Európa legnagyobb innovációs hálózatához férhetnek hozzá az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

Európa legnagyobb innovációs hálózatához férhetnek hozzá az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások

Magyarország innovációs stratégiája, a Neumann János Program hazánk képességeit, kompetenciáit, növekedési potenciálját és társadalmi jelentőségét figyelembe véve négy fókuszterületet határozott meg. Ezek közül az egyik az egészséges életre összpontosít, éppen ezért a NIÜ elkötelezett az egészségügy innovációjának előmozdítása mellett, összhangban az EIT Health InnoStars célkitűzéseivel.

„A magyar innovatív vállalkozások számára kiemelt jelentőségű, hogy kiterjedt partneri kapcsolatokkal rendelkezzenek az európai piacokon, hiszen ezek segíthetik hozzá őket a külpiacokon való eredményes megjelenéshez, így bővítve a magyar gazdaság exportkapacitásait. Ebben nyújt segítséget az EIT Health InnoStars és ezért döntöttünk úgy a NIÜ részéről, hogy csatlakozunk a hálózathoz” – mondta Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója. Hozzátette: „Stratégiai célunk, hogy minél több innovatív magyar vállalkozást segítsünk hozzá a közvetlen európai uniós támogatásokban való eredményes részvételhez. Az EIT Health programjai, szolgáltatásai és szakértelme nagyszerű lehetőséget kínálnak nemcsak az innovációt támogató kapacitásaink megerősítésére és megosztására, valamint új távlatok megnyitására partnereink számára, de a közvetlen uniós programokban való magyar részvétel erősítésére is.”

Az ügynökség aktívan hozzájárul a magyar innovációs ökoszisztéma megerősítéséhez, és kiterjedt kapcsolatokat tart fenn az oktatás, a kutatás és az innováció (az úgynevezett tudásháromszög) legfontosabb területein. A NIÜ kiemelt kezdeményezése, a Hungarian Startup University Program (HSUP) a hallgatók innovációját ösztönzi azáltal, hogy az innovatív vállalkozások indításához és működtetéséhez szükséges készségekkel vértezi fel őket. A program a 2022/2023-as tanévig 32 felsőoktatási intézményt és több mint 10 ezer hallgatót szólított meg. A közelmúlt sikertörténete például az orvos- és egészségtudományi, egyetemi hallgatók számára interaktív, az emberi anatómiát 3D-ben bemutató alkalmazást fejlesztő HoloSapiens nevű startup.

„Az EIT Health InnoStars és a NIÜ közötti partnerség jelentős előrelépés közös erőfeszítéseinkben, amelyek célja, hogy felgyorsítsuk az egészségügyi innovációt és még több magyar sikertörténet megszületéséhez nyújtsunk támogatást. Ez azért különösen fontos, mert a versenyképesség növelése Magyarország küszöbön álló EU-elnökségének kiemelt prioritása – mondta el Pongrácz Ferenc, az EIT Health InnoStars regionális igazgatója. – Úgy véljük, közös erőfeszítéseink nemcsak a tehetséges magyar innovátorok számára teremtenek új lehetőségeket, hanem egész Európában hozzájárulnak az új egészségügyi megoldások kifejlesztéséhez, az előttünk álló kihívások kezeléséhez, és a betegek gyógyulási esélyeinek növeléséhez, akárhol is éljenek.”

Az EIT Health InnoStars-szal való együttműködés kézzelfogható előnyöket kínál különböző szervezetek számára. Az EIT Health partnereivel való találkozók értékes hálózati lehetőségeket kínálnak, míg az EIT Health honlapján való láthatóság növeli a szervezet profilját európai szinten a teljes innovációs ökoszisztémában. Ezen túlmenően a NIÜ az EIT Health támogatását az európai információterjesztéshez és kommunikációhoz.

Az okos pénz ezeket a kriptókat keresi most, te is?

Ahogy a kriptopiac továbbra is egy közelgő bikapiacot vár, az ügyes befektetők tokeneket halmoznak fel, hogy növeljék portfóliójukat a piacon. Tekintettel a fellendülési potenciáljukra, a Solana (SOL) és az Avalanche (AVAX) kereskedési volumene növekedést mutatott. Ebben a háttérben egy új piaci szereplő, a KangaMoon (KANG) megmutatta, hogy potenciálisan az egyik legjobb altcoinná válhat a piacon.
2024. 05. 21. 03:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp és szerencse kilátások a hétre - A KOS lottón nyerhet, de a többiekre mi vár?

Ahogy a csillagok állása változik, úgy hoznak új lehetőségeket és szerencsés pillanatokat az életünk különböző területein. Ez a hét különleges pénzügyi és szerencsejóslatainkkal készülünk! Fedezd fel, hogy mely napokon lesz érdemes lottózni, melyik szerencseállat jelentheti a változást, és milyen izgalmas pénzügyi lehetőségek várnak rád!
2024. 05. 21. 02:00
Megosztás:

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás: