00
Megosztás:

Miért hasznos a pólya? Ismerd meg az alapvető babakelengye-tartozékot!

A régmúltban természetes volt a pólya használata, de vajon napjainkban is ugyanolyan hasznos? Milyen funkciókat lát el, miért van rá szükség? Ebben az írásunkban ezt a témakört fejtjük ki, hogy segítsünk eligazodni.
2024. 04. 15. 12:30
Megosztás:

Megkezdődött a gazdák támogatásainak kifizetése

Megkezdődött az átütemezett terület- és állatalapú támogatások kifizetése. Csaknem 48 ezer termelőhöz, 11 jogcímen több mint 55,6 milliárd forint támogatás érkezett meg ezen a héten a Magyar Államkincstártól a rendkívüli átütemezésnek köszönhetően - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 12:00
Megosztás: