Az Ethereum átszökkent a 3300 dolláron

Az Ethereum (ETH) gyönyörű felívelő pályát mutat be, és egyre-másra dönti meg a befektetői várakozásokat.

Az Ethereum átszökkent a 3300 dolláron

Az ETH cikkünk írásakor 3 376 dolláron kereskedik, mellyel sorra hódítja meg a címlapokat. Igazi tündöklő tokencsillag, mely beragyogja az egyébként is bullish piacot. Mellette feltűnik egy új égitest a kriptoföld felett, az eTukTuk (TUK), és át kívánja alakítani a fejlődő országok közlekedését.

Az ETH igazi bullish hullámot vet a kriptotengerben a bálnák legnagyobb örömére 

Persze az Ethereum mostani emelkedése egyáltalán nem csak a bikás befektetői hangulat számlájára írható.

A technikai mutatók is jócskán megerősödtek, gyakorlatilag a 3000 dolláros masszív ellenállási szintet 2022 áprilisa óta most elsőként sikerült áttörni.

Ami a jelenlegi felívelő lendületet hajtja, az nem más, mint az, hogy az Ethereum bálnák elkezdték egybegyűjteni a készleteiket.

Még a hétvégén történt, hogy a legfőbb tulajdonosok felhalmoztak 170 000 ETH-t, mely nagyjából 514 millió dollárt ér.

ethereum árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

A bálnák viselkedésükkel azt jelzik, hogy szerintük további növekedés várható, és végeredményben az ETH az ő vásárlóerejükre támaszkodva növekszik.

A piac persze észrevette ezt, és még a kisbefektetők is úgy döntöttek, hogy utánozzák a bálnák jó példáját.

Olyan ez, mint egy önbeteljesítő jóslat, mely nyomán az ETH ára egyre meredekebben nyomul felfelé. 

Essen szó az Ethereum ralli okairól

A Grayscale elemzője, Will Ogden Moore is optimista az Ethereum érmével kapcsolatban, és megosztott pozitív felhangú véleménye tovább hajtja a kereslet vizét az ETH malmára.

Egy egészen friss blogbejegyzésében Moore az Ethereum hátszeleként emlegeti a márciusban esedékes Dencun frissítést és a 2023-as 2 milliárd dollár feletti hálózati bevételt.

ethereum benefits from network

Úgy gondoljuk, hogy a befektetők már számítanak ezekre a fejlesztésekre, és gyakorlatilag beárazzák őket az ETH mostani szédületes rohamába. 

A spekulációk alá továbbá az is adja a lovat, hogy már várható a SEC által jóváhagyott Ethereum ETF is.

Az a tény pedig, hogy a Grayscale is elismeri az Ethereum fejlődését, még nagyobb ritmust ad az ETH árfolyamának emelkedése alá.

Azt, hogy ez az árfolyam ralli meddig folytatódik, csak találgathatjuk, de az erős technikai adatok és a bálnák támogató ölelése elég pozitív jelek az Ethereum számára.

Az eTukTuk is átvette a bikás piaci hangulatot és már 1,5 millió dolláros gyűjtésnél jár

Nyilván most az Ethereum a közösségi média beszélgetések egyik fő témája, és ezt a dicsőséget nem is szeretnénk tőle elvenni, de azért akad itt egy másik projekt is, melyre érdemes tekintettel lenni. 

Az eTukTuk előértékesítése szintén átvette a kriptopiac bikás hangulatát, és cikkünk írásáig több mint 1,5 millió dollárnyi finanszírozást gyűjtött a konyhájára.

A legkorábbi befektetők az ICO során csak 0,0275 dollárt kell fizessenek egy TUK tokenért. Azért ez a díj nem áll meg örökre a lábán, hiszen az egyes szakaszok váltakoznak, és az ár a finanszírozási mérföldkövek teljesülésével lépcsőzetesen növekszik majd. 

etuktuk a zöld AI

Az eTukTuk projekt célja a közlekedés forradalmasításában testesül meg, melyet elektromos tuk-tukokkal kíván véghez vinni a fejlődő országokban. Az elképzelés vonzza a befektetőket, hiszen manapság az emberek szívesen támogatják a fenntartható technológiát.

Az eTukTuk különleges modellje az útvonalak optimalizálására és a torlódások csökkentésére is figyel, melyben a jobbkeze maga a mesterséges intelligencia. Ha a projekt minden eleme megvalósul, akkor a közösségek számára valódi átalakulást hozhat.

A környezeti előnyökön túllépve az eTukTuk egy olyan lekötési protokollt is tartalmaz, mely során az előértékesítésben részt vevők rögtön nekikezdhetnek jutalmakat keresni a TUK-tokenjeikkel.

A hozamok jelenleg 153%-osak - és már több mint 32 millió TUK tokent stakeltek a tulajdonosaik.

etuktuk koncepció

Az eTukTuk ütemterve nagyratörő célokkal rendelkezik, többek között be szeretné vezetni a  központi tőzsdéken (CEX) a natív TUK tokent, rögtön az ICO kapuinak bezárultával.

A befektetők már igazán várják ezt a nagy pillanatot, hiszen az eTukTuk egyedisége miatt jelentős emelkedésnek lehet majd a tanúja.

Jacob Bury YouTuber szerint a TUK érme értéke még a tízszeresére is nőhet a piaci debütálásakor.

Látogasd meg az eTukTuk előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

Berúgta az ajtót a Bitcoin

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

​​A 14 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Szombaton forgalomkorlátozás lesz Budapesten kerékpáros felvonulás miatt

Kerékpáros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szombat délután Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
2024. 04. 19. 14:00
Megosztás:

A vártnál alacsonyabb volt Japánban az infláció

A távol-keleti szigetországban a várt 2,8 százalékkal szemben 2,7 százalékra csökkent márciusban az infláció, míg a februári adat is 2,8% volt.
2024. 04. 19. 13:30
Megosztás:

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.
2024. 04. 19. 13:00
Megosztás:

A külföldi piacszerzésben kapnak segítséget a magyar vállalkozások

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) április 26-án induló XPAND programja a külföldi piacszerzésben segíti az innovatív magyar vállalkozásokat - közölte az NIÜ csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 19. 12:30
Megosztás:

Az év végig kétszeresére emeli napelemei számát a Budapesti Közművek

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 19. 12:00
Megosztás:

Az illetékmentesség is a csok plusz egyik előnye lehet

A teljes visszafizetést tekintve több tízmillió forintot is megspórolhat az, aki a csok plusz támogatott hitelkonstrukciót és az ezzel járó illetékmentes ingatlanvásárlási lehetőséget választja - hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott elemzésében a Duna House.
2024. 04. 19. 11:30
Megosztás:

Az S&P rontotta Izrael hitelminősítését

A Standard & Poor (S&P) nemzetközi hitelminősítő AA mínuszról A pluszra rontotta Izrael hosszú távú adósbesorolását
2024. 04. 19. 11:20
Megosztás:

Az új kriptovaluta, melynek ára 0,02 dollár, a Solana és a Cardano mellé került a 2024 áprilisi kiemelt ajánlásokba

A kriptovaluta piac továbbra is vad száguldását folytatja 2024 áprilisában, ahol az olyan ismert szereplők, mint a Solana (SOL) és a Cardano (ADA) erős pozíciókat töltenek be. Azonban egy új versenyző is megjelent a színen, amely az alkalmi vásárlók figyelmét is magára vonja: a DTX.
2024. 04. 19. 10:45
Megosztás:

Mínuszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján.
2024. 04. 19. 10:30
Megosztás:

Eséssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Az európai és az amerikai határidős indexek a közel-keleti helyzet hatására negatív értéket mutatnak, így eséssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) is pénteken az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint. A BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 19. 10:00
Megosztás:

Gyengültek az ázsiai indexek

Gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 2,53 százalékos csökkenéssel, 37 090 ponton zárt.
2024. 04. 19. 09:30
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 19. 08:30
Megosztás:

Csökkent a Danone negyedéves bevétele

A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5 százalékkal, 6,79 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben - áll a cég honlapján.
2024. 04. 19. 08:00
Megosztás:

Az OECD-ben stagnált az infláció februárban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt a fogyasztói árak éves növekedése ugyanúgy, mint januárban.
2024. 04. 19. 07:30
Megosztás:

Az év végén kaphat egy újabb lökést a hazai ingatlanpiac

A tavalyi és második felében és az idei év első negyedévében határozott élénkülés figyelhető meg a IV. és XV. kerületek ingatlanpiacán, mely legnagyobb részben a kedvezőbbé váló hitelkamatok eredménye. Az év végén, illetve a jövő év elején viszont újra nagyobb számban megjelenhetnek a befektetők is az ingatlanpiacon.
2024. 04. 19. 07:00
Megosztás:

Tovább erősítette nemzetközi pozícióját és milliárdos beruházásokkal zárta a 2023-as évet a BioTechUSA-cégcsoport

Emelkedő pályán maradt a nehéz gazdasági környezetben is a BioTechUSA-cégcsoport, amely tavaly az egy évvel korábbi rekordév magas bázisához képest is csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte az árbevételét. Közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra, amelyből többek között több mint 1000 négyzetméter hasznos összterületű, négyszintes, modernebb és kényelmesebb szociális blokk épült Szadán, közel egymilliárd forint értékben üzembe helyezte automata raktárát, 45 új üzletet nyitott Európa-szerte és megvalósult óbudai régi irodaháza teljes felújítása is. A turbulens környezet ellenére a társaság pénzügyi helyzete tovább javult 2023-ban, miután az EBITDA-mutatója több mint 3,5 százalékkal 10,47 milliárd forintra nőtt.
2024. 04. 19. 06:30
Megosztás:

Már ragaszkodnak az otthoni munkavégzéshez a munkavállalók

Az otthonról dolgozó munkavállalók harmada teljesen a lakóhelyéről látja el feladatait, míg a második leggyakoribb opció a heti három nap home office – derült ki az Erste felméréséből. A koronavírus-járvány alatt még kötelező rossznak tekintett otthoni munkavégzés lehetősége ma már a bank kérdőívét kitöltők 93 százaléka szerint alapvető vagy nagyon fontos. A legtöbben azért szeretik a home office-t, mert rugalmas, valamint időt és pénzt is megspórolnak azzal, hogy otthonról dolgoznak.
2024. 04. 19. 06:00
Megosztás:

Hiába javult sokat a magyar termékenységi ráta, ez is kevés lehet

Habár európai összevetésben a magyar születési ráta különösen 2011-től 2022-ig felettébb kedvezően alakult, mégis fenyeget a társadalom elöregedésének veszélye. Ennek egyik oka a Bankmonitor szakértői szerint az, hogy a szülőképes korú nők száma (a Ratkó-unokák kiöregedésével) mostanra jelentősen csökkent. Ha pedig eleve kevés nő tud szülni, akkor a magas születési ráta is alacsony születésszámokhoz vezethet.
2024. 04. 19. 05:30
Megosztás:

Benzines és dízelautóra telik a magyaroknak, elektromosra nem

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint továbbra is a belső égésű motorok viszik a prímet, amely elsődleges oka a kedvezőbb árak terén keresendő. Az elmúlt 1 évben viszont az elektromos autók népszerűsége növekedett, és időközben mind hirdetésszám, mind telefonos érdeklődések tekintetében maguk mögött hagyták a hibrideket.
2024. 04. 19. 05:00
Megosztás:

Mivel magyarázható a munkaerőpiaci átrendeződés?

Miközben több mint 70 ezer állás betöltetlen ma Magyarországon, csaknem 100 ezer külföldi munkavállaló dolgozik az országban és több mint 200 ezer ember inaktív. Az elvándorlás és a külföldi munkavállalás évtizedes jelenség és a magyar gazdaságra egyértelműen negatív hatással van. Miért megyünk mi magyarok külföldre és miért jönnek hozzánk Ázsiából dolgozni?
2024. 04. 19. 04:30
Megosztás: